Τελευταία Νέα

31/1/14

Ολυμπιακό : Η Φούλαμ ανακοίνωσε την απόκτηση του Κώστα Μήτρογλου!

Η Φούλαμ ανακοίνωσε και επίσημα την απόκτηση του Κώστα Μήτρογλου από τον Ολυμπιακό το απόγευμα της Παρασκευής (31/1). Για 4,5 χρόνια η συμφωνία με τον παίκτη, δεν αποκάλυψαν ποσά οι Άγγλοι.
Τέλος στην αγωνία για τον Κώστα Μήτρογλου! Ο Έλληνας διεθνής στράικερ είναι και επίσημα παίκτης Φούλαμ από το απόγευμα της Παρασκευής (31/1), όταν και ο σύλλογος του δυτικού Λονδίνου ανακοίνωσε την απόκτηση του.
Ο Μήτρογλου υπέγραψε συμβόλαιο συνεργασίας 4,5 ετών (έως το καλοκαίρι το 2018) με τους "Cottagers", που στην επίσημη ανακοίνωση τους δεν αναφέρουν οποιοδήποτε χρηματικό ποσό που αφορά την μεταγραφή. Ούτε τις απολαβές του παίκτη, ούτε την αποζημίωση στον Ολυμπιακό.
Μετά από 6,5 χρόνια παρουσίας του με τα "ερυθρόλευκα", ο 25χρονος φορ θα αγωνίζεται πλέον στα γήπεδα της Premier League με την φανέλα της Φούλαμ, βοηθώντας τον σύλλογο του δυτικού Λονδίνου στην προσπάθεια του για παραμονή στην κατηγορία.
Από την Τετάρτη (29/1), ο Κώστας Μήτρογλου πέταξε για την αγγλική πρωτεύουσα, συμφώνησε στους προσωπικούς όρους του συμβολαίου του (οι πληροφορίες θέλουν να αμείβεται ετησίως με ένα ποσό που φτάνει κοντά στα 2,5 εκ. ευρώ) και μια ημέρα μετά πέρασε από ιατρικές εξετάσεις και ξεναγήθηκε στο προπονητικό κέντρο της Φούλαμ, έχοντας μια πρώτη γνωριμία με τον Ολλανδό τεχνικό, Ρενέ Μόιλενστιν.
Απέμεναν οι διαπραγματεύσεις των "Cottagers" με την διοίκηση του Ολυμπιακού, οι οποίες ωστόσο αποδείχθηκαν μαραθώνιες, οι δικηγόροι είχαν πάρει "φωτιά" και τελικά επήλθε η οριστική συμφωνία το απόγευμα της Παρασκευής (31/1)!
Είναι χαρακτηριστικό πως σχεδόν... δευτερόλεπτα μετά την ανακοίνωση, η επίσημη ιστοσελίδα της Φούλαμ "έπεσε" καθώς δέχθηκε επίθεση από χιλιάδες χρήστες.
Η επίσημη ανακοίνωση της Φούλαμ:
"Η Φούλαμ είναι στην ευχάριστη θέση να ανακοινώσει την απόκτηση του Έλληνα διεθνή Κωνσταντίνου Μήτρογλου, σε μια συμφωνία για 4,5 χρόνια δίχως να αποκαλύπτεται η αμοιβή του, με τον παίκτη να παραμένει στο Craven Cottage έως το καλοκαίρι του 2018.
Ο 25χρονος στράικερ φτάνει στο Δυτικό Λονδίνο από τον Ολυμπιακό, όπου βρήκε δίχτυα 14 φορές την φετινή σεζόν στην ελληνική Super League, γεγονός που τον αναδεικνύει ως πρώτο σκόρερ του πρωταθλήματος.
Ο Μήτρογλου ξεκίνησε την καριέρα του στην Γερμανία πριν μετακινηθεί στον Ολυμπιακό το 2007, όπου συνολικά πραγματοποίησε 148 εμφανίσεις, σκοράροντας 62 γκολ μέσα σε έξι σεζόν. Βοήθησε την ομάδα του να κατακτήσει 3 τίτλους στην Super League, τρία Κύπελλα και ένα Super Cup.
Στο διεθνές προσκήνιο, ο Μήτρογλου πέτυχε 8 τέρματα σε 28 εμφανίσεις για την πατρίδα του. Πέτυχε τρία καθοριστικά τέρματα στις δύο αναμετρήσεις της Ελλάδας για τα πλέι - οφ του Παγκοσμίου Κυπέλλου απέναντι στην Ρουμανία τον περασμένο Νοέμβριο, στέλνοντας την χώρα του στα τελικά της διοργάνωσης το καλοκαίρι του 2014.
Ο Μήτρογλου έγραψε ιστορία ως ο πρώτος Έλληνας παίκτης που πέτυχε χατ-τρικ στο UEFA Champions League, σκοράροντας όλα τα γκολ στο φετινό 3-0 εκτός έδρας απέναντι στην Άντερλεχτ στην φάση των ομίλων".
Λίγα λεπτά μετά την ανακοίνωση απόκτησης του, και αφού επανήλθε η επίσημη ιστοσελίδα του αγγλικού συλλόγου, ήρθαν και οι πρώτες επίσημες δηλώσεις του Έλληνα διεθνή επιθετικού ως παίκτης των Λονδρέζων:
"Είμαι πολύ χαρούμενος που θα αγωνιστώ στην Premier League και ειδικότερα με την φανέλα της Φούλαμ που είναι ένας μεγάλος σύλλογος της κατηγορίας. Είμαι εδώ γιατί θέλω να βοηθήσω το κλαμπ να εκπληρώσει τους στόχους του. Ήμουν πραγματικό κολακευμένος από το γεγονός πως με ήθελαν απεγνωσμένα και είμαι πραγματικά χαρούμενος που βρίσκομαι εδώ.
Είμαι ευχαριστημένος που θα δουλέψω υπό τις οδηγίες του Ρενέ Μόιλενστιν. Ξέρω πως έχει μεγάλη εμπειρία στο ποδόσφαιρο. Μου εξήγησε τον τρόπο δουλειάς του και ανυπομονώ να συνεργαστώ μαζί του. Μίλησα και με τον Γιώργο Καραγκούνη πριν έρθω εδώ και μου είπε τα καλύτερα για την Φούλαμ".
Εκτός από τους οπαδούς της Φούλαμ, χαρούμενος ήταν και ο... Ρίο Φέρντιναντ, ο οποίος μέσω Twitter έδωσε συγχαρητήρια (!) στον Ρενέ Μόιλενστιν που υπέγραψε τον "σταρ του επόμενου αντιπάλου μας στο Champions League".

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου