Τελευταία Νέα

28/2/14

Φάση των 32 του Europa League : Μπενφίκα - ΠΑΟΚ 3-0 (1-0).

Σταθερά 12η και χωρίς ΠΑΟΚ η Ελλάδα
Ο ΠΑΟΚ αποχώρησε άδοξα από το Europa League χάνοντας με 3-0 από την Μπενφίκα στο "Ντα Λουζ", ενώ μέχρι το 70' που αποβλήθηκε ο Κατσουράνης και σκόραρε ο Γκαϊτάν έδειχνε ότι θα μπορούσε να διεκδικήσει το όνειρό του.
Με μία βαριά ήττα στο φινάλε του αγώνα στο "Ντα Λουζ" ολοκλήρωσε ο ΠΑΟΚ την φετινή παρουσία του στο Europa League, χωρίς ούτε αυτή τη φορά να πετύχετην πρόκριση στους "16" της διοργάνωσης.
Η εικόνα του αγώνα μέχρι το 70' δεν προμήνυε το εύκολο 3-0 της Μπενφίκα. Σε εκείνο το χρονικό σημείο ο Κατσουράνης ως τελευταίος παίκτης ανέτρεψε λίγο έξω από την περιοχή τον Λίμα και αποβλήθηκε.Αμέσως μετά με καταπληκτική εκτέλεση ο Γκαϊτάν έκανε το 1-0 και όλα τελείωσαν. Γρήγορα ήρθαν και τα άλλα δύο γκολ των γηπεδούχων και ο ΠΑΟΚ γκρέμισε την καλή εικόνα.
Θα μπορούσαν όλα να είναι διαφορετικά όταν ο Μαντούρο δεν πρόλαβε για ελάχιστα εκατοστά τη μπάλα σε γύρισμα του Κατσουράνη με το κεφάλι στο 53'.
Η γενική εικόνα, πάντως, ήθελε τον ΠΑΟΚ να αμύνεται σωστά έχοντας και ένα πολύ καλό Γλύκο κάτω από τα γκολπόστ, να έχει όμως πρόβλημα στο να κυκλοφορήσει σωστά τη μπάλα και να έχει ελάχιστες καλές στιγμές.

Στο τέλος ο Στέφενς δημιούργησε και θέμα με την αλλαγή στην αλλαγή του Στοχ που πήγε φανερά εκνευρισμένος στον πάγκο. Πλέον, ο  ΠΑΟΚ πρέπει να μαζέψει τα κομμάτια του και να ρίξει το βάρος σε πρωτάθλημα και Κύπελλο.

Αξίζει, ακόμη να σημειώσουμε την εντυπωσιακή ατμόσφαιρα που δημιούργησαν οι 1500 οπαδοί του ΠΑΟΚ που δεν σταμάτησαν ως το τέλος να τραγουδούν.

Ταυτότητα αγώνα:

Γήπεδο: Ντα Λουζ.

Διαιτητής: Σίμον Μάρτσινιακ (Πολωνία).
Βοηθοί: Πάβελ Σοκόλνιτσκι (Πολωνία), Τόμας Λίστκιεβιτς (Πολωνία).
Συνθέσεις:
Μπενφίκα (Ζόρζε Ζεζούς): Αρτούρ, Λουιζάο, Μάξι Περέιρα, Γκαράι, Σίλβιο, Ρούμπεν Αμορίμ, Ντζούρισιτς (79' Ροντρίγκο), Γκαιτάν, Αντρέ Γκόμεζ, Καρντόζο (60' Λίμα), Σάλβιο (60' Μάρκοβιτς).
ΠΑΟΚ (Χουμπ Στέφενς): Γλύκος, Λίνο, Κίτσιου, Κατσουράνης, Ινσαουράλδε, Μαντούρο, Κάτσε, Λάζαρ, Ολίσε (46' Στοχ, 83' Νίνης), Λούκας (74' Βούκιτς), Αθανασιάδης.
Γκολ: Γκαϊτάν 70', Λίμα 78', Μάρκοβιτς 80'.
Κίτρινες κάρτες: Σίλβιο 76' / Κίτσιου 40'.
Κόκκινες κάρτες: Κατσουράνης 69'.

Ανασκόπηση:

Στο ξεκίνημα ο ΠΑΟΚ πίεζε την Μπενφίκα στα περισσότερα σημεία του γηπέδου, δυσκολεύοντας την αντίπαλό του να φτάσει με αξιώσεις στα καρέ του Γλύκου. Η πρώτη φορά που ο "Δικέφαλος" κινδύνευσε ήταν στο 11ο λεπτό, όταν ο Καρντόζο πήρε την μπάλα μέσα στην περιοχή του ΠΑΟΚ, πέρασε τον Γλύκο, αλλά έφυγε πολύ πλάγια με αποτέλεσμα το πλασέ του να καταλήξει στην εξωτερική πλευρά των διχτύων. Ο ΠΑΟΚ στο 13' απάντησε. Μετά από ωραία συνεργασία η μπάλα έφτασε στον Λίνο, ο Βραζιλιάνος σέντραρε, όμως, ο Αρτούρ μπλόκαρε προ του επερχόμενου Αθανασιάδη.
Παραλίγο 0-1.
Στο 14', πάντως, ο "Δικέφαλος" άγγιξε το γκολ. Ο Λούκας εξαπέλυσε κεραυνό, ο Αρτούρ φάνηκε να ελέγχει την φάση, αλλά η μπάλα του έφυγε μέσα από τα χέρια και χρειάστηκε να μπλοκάρει με υπερένταση πάνω στην γραμμή για να αποτρέψει το 0-1. Ο Καρντόζο στο 16' πήρε την κεφαλιά από πλεονεκτική θέση στην καρδιά της περιοχής του ΠΑΟΚ, όμως, δεν βρήκε στόχο.
Το ματς είχε αρχίσει να αποκτά πολύ γρήγορο ρυθμό και στο 21' ο Σάλβιο ελίχθηκε μέσα στα καρέ του ΠΑΟΚ, σούταρε, αλλά ο Γλύκος έπεσε και απέκρουσε σωτήρια. Στο 27' μετά από λάθος στην άμυνα του "Δικεφάλου", η μπάλα έφτασε στον Γκαϊτάν στο ύψος της περιοχής, ο μεσοεπιθετικός της Μπενφίκα σούταρε, όμως, παρενέβη ο Ινσαουράλδε και έδιωξε σε κόρνερ.
Απίστευτη απόκρουση από τον Γλύκο.
Στο 33' ο Καρντόζο εκτέλεσε φάουλ λίγα μέτρα έξω από την περιοχή του ΠΑΟΚ, η μπάλα κόντραρε, πήρε κατεύθυνση προς τα δίχτυα, αλλά ο Γλύκος κατάφερε με καταπληκτική εκτίναξη τελευταία στιγμή να αποκρούσει. Ενα σουτ του Κάτσε στο 36' δεν ανησύχησε τον Αρτούρ, ενώ στο 39' ο Γλύκος φώναξε και πάλι παρών μπλοκάροντας την μπάλα μετά από επικίνδυνο σουτ του Σάλβιο. Νέο ξαφνικό σουτ από τον Καρντόζο στο 44', αλλά η μπάλα πέρασε μόλις άουτ.
Με το ξεκίνημα του δευτέρου ημιχρόνου ο Στέφενς αντικατέστησε τον Ολίσε με τον Στοχ, θέλοντας να ενισχύσει την επιθετική γραμμή του ΠΑΟΚ. Στο 48' χρειάστηκε να επέμβει και πάλι ο Γλύκος, αυτή τη φορά έπειτα από δυνατό σουτ του Ρούμπεν Αμορίμ και στο 53' ο "Δικέφαλος" έφτασε μία ανάσα από το γκολ.
Μοιραίος ο Μαντούρο.
Ο Λούκας εκτέλεσε κόρνερ, ο Κατσουράνης πήρε την κεφαλιά στο πρώτο δοκάρι, αλλά ο Μαντούρο δεν πρόλαβε να βάλει την προβολή φάτσα με την εστία του εξουδετερωμένου Αρτούρ. Ο ΠΑΟΚ, μάλιστα, στα επόμενα λεπτά επέβαλλε τον ρυθμό που ήθελε, κυκλοφορώντας με υπομονή την μπάλα.
Κόκκινη ο Κατσουράνης, γκολ η Μπενφίκα.
Στο 69' ο ΠΑΟΚ έμεινε με δέκα παίκτες λόγω αποβολής του Κατσουράνη με απευθείας κόκκινη κάρτα. Ο Λίμα έφυγε σε κατά μέτωπο επίθεση, ο έμπειρος στόπερ τον μάρκαρε και ο Μάρτσινιακ θεωρώντας πως τον ανέτρεψε υπέδειξε φάουλ. Ο Γκαϊτάν εκτέλεσε στο επόμενο λεπτό σκαφτά την παράβαση και δεν άφησε κανένα περιθώριο αντίδρασης στον Γλύκο, στέλνοντας την μπάλα στην γωνία της εστίας και ανοίγοντας το σκορ.
Πέναλτι, 2-0 και αμέσως 3-0.
Στο 77' η Μπενφίκα κέρδισε πέναλτι μετά από χέρι του Μαντούρο. Ο Λίμα που ανέλαβε την εκτέλεση έγραψε στο 78' το 2-0 και στο 80' ήρθε και το 3-0 μετά από λάθος της άμυνας του ΠΑΟΚ και πλασέ του Μάρκοβιτς. Ο Στέφενς έκανε αλλαγή στην αλλαγή τον Στοχ στο 83' αντικαθιστώντας τον με τον Νίνη και ο Σλοβάκος αποχώρησε εκνευρισμένος από τον αγωνιστικό χώρο και κάπου εκεί ολοκληρώθηκε ουσιαστικά ο αγώνας.

Ο MVP:

Ο Γκαϊτάν που άνοιξε το σκορ με καταπληκτική εκτέλεση φάουλ και βοήθησε πολύ στην επιθετική ανάπτυξη της Μπενφίκα.

Η απογοήτευση:

Ο Μαντούρο που έκανε πολλά αβίαστα λάθη, δίνοντας εύκολα την μπάλα στους αντιπάλους, ενώ συν τοις άλλοις ήταν και μοιραίος με την ευκαιρία που έχασε στο 53' να ανοίξει το σκορ.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου