Τελευταία Νέα

30/8/13

Play-offs του Europa League : Άλκμααρ-Ατρόμητος 0-2 (3-1)

Ο Ατρόμητος άγγιξε ένα ασύλληπτο θαύμα, τα έδωσε και τα έχασε όλα τα τελευταία 30 λεπτά του ματς, όμως τελικά αποκλείστηκε, παρά τη νίκη με 2-0 στην έδρα της Άλκμααρ. Πολύ κρίμα για την ομάδα του Γιώργου Παράσχου που έχασε ένα κάρο ευκαιρίες, είχε δοκάρι και πάλεψε απίστευτα μέχρι το τέλος. Κι όλα αυτά για το γκολ που είχε δεχθεί στις καθυστερήσεις στο Περιστέρι...
Μετά από ένα επεισοδιακό και σύντομο ταξίδι, ο Ατρόμητος αποχαιρετά την Ευρώπη. Την αποχαιρετά όμως με ψηλά το κεφάλι και με μια εμφάνιση που μπορεί να χαρακτηριστεί ως μια από τις καλύτερες που έχει πραγματοποιήσει ελληνική ομάδα εκτός συνόρων.
Το συγκρότημα του Γιώργου Παράσχου, μπήκε στην ολλανδική αρένα για να δώσει την τελευταία του 30λεπτη μάχη (μετά τη χθεσινή διακοπή λόγω φωτιάς), πάλεψε μέχρι τέλους, όμως "έπεσε" ηρωικά.
Αρχικά θα πρέπει να σημειώσουμε βέβαια πως η διακοπή δεν ευνόησε καθόλου τον Ατρόμητο, αφού χθες είχε σκοράρει και είχε μπροστά του 30 λεπτά, ενώ τώρα χρειάστηκε χρόνο προσαρμογής. Να ξεκινάς ένα ματς 30 λεπτών πρωί-πρωί και να θέλεις να βρεις ρυθμό και να πετύχει δύο γκολ για να προκριθείς δεν είναι το πιο εύκολο! Παρόλα αυτά, ο Ατρομητος το άγγιξε το όνειρο. Άγγιξε την πιο επική ανατροπή και την πρώτη του πρόκριση στους ομίλους του Europa League.
Πέτυχαν το 2-0 στο 75' με τον Καραγκούνη, ήθελαν ακόμη ένα γκολ για μια εμφατική πρόκριση, όμως όσες ευκαιρίες δημιούργησαν τις πέταξαν στα σκουπίδια. Η τύχη βέβαια τους γύρισε την πλάτη. Ο Ιγκλέσιας έχασε μοναδικές ευκαιρίες, ο Ναπολεόνι πήγε να σπάσει το δοκάρι, αλλά η μπάλα δεν μπήκε στο πλεχτό.
Κάπως έτσι ήρθε η πρώτη νίκη της ομάδας του Περιστερίου στην Ευρώπη, όμως δεν συνοδεύτηκε με πρόκριση. Αυτός ο σύλλογος όμως που κάθε χρονιά δείχνει και πιο δυνατός, δεν έχει να φοβάται τίποτα για το μέλλον...
Στοιχεία αγώνα:
Γήπεδο: "AZ Station".
Διαιτητής: Γκοτιέ (Γαλλία)/Ντεμπάρ (Γαλλία), Χακέ (Γαλλία).
Συνθέσεις:
Άλκμααρ (Φέρμπεϊκ): Αλβαράδο, Μ. Γιόχανσον, Γκοουβέλεου, Βάουτενς, Φίρχεφερ, Χένρικσεν, Ελμ, Γκούντελι, Γκούντμουντσον, Α. Γιόχανσον, Μπέιρενς.
Ατρόμητος (Παράσχος): Τσενάμο, Παπουτσογιαννόπουλος (46' Γιαννούλης), Ταυλαρίδης, Λαζαρίδης, Φυτανίδης, Δημούτσος (60' Πίτου Γκαρσία), Ιγκλέσιας, Καραγκούνης, Ουμπίδες, Ναπολεόνι, Παπαδόπουλος.
Κίτρινες κάρτες: Αλβαράδο (20', Άλκμααρ), Γκοουβέλεου (56', Άλκμααρ)-Δημούτος (22', Ατρόμητος).
Κόκκινη κάρτα: Χένρικσεν (2', Άλκμααρ), Ιγκλέσιας (75' Ατρόμητος).
Σκόρερ: Παπαδόπουλος (53', Ατρόμητος), Καραγκούνης (75' Ατρόμητος).

Ο αγώνας:

Ξεκινώντας να σας πούμε κάποια χρήσιμα πράγματα, σχετικά με το χθεσινό παιχνίδι που διεκόπη στο 60'. Ο Ατρόμητος έπαιζε με παίκτη παραπάνω από το 2ο λεπτό καθώς αποβλήθηκε ο Χένρικσεν, ο Αλβαράδο απέκρουσε πέναλτι του Δημήτρη Παπαδόπουλου στο 21', ενώ τελικά στο 53' ο ίδιος παίκτης σκόραρε και έκανε το 1-0 για τον Ατρόμητο. Οι Περιστεριώτες ήθελαν ακόμα δύο γκολ για να πάρουν την πρόκριση. Διαβάστε αναλυτικά το ματς μέχρι το 60'
Η συνέχεια του ματς βρήκε τον Ατρόμητο με μια αλλαγή στην ενδεκάδα του. Ο Γιώργος Παράσχος έβαλε τον Πίτου Γκαρσία αντί του Δημούτσου, ενώ στην 18άδα βρέθηκαν οι Φάμπιο και Τζαμάλ. Να σημειωθεί πως η αλλαγή δεν μέτρησε λόγω της διακοπής και έτσι ο Παράσχος είχε το δικαίωμα για ακόμα δύο.
Πέρα πάντως από την αλλαγή, η διακοπή δεν ευνόησε καθόλου τον Ατρόμητο. Το αντίθετο μάλιστα. Χθες, οι Περιστεριώτες είχαν βρει ρυθμό και σκόραραν λίγο πριν τη διακοπή, ενώ σήμερα χρειάστηκαν χρόνο για να πατήσουν γκάζι. Ήδη, τα πρώτα λεπτά ήταν αναγνωριστικά, όμως ο χρόνος περνούσε υπέρ της Άλκμααρ. Να μπει πάντως ο Ατρόμητος με τσίτα τα γκάζια πρωί-πρωί από το πρώτο λεπτό, ήταν αδύνατο!
Ο Καραγκούνης έβαλε νέα φωτιά (0-2).
Οι Ολλανδοί έπαιζαν μαζική άμυνα και οι περισσότεροι παίκτες ήταν πίσω από τη σέντρα, όμως παρόλα αυτά, ο Ατρόμητος κατάφερε να πετύχει το 2-0, που τον ξανάβαλε στο παιχνίδι της πρόκρισης. Ο Ούμπιντες έβγαλε σέντρα από τα δεξιά, ο Καραγκούνης έκανε την προβολή και η μπάλα κατέληξε στα δίχτυα της Άλκμααρ. Αυτό κι αν έβαλε φωτιά στο γήπεδο της Άλκμααρ. Οι Περιστεριώτες είχαν περίπου 20 λεπτά ακόμα για να πετύχουν ένα γκολ και συνάμα μια απίστευτη ανατροπή, που θα τους έφερνε μια επική πρόκριση.
Όλα πλέον ήταν εφικτά, ο Ατρόμητος είχε μια λαμπρή ευκαιρία μπροστά του, ενώ οι Ολλανδοί είχαν αρχίσει να αγχώνονται κι αυτό ήταν φανερό στο παιχνίδι τους. Η ομάδα πάντως που είχε την κυριαρχία, ήταν αυτή του Γιώργου Παράσχου. Οι Περιστεριώτες είχαν την κατοχή της μπάλας και την κυκλοφορούσαν σωστά, μέχρι να βρουν αδύνατα σημεία στην αντίπαλη άμυνα.
Στο 80' ο Ατρόμητος έχασε τεράστια ευκαιρία να πετύχει το 3-0. Ο Ναπολεόνι έβγαλε ωραία μπαλιά από τα δεξιά εντός περιοχής, όμως το σουτ στην κίνηση του Ιγκλέσιας κατέληξε άουτ. Και να ήταν η μόνη ευκαιρία; Οι Περιστεριώτες απειλούσαν αλλά δεν σκόραραν. Στο 82' η κεφαλιά του Παπαδόπουλου κατέληξε στην αγκαλιά του Αλβαράδο, ενώ στο 83' ο Ιγκλέσιας πήρε τη σέντρα του Γιαννούλη, όμως πάλι αστόχησε από το σημείο του πέναλτι.
Ατρόμητος όνομα και πράγμα!
Ο κυανόλευκος καταιγισμός συνεχίστε, με τον Φυτανίδη να παίρνει την κεφαλιά εντός περιοχής έπειτα από κόρνερ και τον πορτιέρο της Άλκμααρ να διώχνει με υπερένταση σε κόρνερ. Οι Έλληνες ήταν αποφασισμένοι, οι Ολλανδοί τρομοκρατημένοι. Έμενε να δούμε αν η τύχη θα έκλεινε το μάτι στον Ατρόμητο.
Και φτάσαμε στο 87' όπου χάθηκε τεράστια ευκαιρία για το 3-0! Ο Ναπολεόνι έκανε με τη μια το σουτ από δεξιά θέση εντός περιοχής, όμως η μπάλα τράνταξε το αριστερό δοκάρι του Αλβαράδο. Πόσο μεγάλη ατυχία; Πόσο κρίμα;
Τα λεπτά περνούσαν, ο διαιτητής κράτησε μονάχα ένα λεπτό καθυστέρηση και τελικά το 2-0 δεν άλλαξε. Κρίμα. Δεν χρειάζεται να γράψουμε κάτι παραπάνω...

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου