Τελευταία Νέα

30/11/13

13η Aγωνιστική Super League : Απόλλων Σμύρνης-Παναθηναϊκός 1-1

Άστοχη… έξοδος!
Ο Παναθηναϊκός πέταξε δυο βαθμούς στην Ριζούπολη καθώς ήρθε ισόπαλος 1-1 με τον Απόλλωνα Σμύρνης με τους πράσινους να φεύγουν από το γήπεδο στο δεύτερο μέρος. Ο Απόλλων πανηγύρισε τον πρώτο του πόντο με τον Σάντσες στον πάγκο και στο δεύτερο ημίχρονο δεν κινδύνεψε καθόλου.
Δίκαιο μπορεί να χαρακτηριστεί το αποτέλεσμα στην Ριζούπολη ανάμεσα στον Παναθηναϊκό και τον Απόλλωνα Σμύρνης καθώς οι πράσινοι έβγαλαν μόνοι τους τα μάτια τους. Το Τριφύλλι αντί να πάρει ένα εύκολο τρίποντο με βάση την απόδοση του στο πρώτο μέρος, πέταξε δυο βαθμούς καθώς στο δεύτερο ημίχρονο δεν εμφανίστηκε ποτέ στο γήπεδο.
Οι παίκτες του Απόλλωνα που στο πρώτο ημίχρονο είχαν πολλά κενά διαστήματα στον χώρο του κέντρο αφού δεν το πλήρωσαν στο πρώτο μέρος κατάφεραν να ισοφαρίσουν με την έναρξη του δευτέρου μέρους και εν συνεχεία να κλείσουν τους χώρους και να μην δεχτούν επί πλέον πίεση.
Ο Παναθηναϊκός έχασε την ευκαιρία να βρεθεί μόνος τρίτος και τώρα μετα από αυτή την ισοπαλία ισοβαθμεί στην τέταρτη θέση με 21 βαθμούς με τον Αστέρα Τρίπολης ενώ οι πράσινοι γκέλαραν μετά από δυο σερί νικηφόρα αποτελέσματα.
Όσο για τον Απόλλων Σμύρνης πήρε τον πρώτο του βαθμό με τον Σάντσες στον πάγκο και έφτασε τους εννιά αλλά είναι σίγουρο ότι αυτή η ισοπαλία θα του δώσει και ψυχολογική ώθηση.
Με αλλαγές σε σχέση με το ματς κόντρα στον ΠΑΣ Γιάννινα παρέταξε τον Παναθηναϊκό ο Γιάννης Αναστασίου. Ο τεχνικός του ξεκίνησε τις αλλαγές του από τον γκολκίπερ βάζοντας τον Κοτσόλη αντί του Καπίνο. Επίσης χρησιμοποίησε τους Κουτρουμπή, Αμπεντ και Καρέλη αντί των Σίλντενφελντ, Ζέκα και Φιγκερόα.
Την ίδια ώρα το γρήγορο γκολ του Μπεργκ και η αλλαγή του Καμαρά ανάγκασαν τον Σάντσες να αλλάξει το σύστημα με το οποίο αρχικά παρέταξε την ομάδα του με ένα 3-4-1-2 αφήνοντας πολλούς κενούς διαδρόμους στον Παναθηναϊκό στο πρώτο ημίχρονο. Διαδρόμους όμως που δεν εκμεταλλεύτηκαν οι φιλοξενούμενοι.
Στο δεύτερο μέρος ο Απόλλων κατάφερε να ισοφαρίσει με την έναρξη του και να βάλει στον Παναθηναϊκό δύσκολα καθώς αναγκάστηκε να ψάξει ένα ακόμη τέρμα το οποίο όμως δεν το κατάφερε με τους πράσινους να είναι απών από το γήπεδο σε όλο το δεύτερο μέρος.

Ταυτότητα αγώνα:

Γήπεδο: "Γ. Καμάρας".
Διαιτητής: Πραξιτέλης Ζαχαριάδης (Μακεδονίας).
Βοηθοί: Νικόλαος Δημόπουλος (Μακεδονίας), Βασίλης Καραβασίλης (Καβάλας).
Συνθέσεις:
Απόλλων Σμύρνης (Σάντσες): Τζόρβας, Αργυρόπουλος, Άλβαρες, Δεληζήσης, Κανακούδης, Καμαρά (16' Τσοκάνης), Κόρμπος, Μίνγκας (86' Τσιλιγκίρης), Διαμαντής (46' Παντελιάδης), Φαρινόλα, Πετρόπουλος.
Παναθηναϊκός (Αναστασίου): Κοτσόλης, Μαρινάκης, Τριανταφυλλόπουλος, Κουτρουμπής, Νάνο, Λαγός (73' Κλωναρίδης), Μέντες, Αμπεντ (63' Ατζαγκούν), Πράνιτς, Καρέλης, Μπεργκ.
Γκολ: 48' Παντελιάδης/ 6' Μπεργκ.
Κίτρινες:  50' Αργυρόπουλος, 55' Άλβαρεζ/89' Πράνιτς , 92' Τριανταφυλλόπουλος.
Η ανασκόπηση του αγώνα:
Το ματς ξεκίνησε ιδανικά για τον Παναθηναϊκό που μπήκε δυνατά στο γήπεδο και κατάφερε να προηγηθεί μόλις στο 6' με τον μόνιμο σκόρερ του Μάρκους Μπεργκ. Ο Καρέλης έγινε αποδέκτης της μπάλας από τα αριστερά, είδε τον Σουηδό που έκανε κίνηση στο δεύτερο δοκάρι και του έκανε μια πολύ ωραία σέντρα. Ο Μπεργκ με απευθείας βολέ μέσα από την περιοχή νίκησε τον Τζόρβα και άνοιξε το σκορ.
Το γκολ αυτό έδωσε αέρα στους πράσινους που ήταν κυρίαρχοι στον αγωνιστικό χώρο στο πρώτο μέρος και είχαν πολλούς ελεύθερους χώρους. Μάλιστα αν ο Αμπεντ ο οποίος έπαιξε σε ρόλο οργανωτή ήταν πιο ουσιαστικός οι φιλοξενούμενοι θα μπορούσαν να είχαν βάλει δυο και τρία γκολ.
Πιο χαρακτηριστικές περιπτώσεις στου 28' όταν ο Αμπεντ από τον άξονα θέλησε να κάνει το σουτ αντί να δώσει στον αμαρκάριστο αριστερά Μπεργκ και η άλλη στο 42' όταν άργησε να "σπάσει" δεξιά στον Μαρινάκη και να απειλήσεί αυτός υπό καλύτερες προϋποθέσεις.
Ο Αλγερινός μάλιστα στο 39' έχασε και την ευκαιρία να χριστεί σκόρερ όταν οι Μέντες, Μπεργκ άλλαξαν ωραία την μπάλα ο Σουηδός την γύρισε αλλά ο Αμπεντ από το ύψος του πέναλτι σούταρε πάνω στον Τζόρβα.
Το πρώτο σουτ του Απόλλωνα Σμύρνης προς την εστία του Παναθηναϊκού ήρθε στο 43' όταν ο Φαρινόλα απείλησε από μακριά με την μπάλα να φεύγει έξω. 
Ισοφάριση με την έναρξη του δευτέρου.
Με την έναρξη του δευτέρου μέρους και στο πρώτο κόρνερ που κέρδισε ο Απόλλων κατάφερε να φέρει το ματς στα ίσια δημιουργώντας πρόβλημα στο Τριφύλλι.
Ο Παντελιάδης που είχε περάσει στο ημίχρονο στο παιχνίδι μετά κόρνερ από τα δεξιά και ύστερα από άστοχη έξοδο του Κοτσόλη με κεφαλιά ισοφάρισε την αναμέτρηση.
Από εκεί και πέρα ο Παναθηναϊκός βρεθηκε να κυνηγάει ένα γκολ αλλά η απόπδοση του κυμάνθηκε σε μέτρια επίπεδα και δεν μπόρεσε να απειλήσει.
Είναι χαρακτηριστικό ότι οι πράσινοι είχαν μόνο μια καλή στιγμή στο 56' όταν ο Πράνιτς έκανε την σέντρα ο Μπεργκ πήρε την κεφαλιά αλλά η μπάλα έφυγε έξω.
Οι γηπεδούχοι ήταν αυτοί που έχασαν την καλύτεη στιγμή μετά την ισοφάριση όταν στο 76' ο Φαρινόλα έκανε την σέντρα από τα δεξιά και ο Τσοκάνης από το ύψος του πέναλτι έπιασε την σέντρα με τον Κοτσόλη να σώζει σωτήρια.
Μέχρι το τέλος του αγώνα ο Παναθηναϊκός δεν κατάφερε να κάνει καμία επιπλέον φάση και να πιέσει τον αντίπαλο του ώστε να πάρει τη νίκη.
Οι φιλοξενούμενοι έχουν παράπονα για την διαιτησία του Ζαχαριάδη ζητώντας τουλάχιστον ένα πέναλτι στην διάρκεια της αναμέτρησης.

Ο MVP της αναμέτρησης:

Ο Θανάσης Παντελιάδης που ισοφάρισε για τον Απόλλων παίρνει τον τίτλο του καλύτερου της αναμέτρησης μόνο και μόνο γιατί έδωσε έναν βαθμό σε μια ομάδα που πέφτει.

Η απογοήτευση:

Ο χειρότερος με διαφορά του Παναθηναϊκού αλλά και της αναμέτρησης ήταν ο Αμπεντ. Ο Αλγερινός σε αρκετές περιπτώσεις καθυστέρησε, δεν έπαιξε απλά και στέρησε από την ομάδα του την ευκαιρία να καθαρίσει εύκολα το ματς.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου