Τελευταία Νέα

24/10/13

3η Aγωνιστική Europa League 12oς όμιλος : ΠΑΟΚ - Μακάμπι Χάιφα 3-2

Σε ματς που θα μείνει στην ιστορία η ομάδα του Στέφενς κέρδισε με 3-2 την Μακάμπι Χάιφα, ενώ έχανε με 0-2 στο 20΄. Βίτορ, Νίνης και Σάλπι τα γκολ, έχασε και δύο πέναλτι ο Στοχ.
Πρόκριση με ανατροπή που θα τη θυμούνται για πολλά χρόνια οι οπαδοί του "αγκαλιάζει" ο ΠΑΟΚ με τη νίκη του επί της Μακάμπι Χάιφα στην Τούμπα.
Η ομάδα του Χουμπ Στέφενς βρέθηκε να χάνει από τους Ισραηλινούς με 0-2 μόλις στο 21', εξαπέλυσε, όμως αντεπίθεση διαρκείας και κατάφερε να γυρίσει το ματς με 3-2, έχοντας μάλιστα στο... παθητικό του και δύο χαμένα πέναλτι του Μίροσλαβ Στοχ.
Το συνπαρπαστικό τρίποντο, μάλιστα, φέρνει τον "Δικέφαλο" στην πρώτη θέση του ομίλου του στο Europa League, με δύο βαθμούς διαφορά από την Αλκμααρ, την οποία θα αντιμετωπίσει στην τελευταία αγωνιστική στην Τούμπα και κατά συνέπεια έχει το πάνω χέρι για να καταλάβει την πρώτη θέση.
Το συγκλονιστικό ματς της Τούμπας πέρα από το χαρακτήρα μεγάλης ομάδας που διαθέτει ο ΠΑΟΚ,ήταν και η απόλυτη επιβεβαίωση της σούπερ επιθετικής διάθεσης με την οποία ο Στέφενς αντιμετώπισε τον αγώνα ("σημασία έχει να πετύχουμε τουλάχιστον ένα παραπάνω γκολ από τον αντίπαλο στις ευκαιρίες που θα έχουμε και οι δύο" δήλωσε την παραμονή του ματς).
Ταυτότητα του αγώνα:
Γήπεδο: Τούμπας.
Καιρός: Αίθριος.
Διαιτητές: Φερνάντο Τεξέιρα (Ισπανία), Βικτοριάνο Ντίαζ (Ισπανία), Τεοντόρο Σομπρίνο (Ισπανία).
Συνθέσεις:
ΠΑΟΚ (Χουμπ Στέφενς): Χακόμπο, Κίτσιου, Λίνο, Κατσουράνης, Βίτορ, Τζιόλης, Λάζαρ, Νίνης (60' Λούκας), Στοχ (87' Λόρενς), Σαλπιγγίδης (C) (78' Βούκιτς), Αθανασιάδης.
Μακάμπι Χάιφα (Αριέλ Μπενάντο): Σαράνοφ, Τουάθα, Μεσούμαρ (73' Αζουλάι), Πιλιάφσκι, Μπόκολι (C), Τσότσαλιτς, Γκολάσα, Γιαντλίν (69' Κατάν), Εζρά, Εντλόβου (46' Αμπουχατζίρα), Ράγιος.
Γκολ: Βίτορ 34', Νίνης 38', Σαλπιγγίδης 66', Εντλόβου 13', Γκολάσα 21'.
Κίτρινες κάρτες: Κίτσιου 42', Τσότσαλιτς 38', Εζρά 44', Μεσούμαρ 61'.
Ανασκόπηση του αγώνα:
Στα πρώτα δευτερόλεπτα της αναμέτρησης ο Κίτσιου επιχείρησε σέντρα σουτ και παραλίγο να αιφνιδιάσει τον πορτιέρο της Μακάμπι. Με τον ίδιο τρόπο λίγο έλειψε να προηγηθεί η Μακάμπι στο 4'. Ο Εζρά με σέντρα σουτ ανάγκασε τον Χακόμπο σε εντυπωσιακή επέμβαση, ενώ στο ακριβώς επόμενο λεπτό ο Στοχ έφυγε στην αντεπίθεση, πάσαρε για τον Κλάους μέσα στην περιοχή, αλλά ο φορ του ΠΑΟΚ δεν πρόλαβε για λίγο την μπάλα. Ο Σλοβάκος μεσοεπιθετικός στο 11' όπλισε και εκτέλεσε έξω από την περιοχή, αλλά ο Σαράνοφ κατάφερε να απομακρύνει σε κόρνερ.
Λάθος του Κατσουράνη και 0-1.
Παρά την πίεση που ασκούσε ο ΠΑΟΚ, ένα λάθος του Κατσουράνη στο 13' έδωσε την ευκαιρία στην Μακάμπι να πάρει κεφάλι στο σκορ. Ο έμπειρος άσος του ΠΑΟΚ πήγε να προσποιηθεί στον Εντλόβου, ο επιθετικός, όμως, της Μακάμπι μυρίστηκε την φάση έκλεψε την μπάλα και με σουτ στη γωνία του Χακόμπο έγραψε το 0-1.
Το απόλυτο σοκ.
Στο 21' ο ΠΑΟΚ διαμαρτυρήθηκε για πέναλτι σε φάση που ο Αθανασιάδης τσίμπησε την μπάλα μπροστά από τον Σαρόνοφ, έπεσε στο έδαφος, αλλά ο Τεξέιρα έδειξε παίζεται. Σα να μην έφτανε αυτό, στην ακριβώς επόμενη φάση ο Γκολάσα έμεινε αμαρκάριστος στο ύψος της περιοχής και με σουτ άφησε άγαλμα τον Χακόμπο για το 0-2. Στο 31', μάλιστα, και πάλι ο Γκολάσα με συρτό σουτ από το ύψος της περιοχής, λίγο έλειψε να γράψει το 0-3.
Πήγε για την ολική ανατροπή, έμεινε στο 2-2.
Μεγάλη ευκαιρία για τον ΠΑΟΚ στο 34', όταν μετά από εκτέλεση κόρνερ και γυριστή κεφαλιά του Κατσουράνη, η μπάλα έφτασε στον Σαλπιγγίδη, ο οποίος πέφτωντας μπροστά σε κενή εστία δεν βρήκε καλά την μπάλα και έφυγε άουτ. Στο ίδιο λεπτό, πάντως, ο συνήθης ύποπτος Βίτορ, εκμεταλλεύτηκε εκτέλεση φάουλ του Λίνο και με εξαιρετική ψηλοκρεμαστή κεφαλιά μείωσε σε 1-2.
Ο ΠΑΟΚ ήταν καταιγιστικός κέρδισε πέναλτι σε μαρκάρισμα πάνω στον Στοχ στο 38', όμως, ο Σαράνοφ απέκρουσε και το πέναλτι και το εξ' επαφής σουτ του Νίνη που ακολούθησε. Ο Νίνης πάντως πήρε το αίμα του πίσω, αφού με κεφαλιά στην ακριβώς επόμενη φάση ισοφάρισε σε 2-2.
Και δεύτερο χαμένο πέναλτι.
Το παιχνίδι είχε απίστευτη εξέλιξη αφού ο ΠΑΟΚ κέρδισε και δεύτερο πέναλτι στο 44'. Ο Τσότσαλιτς βρήκε την μπάλα με το χέρι, ο Τεξέιρα υπέδειξε την παράβαση, όμως, και πάλι Σαράνοφ νίκησε τον Στοχ από την άσπρη βούλα.
Ο ΠΑΟΚ ξεκίνησε στο δεύτερο μέρος όπως σταμάτησε στο πρώτο. Ο Στοχ στο 51' εξαπέλυσε κεραυνό, ο Σαράνοφ, όμως, με εκπληκτική εκτίναξη στην γωνία του έδιωξε σε κόρνερ. Η Μακάμπι έχασε μεγάλη ευκαιρία στο 53', όταν ο Εζρά βρέθηκε απέναντι από τον Χακόμπο μετά από κεφαλιά πάσα του Αμπουχατζίρα, αλλά έστειλε την μπάλα ψηλά άουτ.
Ο Σαλπιγγίδης είχε την λύση.
Ο ΠΑΟΚ κατάφερε να πάρει το προβάδισμα στο 66'. Ο Στοχ πάσαρε την κατάλληλη στιγμή στον Λίνο ο οποίος σέντραρε και ο Σαλπιγγίδης με πλασέ στο δεύτερο δοκάρι σημείωσε το 3-2. Στο 73' παραλίγο ο Αμπουχατζίρα να χριστεί σκόρερ μετά από λάθος συνεννόηση του Χακόμπο με τον Βίτορ.
Το πλασέ, πάντως, του επιθετικού της Μακάμπι απέκρουσε ο τερματοφύλακας του ΠΑΟΚ, ενώ ο Αζουλάι στο 76' πέρασε τον Χακόμπο, αλλά ο Κατσουράνης τον πρόλαβε πριν πλασάρει σε κενή εστία. Στο 82' ο Λούκας βρέθηκε σε θέση βολής, όμως, προτίμησε να σεντράρει και η μπάλα πέρασε παράλληλα με την εστία και απομακρύνθηκε. Στο 87' ο Χακόμπο απέκρουσε σωτήρια κεφαλιά του Αζουλάι που κατευθύνονταν στην γωνία της εστίας του ΠΑΟΚ.
MVP:
Ο Λίνο κατάφερε να κλέψει την δόξα από τους σκόρερ με δύο πάρε βάλε σέντρες στα δύο από τα τρία γκολ του ΠΑΟΚ, ενώ στάθηκε στο ύψος του και στα αμυντικά του καθήκοντα. Δικαίως έγινε και πάλι σύνθημα στα χείλη των φιλάθλων του "Δικεφάλου".
Απογοήτευση:
Ο Σαράνοφ παρόλο που απέκρουσε δύο πέναλτι και θα μπορούσε να είναι ο ήρωας του ματς, έκανε τραγικές εξόδους σε δύο από τα τρία γκολ του ΠΑΟΚ.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου