Τελευταία Νέα

28/7/13

Χόφενχαϊμ - Ολυμπιακός 4-1 (ΦΙΛΙΚΟ).


Βαριά φιλική ήττα από την Χόφενχαϊμ γνώρισε ο Ολυμπιακός με 4-1στο δεύτερό του φιλικό στη Γερμανία. Χωρίς φρεσκάδα οι ''ερυθρόλευκοι'' δύο ημέρες μετά τον αγώνα με την Στουτγκάρδη.

Ένας Ολυμπιακός χωρίς ίχνος... φρεσκάδας γνώρισε την ήττα με 4-0 από την Χόφενχαϊμ στην "Rhein-Neckar Arena". Οι ποδοσφαιριστές του Μίτσελ δεν έδειξαν σε κανένα σημείο του αγώνα την εξαιρετική εικόνα τους απέναντι στην Στουτγκάρδη πριν δύο ημέρες. Το αδιάκοπο τρέξιμο την Παρασκευή συν το 8άωρο (πήγαινε-έλα) ταξίδι άφησαν τα σημάδια τους στους πρωταθλητές.
Από την αρχή του αγώνα οι "ερυθρόλευκοι" δεν μπόρεσαν να βρουν ρυθμό και στο ημίχρονο βρέθηκαν πίσω στο σκορ με 2-0. Στην επανάληψη, και ιδιαίτερα μετά το 70', η Χόφενχαϊμ ανέβασε την απόδοσή της και δεν είχε πρόβλημα να σημειώσει εύκολα άλλα δύο τέρματα.
Η κούραση βέβαια δεν μπορεί να δικαιολογήσει τα πάντα. Αρκετά ήταν τα αβίαστα λάθη στο χώρο του κέντρου, λάθη τα οποία στοίχησαν στον Ολυμπιακό. Ο Μίτσελ αμέσως μετά τη λήξη της αναμέτρησης στάθηκε σε αυτά.
Όσον αφορά την παρουσία συγκεκριμένων παικτών, ο Κάμπελ έκανε το ντεμπούτο του με τη φανέλα των πρωταθλητών χωρίς να μπορεί να συνεργαστεί με τους συμπαίκτες του όπως ήταν το αναμενόμενο μετά από μόλις 2 προπονήσεις. Ο Μετζανί ήταν ο μόνος παίκτης που έπαιξε 90λεπτο, δείχνοντας και πάλι καλά στοιχεία. Ωστόσο χάθηκε και αυτός στα λεπτά της... τρικυμίας μετά το 70'.
Ο Ολυμπιακός φυσικά αναμένεται να είναι τελείως διαφορετικός τον επόμενο μήνα. Ρομπέρτο και Σαβιόλα ακόμα δεν έχουν παίξει, ο Βάις είναι τραυματίας, ο Κάμπελ θα βρει τα πατήματά του. Και ίσως στην παρέα προστεθεί και ένα αμυντικό χαφ, που η αλήθεια είναι ότι το χρειάζεται η ομάδα.
Με το αγαπημένο του 4-3-3 ξεκίνησε την αναμέτρηση ο Μίτσελ. Στο τέρμα ο Μέγιερι και στην άμυνα οι Σαλίνο (δεξιά), Χολέμπας (αριστερά) και Μετζανί, Σιόβας (σέντερ μπακ). Καθαρό αμυντικό χαφ ο Μασάντο και μπροστά του οι Μανιάτης (δεξιά) και Σάμαρης (αριστερά). Στην τριάδα της επίθεσης ο Φετφατζίδης στα δεξιά, ο Κάμπελ στα αριστερά και ο Μήτρογλου στην κορυφή.
Σε σχέση με το προχθεσινό φιλικό απέναντι στην Στουγκάρδη, ο Ισπανός τεχνικός άλλαξε 4 παίκτες στο βασικό σχήμα. Επέλεξε τους Μετζανί αντί Αβραάμ, Μασάντο αντί Φέισα, Σάμαρη αντί Τσόρι και Κάμπελ αντί Φουστέρ.

Α' ημίχρονο:


Σε αντίθεση με τον αγώνα της Παρασκευής, το δίδυμο Σαλίνο-Φετφτατζίδη δεν είχε την ίδια απόδοση. Ο Βραζιλιάνος φάνηκε κουρασμένος, ενώ ο δεύτερος είχε και πάλι όρεξη αλλά έδειξε τις γνωστές αδυναμίες στην τελική προσπάθεια. Ο Μασάντο παρουσιάστηκε κατώτερος του Φέισα, ενώ ο Σάμαρης δεν μπόρεσε να προσφέρει την ποιότητα του Τσόρι. Ο Κάμπελ με δύο προπονήσεις ήταν δύσκολο να συνεργαστεί με τους συμπαίκτες του ενώ και ο Μήτρογλου ήταν υποτονικός. Όλα αυτά εξηγούν γιατί ο Ολυμπιακός απείλησε μόνο μία φορά με τον Φετφατζίδη στο 22'.

Στο αμυντικό κομμάτι δεν πιέστηκε ιδιαίτερα, αλλά έφταναν δύο αδράνειες στην άμυνα για να καταλήξουν γκολ οι δύο από τις τρεις τελικές της Χόφενχαϊμ. Στο πρώτο γκολ ο Σιόβας έμεινε "καρφωμένος" στο έδαφος αφήνοντας ανενόχλητο τον Άμπραχαμ να σκοράρει με κεφαλιά. Ενώ στο δεύτερο ο Σάμαρης έδωσε λάθος πάσα στο χώρο του κέντρου χωρίς ιδιαίτερη πίεση με αποτέλεσμα οι Γερμανοί να ''χτυπήσουν'' στην αντεπίθεση.

Β' ημίχρονο:


Ο Μίτσελ προχώρησε σε 6 αλλαγές στο ξεκίνημα της επανάληψης. Γιαννιώτης αντί Μέγιερι, Παπάζογλου αντί Σαλίνο, Μανωλάς αντί Σιόβα, Τσόρι αντί Μανιάτη, Φουστέρ αντί Φετφατζίδη και Ολαϊτάν αντί Κάμπελ. Η εικόνα όμως των "ερυθρολεύκων" δεν άλλαξε στο ελάχιστο προς το καλύτερο πέρα από κάποιες στιγμές... όασης από τον Ντομίνγκες.

Μετά μάλιστα και από το 70ο λεπτό, η Χόφενχαϊμ μετέτρεψε την αναμέτρηση σε παράσταση για ένα ρόλο. Η γερμανική ομάδα σαφώς πιο φρέσκια και έτοιμη ενόψει των επίσημων υποχρεώσεων της, δεν είχε πρόβλημα απέναντι σε μια... πειραματική ενδεκάδα να φτάσει στο σκορ στο 4-0 (σ.σ. μετά το 62' μπήκαν στον αγώνα και οι Λυκογιάννης, Φέισα, Διαμαντάκος, Ντε Βινσέντι).

Ο Ολυμπιακός σημείωσε το γκολ της τιμής στην τελευταία φάση του αγώνα με τον Διαμαντάκο.
Συνθέσεις:
Ολυμπιακός (α' ημίχρονο): Μέγιερι, Σαλίνο, Μετζανί, Σιόβας, Χολέβας, Μανιάτης, Σάμαρης, Μασάντο, Φετφατζίδης, Κάμπελ, Μήτρογλου.
Ολυμπιακός (β' ημίχρονο):  Γιαννιώτης, Παπάζογλου, Μανωλάς, Μετζανί, Χολέμπας (62' Λυκογιάννη), Μασάντο (62' Φέισα), Σάμαρης (62' Ντε Βινσέντι), Ντομίνκες, Φουστέρ, Ολαϊτάν, Μήτρογλου (62' Διαμαντάκος).
Χόφενχαϊμ: Καστέελς, Μπεκ, Ρούντι, Πολάνσκι, Φιρμίνο, Ελιουνούσι, Άμπραχαμ, Μοντέστ, Βέστεργκααρντ, Βόλαντ, Τόλιαν.
Σκόρερ: Άμπραχαμ 11', Βόλαντ 33', Σίπλοκ 72', Φιρμίνο 77' - Διαμαντάκος 90'.

             

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου