Τελευταία Νέα

21/10/13

8η Aγωνιστική Super League : ΠΑΣ Γιάννινα - Πανιώνιος 0-1

\
Την παρθενική του εκτός έδρας νίκη πανηγύρισε στα Γιάννινα ο Πανιώνιος, ο οποίος με γκολ του Μάρκου Ντούνη υποχρέωσε τον ΠΑΣ στην πρώτη του εντός έδρας ήττα. 
Νίκη χρυσάφι πήρε στα Γιάννινα ο Πανιώνιος, ο οποίος μετά την ήττα από τον Άρη έψαχνε το αποτέλεσμα που θα του δώσει ψυχολογική ώθηση.
Οι Νεοσμυρνιώτες είχαν ως τώρα μόνο μία νίκη, αυτή επί του Παναθηναϊκού, και με αυτό το τρίποντο ξέφυγαν από τις τελευταίες θέσεις της βαθμολογίας.
Αντιθέτως, αυτή ήταν η δεύτερη διαδοχική ήττα για τον ΠΑΣ και πρώτη εντός έδρας στο πρωτάθλημα. Ως τώρα η ομάδα του Σάββα Παντελίδη είχε μόνο νίκες στην έδρα της, αλλά στο συγκεκριμένο παιχνίδι φάνηκε ότι της έλειψαν πολύ οι Τόμας Ντε Βινσέντι και Τσάβες.
Οι γηπεδούχοι δεν είχαν φαντασία στο παιχνίδι τους και σχεδόν σε όλη τη διάρκειά του ήταν προβλέψιμοι στην ανάπτυξή τους. Δεν μπορούσαν να δημιουργήσουν κλασικές ευκαιρίες και περιορίζονταν κυρίως σε σουτ εκτός περιοχής με τον Νίκο Κοροβέση να έχει τις περισσότερες τελικές. Ωστόσο, ο Νίκος Γιαννακόπουλος ήταν αρκετά σταθερός και μαζί με τον Κώστα Μενδρινό ήταν οι καλύτεροι παίκτες της ομάδας τους.

Ταυτότητα αγώνα:

Γήπεδο: Ζωσιμάδων.
Διαιτητής: Χαράλαμπος Καλογερόπουλος (Αθηνών).
Βοηθοί: Αντώνιος Καρατζίκας, Νεκτάριος Παστρώμας.
Συνθέσεις:
ΠΑΣ Γιάννινα (Παντελίδης): Βελλίδης, Ντάσιος (64' Στρούνα), Κολοβέτσιος, Τζημόπουλος, Μιχαήλ, Λίλα, Κεϊτά (46' Βισέντο), Βίλα, Κοροβέσης (79' Κρητικός), Τσουκαλάς, Ίλιτς.
Πανιώνιος (Παντελής): Γιαννακόπουλος, Κούρντι, Κουλουχέρης, Αυλωνίτης, Κούρος, Μητρόπουλος, Μενδρινός (79' Λαμπρόπουλος), Καλτσάς, Αραβίδης, Ντούνης (65' Κολοβός), Γιάννου (87' Μαρκουκάκης).
Γκολ: 37' Ντούνης.
Κίτρινες κάρτες: 89' Βελλίδης / 7' Κουλουχέρης, 62' Καλτσάς.

Ανασκόπηση αγώνα:

Πολύ νωχελικά μπήκαν και οι δύο ομάδες στα πρώτα λεπτά του αγώνα. Ο ΠΑΣ προσπαθούσε να δημιουργήσει κάποιες φάσεις χωρίς να τα καταφέρει ενώ οι παίκτες έδειχναν να προσπαθούν να βρουν τα πατήματά τους. Η πρώτη τελική προσπάθεια ήταν ενδεικτική της εικόνας του αγώνα με το σουτ του Τσουκαλά να περνάει πολύ άουτ.
Τα στημένα του Μενδρινού.
Η απάντηση του Πανιωνίου ήταν άμεση, από έναν παίκτη που στο πρώτο ημίχρονο ήταν εξαιρετικός για τους φιλοξενούμενους. Ο λόγος για τον Μενδρινό που με απευθείας φάουλ επιχείρησε να νικήσει τον Βελλίδη χωρίς να τα καταφέρει. Δύο λεπτά μετά ο ίδιος παίκτης με νέα εκτέλεση απείλησε ξανά την εστία του ΠΑΣ, όμως, αυτή τη φορά η μπάλα πέρασε λίγο πάνω από τα δοκάρια.
Μονόλογος από ΠΑΣ.
Το παιχνίδι σταδιακά άρχισε να ανοίγει και να γίνονται τελικές προσπάθειες και στις δύο περιοχές. Στο 19' ο Κοροβέσης έπιασε ένα συρτό σουτ λίγα μέτρα έξω από τη μεγάλη περιοχή και ο Γιαννακόπουλος έπεσε στη γωνιά του και έδιωξε την μπάλα σε κόρνερ. Λίγα λεπτά μετά ο Τσουκαλάς είχε ένα ακόμη άστοχο σουτ, ενώ στην επόμενη φάση ο Βίλα υποχρέωσε τον Γιαννακόπουλο να κάνει άλλη μία καλή επέμβαση παραχωρώντας κόρνερ. Οι γηπεδούχοι είχαν αυξήσει την πίεσή τους και στο 33' έκαναν μία ακόμη ευκαιρία με τον Κοροβέση να μη βρίσκει στόχο.
... αλλά γκολ ο Ντούνης.
Ο Πανιώνιος αντέδρασε και στο 35' είχε την πρώτη πραγματικά καλή στιγμή του με τον Μενδρινό. Ο Έλληνας μέσος εξαπέλυσε ένα πολύ δυνατό σουτ, αλλά ο Βελλίδης αντέδρασε όπως έπρεπε. Αυτή, όμως, ήταν απλώς η προειδοποίηση γι' αυτό που θα ακολουθούσε δύο λεπτά μετά, όταν οι παίκτες του Παντελή ξεδιπλώθηκαν πολύ ωραία στην αντεπίθεση. Όλα άρχισαν και τελείωσαν από τον Ντούνη, ο οποίος έκανε ωραία το άνοιγμα προς τα αριστερά στην αρχή, για να γίνει στη συνέχεια της φάσης αποδέκτης της μπάλας εντός περιοχής και να σκοράρει με ωραίο πλασέ έχοντας εκμεταλλευτεί με τον καλύτερο τρόπο τις κόντρες που έγιναν.
Πίεση από ΠΑΣ και πολλές διακοπές.
Με τον ΠΑΣ Γιάννινα να έχει τον πλήρη έλεγχο του αγώνα άρχισε το δεύτερο ημίχρονο. Οι γηπεδούχοι μπήκαν δυνατά προκειμένου να ισοφαρίσουν και έκαναν την πρώτη ευκαιρία στο 47', όταν ο Γιαννακόπουλος απέκρουσε σουτ του Κοροβέση. Ένα σουτ που έγινε στο επόμενο λεπτό από τον Βισέντο ήταν αρκετά άστοχο για να ανησυχήσει τον τερματοφύλακα του Πανιωνίου. Ο ίδιος παίκτης είχε άλλη μία καλή στιγμή στο 66', όταν δεν μπόρεσε να πλασάρει σωστά.
Σε αυτό το χρονικό διάστημα ήταν αρκετές οι διακοπές του παιχνιδιού λόγω τραυματισμών με μεγαλύτερη εκείνη του Γιαννακόπουλου, ο οποίος έμεινε κάτω για περίπου δύο λεπτά. Αυτό φυσικά λειτούργησε εις βάρος του ρυθμού του παιχνιδιού και κυρίως του ΠΑΣ, ο οποίος πίεζε για να ισοφαρίσει.
Στο ίδιο τέμπο ο ΠΑΣ.
Αποφασισμένοι να πετύχουν το γκολ που θα έφερνε το παιχνίδι στα ίσια ήταν οι παίκτες του ΠΑΣ, οι οποίοι κυκλοφορούσαν την μπάλα χωρίς να μπορούν να διασπάσουν, όμως, την άμυνα του Πανιωνίου. Το μεγάλο πρόβλημα για τους τελευταίους, όμως, ήταν ότι αδυνατούσαν να κρατήσουν την μπάλα και να αλλάξουν πάνω από 3-4 πάσες. Σε αυτό δε βοήθησε ούτε η αντικατάσταση του Μενδρινού, ο οποίος ήταν ο μόνος παίκτης πλην του Κολοβού που κρατούσε λίγο την μπάλα.
Τα τελευταία λεπτά του αγώνα, όμως, πέρασαν για τους φιλοξενούμενους πιο ανώδυνα απ' ό,τι κανείς θα περίμενε βάσει της ως τότε εικόνας του αγώνα. Οι Γιαννιώτες δεν μπορούσαν να δημιουργήσουν φάσεις κι έτσι μοιραία γνώρισαν την ήττα. Η μοναδική καλή στιγμή ανήκε στον Πανιώνιο, ο οποίος στις καθυστερήσεις θα μπορούσε να έχει κάνει το 0-2. Ωστόσο, το εκτός περιοχής σουτ του σταμάτησε στο δεξί δοκάρι του Βελλίδη.

MVP της αναμέτρησης:

Ο Κώστας Μενδρινός μέχρι τη στιγμή της αλλαγής του ήταν ο καλύτερος παίκτης του γηπέδου. Απείλησε τρεις φορές την εστία του Βελλίδη, ενώ από τη δική του πάσα η μπάλα έφτασε στον Ντούνη για να μπει το μοναδικό γκολ της αναμέτρησης.

Η απογοήτευση:

Δεν ήταν λίγοι οι παίκτες του ΠΑΣ που δε βρέθηκαν στην καλή τους ημέρα, όμως, ο Μπράνα Ίλιτς ήταν η απογοήτευση του αγώνα και αυτό γιατί ο Παντελίδης περίμενε πολλά από αυτόν από τη στιγμή που δεν είχε στη διάθεσή του τα άλλα δύο σημαντικά του όπλα, Ντε Βινσέντι και Τσάβες.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου