Τελευταία Νέα

23/2/14

26η Aγωνιστική Super League : Παναθηναϊκός-Εργοτέλης 1-1

Παναθηναϊκός-Εργοτέλης 1-1

Χωρίς νικητή έληξε η αναμέτρηση στην Λεωφόρο με τον Παναθηναϊκό να αναδεικνύεται ισόπαλος 1-1 με τον Εργοτέλη. Προηγήθηκαν με Πράνιτς οι πράσινοι και δέχτηκαν την ισοφάριση από τον Μπαντιμπαγκά. 

Δύο πολύτιμους βαθμούς στην μάχη για την κατάκτηση μιας θέσης ακόμα πιο ψηλά από την τέταρτη πέταξε ο Παναθηναϊκός που αναδείχθηκε ισόπαλος στην Λεωφόρο με 1-1 σε ένα ματς όπου ήταν καλύτερος αλλά δεν μπόρεσε να αξιοποίησε τις ευκαιρίες που είχε.
Οι πράσινοι προηγήθηκαν με τον Πράνιτς στο 20' και έχασαν και άλλες ευκαιρίες για να τελειώσουν το ματς αλλά η γρήγορη ισοφάριση με την έναρξη του δευτέρου μέρους του Μπαντιμπαγκά έφερε το ματς στα ίσια στο 47' και στην συνέχεια ο Παναθηναϊκός δεν μπόρεσε να βρει επιπλέον λύσεις για να πάρει εκ νέου το προβάδισμα.
Ο Παναθηναϊκός παρέμεινε έτσι στην 4η θέση με 47 βαθμούς ενώ ο Εργοτέλης τσίμπησε έναν ακόμη πόντο και ανέβηκε στην 10η θέση με 31.
Πολλά παράπονα έχουν στο τριφύλλι από τον διαιτητή της αναμέτρησης κ. Δελφάκη για τις αποφάσεις του στην διάρκεια του αγώνα αλλά και τις κίτρινες κάρτες τις οποίες έβγαζε με ευκολία στους πράσινους σε αντίθεση με τους παίκτες του Εργοτέλη ενώ άφησε ατιμώρητες τις πολλές καθυστερήσεις των φιλοξενούμενων. Μετά το τέλος του αγώνα ο Μπεργκ διαμαρτυρήθηκε έντονα και δέχτηκε την κίτρινη κάρτα ενώ και ο Αναστασίου τα έλεγε σε έντονο ύφος στο κέντρο του γηπέδου.
Ο Παναθηναϊκός παρατάχθηκε με τρεις αλλαγές σε σχέση με το παιχνίδι στην Κομοτηνή καθώς ο Αναστασίου επέλεξε τους Ρισβάνη, Μπεργκ και Τριανταφυλλόπουλου αντί των Κουτρουμπή, Αμπέντ και Σπυρόπουλου. Στην διάρκεια του αγώνα ο 40χρονιος τεχνικός άλλαξες αρκετές φορές τα πλάνα του με αποκορύφωμα την είσοδο και των Πέτριτς, Κλωναρίδη όταν μετά το 80' το γύρισε σε ένα 3-4-3 προσπαθώντας να διασπάσει την άμυνα του Εργοτέλη χωρίς όμως να τα καταφέρει.
Από την άλλη πλευρά ο Μαρίνος Ουζουνίδης ο οποίος τιμήθηκε πριν την έναρξη του αγώνα για την παρουσία του στον Παναθηναϊκό παρέταξε τους ποδοσφαιριστές με ένα επιθετικογενές σχήμα αλλά με σκοπό να πάρει την ισοπαλία και να χτυπήσει στις αντεπιθέσεις. Βρήκε ένα γκολ στις τρεις ευκαιρίες που έκανε και αυτό ήταν αρκετό για να φύγει με τον βαθμό από την Λεωφόρο ενώ δεν πήρε επιπλέον ρίσκο να κυνηγήσει την νίκη όταν οι πράσινοι είχαν βγει όλοι μπροστά. 

Ταυτότητα του αγώνα:

Γήπεδο: "Απόστολος Νικολαϊδης".
Διαιτητής: Γιάννης Δελφάκης (Αρκαδίας).
Βοηθοί: Δημ. Αναστόπουλος (Αρκαδίας), Τρ. Πετρόπουλος (Αρκαδίας).
Συνθέσεις:
Παναθηναϊκός (Αναστασίου): Καπίνο, Τριανταφυλλόπουλος, Ρισβάνης (80' Κλωναρίδης), Σίλντενφελντ, Νάνο, Λαγός (58' Αμπέντ), Ατζαγκούν, Καρέλης (66'  Πέτριτς), Μπεργκ. Ζέκα, Πράνιτς. 
Εργοτέλης (Ουζουνίδης): Στοϊκοβιτς, Πίτσος, Αντελέγιε, Τζανακάκης, Μεχία, Ιμπραϊμ, Καρντόσο, Μπαντιμπαγκά (89' Ρέντζας), Κούμπικ (77' Μπουχαλάκης), Χαντί, Μονακέλο (90+ Γιοβάνοβιτς).
Γκολ: 20' Πράνιτς/47' Μπαντιμπαγκά.
Κίτρινες κάρτες: 38' Ρισβάνης, 55' Πράνιτς, 78' Ζέκα, 87' Σίλντενφελντ, Μπεργκ (Μετά το τέλος του αγώνα)/45' Ιμπραϊμ, 70' Πίτσος, 90+ Καρντόσο.

Ανασκόπηση αγώνα:

Ο Παναθηναϊκός θέλοντας να τελειώσει το ματς από νωρίς μπήκε πολύ δυνατά στον αγωνιστικό χώρο. Σε αντίθεση με προηγούμενα ματς δεν βρήκε πολλούς διαδρόμους από τα αριστερά για να απειλήσει κυρίως με τον Νάνο που ήταν κλεισμένος και για αυτό απείλησε από τον άξονα.
Μάλιστα οι πράσινοι απείλησαν με δυο σουτ από τον Πράνιτς στο 9' και στο 10' από το ίδιο σημείο αλλά ο γκολκίπερ του Εργοτέλη δεν απειλήθηκε.
Η πρώτη καλή στιγμή για τον Παναθηναϊκό χάθηκε στο 15 όταν μετά από πίεση στην εστία των φιλοξενούμενων και αρκετά σουτ του η μπάλα έφτασε στον Μπεργκ ο οποίος μέσα από την περιοχή και λίγο πλάγια σούταρε έξω.
Ο Εργοτέλης απείλησε για πρώτη φορά στο 17' όταν η μπάλα ύστερα από διώξιμο του Σίλντενφελντ έφτασε στον Μονακέλο ο οποίος δεν το σκέφτηκε και έπιασε το ανάποδο ψαλίδι με τον Καπίνο να πέφτει στην αριστερή γωνία και να μπλοκάρει ενώ η μπάλα είχε πρώτα σκάσει στο έδαφος.
Μια του Πράνιτς, δυο του Πράνιτς, τρίτη και γκολ.
Ο Παναθηναϊκός βγήκε στην επίθεση και στο 20' ο Πράνιτς βρέθηκε στην θέση του αριστερού χαφ. Ο Κροάτης επιχείρησε μια σέντρα σουτ, η μπάλα πήρε περίεργη τροχιά και νίκησε τον Στοϊκοβιτς ο οποίος δεν υπολόγισε καλά και έχει ευθύνη για το γκολ. 
Το προβάδισμα έδωσε άλλο αέρα στο τριφύλλι που συνέχισε να πιέζει και στο 25' ο Μπεργκ μετά από όμορφη κίνηση μέσα στην περιοχή πέρασε τον αντίπαλο του και σούταρε αλλά ο γκολκίπερ του Εργοτέλη είπε όχι.
Αυτή ήταν και η τελευταία μεγάλη φάση του πρώτου μέρους καθώς εν συνεχεία καμία από τις δυο ομάδες δεν μπόρεσε να απειλήσει.
Γρήγορη ισοφάριση.
Ο Εργοτέλης ευτύχησε στην πρώτη του ευκαιρία στο δεύτερο μέρος να φέρει το ματς στα ίσια. Ήταν το 47' όταν ο Εργοτέλης εκτέλεσε κόρνερ η πράσινη άμυνα δεν έδιωξε με την μπάλα να φτάνει στον Τζανακάκη δεξιά ο οποίος έβγαλε την σέντρα και ο Μπαντιμπαγκά από κοντά έγινε κάτοχος της μπάλας και την έσπρωξε στα δίχτυα. Ο σκόρερ του Εργοτέλη πανηγύρισε έξαλλα το γκολ του πηγαίνοντας προς τον πάγκο της ομάδας του.
Το γκολ της ισοφάρισης όπως ήταν λογικό άλλαξε λίγο τις ισορροπίες δίνοντας ψυχολογία στους φιλοξενούμενους και κάνοντας τους γηπεδούχους να βρουν τρόπο να πάρουν και πάλι κεφάλι στο σκορ.
Οι πράσινοι απείλησαν στο 65' όταν ο Ζέκα έκανε ωραία ενέργεια γύρισε παράλληλα με την μπάλα να φτάνει αριστερά στον Νάνο και ο Ισπανός επιχείρησε ένα δυνατό σουτ αλλά άστοχο.
Μέσα και ο Πέτριτς.
Στο 66' ο Αναστασίου έριξε στην μάχη τον Πέτριτς θέλοντας να κάνει πιο επιθετική την ομάδα του, κάτι το οποίο κατάφερε καθώς με τον Κροάτη ο Παναθηναϊκός βρήκε επιπλέον χώρους στην επίθεση.
Στο 71' Ο Πέτριτς έγινε κάτοχος της μπάλας από τα δεξιά, την πάτησε όμορφα, επιχείρησε και το σουτ αλλά η μπάλα έφυγε έξω από την εστία του Στοϊκοβιτς.
Στο επόμενο λεπτό ο Αμπέντ πήρε την μπάλα στα αριστερά έβγαλε και την σέντρα αλλά την κεφαλιά του Πέτριτς από κοντά απομάκρυνε σε κόρνερ ο γκολκίπερ των γηπεδούχων. Ο Εργοτέλης απείλησε για δεύτερη φορά στο 76' με τον Χαντί αλλά ο Καπίνο απομάκρυνε σε κόρνερ.
Όλα για όλα στο 80'.
Στο 80' της αναμέτρησης ο Αναστασίου πήρε το ρίσκο και έβαλε τον Κλωναρίδη αντί του Ρισβάνη και άφησε τρεις στην άμυνα παίζοντας με ένα 3-4-3 αλλά χωρίς να μπορεί να βρει τους χώρους ώστε να απειλήσει.
Άλλωστε από αυτά τα 10' λεπτά δεν παίχτηκαν 3-4 σε ρυθμό αγώνα λόγω των διακοπών αλλά και των καθυστερήσεων από πλευράς της ομάδας του Εργοτέλη.

Ο MVP της αναμέτρησης:

Ο Αλβάρο Μεχία, στόπερ του Εργοτέλη, έδωσε πάρα πολλές λύσεις στην άμυνα και έκοψε όποια επικίνδυνη κατάσταση πήγε να δημιουργηθεί στα μετόπισθεν. Καίριες τοποθετήσεις και πολλές σωστές ενέργειες από τον άσο των Κρητικών.

Η απογοήτευση:

Ο Ατζαγκούν σε σχέση με προηγούμενα παιχνίδια δεν μπόρεσε να δώσει στον Παναθηναϊκό το κάτι παραπάνω και να συνδέσει καλά την μεσαία γραμμή με τον Μπεργκ.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου