Τελευταία Νέα

26/6/13

ΚΑΕ Παναθηναϊκός : Ανανέωσε ο Ραμέλ Κάρι!

Ανανέωσε ο Κάρι με το «τριφύλλι»



Την φανέλα του Παναθηναϊκού θα συνεχίσει να φοράει ο Ραμέλ Κάρι, με τους «πράσινους» να ανακοινώνουν την συμφωνία.
Παίκτης του Παναθηναϊκού θα είναι και τη νέα σεζόν ο Ραμέλ Κάρι, ο οποίος ανανέωσε τη συνεργασία του με τους "πράσινους" για 1+1 χρόνια.

Ο Αμερικανός γκαρντ έδειξε πως είναι ένας αρκετά ποιοτικός παίκτης μόλις στον ένα μήνα που χρησιμοποιήθηκε στα πλέι οφ και συνέβαλε τα μέγιστα στην κατάκτηση του πρωταθλήματος.
Επομένως, στον Παναθηναϊκό δεν το σκέφτηκαν και πολύ για να προχωρήσουν στην ανανέωση του συμβολαίου του.
Αναλυτικά όσα αναφέρονται στην επίσημη ιστοσελίδα του Παναθηναϊκού:
"Έφτασε στην Αθήνα στις 7 Μαϊου και στις 12 Ιουνίου πανηγύριζε την κατάκτηση του πρωταθλήματος με sweep στο στάδιο «Ειρήνης και Φιλίας», παίζοντας ο ίδιος καθοριστικό ρόλο σε αυτό το απόλυτο 8-0 του Παναθηναϊκού στα πλέι οφ. Χρειάστηκε ελάχιστος χρόνος για να γίνει κομμάτι της ομάδας, όπως ελάχιστος χρόνος χρειάστηκε για να συμφωνήσει για την παραμονή του. Ο Ραμέλ Κάρι θα είναι μέλος της οικογένειας του Παναθηναϊκού.
Το διάστημα που αγωνίστηκε με το τριφύλλι, πήρε μέρος σε 10 αγώνες και είχε 113 πόντους (11.3 μ.ο.) με 26/40 δίποντα, 19/33 τρίποντα, 4/4 ελεύθερες βολές και ακόμη 36 ριμπάουντ (22-14), 20 ασίστ, 1 τάπα, 13 κλεψίματα, προσθέτοντας στην τροπαιοθήκη του το πρωτάθλημα και το Κύπελλο Ελλάδας.
«Όνειρο ο Παναθηναϊκός και η Ευρωλίγκα»
Ο Κάρι υποδέχθηκε… επισήμως τα νέα της ανανέωσής του στην Καλιφόρνια όπου βρίσκεται, περνώντας χρόνο με την οικογένειά του. Απόλυτα συνειδητοποιημένος και ώριμος σε κάθε πτυχή της ζωής του, ήταν απόλυτα συνειδητοποιημένος και για την παραμονή του στον Παναθηναϊκό: «Η εμπειρία που έζησα, αν και μιλάμε για περίπου ένα μήνα, ήταν εξαιρετική. Ένιωσα ότι ήμουν στο σωστό μέρος σχεδόν με το που έφτασα στην Αθήνα. Οι προπονητές, οι παίκτες, οι άνθρωποι στην ομάδα με έκαναν να νιώσω άνετα από την πρώτη στιγμή. Όλα αυτά το έκαναν εύκολο για μένα να πάρω την απόφαση να παραμείνω».
Υπάρχει όμως και ένας ακόμη λόγος που έπαιξε το δικό του ρόλο στο  να αποφασίσει άμεσα την παραμονή του: «Μιλάμε για τον Παναθηναϊκό! Είναι όνειρο για έναν παίκτη να βρίσκεται σε αυτή την ομάδα. Είναι μεγάλος σύλλογος και η καλύτερη ομάδα της Ευρώπης. Σε συνδυασμό με το ότι ένιωσα καλά από την πρώτη στιγμή, τι άλλο να ζητήσω;»
Ο Κάρι δεν βρίσκει μειονέκτημα ούτε στο ότι προστέθηκε στην ομάδα τόσο αργά: «Ήταν καλά ακόμη κι έτσι. Και υποθέτω ότι του χρόνου θα είναι ακόμη καλύτερα αφού θα βρίσκομαι με την ομάδα από την αρχή της προετοιμασίας».
Για τον ίδιο υπάρχει κι ένα όνειρο, ένας στόχος που θα επιτευχθεί την επόμενη αγωνιστική περίοδο: «Φέτος ήρθα αργά και δεν κατάφερα να παίξω στην Ευρωλίγκα. Ανυπομονώ γι’ αυτό λοιπόν. Να αγωνιστώ στην Ευρωλίγκα. Είναι το υψηλότερο επίπεδο και ως παίκτης αυτός είναι ο στόχος, να παίξεις σε αυτό το υψηλότερο επίπεδο, να έχεις δίπλα σου τους καλύτερους, να αναμετρηθείς με τους καλύτερους. Θα ήταν εξαιρετικό αν η χρονιά έκλεινε με έναν τίτλο και σε αυτή τη διοργάνωση! Αλλά ξέρουμε ότι πρέπει να κοιτάμε μέχρι τον επόμενο αγώνα…»
Στόχος είναι και κάτι ακόμη… Επιστρέφοντας από το ΣΕΦ στο Divani Caravel ο Κάρι ήταν από αυτούς που έμειναν μέσα στο πούλμαν, που δεν ανέβηκε στην οροφή. Ίσως να του δοθεί η ευκαιρία αυτή τη φορά να το επιχειρήσει: «(γελάει) Δεν ξέρω… Ήταν τρελό όλο το σκηνικό… Ακόμη δεν μπορώ να το πιστέψω. Δεν ξέρω αν θα είμαι μέσα στο πούλμαν, ή στην οροφή… Αυτό που ξέρω είναι ότι θέλω να το ξαναζήσω… Ότι θέλω να ξαναζήσω τη διαδρομή ως το ξενοδοχείο!»
Ποιος είναι:
Ο Κάρι είναι γκαρντ (1.91) και αγωνιζόταν στην ουκρανική Ντόνετσκ. Γεννήθηκε στο Μπρούκλιν (Νέα Υόρκη, 17.04.1980), φοίτησε στο Φρέσνο και στη συνέχεια στο CSU Μπέικερσφιλντ (1999-2002) και στη συνέχεια αγωνίστηκε σε ομάδες της αμερικανικής ηπείρου ως το 2006 (Τιχουάνα Ντιάμπλος/Μεξικό, Λονγκ Μπιτς Τζαμ/ABA, Κολούμπους Ρίβερντράγκονς/D-League, Κοκοντρίλος ντε Καράκας/Βενεζουέλα, Όστιν Τόρος/D-League, Κονστιτουιέντες ντε Σαν Κριστομπάλ/Δομινικανή Δημοκρατία). Το 2006 άφησε την Αμερική, για την Ευρώπη μέσω της Σκαντόνε Αβελίνο (2006-07). Ακολούθησε η Χάποελ Ιερουσαλήμ (2007-08), η Σκαβολίνι Πέζαρο (2008-09), η Ερντεμίρσπορ (2009), η Άζοβμας Μάριουπολ (Ιανουάριος 2010-11), ενώ τα δύο τελευταία χρόνια αγωνιζόταν στην Ντόνετσκ.
Ο Κάρι αναδείχθηκε πρώτος σκόρερ στο Eurocup πέρυσι με 16,4 πόντους μέσο όρο, αλλά δεν είναι μόνο σκοράρισμα, καθώς αναδείχθηκε και κορυφαίος αμυντικός της ουκρανικής λίγκας. Φέτος, είχε 14,2 πόντους μέσο όρο στο Eurocup κι επίσης 3 ριμπάουντ, 2.2 ασίστ, 1 κλέψιμο σε 6 αγώνες. Στη VTB League είχε 14.5 πόντους, 3.3 ριμπάουντ, 3.2 ασίστ και 1.1 κλέψιμο σε 20 αγώνες. Στο ουκρανικό πρωτάθλημα οι αντίστοιχοι αριθμοί ήταν 13.2, 3.3, 2.9 και 1 σε 34 αγώνες.
Την περίοδο 2011-12 ήταν μέλος της δεύτερης καλύτερης πεντάδας του Eurocup. Το 2010 πανηγύρισε την κατάκτηση του ουκρανικού πρωταθλήματος με την Άζοβμας Μάριουπολ, κάτι που επανέλαβε το 2012 με την Ντόνετσκ. Έχει κατακτήσει επίσης το κύπελλο Ισραήλ, το 2008 με τη Χάποελ Ιερουσαλήμ".

Δείτε βίντεο με τον Ραμέλ Κάρι:

           

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου