Τελευταία Νέα

24/11/13

12η Aγωνιστική Super League : Skoda Ξάνθη-Παναιτωλικός 3-1

SKODA με όλα τα… κομφόρ!
Η Skoda Ξάνθη επέστρεψε στις νίκες επικρατώντας στο πλαίσιο της 12ης αγωνιστικής με 3-1 του Παναιτωλικού. Καλύτερη η ομάδα του Μάουρερ πήρε το "τρίποντο" με τα γκολ των Σολτάνι, Μάνταλου και Σολάρι. Ο Θεοδωρίδης σκόραρε για τους Αγρινιώτες, οι οποίοι ηττήθηκαν μετά από 8 αγώνες.
Μετά από τρεις αγωνιστικές η Skoda Ξάνθη επέστρεψε στις νίκες επικρατώντας με 3-1 του Παναιτωλικού στο Skoda Ξάνθη Arena στο πλαίσιο της 12ης αγωνιστικής της Super League.
Η Ακριτική ομάδα ήταν καλύτερη κυρίως στο δεύτερο ημίχρονο και έφτασε στους 17 βαθμούς με τα γκολ των Σολτάνι, Μάνταλου και Σολάρι. Από την άλλη ο Παναιτωλικός που σκόραρε με τον Θεοδωρίδη γνώρισε την ήττα μετά από οκτώ αγωνιστικές.
Το πρώτο ημίχρονο ήταν μοιρασμένο. Οι δύο ομάδες είχαν όρεξη να προσφέρουν θέαμα και πέτυχαν από ένα τέρμα. Ο Παναιτωλικός πάντως είχε περισσότερες ευκαιρίες με τους γηπεδούχους ωστόσο να μην απειλούνται ιδιαίτερα.
Στο δεύτερο ημίχρονο η Skoda Ξάνθη ήταν αυτή που ανέλαβε τα ηνία της αναμέτρησης και έφτασε σε δύο ακόμη γκολ που της έδωσαν τη νίκη, απέναντι σε έναν παναιτωλικό ο οποίος ήταν ακίνδυνος επιθετικά.

Ταυτότητα του αγώνα:

Γήπεδο: Skoda Ξάνθη Arena.
Διαιτητής: Κουκουλάκης (Ηρακλείου).
Βοηθοί: Κουρομπύλια (Δυτικής Αττικής), Σταυρουλάκης (Ρεθύμνου).
Συνθέσεις:
Skoda Ξάνθη (Μάουρερ): Τσέμα, Παϊτο, Ντε Γκούζμαν, Γούτας, Μπαξεβανίδης, Ντιέ (63' Βασιλακάκης), Φλίσκας, Σολτάνι, Μάνταλος, Κάλβο (91' Μαρίν), Σολάρι (87' Ράνος).
Παναιτωλικός (Χάβος): Μπρακάλι, Μελισσάς (69' Γκόλιας), Μπικέ, Κούσας, Γκάλο, Ζούνιορ, Γοδόι, Μπακάκης (69' Μπελόν), Καμαρά (81' Ιωάννου), Θεοδωρίδης, Μπόγιοβιτς.
Γκολ: Σολτάνι (12, Skoda Ξάνθη), Μάνταλος (55', Skoda Ξάνθη), Σολάρι (76', Skoda Ξάνθη)-Θεοδωρίδης (14', Παναιτωλικός).
Κίτρινες κάρτες: Παϊτο (32', Skoda Ξάνθη), Μάνταλος (86', Skoda Ξάνθη), Μαρίν (92', Skoda Ξάνθη)-Μελισσάς (16', Παναιτωλικός), Γοδόι (85', Παναιτωλικός), Ζούνιορ (86', Παναιτωλικός).

Ανασκόπηση αγώνα:

Το ξεκίνημα τις αναμέτρησης ήταν καλό με τις δύο ομάδες να έχουν όρεξη να προσφέρουν θέαμα στους φιλάθλους που βρέθηκαν στις εξέδρες.
Στο 2ο λεπτό ο Παναιτωλικός απείλησε με το σουτ του Καμαρά να φεύγει άουτ, ενώ δύο λεπτά αργότερα (4') ο Γκάλο έκανε το σουτ με τον Τσεμά να διώχνει σε κόρνερ.
Ο Παναιτωλικός συνέχισε στον ρυθμό που ξεκίνησε στο ματς και ο Θεοδωρίδης δύο ακόμη φορές δεν βρήκε τον στόχο στο 5' και το 7'.
Η Skoda Ξάνθη που ανέβασε την απόδοσή της απάντησε στις ευκαιρίες και ήταν πιο εύστοχη. Στο 11' ο Ντιέ έκανε σέντρα από δεξιά και ο Σολτάνι με πλασέ έστειλε την μπάλα στα δίχτυα για το 1-0.
Η χαρά των γηπεδούχων όμως δεν κράτησε πολύ. Στο 13' ο Θεοδωρίδης έπιασε ένα δυνατό σουτ από πολύ μακρινή απόσταση στέλνοντας την μπάλα στο βάθος της εστίας του Τσεμά κάνοντας το 1-1.
Στο 20' ο Καμαρά δοκίμασε το σουτ για τον Παναιτωλικό το οποίο ήταν άστοχο, ενώ στο 25' ο Μάνταλος έκανε την κεφαλιά με τον Μπρακάλι να μαζεύει την μπάλα και να κρατά το 1-1.
Ο γκολκίπερ του Παναιτωλικού αντέδρασε σωστά και δύο λεπτά αργότερα στο σουτ του Σολάρι. Ο Παναιτωλικός είχε δύο ακόμη ευκαιρίες με τον Θεοδωρίδη στο 29' και τον Ζούνιορ στο 32' χωρίς ωστόσο αποτέλεσμα.
Η τελευταία φάση του πρώτου ημιχρόνου ήταν για τους γηπεδούχους με τον Σολτάνι να κάνει στο 35' το σουτ έξω από την περιοχή με την μπάλα να φεύγει άουτ.
Μπήκε καλύτερα η Skoda Ξάνθη.
Στο δεύτερο ημίχρονο η ομάδα του Ράινερ Μάουρερ μπήκε καλύτερα στον αγωνιστικό χώρο και κατάφερε να πάρει το προβάδισμα.
Στο 53' το σουτ του Σολτάνι ήταν άστοχο, αλλά στο 55' ο Μάνταλος βρήκε τον στόχο με σουτ στην κίνηση από πάσα του Παϊτο κάνοντας το 2-1 για την Skoda Ξάνθη.
Δύο λεπτά αργότερα (57') ο Παναιτωλικός προσπάθησε να αντιδράσει, αλλά από το πλασέ του Καμαρά η μπάλα έφυγε άουτ.
Στο 62' ο Σολάρι αστόχησε, αλλά στο 76' βρήκε τον στόχο και ανέβασε τον δείκτη του σκορ για την Ακριτική ομάδα.
Ο Κάλβο έκανε μια ωραία ενέργεια από δεξιά έκανε και την σέντρα και ο Σολάρι με κεφαλιά στο δεύτερο δοκάρι έστειλε την μπάλα στα δίχτυα και έκανε το 3-1.
Στο 81' ο Βασιλακάκης έκανε το σουτ το οποίο ήταν άστοχο και στο 83' ο Τσεμά μπλόκαρε την μπάλα στο σουτ του Ζούνιορ.
Τέσσερα λεπτά αργότερα (87') ο Κάλβο έκανε το σουτ με τον Μπρακάλι να πέφτει και να διώχνει την μπάλα, ενώ έκανε το ίδιο και στο 88' στο σουτ του ίδιου παίκτη.
Στα υπόλοιπα λεπτά της αναμέτρησης δεν άλλαξε κάτι με την Skoda να παίρνει τη νίκη με 3-1 επί του Παναιτωλικού.

MVP:

Ο Κάλβο ήταν ο κορυφαίος της ομάδας της Skoda Ξάνθης. Ο Ισπανός μέσος μπορεί να μην σημείωσε γκολ, αλλά έκανε όλη την δουλειά για την ομάδα του έξω από την περιοχή του Παναιτωλικού.

Απογοήτευση:

Η άμυνα του Παναιτωλικού για πρώτη φορά στο φετινό πρωτάθλημα δεν βρέθηκε σε καλή μέρα και δέχθηκε τρία γκολ από αντίπαλο.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου