Τελευταία Νέα

1/5/13

Ομόνοια - Παναθηναϊκός 2-2 (ΦΙΛΙΚΟ).

Ισόπαλος με 2-2 αναδείχθηκε ο Παναθηναϊκός με την Ομόνοια σε φιλική αναμέτρηση στο ΓΣΠ της Λευκωσίας και ενόψει του αγώνα μπαράζ με την Skoda Ξάνθη. Μπαρμπαρούσης, Λαγός τα γκολ, αποχώρησε τραυματίας ο Σισοκό.
Ισόπαλο με 2-2 ολοκληρώθηκε το φιλικό παιχνίδι του Παναθηναϊκού με την Ομόνοια στο ΓΣΠ της Λευκωσίας, το οποίος διοργανώθηκε για την οικονομική ενίσχυση της ομάδας της Κύπρου.
Ο Παναθηναϊκός είχε την υπεροχή στην αναμέτρηση πετυχαίνοντας γκολ με τους Μπαρμπαρούση, Λαγό, ενώ μελανό σημείο ήταν η αποχώρηση του Σισοκό με πρόβλημα τραυματισμού.
Το ματς επίσης ήταν και μια πρόβα τζενεράλε για την ομάδα της Αθήνας, ενόψει του αγώνα μπαράζ με την Skoda Ξάνθη στη Νέα Σμύρνη.
Ο Παναθηναϊκός ήταν καλύτερος στο πρώτο ημίχρονο από την Ομόνοια παρά την αφόρητη ζέστη που επικρατούσε στην Λευκωσία (37 βαθμοί), έχοντας την πρωτοβουλία των κινήσεων, πιέζοντας ψηλά και ένα γκολ με τον Μπαρμπαρούση.
Από την άλλη η Ομόνοια η οποία είναι η ποιο φορμαρισμένη ομάδα αυτή τη χρονική περίοδο στην Κύπρο, δεν μπήκε στον ρυθμό του αγώνα, μην μπορώντας να βρει διαδρόμους προς την εστία του Καρνέζη.
Στο δεύτερο ημίχρονο παρά τις αλλαγές, οι δύο ομάδες έπαιξαν πιο ελεύθερα θέλοντας να προσφέρουν θέαμα στους 5.000 φιλάθλους που βρέθηκαν στο ΓΣΠ.
Ο Παναθηναϊκός είχε και πάλι την πρωτοβουλία των κινήσεων πετυχαίνοντας και ένα δεύτερο γκολ με τον Λαγό, ωστόσο έδειξε πως θα πρέπει να είναι πιο συγκεντρωμένος ενόψει του αγώνα μπαράζ με την Skoda Ξάνθη.
Η Ομόνοια από την πλευρά της ανέβασε και αυτή την απόδοσή της σημείωσε δύο τέρματα ισορροπώντας το ματς. Να θυμίσουμε πως το παιχνίδι μάλιστα έγινε για την οικονομική ενίσχυση του συλλόγου της Κύπρου.
Γκολ από το ξεκίνημα.
Ο Παναθηναϊκός μπήκε πιο δυνατά στην αναμέτρηση με πίεση ψηλά και είχε την πρώτη του ευκαιρία στο 5' όταν ο Σο έκανε το σουτ με τον Λεβίτα να αποκρούει την μπάλα.
Έξι λεπτά αργότερα η ομάδα της Αθήνας άνοιξε το σκορ. Μετά από ελεύθερο του Καρνέζη ο Τοτσέ πήρε την κεφαλιά η μπάλα έφτασε στον Μπαρμπαρούση ο οποίος με πλασέ έστειλε την μπάλα στα δίχτυα κάνοντας το 0-1.
Ο Παναθηναϊκός από εκείνο το σημείο και μετά συνέχισε να έχει την κατοχή της μπάλα, με την Ομόνοια να προσπαθεί να βρει διαδρόμους προς την εστία του Καρνέζη, αλλά χωρίς αποτέλεσμα.
Στο 31' από το σουτ του Τοτσέ μπλόκαρε ο Λεβίτα την μπάλα, ενώ στην τελευταία καλή φάση του πρώτου μέρους ο Καρνέζης είπε "όχι" στο σουτ του Χριστοφή.
Καλύτερο το δεύτερο μέρος.
Το δεύτερο ημίχρονο ήταν καλύτερο από πλευράς θεάματος και από τις δύο ομάδες, παρά τις αλλαγές που έκαναν οι δύο προπονητές.
Στο 53' το σουτ του Ντίνα έφυγε άουτ για τον Παναθηναϊκό, ενώ στο 54' ο Λεβίτα έδιωξε το σουτ του Φιγκερόα. Στο επόμενο λεπτό (55') η Ομόνοια έφτασε στην ισοφάριση.
Μετά από ωραία μπαλιά στην άμυνα του Παναθηναϊκού και λάθος υπολογισμό του Βελάσκες ο Φρέντι έγινε κάτοχος της μπάλας και νίκησε με σουτ τον Καρνέζη για το 1-1.
Στο 64', ο Παναθηναϊκός έχασε διπλή ευκαιρία, με τον Ζέκα να βρίσκει τον Φιγκερόα μέσα στην περιοχή, αυτός πλάσαρε αλλά ο γκολκίπερ της Ομόνοιας έδιωξε αρχικά, η μπάλα έφτασε στον Μπαρμπαρούση ο οποίος πλάσαρε από κοντά άουτ.
Τέσσερα λεπτά αργότερα (68') ο Παναθηναϊκός πήρε εκ νέου το προβάδισμα στο ΓΣΠ. Μετά από σέντρα από δεξιά ο Λαγός με κεφαλιά από το ύψος του πέναλτι έκανε το 1-2 για την ομάδα του Βονόρτα.
Η απάντηση της Ομόνοιας ήρθε στο 73', όταν ο Βελάσκες έκανε πέναλτι πάνω στον Φρέντι με τον Άλβες να αναλαμβάνει την εκτέλεση και να νικάει τον Κοτσόλη κάνοντας το 2-2.
Στις καθυστερήσεις του αγώνα ο Παναθηναϊκός έχασε μια μεγάλη ευκαιρία για να πάρει τη νίκη με το Ντίνα να μπαίνει από αριστερά στην περιοχή να κάνει και το σουτ με την μπάλα να φεύγει αόυτ.
Συνθέσεις:
Ομόνοια (Σαβέβσκι): Λεβίτα (62' Γιαννίκογλου), Αλάμπι, Χαραλάμπους (46' Σκαραμοτσινό), Ντανιέλσον, Κυριάκου, Αγκουιάρ, Μαργκάσα, Σκέμπρι (73' Αντρέ Άλβες), Ρουσιάς, Φρέντι, Χριστοφή (46' Εφραίμ).
Παναθηναϊκός (Βονόρτας): Καρνέζης (63' Κοτσόλης), Σπυρόπουλος (69' Εσπάρθα), Μπουμσόνγκ, Τριανταφυλλόπουλος (46' Βελάσκες), Χουχούμης (78' Κάιπερ), Λαγός, Σο, Ζέκα, Σισοκό (37' λ.τρ. Ντίνας), Τοτσέ (46' Φιγκερόα), Μπαρμπαρούσης (82' Αποστολόπουλος).

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου