Τελευταία Νέα

23/11/13

8η Aγωνιστική Football league 2 : Ηλυσιακός - ΑΕΚ 0-1


Στο χειρότερο της παιχνίδι την εφετινή σεζόν, η ΑΕΚ μπροστά σε περίπου 4000 οπαδούς της, έφυγε νικήτρια από το ΟΑΚΑ απέναντι στον Ηλυσιακό, με χρυσό σκόρερ τον Τσεβά που μόλις είχε μπει ως αλλαγή.

Δίχως έμπνευση, δίχως την ατομική ενέργεια, δίχως καθαρό μυαλό, η ΑΕΚ δυσκολεύτηκε απέναντι στην δεύτερη ομάδα του πρωταθλήματος, τον Ηλυσιακό, αλλά παρόλα αυτά κατάφερε στο τέλος και πήρε τους 3 βαθμούς της νίκης. Κίνηση του Δέλλα το γκολ της νίκης, καθώς λίγα δευτερόλεπτα είχε βάλει ως αλλαγή τον σκόρερ της Ένωσης.
Από την άλλη μεριά, ο εξαιρετικός Ηλυσιακός, έφτασε πολύ κοντά στο να καταφέρει να πάρει μια ιστορική ισοπαλία, αλλά δυστυχώς στο τέλος δεν τα κατάφερε. Εξαιρετικό στήσιμο στην άμυνα από τον Παπασπύρου.
Στοιχεία αγώνα:
Γήπεδο: ΟΑΚΑ.
Διατητής: Τσουκαλάς.
Βοηθοί: Δεληθοδωρής, Βασιλάκης.
Συνθέσεις:
Ηλυσιακός (Παπασπύρου): Νικολάου, Μητσόπουλος, Ιωαννίδης, Σίσκος, Καραπιπέρης, Αμανατίδης, Φλέγκας, Στρατάκης, Τζώρτζης, Κολοβός (Φίπε 58'), Καμπάς
ΑΕΚ (Δέλλας): Βούρας, Αργυρίου (Τσεβάς 80'), Πεταυράκης, Κορδέρο, Τσιρίλο, Σταθάκης, Γεωργέας, Ντακόλ, Πόποβιτς (Γροντής 53'), Πλατέλλας, Ανάκογλου.
Γκολ: Τσεβάς 81'.
Το πρώτο ημίχρονο:
Ο αγώνας ξεκίνησε με την ΑΕΚ να παίρνει πρωτοβουλίες και να προσπαθεί να πετύχει ένα γρήγορο γκολ. Όλες τις οι προσπάθειες όμως ολοκληρώνονταν μπροστά στο άριστο στήσιμο του Ηλυσιακού στην άμυνα του.
Τα λεπτά περνούσαν, αλλά όσο η άμυνα των γηπεδούχων έβαζε προβλήματα στην ΑΕΚ, τόσο οι παίκτες του Δέλλα έβγαζαν στο παιχνίδι του δικεφάλου νευρικότητα.
Κάποιες μικροφάσεις από στημένα και μακρινά σουτ, δεν ανησύχησαν ιδιαίτερα τον Νικολάου που στο μεγαλύτερο μέρος έβλεπε την μπάλα να περνάει μακριά έξω από την εστία του.
Μέχρι την ολοκλήρωση του πρώτου 45λεπτου η ομάδα των Ηλυσίων, σαφώς πιο διαβασμένη σε σχέση με το ματς του Κυπελλου, κατάφερε να κρατήσει μακριά την ΑΕΚ και να βγει κερδισμένη με το 0-0 της ανάπαυλας.
Στο δεύτερο ημίχρονο.
Με την εμφάνιση από το πρώτο μέρος στην πλάτη και ανεβασμένο ηθικό, ο Ηλυσιακός μπήκε πιο δυνατά και μάλιστα στο 46' έκανε την μεγαλύτερη φάση του αγώνα, όταν σε αντεπίθεση, βγήκε σέντρα από τα πλάγια και ο Καμπάς έκανε την προβολή στην καρδιά της άμυνας της ΑΕΚ με την μπάλα να βρίσκει το οριζόντιο δοκάρι.
Η συγκεκριμένη φάση ξύπνησε την ΑΕΚ που προσπάθησε να κρατήσει τον Ηλυσιακό στην άμυνα του δημιουργώντας ασφυκτική πίεση. Ο χρόνος όμως περνούσε και το καθαρό μυαλό έλειπε τόσο από την δημιουργία όσο και από την εκτέλεση για τους φιλοξενούμενους. Με το ρολόι να δείχνει το 75' ο Ηλυσιακός είδε την ευκαιρία να κρατήσει την χρυσή ισοπαλία.
Η κίνηση του προπονητή και... νίκη.
Ο Τραϊανός Δέλλας θέλοντας να ενισχύσει την επιθετική του γραμμή, έβγαλε τον Αργυρίου και έβαλε τον Τσεβά στο 80'. Μέχρι εκείνο το σημείο η ΑΕΚ ήταν ακίνδυνη μπροστά. Στο ίδιο λεπτό η Ένωση κέρδισε κόρνερ με τον Πεταυράκη να εκτελεί και ο Τσεβάς από την καρδιά της περιοχής του Ηλυσιακού, να πιάνει την κεφαλιά και να ανοίγει το σκορ στο παιχνίδι, 0-1.
Με αυτή την φάση το παιχνίδι τελείωσε ουσιαστικά, καθώς παρότι ο Ηλυσιακός προσπάθησε να βγει μπροστά για το γκολ της ισοφάρισης, με την ΑΕΚ να κάνει δύο σημαντικές φάσεις με τον Ντακόλ, αλλά ο Νικολάου είπε όχι και στα δύο σουτ.

Ο MVP:

Από την ΑΕΚ δεν αξίζει κανείς τον συγκεκριμένο τίτλο, παρά μόνο ο νεαρός επιθετικός του δικεφάλου, Βασίλης Τσεβάς, ο οποίος πέτυχε το γκολ της νίκης. Από εκεί και πέρα, σίγουρα τον τίτλο αξίζει η αμυντική λειτουργία του Ηλυσιακού, παρά την ήττα.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου