Τελευταία Νέα

22/5/13

3η Aγωνιστική των Play off της Super League : Αστέρας Τρίπολης - ΠΑΟΚ 1-2

                               

Με δύο γκολ σε 3' (Αθανασιάδης 77', Κατσουράνης 80'), ο ΠΑΟΚ επισφράγισε την ανωτερότητά του στην Τρίπολη απέναντι στον Αστέρα και κατέκτησε τρεις υπερπολύτιμους βαθμούς (2-1). Μείωσε με πέναλτι ο Περόνε (91'). Αποβλήθηκε ο Σίλντενφελντ μετά από ανόητη ενέργεια. 

Οι παίκτες του ΠΑΟΚ ξύπνησαν στο πιο κατάλληλο σημείο και πήραν μεγάλη και δίκαιη νίκη στην Τρίπολη με 1-2. Ο "Δικέφαλος" εκμεταλλεύτηκε και την κούραση του Αστέρα και βγάζοντας εγωισμό στον αγωνιστικό χώρο έγινε και πάλι φαβορί για την κατάκτηση της πρωτιάς στα πλέι οφ που οδηγεί στα προκριματικά του Τσάμπιονς Λιγκ.
Άριστο κοουτσάρισμα από τον Γεωργιάδη, οι αλλαγές του βοήθησαν σημαντικά τον ΠΑΟΚ να φτάσει στην επιτυχία, ενώ στο τέλος ο Σίλντενφελντ χτύπησε τον Σανκαρέ και αποβλήθηκε, σε μία ανόητη ενέργεια που λίγο έλειψε να κοστίσει στον ΠΑΟΚ, αφού ο Περόνε μείωσε σε 1-2 με το πέναλτι που υπέδειξε ο Σιδηρόπουλος και στη συνέχεια ο Αστέρας πίεσε την εστία του Γλύκου για την ισοφάριση.
Ο Κλάους επέστρεψε στα γκολ σκοράροντας λίγο μετά την εισοδό του στο παιχνίδι, ενώ ο Κατσουράνης στο 81' με υποδειγματική κεφαλιά διπλασίασε τα τέρματα του "Δικεφάλου".

Ταυτότητα αγώνα:

Γήπεδο: "Θεόδωρος Κολοκοτρώνης".
Διαιτητής: Αναστάσιος Σιδηρόπουλος.
Συνθέσεις:
Αστέρας Τρίπολης (Τσιώλης): Φούλοπ, Τσαμπούρης, Σέτι (64' Κάφα), Ουσέρο, Σανκαρέ, Κουρμπέλης, Κοντοές, Καλαντζής (46' Ναβάρο), Ράγιος, Ντε Μπλάσις (79' Λέντσε), Περόνε.
ΠΑΟΚ (Γεωργιάδης): Γλύκος, Έτο, Λίνο, Κατσουράνης, Σίλντεφελντ, Ρομπέρ, Λάζαρ, Κάτσε, Σαλπιγγίδης (65' Αθανασιάδης), Βούκιτς (74' Γεωργιάδης), Ολίσε (85' Λόρενς).
Κίτρινες κάρτες: Κουρμπέλης, Τσαμπούρης, Λάζαρ, Ετο, Βούκιτς, Αθανασιάδης.
Κόκκινες κάρτες: Σίλντενφελντ.
Σκόρερ: Περόνε 90' πεν., Αθανασιάδης 77', Κατσουράνης 81'.

Το ματς:

Ο ΠΑΟΚ μπήκε στον αγωνιστικό χώρο με περισσότερη διάθεση σε σχέση με τα περασμένα ματς των πλέι οφ. Στο 5' η μπάλα στρώθηκε στον Ρομπέρ μέσα στην περιοχή του Αστέρα, ο Γάλλος σούταρε με την μία, αλλά η μπάλα έφυγε άουτ, ενώ στο 12' ο Ολίσε έκανε το κοντρόλ και πήγε να βγει τετ α τετ με τον Φούλοπ. Ο μεσοεπιθετικός του ΠΑΟΚ διαμαρτυρήθηκε για χέρι του Σανκαρέ, που έκοψε την προσπάθειά του, όμως, ο Σιδηρόπουλος έδειξε παίζεται.
Ο "Δικέφαλος" έχασε μεγάλη ευκαιρία στο 23'. Ο Κάτσε βρήκε με εξαιρετική μπαλιά τον Βούκιτς, ο οποίος κοντρόλαρε μπήκε στα καρέ του Αστέρα, πλάσαρε ψηλοκρεμαστά τον Φούλοπ, αλλά η μπάλα δεν του έκανε το χατήρι και πέρασε μόλις άουτ. Στο 28' ο Βούκιτς πάσαρε δεξιά στον Σαλπιγγίδη, ο στράικερ του ΠΑΟΚ σούταρε και ο Φούλοπ απομάκρυνε με υπερένταση. Στο επόμενο δεκάλεπτο ο ρυθμός έπεσε και φτάσαμε στο 42' για απειλήσει ξανά ο "Δικέφαλος". Ο Λάζαρ βρέθηκε με χώρο έξω από την περιοχή, προτίμησε, όμως, αντί να σουτάρει να πασάρει δεξιά στον Ετο, ο οποίος δεν κατάφερε να τροφοδοτήσει τους επιθετικούς του ΠΑΟΚ.
Αφεντικό ο ΠΑΟΚ.
Με το καλημέρα στο δεύτερο ημίχρονο και συγκεκριμένα στο 49' ο ΠΑΟΚ έγινε επικίνδυνος. Ο Ολίσε κινήθηκε από δεξιά, πάσαρε στον Κάτσε, ο οποίος βρήκε τον Σαλπιγγίδη απέναντι από τον Φούλοπ, αλλά το πλασέ του τελευταίου ήταν χλιαρό με αποτέλεσμα να μπλοκάρει ο γκολκίπερ του Αστέρα. Στο 63' ο Ράγιος εκτέλεσε φάουλ αρκετά μέτρα έξω από τα καρέ του ΠΑΟΚ και παραλίγο να στείλει την μπάλα στα δίχτυα.
Ο Βούκιτς στο 66' έστειλε με φάουλ την μπάλα στην καρδιά της περιοχής του Αστέρα, αλλά ο Ολίσε για λίγο δεν πρόλαβε να την ακουμπήσει και να ανοίξει το σκορ. Στο 73' ο ΠΑΟΚ πέταξε ακόμη μία ευκαιρία στα σκουπίδια. Ο Ολίσε ελίχθηκε από τα αριστερά, την κατάλληλη στιγμή πάσαρε τον Βούκιτς στο σημείο του πέναλτι, αλλά ο Σέρβος παρόλο που είχε όλο τον χρόνο στην διάθεσή του πλάσαρε ψηλά άουτ.
Δύο γκολ σε τρία λεπτά.
Ο ΠΑΟΚ τελικά πέτυχε δύο μαζεμένα γκολ και καθάρισε το ματς. Πρώτος σκόραρε ο Αθανασιάδης με κοντινό πλασε στο 77' μετά από πάσα του Ρομπέρ και στο 81' ο Κατσουράνης εκμεταλλεύτηκε καλοτραβηγμένο φάουλ του Λίνο και με κεφαλιά από πλάγια θέση πέτυχε το δεύτερο τέρμα του "Δικεφάλου" στο παιχνίδι.
Ανόητη ενέργεια Σίλντενφελντ.
Στο 89' ο Σίλντενφελντ δεν λειτούργησε σαν επαγγελματίας ποδοσφαιριστής, αφού χτύπησε τον Σανκαρέ στο κεφάλι μέσα στην περιοχή και αποβλήθηκε από τον Σιδηρόπουλο. Μάλιστα, δόθηκε και πέναλτι το οποίο εκτέλεσε εύστοχα ο Περόνε και μείωσε σε 1-2. Στις καθυστερήσεις ο Αστέρας λίγο έλειψε να ισοφαρίσει, αλλά ο Γλύκος είπε όχι σε εκτέλεση φάουλ του Ράγιος.

MVP:

Ο προπονητής του ΠΑΟΚ, Γιώργος Γεωργιάδης, που έκανε τις σωστές αλλαγές στο σωστό χρονικό σημείο και παρέταξε την ιδανική ενδεκάδα.

Η απογοήτευση:

Ο Γκόρντον Σίλντενφελντ που με την ενέργειά του να χτυπήσει τον Σανκαρέ λίγο πριν το τέλος παραλίγο να κρεμάσει τον ΠΑΟΚ.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου