Τελευταία Νέα

23/11/13

12η Aγωνιστική Super League : Πανθρακικός-Ολυμπιακός 1-4

Χωρίς να φορτσάρει ο Ολυμπιακός πέρασε από την Κομοτηνή επικρατώντας με 4-1 του Πανθρακικού συνεχίζοντας το αήττητο σερί του στο πρωτάθλημα. Μανωλάς, Κάμπελ, Σάμαρης και Σαβιόλα τα γκολ των Πειραιωτών. Ο Ιγκόρ ισοφάρισε προσωρινά για τους γηπεδούχους. Πρώτη εμφάνιση του Τόρες με τα "ερυθρόλευκα".
Χωρίς να φορτσάρει ιδιαίτερα και παίζοντας όσο έπρεπε ο Ολυμπιακός πέρασε εύκολα από την Κομοτηνή επικρατώντας με 4-1 του Πανθρακικού για την 12η αγωνιστική της Super League.
Οι Πειραιώτες με τα γκολ των Μανωλά, Κάμπελ, Σάμαρη και Σαβιόλα πέτυχαν την ενδέκατη νίκη τους διευρύνοντας το αήττητο σερί τους στο πρωτάθλημα. Από την άλλη ο Πανθρακικός παρά το γκολ του Ίγκορ δεν μπόρεσε να ακολουθήσει στους ρυθμούς των "ερυθρολεύκων".
Το πρώτο ημίχρονο δεν είχε καλό ρυθμό. Ναι μεν ο Ολυμπιακός είχε την κατοχή της μπάλας και την πρωτοβουλία των κινήσεων, αλλά δεν μπορούσε να βρει ανοιχτούς διαδρόμους στην εστία του Κουτσόπουλου. Αυτό έγινε μόνο από στημένη φάση με τον Μανωλά να σκοράρει με το κεφάλι.
Από την άλλη ο Πανθρακικός είχε δώσει χώρους και προσπαθούσε να "χτυπήσει" με αντεπιθέσεις. Σε μια από αυτές κατάφερε να φτάσει στην ισοφάριση με τον Ιγκορ.
Στο δεύτερο ημίχρονο ο Ολυμπιακός εκμεταλλεύτηκε τόσο τις στημένες φάσεις, όσο και τις μπαλιές του Σάμαρη, πετυχαίνοντας τρία ακόμη τέρματα και πέτυχε την ενδέκατη νίκη του στο πρωτάθλημα. Από την άλλη ο Πανθρακικός δεν μπόρεσε να ακολουθήσει τον ρυθμό των πρωταθλητών, αλλά ούτε να εκμεταλλευτεί τις αντεπιθέσεις όπως στο πρώτο μέρος.
Στα αξιοσημείωτα του αγώνα, η πρώτη επίσημη συμμετοχή του Μιγκέλ Τόρες με την φανέλα του Ολυμπιακού. Ο Ισπανός πέρασε στο γήπεδο στο 75' στην θέση του Μανωλά και αγωνίστηκε ως δεξιός μπακ.

Ταυτότητα του αγώνα:

Γήπεδο: Δημοτικό γήπεδο Κομοτηνής.
Διαιτητής: Μήτσιος (Ηπείρου).
Βοηθοί: Θανασακούδης (Μακεδονίας), Πασχάλης (Ηπείρου).
Συνθέσεις:
Πανθρακικός (Μάντζιος): Κουτσόπουλος, Χρήστου, Παπαγεωργίου, Μαξίμ, Σαρακατσάνος, Ντιόγκο, Τριανταφύλλου (84' Χασομέρης), Κάσες (67' Ζεκίνια), Μπαϊκαρά, Ιγκόρ (93' Ζδράβος-Ρίζος), Τζάνης.
Ολυμπιακός (Μίτσελ): Ρομπέρτο, Παπάζογλου, Μανωλάς (75' Τόρες), Παπαδόπουλος, Μπονγκ, Σάμαρης, Εντινγκά, Φουστέρ, Ντομίνγκες (46' Κάμπελ), Βάις (62' Μασάντο), Σαβιόλα.
Γκολ: Ιγκόρ (42', Πανθρακικός)-Μανωλάς (21', Ολυμπιακός), Κάμπελ (53', Ολυμπιακός), Σάμαρης (58', Ολυμπιακός), Σαβιόλα (88', Ολυμπιακός).
Κίτρινες κάρτες: Ιγκόρ (9', Πανθρακικός), Μπαϊκαρά (29', Πανθρακικός), Τριανταφύλλου (38', Πανθρακικός), Παπαγεωργίου (58', Πανθρακικός), Σαρακατσάνος (83', Πανθρακικός), Ζεκίνια (86', Πανθρακικός).

Ανασκόπηση αγώνα:

Ο Ολυμπιακός με το ξεκίνημα τις αναμέτρησης ανέλαβε την πρωτοβουλία των κινήσεων με τον Πανθρακικό να περιμένει πίσω από την σέντρα και να θέλει να "χτυπήσει" με αντεπιθέσεις.
Μετά από ένα πρώτο δεκαπεντάλεπτο που χωρίς φάσεις στο 19', ο Ιγκόρ έκανε ένα σουτ μετά από λάθος του Βάις, αλλά ήταν άστοχο.
Δύο λεπτά αργότερα (21') ο Ολυμπιακός στην πρώτη του καλή φάση άνοιξε το σκορ. Ο Σάμαρης εκτέλεσε φάουλ από αριστερά και ο Μανωλάς με κεφαλιά έστειλε την μπάλα στα δίχτυα κάνοντας του 0-1.
Ο Πανθρακικός προσπάθησε να απαντήσει στο 29', όταν ο Μπαϊκαρά από καλή θέση δεν κατάφερε να στείλε την μπάλα στα δίχτυα.
Στο 36' το σουτ του Ντομίνγκες για τον Ολυμπιακό ήταν άστοχο, ενώ στο 40' ο Κουτσόπουλος μπλόκαρε την μπάλα στην κεφαλιά του Αβραάμ Παπαδόπουλου.
Η ομάδα της Κομοτηνής ωστόσο δύο λεπτά αργότερα (42') κατάφερε να φέρει το ματς στα ίσια, όταν από την συνεργασία του Κάσες με τον Τζάνη η μπάλα έφτασε στον Ιγκόρ και αυτός νίκησε με πλασέ στην κίνηση τον Ρομπέρτο κάνοντας το 1-1 που ήταν και το σκορ του πρώτου ημιχρόνου.
"Καθάρισε" στο δεύτερο.
Στο δεύτερο ημίχρονο και με την είσοδο του Κάμπελ ο Ολυμπιακός ανέβασε την απόδοσή του και με δύο γκολ σε διάστημα πέντε λεπτών "καθάρισε" την υπόθεση νίκη.
Στο 53' ο Ιγκόρ έκανε ένα σουτ το οποίο ήταν άστοχο και στην αμέσως επόμενη φάση οι Πειραιώτες πήραν και πάλι το προβάδισμα.
Μετά από σέντρα από αριστερά, ο Κάμπελ έκανε την κεφαλιά με την μπάλα να παίρνει μια περίεργη τροχιά να χτυπά στο δοκάρι στο σώμα του Κουτσόπουλου και να καταλήγει στα δίχτυα του Πανθρακικού.
Πέντε λεπτά αργότερα (58'), ο Ολυμπιακός ανέβασε τον δείκτη του σκορ στο 1-3. Ο Σάμαρης εκτέλεσε φάουλ από το ύψος της μεγάλης περιοχής ο Κουτσόπουλος δεν υπολόγισε σωστά και η μπάλα κατέληξε στο βάθος της εστίας της ομάδας της Κομοτηνής.
Στο 62' ο Κάσες έκανε μια κεφαλιά  οποία ήταν άστοχη, ενώ στο 70' ο Παπαγεωργίου βρέθηκε σε καλή θέση μέσα στην περιοχή του Ολυμπιακού με τον Ρομπέρτο να αποκρούει το σου του.
Στο 84', ο Σάμαρης βρέθηκε απέναντι από τον Κουτσόπουλο αλλά από το σουτ που έκανε η μπάλα έφυγε άουτ. Τέσσερα λεπτά αργότερα (88') οι Πειραιώτες πέτυχαν και τέταρτο γκολ.
Ο κορυφαίος του Ολυμπιακού Ανδρέας Σάμαρης έκανε μια ωραία σκαφτή μπαλιά στο κέντρο της άμυνας του Πανθρακικού και ο Σαβιόλα με πλασέ στην κίνηση έστειλε την μπάλα στα δίχτυα για το 1-4.
Στα υπόλοιπα λεπτά του αγώνα δεν άλλαξε κάτι, με τον Ολυμπιακό να παίρνει εύκολα το "τρίποντο" και να φτάνει στους 34 βαθμούς.

MVP:

Ο Ανδρέας Σάμαρης ήταν από τους κορυφαίους του Ολυμπιακού. Ο νεαρός μέσος πέτυχε ένα ωραίο γκολ με απευθείας εκτέλεση φάουλ, ενώ ήταν ο δημιουργός των γκολ του Μανωλά και του Σαβιόλα.

Απογοήτευση:


Ο Κουτσόπουλος δεν βρέθηκε και στην καλύτερη του μέρα, δεχόμενος τέσσερα τέρματα από τους παίκτες του Μίτσελ.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου