Τελευταία Νέα

22/12/13

17η Aγωνιστική Super League : Παναθηναϊκός-Skoda Ξάνθη 2-1

Ο Παναθηναϊκός με μεγάλο πρωταγωνιστή τον Αμπέντ που έβαλε δυο γκολ νίκησε την Ξάνθη με 2-1 αν και βρέθηκε πίσω στο σκορ κάνοντας την πρώτη ανατροπή της φετινής χρονιάς.
Ο Παναθηναϊκός είπε αντίο στο 2013 με ανατροπή. Την πρώτη της φετινής σεζόν με τους πράσινους να νικούν την Ξάνθη με 2-1 παρά το γεγονός ότι βρέθηκαν πίσω στο σκορ με γκολ του Τριάδη.
Οι γηπεδούχοι είχαν ως μεγάλο πρωταγωνιστεί τον Αμπέντ ο οποίος πέτυχε δυο γκολ και πήραν ένα ακόμη τρίποντο πους τους εδραίωσε στην 4η θέση του βαθμολογικού πίνακα και μάλιστα σε συνδυασμό με τα υπόλοιπα αποτελέσματα τους απέσπασε από τους Αστ. Τρίπολης και Ξάνθη που τον καταδιώκουν.
Στην Λεωφόρο έγινε ένα πολύ καλό παιχνίδι με τις δυο ομάδες να έχουν ευκαιρίες να πετύχουν και άλλα τέρματα μετά το 2-1.
Ο Παναθηναϊκός παρατάχθηκε στον αγωνιστικό χώρο της Λεωφόρου με αλλαγές και με εκπλήξεις καθώς ο Γιάννης Αναστασίου επέλεξε να αφήσει στον πάγκο τους Πράνιτς και Σίλντενφελντ και να χρησιμοποιήσει τους Ρισβάνη και Ντίνα μετά από αρκετό καιρό.
Ο 40χρονος προπονητής ο οποίος μάλιστα όντας τιμωρημένος δεν είδε το ματς από τον πάγκο αλλά από μπουθ στην Λεωφόρο Αλεξάνδρας παρέταξε τους Κοτσόλη, Σπυρόπουλο, Τριανταφυλλόπουλο, Ρισβάνη, Νάνο, Μέντες, Αμπέντ, Ζέκα, Καρέλη, Ντίνα και Κλωναρίδη.
Από την άλλη ο Ράινερ Μάουρερ άφησε στον πάγκο τον πρώτο του σκόρερ, τον Σολάρι, αλλά και τον Μάνταλο οι οποίοι πέρασαν στην διάρκεια του αγώνα στο ματς και ξεκίνησε και αυτός με πολλές αλλαγές στο σχήμα της Ξάνθης.

Ταυτότητα του αγώνα:

Γήπεδο: "Απόστολος Νικολαϊδης".
Διαιτητής:  Στυλιάρας (Αιτωλ/νιας).
Βοηθοί: Αλεξέας (Μεσσηνίας), Κωστάρας (Αιτωλ/νιας) .
Συνθέσεις:
Παναθηναϊκός (Αναστασίου): Κοτσόλης, Σπυρόπουλος (83' Μαρινάκης), Τριανταφυλλόπουλος, Ρισβάνης, Νάνο, Μέντες (73' Δώνης), Ζέκα, Αμπέντ, Ντίνας, Κλωναρίδης, Καρέλης (73' Πράνιτς).
Ξάνθη (Μάουρερ): Τσέμα, Μπαξεβανίδης, Φλίσκας, Βάλλας, Παϊτό, Ντιέ (57' Μάνταλος), Ντε Γκούζμαν (83' Σουάρεζ), Τριάδης, Βασιλακάκης, Κάλβο (73' Σολάρι), Σολτάνι.
Γκολ: 19'-54' Αμπέντ/13' Τριάδης.
Κίτρινες κάρτες: 59' Αμπέντ, 64' Τριανταφυλλόπουλος, 72' Ρισβάνης, 80' Καπίνο/19' Μπαξεβανίδης, 28' Σολτάνι, 56' Βάλλας.

Η αναμέτρηση:

Το παιχνίδι ξεκίνησε μουδιασμένα και από τις δυο ομάδες που στα πρώτα δέκα λεπτά του αγώνα προσπαθούσαν να βρουν τα πατήματα τους και να δουν πως αγωνίζεται ο αντίπαλος.
Η πρώτη καλή στιγμή ήταν στο 13' για την Ξάνθη και μάλιστα έφερε το γκολ για τους Ακρίτες. Ο Ντιέ έδωσε στον Βασιλακάκη αυτός από το άουτ την γύρισε στον Τριάδη ο οποίος από την γραμμή της περιοχής έκανε ένα πανέμορφο ψηλοκρεμαστό σουτ και νίκησε τον Κοτσόλη πετυχαίνοντας ένα πανέμορφο γκολ.
Το γκολ της Ξάνθης δεν πτόησε τους πράσινους που πήραν χώρο και προσπάθησαν να φτάσουν αρχικά στην ισοφάριση. Στο 18' ο Ζέκα βρήκε τον Κλωναρίδη μέσα στην περιοχή, αυτός έκοψε την μπάλα, πέρασε έναν αντίπαλο του αλλά το σουτ που επιχείρησε έκοψε σωτήρια ο Βάλλας με τάκλιν. 
Δυο λεπτά αργότερα ο Παναθηναϊκός έφερε το ματς στα ίσια. Ο Μέντες άλλαξε ωραία με τον Καρέλη και πάσαρε στον Ντίνα αυτός την γύρισε στον Αμπέντ ο οποίος σε κενό τέρμα ουσιαστικά έγραψε το 1-1.
Οι πράσινοι συνέχισαν να πιέζουν έχοντας υπέρ τους και την ψυχολογία από την ισοφάριση και στο 36' ο Νάνο έβγαλε την σέντρα από τα αριστερά ο Αμπέντ πήρε την κεφαλιά με την μπάλα να φεύγει λίγο έξω. Αυτή ήταν και η τελευταία καλή στιγμή στο πρώτο μέρος.
Χωρίς αλλαγές οι δυο ομάδες.
Το δεύτερο ημίχρονο ξεκίνησε χωρίς αλλαγές από τους δυο προπονητές και με τον Παναθηναϊκό να ψάχνει ένα τέρμα που θα του έδινε το προβάδισμα. Στο 51' μάλιστα ο Καρέλης πέρασε τρεις αντιπάλους αλλά η πάσα του στον Κλωναρίδη ήταν πιο δυνατή.
Στο επόμενο λεπτό ήταν η σειρά του Κλωναρίδη να κάνει ωραία ενέργεια, να μπει στην περιοχή από τα δεξιά μετά την κάθετη του Μέντες αλλά το γύρισμα του επιθετικού των πράσινων έφυγε χωρίς να βρει άλλον πράσινο.
Δεύτερο γκολ από τον Αμπέντ.
Στο 54' ο Παναθηναϊκός με τον Αμπέντ κέρδισαν φάουλ έξω από την περιοχή. Ο Νάνο εκτέλεσε με πάσα προς τον Αλγερίνο το φάουλ ο οποίος έπιασε έναν κεραυνό και έστειλε την μπάλα αρχικά στο αριστερό δοκάρι και εν συνεχεία στα δίχτυα της Ξάνθης.
Οι φιλοξενούμενοι προσπάθησαν να γίνουν απειλητικοί στο 64' αλλά το φάουλ του Μάνταλου πέρασε ανεκμετάλλευτο από τρεις παίκτες της Ξάνθης. Πέντε λεπτά αργότερα ο μέσος των φιλοξενούμενων επιχείρησε το ψαλιδάκη με την μπάλα να φεύγει πολύ έξω.
Στο 76' ο Παναθηναϊκός πέτυχε γκολ με τον Ντίνα μετά από πάσα του Αμπέντ αλλά αυτό σωστά ακυρώθηκε καθώς ο επιθετικός των πράσινων ήταν εκτεθειμένος.
Μεγάλες ευκαιρίες εκατέρωθεν.
Στο 79' η Ξάνθη έφτασε κοντά στην ισοφάριση όταν ο Τριάδης έκανε το σουτ ο Κοτσόλης έκανε το λάθος και έχασε την μπάλα αλλά ο Σολάρι από κοντά δεν σούταρε σωστά και με τα πόδια ο γκολκίπερ του Παναθηναϊκού καπάκωσε την μπάλα διορθώνοντας το λάθος του.
Δυο λεπτά αργότερα ήταν η σειρά του Παναθηναϊκού να χάσει τεράστια ευκαιρία. Ο Αμπέντ πήρε την κεφαλιά προς τον Κλωναρίδη που έφυγε τετ α τετ με τον Τσέμα αλλά καθυστέρησε με αποτέλεσμα να σουτάρει υπό πίεση και τον Τσέμα να αποκρούει και στην επαναφορά ο Αμπέντ έπιασε νέο σουτ αλλά η μπάλα βρήκε στον Βάλλα και έφυγε κόρνερ.
Στο 89' ο Παναθηναϊκός είχε νέα ευκαιρία για να τελειώσει το ματς όταν ο Πράνιτς κέρδισε την μπάλα την πάσαρε δεξιά στον Ντίνα και αυτός μέσα από την περιοχή σούταρε με την μπάλα να βρίσκει στο οριζόντιο δοκάρι του Τσέμα.

Ο MVP της αναμέτρησης: 

Δίχως αμφιβολία τον τίτλο του καλύτερου στην αναμέτρηση Παναθηναϊκός-Ξάνθη παίρνει ο Αμπέντ. Ο μέσος των πράσινων έβαλε δυο γκολ, είχε πολλές σωστές πάσες που δεν της αξιοποίησαν οι συμπαίκτες του και ήταν μέσα σε όλες τις φάσεις χάνοντας και άλλα τέρματα.

Η απογοήτευση:

Ο Σερζ Ντιέ της Ξάνθης δεν μπόρεσε να βοηθήσει την ομάδα του. Οι παίκτες της Ξάνθης περιμένουν πολλά από τον μέσο των γηπεδο.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου