Τελευταία Νέα

31/8/13

Ολυμπιακός : Ανακοίνωσε τον Ντελβίν Εντινγκά!


Παίκτης του Ολυμπιακού είναι ο Ντελβίν Εντινγκά. 


Η «ερυθρόλευκη» ΠΑΕ ανακοίνωσε το απόγευμα του Σαββάτου τη συμφωνία με την πλευρά του Κονγκολέζου. 


Οι Πειραιώτες έχουν συμφωνήσει με την Μονακό για οψιόν αγοράς του παίκτη για το επόμενο καλοκαίρι, η οποία αγγίζει τα 3 εκατ. ευρώ. Ο Εντινγκά αποτελεί προσωπική επιλογή του Κριστιάν Καρεμπέ, ο οποίος έχει εκφράσει την πίστη ότι είναι αυτό που έλειπε από τη μεσαία γραμμή της ομάδας. 


Την περσινή σεζόν είχε συνολικά 25 συμμετοχές με τους Μονεγάσκους στην δεύτερη κατηγορία της Γαλλίας, ενώ στο παρελθόν έχει αγωνιστεί και στην Οσέρ. 

Στις πρώτες του δηλώσεις με τόνισε πως είναι πολύ χαρούμενος που θα αγωνιστεί στον Ολυμπιακό και πως είναι απόλυτα έτοιμος να δώσει τον καλύτερό του εαυτό για τη νέα του ομάδα. 

Αναλυτικά η ανακοίνωση: 

«Η ΠΑΕ Ολυμπιακός ανακοινώνει την απόκτηση του ποδοσφαιριστή Ντελβίν Εντινγκά».

Αμέσως μετά την υπογραφή του συμβολαίου του ο Κονγκολέζος ποδοσφαιριστής δήλωσε:


«Είμαι πολύ χαρούμενος που θα αγωνιστώ στον Ολυμπιακό, είμαι έτοιμος να δώσω τον καλύτερο μου εαυτό για τον σύλλογο και τους φιλάθλους μας!» 


                      

Ποιος είναι ο Ντελβίν Εντινγκά:

Ο Ντελβίν Εντινγκά γεννήθηκε στις 14 Μαρτίου του 1988 (25 ετών), στο Pointe Noire του Κονγκό.

Ο ίδιος ξεκίνησε τα πρώτα του ποδοσφαιρικά βήματα στη CNFF το 2002, ενώ έναν χρόνο αργότερα πήγε στην Diables Noirs, όπου και παρέμεινε για δύο χρόνια.

Το 2005 και πιο συγκεκριμένα τον Ιούλιο, έκανε το μεγάλο βήμα στην Ευρώπη παίρνοντας μεταγραφή για την Οσέρ, ενώ το καλοκαίρι του 2007 μπήκε στην ανδρική ομάδα. Το ντεμπούτο του με την πρώτη ομάδα έγινε στις 28/2/2009, όταν και πέρασε ως αλλαγή στο ματς κόντρα στην Τουλούζ που έληξε ισόπαλο (1-1). Ο Εντινγκά είδε το όνομά του να βρίσκεται στην αρχική 11άδα στο ματς κόντρα στη Λιόν, στο οποίο αγωνίστηκε για 90 ολόκληρα λεπτά και είδε την ομάδα του να παίρνει τη νίκη με 2-0. Όσο για το πρώτο του τέρμα με τη φανέλα της Οσέρ, αυτό ήρθε στις 28 Νοεμβρίου του 2009 στο νικηφόρο 2-0 επί της Μονακό.

Για την απόκτησή του είχαν ενδιαφερθεί κατά το παρελθόν, πολλές μεγάλες ομάδες της Ευρώπης. Χαρακτηριστικό είναι μάλιστα το γεγονός ότι η Λιόν τον ήθελε ως αντικαταστάτη του Τουλαλάν, ωστόσο, ποτέ δεν κατάφερε να εξασφαλίσει την υπογραφή του. Και αυτό γιατί, ο πρόεδρος της Οσέρ δεν αποδέχτηκε ποτέ τις προτάσεις των «παιδιών»!


Τη σεζόν 2012-2013, ο Ντελβίν, έγινε κάτοικος Πριγκιπάτου, μιας και πήρε μεταγραφή για τη Μονακό. Μάλιστα, οι Μονεγάσκοι χρειάστηκε να δαπανήσουν 6.000.000 ευρώ για να τον κάνουν δικό τους.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου