Τελευταία Νέα

28/10/13

9η Aγωνιστική Super League : Παναιτωλικός-ΑΕΛ Καλλονής 4-0

«Σίφουνας» ο Παναιτωλικός!(4-0)

Με δύο γκολ του Μπόγιοβιτς και από ένα των Καμαρά, Τζούνιορ ο Παναιτωλικός συνέτριψε με 4-0 την ΑΕΛ Καλλονής μπροστά σε 6.000 φιλάθλους στο ματς που έκλεισε την αυλαία της 9ης αγωνιστικής της Super League. Ένα δοκάρι και μια αποβολή για την ομάδα της Λέσβου.

Ένα ημίχρονο ήταν αρκετό για τον Παναιτωλικό προκειμένου να πάρει τη νίκη με το ευρύ 4-0 επί της ΑΕΛ Καλλονής παρουσία 6.000 φίλων του στο ματς που έκλεισε την αυλαία της 9ης αγωνιστικής της Super League.
Δύο γκολ από τον Μπόγιοβιτς και ένα από τους Καμαρά, Τζούνιορ έδωσαν στους Αγρινιώτες το πολύτιμο εντός έδρας "τρίποντο" και με αυτό να φτάσουν στους 13 βαθμούς στον φετινό μαραθώνιο. Η ΑΕΛΚ από την πλευρά της οποία αγωνίστηκε με δέκα παίκτες από το 55' λόγω αποβολής του Ποντάνι, το μόνο καλό που είχε στο ματς ήταν ένα δοκάρι με τον Λεοζίνιο.
Το πρώτο ημίχρονο ήταν καλό με τις δύο ομάδες να προσπαθούν για το γκολ με τον Παναιτωλικό να είναι πιο εύστοχος. Η ομάδα του Αγρινίου που είχε την ουσία πέτυχε τρία γκολ σε 37 λεπτά αγώνα και με πέντε τελικές στο πρώτο μέρος, σε αντίθεση με την ΑΕΛ Καλλονής που το μόνο που κατάφερε ήταν ένα δοκάρι με τον Λεοζίνιο.
Στο δεύτερο ημίχρονο τα πράγματα έγινε πιο εύκολα για τον Παναιτωλικό. Στο διάστημα 46'-61' η ομάδα του Αγρινίου πέτυχε ένα ακόμη γκολ, ενώ η ΑΕΛ Καλλονής αγωνιζόταν με δέκα παίκτες και έτσι πήρε πολύ πιο εύκολα από ότι αναμενόταν τη νίκη.

Ταυτότητα του αγώνα:

Γήπεδο: Παναιτωλικού.
Διαιτητής: Ηλίας Σπάθας (Πειραιά).
Βοηθοί: Χρήστος Σωτηρόπουλος (Αχαΐας), Τρύφων Πετρόπουλος (Αρκαδίας).
Συνθέσεις:
Παναιτωλικός (Χάβος): Μπρακάλι, Μελισσάς, Κούσας, Μπικέ, Γκάλο, Τζούνιορ, Γοδόι (46' Σφακιανάκης), Μπακάκης (59' Μπελόν), Θεοδωρίδης, Καμαρά, Μπόγιοβιτς (69' Ιωάννου).
ΑΕΛ Καλλονής (Μαντζουράκης): Σιδεράκης, Χωριανόπουλος, Λεάντρο, Αναστασιάδης, Ποντάνι, Φαρία, Μαρσέλο, Χουάνλου (68' Λίμα), Λεοζίνιο, Λαπρόπουλος, Αγρίτης (21' λ.τρ. Καζάκης, 60' Σιλιγαρδάκης).
Γκολ: Μπόγιοβιτς (15', 61', Παναιτωλικός), Καμαρά (33', Παναιτωλικός), Τζούνιορ (37', Παναιτωλικός).
Κίτρινες κάρτες: Γοδόι (17', Παναιτωλικός), Κούσας (34', Παναιτωλικός), Μπακάκης (43', Παναιτωλικός), Μπόγιοβιτς (58', Παναιτωλικός), Θεοδωρίδης (77', Παναιτωλικός)-Ποντάνι (36', ΑΕΛ Καλλονής), Φαρία (42', ΑΕΛ Καλλονής)/
Κόκκινες κάρτες: Ποντάνι (55', ΑΕΛ Καλλονής).

Ανασκόπηση αγώνα:

Ο Παναιτωλικός με την βοήθεια των 6.000 φιλάθλων του μπήκε δυνατά στην αναμέτρηση και μόλις στο 6ο λεπτό είχε την πρώτη του καλή ευκαιρία.
Μετά από σέντρα του Μπακάκη από δεξιά, ο Μπόγιοβιτς μόνος απέναντι στον Σιδεράκη, έκανε το σουτ με τον γκολκίπερ της ΑΕΛΚ να διώχνει με το πόδι.
Οι φιλοξενούμενοι απάντησαν στο 9ο λεπτό, όταν από σέντρα του Χουάνλου από δεξιά, ο Λαμπρόπουλος έπιασε την κεφαλιά, με τον Μπρακάλι να διώχνει την μπάλα σε κόρνερ, ενώ στο 11' από το σουτ του Μαρσέλο η μπάλα έφυγε άουτ.
Τέσσερα λεπτά αργότερα (15') η ομάδα του Αγρινίου ήταν πιο εύστοχη. Μετά από εκτέλεση φάουλ του Γκάλο από αριστερά, ο Μπικέ αλλοίωσε την πορεία της μπάλας με το κεφάλι και ο Μπόγιοβιτς με προβολή την έστειλε στα δίχτυα του Σιδεράκη για το 1-0.
Η ΑΕΛΚ προσπάθησε να αντιδράσει μετά το γκολ που δέχθηκε και είχε μια κεφαλιά στο 26' πάλι με τον Λαμπρόπουλο άστοχη.
Στα τελευταία είκοσι λεπτά το ματς έγινε ακόμη πιο γρήγορο με τον Παναιτωλικό να είναι και πάλι αυτός που χαμογέλασε.
Στο 33' ο Καμαρά μπήκε στην περιοχή, έκανε το δυνατό σουτ και η μπάλα, αφού κοντράρει στο πόδι του Λεάντρο, κατέληξε στα δίχτυα του Σιδεράκη για το 2-0 των γηπεδούχων.
Τρία λεπτά αργότερα (36') η ΑΕΛΚ έχει μια μεγάλη ευκαιρία να μειώσει το σκορ, όταν από την εκτέλεση φάουλ του Μαρσέλο ο Λεοζίνιο έκανε το σουτ και την μπάλα να βρίσκει το δοκάρι του Μπρακάλι.
Σαν να μην έφτανε αυτό για την ομάδα της Λέσβου, ο Παναιτωλικός στην επόμενη φάση πέτυχε και τρίτο γκολ "καθαρίζοντας" ουσιαστικά το παιχνίδι.
Ο Τζούνιορ έκανε το δυνατό σουτ στο 37' έξω από την μεγάλη περιοχή και η μπάλα κατέληξε στο δεξί παραθυράκι του Σιδεράκη για το 3-0 που ήταν το σκορ του πρώτου ημιχρόνου.
Έκανε τα πράγματα πιο εύκολα.
Στο δεύτερο ημίχρονο τόσο η αποβολή του Ποντάνι, όσο και το δεύτερο γκολ του Μπόγιοβιτς έκαναν τα πράγματα ακόμη πιο εύκολα για τον Παναιτωλικό.
Στο δεύτερο ημίχρονο οι φιλοξενούμενοι ήταν αυτοί που είχαν την πρώτη καλή ευκαιρία με το σουτ του Χουάνλου στο 53' να φεύγει άουτ, ωστόσο τα πράγματα δυσκόλεψαν γι αυτούς όταν στο 55' ο Ποντάνι είδε την δεύτερη κίτρινη κάρτα του Σπάθα για θέατρο και αποβλήθηκε.
Από εκεί το σημείο όλα έγιναν πιο εύκολα για τον Παναιτωλικό, ο οποίος στο 61 ανέβασε τον δείκτη του σκορ στο 4-0 με το δεύτερο γκολ του Μπόγιοβιτς στο ματς με προβολή μετά από λάθος του Χωριανόπουλου.
Ο ρυθμός του αγώνα έπεσε στην συνέχεια με τον Παναιτωλικό να έχει την κυκλοφορία της μπάλας.
Ένα σουτ του Καμαρά στο 79' ήταν άστοχο, ενώ η ΑΕΛΚ απείλησε στο 82' και στο 83' με τον Λεοζίνιο με τον γκολκίπερ του Παναιτωλικού να μην ανησυχεί.
Στις καθυστερήσεις η κεφαλιά του Σφακιανάκη έφυγε άουτ και το τελευταίο σφύριγμα του διαιτητή βρήκε τον Παναιτωλικό να επικρατεί εύκολα με 4-0 της ΑΕΛ Καλλονής.

Ο MVP της αναμέτρησης:

Ο Μίλαν Μπόγιοβιτς είναι ο πρωταγωνιστής της αναμέτρησης. Ο 26χρονος Σέρβος επιθετικός του Παναιτωλικού πέτυχε δύο τέρματα και ήταν αυτός που άνοιξε τον δρόμο για τη νίκη της ομάδας του κόντρα στην ΑΕΛ Καλλονής.

Η απογοήτευση:

Ο Γιακούμπ Ποντάνι ήταν ο αρνητικός παίκτης της αναμέτρησης. Η ΑΕΛ Καλλονής μπήκε στο δεύτερο ημίχρονο να διεκδικήσει κάτι καλό στο παιχνίδι και στο 55' ο Τσέχος είδε την κόκκινη κάρτα για θέατρο αφήνοντας την ομάδα του με δέκα παίκτες.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου