Τελευταία Νέα

16/3/13

26η Aγωνιστική Super League : ΑΕΚ - Βέροια 2-1

Σε ένα παιχνίδι για γερά νεύρα με... Χιτσκοκικό φινάλε και με ήρωα τον Κατίδη, η ΑΕΚ νίκησε την Βέροια με 2-1 και πήρε μεγάλη βαθμολογική ανάσα για την προσπάθεια που κάνει να απομακρυνθεί από την ζώνη του υποβιβασμού.
Αυτό δεν ήταν αγώνας, αλλά έργο του Άλφρεντ Χίτσκοκ. Δύο ομάδες που ζητούσαν τη νίκη και μόνο, για να ξεφύγουν από την ζώνη του υποβιβασμού. Πίεση, άγχος, πάθος και το τέλος όλα τα λεφτά!
Η ΑΕΚ ήταν η νικήτρια επί της Βέροιας, την οποία και πλέον περνάει σε περίπτωση ισοβαθμίας, με το τελικό σκορ να διαμορφώνει ο... "αποδιοπομπαίος τράγος" των Σπάτων, Γιώργος Κατίδης. Στους 29 βαθμούς ο δικέφαλος που πλέον αυξάνει την διαφορά στους +4 από τον Άρη.
Μ' αυτή τη νίκη, η ΑΕΚ σκαρφάλωσε στην 10η θέση ξεφεύγοντας 4 πόντους από την επικίνδυνη ζώνη του υποβιβασμού. 

Ταυτότητα του αγώνα:

Γήπεδο: ΟΑΚΑ.
Διαιτητής: Μάνταλος (Αθηνών).
Βοηθοί: Αλεξέας (Μεσσηνίας), Σωτηρόπουλος (Αχαΐας).
4ος βοηθός: Κύζας (Δράμας).
Συνθέσεις:
ΑΕΚ (Λίνεν): Κωνσταντόπουλος, Βλάχος, Μπουγαΐδης, Κουτρουμπής, Τσουμάγκας, Κορδέρο, Μητρόπουλος, Γκερέιρο, Φούντας (Κατίδης 29'), Πετρόπουλος, Ρίκκα.
Βέροια (Καλαϊτζίδης): Λόπεζ, Τζημογιάννης, Καλτσάς (Μενέντες 46'), Ορέστες, Κόστλι, Καλογέρης, Αμαραντίδης, Γεωργέας, Ιωάννου, Γεωργιάδης, Ολαϊτάν.
Γκολ: Φούντας 3' (1-0), Ολαϊτάν 75' (1-1), Κατίδης 84' (2-1).

Ανασκόπηση αγώνα:

Ο αγώνας δεν άφηνε κανένα περιθώριο για τους γηπεδούχους που θέλανε τη νίκη πάση θυσία. Από την άλλη μεριά η Βέροια με έναν βαθμό περισσότερο, μόνο αδιάφορη δεν ήταν, με τέσσερα ματς να απομένουν πριν την ολοκλήρωση του πρωταθλήματος.
Φουντα...ριστό Γκολ!
Με την πλάτη στον τοίχο η ΑΕΚ μπήκε δυνατά στον αγωνιστικό χώρο και από το πρώτο λεπτό πίεσε ψηλά την Βέροια. Η πίεση έφερε αποτέλεσμα και στην πρώτη φάση του αγώνα η Ένωση άνοιξε το σκορ. Στο 3ο λεπτό, η μπάλα βρίσκεται στον αέρα με τον Γκερέιρο με κεφαλιά να βγάζει πάσα στον Φούντα ο οποίος έφυγε στην πλάτης άμυνας της Βέροιας και με ένα αριστερό συρτό σουτ, νίκησε τον Λόπεζ και άνοιξε το σκορ, 1-0.
Από εκείνο το σημείο ο ρυθμός του αγώνα έπεσε με την ΑΕΚ να έχει τον έλεγχο, να πιέζει, χωρίς όμως να μπορεί να απειλήσει. Από την άλλη η Βέροια έψαχνε την φάση αντεπίθεσης που θα μπει ξανά στο παιχνίδι.
Η πολύ καλή στιγμή μετά το γκολ, ήταν για την Βέροια στο 28'. Ο Κόστλι μπήκε στην περιοχή από τα αριστερά, γύρισε τη μπάλα στο πέναλτι, σουτ του Καλτσά η μπάλα πάνω στην κοιλιά του Τσουμάγκα που βρισκόταν σχεδόν πάνω στη γραμμή και εν συνεχεία η άμυνα της Ένωσης έδιωξε μακριά.
Η χαμένη ευκαιρία ξύπνησε λίγο του γηπεδούχους που προσπάθησαν να εκμεταλλευτούν την κόντρα επίθεση, με την Βέροια να έχει ανέβει πολύ ψηλά. Στο 37' ήταν μια τέτοια φάση, με τον Κορδέρο να πιέζει και να κλέβει την μπάλα και να πετάει στον κενό χώρο που βρισκόταν ο Κατίδης...
Ο νεαρός άσος από τα δεξιά με έναν δύο αντιπάλους να τρέχουν πάνω του, αντί να ανοίξει στα αριστερά που ήταν μόνος του ο Πετρόπουλος, έκανε ένα τύπου ψιλοκρεμαστό που ήταν όμως αδύναμο και ουσιαστικά έστειλε την μπάλα στην αγκαλιά του Λόπεζ.
Στην επανάληψη. 
H Βέροια φάνηκε να μπαίνει πιο δυνατά στον αγωνιστικό χώρο και να είναι αυτή η ομάδα που πιέζει για το γκολ. Από την άλλη μεριά η ΑΕΚ θέλησε να παίξει στην κόντρα προκειμένου να καθαρίσει το ματς με ένα δεύτερο γκολ.
Τα λεπτά περνούσαν η Βέροια πίεζε, αλλά η ΑΕΚ δεν άφηνε να πλησιάσει στην περιοχή της. Στο 61' έγινε η πρώτη καλή στιγμή του δευτέρου μέρους για λογαριασμό των γηπεδούχων. Ο Τσουμάγκας πολύ έξω από την περιοχή, μετά από διώξιμο κόρνερ, έκανε το σουτ, το οποίο κατέληξε δεξιά στον Κορδέρο, με τον Ισπανό με την δεύτερη να δίνει στον Μητρόπουλο που ήταν αμαρκάριστος πίσω από το σημείο του πέναλτι, αλλά το πλασέ ήταν αδύναμο με τον Λόπεζ να μπλοκάρει.
Με την Βέροια να δείχνει επικίνδυνη στο 67' το ΟΑΚΑ ξεσηκώθηκε και άρχισε να φωνάζει για εμψυχώσει τους παίκτες του Λίνεν. Στο 73' ήρθε η δεύτερη αναγκαστική αλλαγή της ΑΕΚ μετά από αυτή του Φούντα στο πρώτο ημίχρονο, με τον Τσουμάγκα να βγαίνει και να μπαίνει ο Τσουκαλάς.
Μύριζε και τελικά... Ολαϊτάν
Από την έναρξη του δευτέρου μέρους, η ΑΕΚ είχε πρόβλημα πιεζόταν και προσπαθούσε να αντιδράσει χωρίς καμία βοήθεια από τον πάγκο. Το γκολ δεν θα αργούσε για τους φιλοξενούμενους...
Αυτό που φαινόταν με γυμνό μάτι, τελικά συνέβη. Η Βέροια στην επίθεση πίεζε, κόντρα στην κόντρα, ο Ολαϊτάν πήρε την μπάλα έξω από την περιοχή, πέρασε δύο αντιπάλους και με ένα ξερό σουτ έστειλε την μπάλα στην δεξιά γωνία του Κωνσταντόπουλου φέρνοντας το ματς στα ίσα, 1-1 στο 75'.
Η ΑΕΚ αμέσως προσπάθησε να αντιδράσει γιατί με το 1-1 θα έμπαινε σε περιπέτειες. Στο 78', ο Κατίδης από τα δεξιά βγάζει σέντρα, ο Γκερέιρο την κεφαλιά στο πρώτο δοκάρι και η μπάλα λίγο πάνω από το οριζόντιο.
Ο Λίνεν αφού φτάσαμε στο... 82' αποφάσισε πως ήταν η ώρα του Ανάκογλου για να ενισχύσει την επίθεση και το κέντρο.
Ήταν η δική του ώρα... (ΚΑΤΙΔΗΣ).
Στο 84' η ΑΕΚ επιτίθεται από τα δεξιά, η μπάλα κοντράρεται, ερχόμενος με δύναμη ο Κορδέρο από τα δεξιά, σουτάρει, ο Κατίδης κάνει την προβολή και στέλνει την μπάλα στα δίχτυα του Λόπεζ, 2-1!
Μέχρι την λήξη του αγώνα η Βέροια δεν μπόρεσε να κάνει κάτι αξιόλογο, αντιθέτως με την ΑΕΚ που είχε δύο καλές ευκαιρίες στην κόντρα αλλά η τελική πάσα ήταν λανθασμένη.

Ο MVP της αναμέτρησης:

Γκερέιρο και Κορδέρο πάλεψαν στον χώρο του κέντρου και προσπάθησαν πολύ για αυτή την δύσκολη όσο και σημαντική νίκη. By the way στα σκάρτα 10' λεπτά του, ο Ανάκογλου συνέχισε να εκθέτει τον προπονητή του.

Ο αδύναμος κρίκος:

Ο Αντώνης Ρίκκα, φανερά επηρεασμένος από την απουσία, ήταν ο χειρότερος παίκτης του δικεφάλου.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου