Τελευταία Νέα

27/8/13

Play-offs του Champions League : ΠΑΟΚ - Σάλκε 2-3 (1-1).


Ο ΠΑΟΚ ηττήθηκε 2-3 από την Σάλκε στην Τούμπα και έχασε την ευκαιρία για πρώτη φορά στην ιστορία του να παίξει στους ομίλους του Champions League.

Η Σάλκε νίκησε τον ΠΑΟΚ με 3-2 μέσα στην Τούμπα και στέρησε από την ελληνική ομάδα την ευκαιρία να αγωνιστεί για πρώτη φορά στους ομίλους του Champions League.
Οι Γερμανοί προηγήθηκαν 3 φορές, τις δύο μάλιστα ενώ έπαιζαν με 10 παίκτες λόγω αποβολής του Τζερμέιν Τζόουνς.
Οι Γερμανοί προηγήθηκαν στο 43', ο ΠΑΟΚ, όμως, δεν πτοήθηκε, μπήκε δυνατά στο δεύτερο ημίχρονο και ισοφάρισε με τον Αθανασιάδη στο 53'.
Μάλιστα, στο 64' αποβλήθηκε ο Τζόουνς και ο ΠΑΟΚ είχε στο γήπεδο παίκτη παραπάνω. Κάτι που πάντως δεν εκμεταλλεύτηκε αφού τρία λεπτά αργότερα η άμυνα του ΠΑΟΚ και ο Χακόμπο έκαναν κακή εκτίμηση και έδωσαν την ευκαιρία στον Ντράξλερ να σημειώσει το 1-2.
Ο Κατσουράνης αναπτέρωσε τις ελπίδες του ΠΑΟΚ με εκπληκτική κεφαλιά στο 79', αλλά ο Σαλάι έβαλε ταφόπλακα στα όνειρα του "δικεφάλου" με πλασέ στο 90'.
Στοιχεία αγώνα:

Γήπεδο: Τούμπας.

Διαιτητής: Μπιόρν Κάιπερς (Ολλανδία).

Συνθέσεις:

ΠΑΟΚ (Χουμπ Στέφενς): Χακόμπο, Κίτσιου, Κατσουράνης, Μιγκέλ Βίτορ, Σκόνδρας, Τζιόλης, Κάτσε, Λούκας (80' Γεωργιάδης), Στοχ, Σαλπιγγίδης (74' Ολίσε), Αθανασιάδης (74' Νέτσιντ).

ΣΑΛΚΕ (Γενς Κέλερ): Χίλντεμπραντ, Ουτσίντα, Χέβεντες, Φελίπε Σαντάνα, Φουχς, Κλέμενς (60' Μέγιερ) (70' Νόιστεντερ), Χέγκερ, Τζερμέιν Τζόουνς, Ντράξλερ, Φαρφάν (83' Ματίπ), Σαλάι.

Κίτρινες κάρτες: Κίτσιου, Τζόουνς, Σαντάνα.

Κόκκινες κάρτες: Τζόουνς.

Σκόρερς: Αθανασιάδης 53', Κατσουράνης 79' / Σαλάι 43' και 90', Ντράξλερ 67'.
Το ματς:
Η πρώτη επιθετική προσπάθεια άνηκε στην Σάλκε, όταν στο 2' μετά από εκτέλεση φάουλ του Φουχς και γυριστή κεφαλιά του Χέβεντες η μπάλα πέρασε άουτ. Στο αμέσως επόμενο λεπτό και πάλι έπειτα από εκτέλεση φάουλ του Φουχς, ο Τζόουνς έπιασε εξ' επαφής την κεφαλιά, αλλά ο Χακόμπο έδιωξε με τα πόδια σε κόρνερ, στην πρώτη μεγάλη ευκαιρία του ματς. Οι φιλοξενούμενοι στο ξεκίνημα είχαν την κατοχή και έλεγχαν τον ρυθμό του αγώνα, με τον ΠΑΟΚ να προσπαθεί σιγά σιγά να ανοιχτεί στο γήπεδο.
Στο 12' για πρώτη φορά ο ΠΑΟΚ έκανε αισθητή την παρουσία του. Ο Λούκας σέντραρε, όμως, ο Χίλντεμπραντ κατάφερε να μπλοκάρει προ του Αθανασιάδη, ενώ στην επόμενη φάση και πάλι ο Ισπανός προσπάθησε να βρει κάθετα τον Κλάους, αλλά ο Σαντάνα πρόλαβε και έκοψε. Ο "Δικέφαλος" στην συνέχεια ηρέμησε, κυκλοφόρησε την μπάλα και έφτανε πιο εύκολα έξω από τα καρέ της Σάλκε. Ο Στοχ αποπειράθηκε να απειλήσει στο 38', μετά από σλάλομ και σουτ έξω από την περιοχή, ο Χίλντεμπραντ, όμως, μπλόκαρε.
Ολιγωρία και 0-1.
Ο Φαρφάν στο 41' μπήκε στην περιοχή του ΠΑΟΚ από πλάγια, σούταρε, αλλά ο Χακόμπο εξουδετέρωσε τον κίνδυνο με το στήθος. Ο ΠΑΟΚ, πάντως, δεν κατάφερε να κρατήσει το μηδέν μέχρι την λήξη του 45λέπτου. Στο 43' ο Ουτσίντα έφυγε στην πλάτη της άμυνας του "Δικεφάλου", πάσαρε για τον Σαλάι, ο οποίος στην κίνηση από το ύψος της μικρής περιοχής πλάσαρε τον Χακόμπο.
Το δεύτερο ημίχρονο ξεκίνησε χωρίς αλλαγές και τον ΠΑΟΚ να χάνει σημαντική ευκαιρία. Ο Στοχ στο 51' χόρεψε τους αμυντικούς της Σάλκε, σέντραρε, αλλά ο Σαλπιγγίδης για λίγο δεν κατάφερε να βάλει την προβολή προ κενής εστίας.
Μπήκε αποφασισμένος και ισοφάρισε.
Ακολούθησε ένα μακρινό σουτ του Σκόνδρα που μπλόκαρε ο Χίλντεμπραντ και στην επόμενη φάση ο ΠΑΟΚ ισοφάρισε. Ήταν το 53ο λεπτό, όταν ο Κίτσιου με εξαιρετική ασίστ έβγαλε τον Αθανασιάδη τετ α τετ με τον Χίλντεμπραντ και ο στράικερ του ΠΑΟΚ με πανέμορφο πλασέ έφερε το ματς στα ίσα. Η Σάλκε συνήλθε στην συνέχεια και στο 63' ο Φαρφάν λίγο έλειψε με εκτέλεση φάουλ από πλεονεκτική θέση να στείλει στην μπάλα στα δίχτυα.
Με δέκα η Σάλκε πήρε το προβάδισμα.
Ο ΠΑΟΚ βρέθηκε με παίκτη παραπάνω στο 64', αφού ο Τζόουνς δέχτηκε δεύτερη κίτρινη κάρτα για μαρκάρισμα στον Σαλπιγγίδη, αλλά τρία λεπτά αργότερα ο Ντράξλερ βγήκε μόνος του απέναντι από τον Χακόμπο, ξεπέρασε τον Ισπανό πορτιέρο και πλάσαρε για το 1-2. Ο Λούκας στο 68' πέταξε στα σκουπίδια μεγάλη ευκαιρία, όταν μετά από ασίστ του Στοχ βγήκε τετ α τετ με τον τερματοφύλακα της Σάλκε, αλλά το πλασέ του ήταν δυνατό με αποτέλεσμα να περάσει ελάχιστα πάνω από το οριζόντιο δοκάρι.
Έμεινε ζωντανός ο ΠΑΟΚ.
Η ποδοσφαιρική ευφυΐα του Κατσουράνη μίλησε στο 79'. Ο Στοχ εκτέλεσε φάουλ και ο έμπειρος μεσοαμυντικός με εξαιρετική γυριστή κεφαλιά νίκησε τον Χίλντεμπραντ για το 2-2. Τεράστια ευκαιρία για τον ΠΑΟΚ με τον Στοχ στο 81' να βρίσκεται μέσα στην περιοχή σε πλάγια θέση, αλλά η μπάλα για λίγο να μην του κάνει το χατήρι και να περνάει μόλις άουτ. Ο Σαλάι ωστόσο έβαλε τέλος στα όνειρα του ΠΑΟΚ στο 90'. Μετά από προσπάθεια του Ντράξλερ από τα αριστερά, η μπάλα έφτασε στον Σαλάι στην μικρή περιοχή, ο οποίος δεν δυσκολεύτηκε με πλασέ να γράψει το 2-3.
MVP
Ο Ντράξλερ που όποτε χρειάστηκε έδειξε την κλάση του και οδήγησε την Σάλκε στην πρόκριση επί του ΠΑΟΚ με το γκολ που σημείωσε και έγραψε το 1-2 και την προσπάθειά του και την ασίστ που μοίρασε στο τρίτο τέρμα.
Απογοήτευση
Ο Χακόμπο που είχε κακή αντίδραση στο πρώτο γκολ και που έκανε τραγική έξοδο στο δεύτερο γκολ και ο Λούκας που όπως και στο Γκενζενκίλρχεν έχασε... άχαστο γκολ.
                  

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου