Τελευταία Νέα

29/1/14

4η φάση (Φάση των 8) Κυπέλλου Ελλάδος ποδοσφαίρου : ΟΦΗ - Πανιώνιος 2-0 (1os Αγώνας).

Με ένα εντυπωσιακό τρίλεπτο στο οποίο πέτυχε δύο γκολ ο ΟΦΗ νίκησε τον Πανιώνιο (2-0) και πήρε σαφές προβάδισμα πρόκρισης για τα ημιτελικά. Φόβοι για σοβαρό τραυματισμό του Λαμπρόπουλου.
Με τον καλύτερο τρόπο εκμεταλλεύτηκε την έδρα του ο ΟΦΗ, ο οποίος έκαμψε την αντίσταση του Πανιωνίου και πήρε προβάδισμα πρόκρισης ενόψει του επαναληπτικού στη Νέα Σμύρνη. Οι Κρητικοί όχι μόνο κατάφεραν να σκοράρουν δύο φορές, αλλά κράτησαν και ανέπαφη την εστία τους απέναντι σε έναν Πανιώνιο που ήταν ακίνδυνος στο μεγαλύτερο μέρος του αγώνα.
Από τα πρώτα λεπτά του παιχνιδιού ο ΟΦΗ έδειξε πως είναι το αφεντικό. Για μία ακόμη φορά ήταν πολύ σοβαρός αμυντικά, απειλήθηκε ελάχιστα εκτός από τα τελευταία λεπτά, κέρδισε τις περισσότερες μάχες στο κέντρο και δημιούργησε αρκετές ευκαιρίες κυρίως με σουτ εκτός περιοχής.
Από την άλλη πλευρά, οι φιλοξενούμενοι έδειξαν για δεύτερο διαδοχικό εκτός έδρας παιχνίδι κακή εικόνα με σαφή προβλήματα στο να κρατήσουν την μπάλα στην κατοχή τους. Δεν μπόρεσαν να παγώσουν τον ρυθμό όταν έπρεπε, ούτε κατάφεραν να κάνουν φάσεις ολοκληρώνοντας το παιχνίδι με μόλις τέσσερις τελικές καμία εκ των οποίων δεν πήγε στην εστία.
Άξιο αναφοράς πως δεν ήταν όλα ρόδινα για τους γηπεδούχους, καθώς ο Λαμπρόπουλος στο 36' έγινε αναγκαστική αλλαγή και υπάρχουν φόβοι πως έχει υποστεί ρήξη χιαστών. Το μέγεθος του τραυματισμού του θα διαπιστωθεί τις επόμενες ώρες, αλλά σε περίπτωση που επιβεβαιωθούν οι φόβοι ο 25χρονος μέσος δε θα αγωνιστεί ξανά ως το τέλος της σεζόν.

Ταυτότητα του αγώνα:

Γήπεδο: Θεόδωρος Βαρδινογιάννης.
Διαιτητής: Θάνος (Γρεβενών).
Βοηθοί: Τάτσης (Ηπείρου), Πασχάλης (Ηπείρου).
Συνθέσεις:
ΟΦΗ (ΣΑ ΠΙΝΤΟ): Φερνάντες, Μπούρμπος (46' Στάθης), Ζορό, Τριποτσέρης, Μιλιάζες, Μαρκής, Κάλαϊτζιτς, Ζε Εντουάρντο, Λαμπρόπουλος (36' Κουτσιανικούλης), Περογαμβράκης, Παπάζογλου
ΠΑΝΙΩΝΙΟΣ (ΠΑΝΑΓΟΠΟΥΛΟΣ): Παπαδόπουλος, Κούρντι, Λαμπρόπουλος, Κουλουχέρης, Κούρντι, Μητρόπουλος, Παναγιωτούδης (59' Παντίδος), Λάσνικ (57' Λάσνικ), Κολοβός, Αραβίδης, Γιάννου (84' Σταυροθανασσόπουλος).
Γκολ: 62' Παπάζογλου, 65' Κάλαϊτζιτς.
Κίτρινες κάρτες:  52' Κουτσιανικούλης, 54' Τριποτσέρης / 27' Κολοβός, 54' Ζαχαράκης, 66' Ζε Εντουάρντο.

Ανασκόπηση αγώνα:

Ο ΟΦΗ ήταν η καλύτερη ομάδα στο πρώτο ημίχρονο, με τους παίκτες της από την αρχή να έχουν επιβάλει τον ρυθμό τους. Μπορεί η πρώτη καλή στιγμή να ήταν για τους φιλοξενούμενους με την κεφαλιά του Αραβίδη να περνάει έξω, όμως, οι Κρητικοί πήραν στη συνέχεια τη σκυτάλη και έκαναν συνολικά 10 τελικές προσπάθειες με μόνο μία εξ αυτών, όμως, να βρίσκει στόχο.
Τόσο το σουτ του Ζε Εντουάρντο στο 17', το οποίο έφυγε άουτ, όσο κι εκείνο του Παπάζογλου στο 23', δεν ανησύχησαν τον Παπαδόπουλο σε αντίθεση με αυτό του 32', όταν ο Λαμπρόπουλος ύστερα από ωραία ενέργεια δε βρήκε στόχο για ελάχιστα εκατοστά. Μέχρι το τέλος του ημιχρόνου υπήρχαν άλλα δύο σουτ, ένα του Παπάζογλου κι ένα του Μιλιάζες, αλλά ο Παπαδόπουλος δε χρειάστηκε να επέμβει σε καμία από τις δύο περιπτώσεις.
Το δεύτερο ημίχρονο συνεχίστηκε στο ίδιο μοτίβο με τους φιλοξενούμενους να έχουν ρόλο κομπάρσου. Ένα σουτ του Ζε Εντουάρντο στο 59' ήταν η προειδοποιητική βολή για όσα θα ακολουθούσαν με τους Κρητικούς να έχουν στη συνέχεια ένα εκρηκτικό τρίλεπτο. Στο 62' από σέντρα του Περογαμβράκη ο Παπάζογλου πήρε ανενόχλητος την κεφαλιά και έστειλε την μπάλα στα δίχτυα με τον Παπαδόπουλο να είναι εκτός θέσης. Δύο λεπτά μετά ο Λαμπρόπουλος γκρέμισε τον Περογαμβράκη, ο Θάνος καταλόγισε σωστά πέναλτι και ο Κάλαϊτζιτς έκανε το 2-0.
Από εκείνη τη στιγμή και μετά ο ΟΦΗ δεν είχε λόγο να συνεχίσει να επιτίθεται, έδωσε χώρους και προσπάθησε να παίξει στις αντεπιθέσεις. Ο Πανιώνιος, αντιθέτως, επιχείρησε να βρει το γκολ που θα άλλαζε τις ισορροπίες στην υπόθεση της πρόκρισης. Ωστόσο, τόσο το σουτ του Κολοβού στο 69' όσο κι αυτό του Ντούνη στο 74' πέρασαν άουτ.
Επί της ουσίας μόνο μία σημαντική ευκαιρία είχαν οι "κυανέρυθροι μέχρι το τέλος, όταν στις καθυστερήσεις ο Κολοβός σούταρε εκτός περιοχής, η μπάλα κόντραρε ελάχιστα και έφυγε λίγο έξω από το δεξί δοκάρι του Φερνάντες. Στην αμέσως επόμενη φάση ο Κούρντι έφυγε μόνος του με τον επόπτη να τον υποδεικνύει λανθασμένα σε θέση οφ-σάιντ, στην τελευταία προσπάθεια του Πανιωνίου να σκοράρει.


MVP της αναμέτρησης:

Καθοριστικός για την έκβαση της αναμέτρησης ήταν ο Αλέξανδρος Περογαμβράκης. Από δική του ενέργεια έγινε το 1-0, ενώ εκείνος κέρδισε και το πέναλτι. Εκτός των άλλων ήταν ιδιαίτερα κινητικός σε όλη τη διάρκεια του αγώνα.

Η απογοήτευση:

Δεν ήταν λίγοι οι αρνητικοί πρωταγωνιστές του Πανιωνίου. Απογοητευτική μπορεί να χαρακτηριστεί συνολικά η αμυντική λειτουργία της ομάδας, η οποία επέτρεψε αρκετά σουτ εκτός περιοχής, και δέχτηκε εύκολες φάσεις.

                

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου