Τελευταία Νέα

1/3/14

27η Aγωνιστική Super League : Skoda Ξάνθη-Λεβαδειακός 4-1

Ξάνθη-Λεβαδειακός 4-1
Η SKODA Ξάνθη πετυχαίνοντας από ένα γρήγορο γκολ σε κάθε ημίχρονο πήρε την νίκη επί του Λεβαδειακού με 4-1 και πανηγύρισε ένα σημαντικό τρίποντο.
Μία πολύ σημαντική νίκη που της δίνει βαθμολογική ανάσα πήρε η SKODA Ξάνθη επικρατώντας με 4-1 του Λεβαδειακού έχοντας μάλιστα τρεις διαφορετικούς σκόρερ και μην δίνοντας περιθώρια αντίδρασης στους φιλοξενούμενους για κάτι καλό. Η ομάδα του Νίκο Κεχαγιά απέδωσε καλύτερα, πίεσε περισσότερο και έφτασε δίκαια στην επικράτηση δείχνοντας ότι ήθελε περισσότερο το ματς.
Πλέον η Ξάνθη έφτασε τους 32 βαθμούς και ανέβηκε κάποιες θέσεις στον βαθμολογικό πίνακα ενώ πέρασε και τον αντίπαλο της στην σχετική κατάταξη.
Οι γηπεδούχοι παρατάχθηκαν στο ματς δείχνοντας από τα πρώτα λεπτά ότι αυτοσκοπός ήταν το τρίποντο ενώ σε καθαρά αγωνιστικό επίπεδο ο Νίκος Κεχαγιάς δεν αντιμετώπιζε ιδιαίτερα προβλήματα.
Σε αντίθεση με τον Σάββα Παντελίδη που άφησε στον πάγκο το μεγάλο του όπλο, τον Βαγγέλη Μάντζιο, ενώ στο τέλος του πρώτου μέρους έχασε και τον Καπό. Η ομάδα του Λεβαδειακού παρουσιάστηκε αγνώριστη σε σχέση με τα προηγούμενα ματς και έκανε πάρα πολλά λάθη κυρίως στην άμυνα. Λάθη τα οποία τα πλήρωσε.
Ακόμα και όταν μείωσε σε 2-1 η Ξάνθη δεν άφησε περιθώρια στον αντίπαλο της διατηρώντας την υπεροχή και φθάνοντας στο τρίτο και το τέταρτο γκολ.

Ταυτότητα του αγώνα:

Γήπεδο: "SKODA Ξάνθη-ARENA"
Διαιτητής: Ηλίας Σπάθας (Πειραιά).
Βοηθοί: Χρ. Σωτηρόπουλος (Αχαΐας), Γιάν. Κοντιζάς (Πειραιά).
Συνθέσεις:
SKODA Ξάνθη (Κεχαγιάς): Κυριακίδης, Μπαξεβανίδης, Γούτας, Χοσέμι, Παϊτο, Φλίσκας, Ντε Γκούζμαν, Κάλβο (86' Ράνος), Μάνταλος (80' Μαρίν), Σολτάνι, Σολάρι (67' Βασιλακάκης).
Λεβαδειακός (Παντελίδης): Στρατηλάτης, Μουλόπουλος, Γεωργίου, Κώτσιος, Χαραλάμπους, Πετράτσι (62' Λυκογιάννης), Βαρέλα, Ορτέγκα, Μάρτινς (70' Μάντζιος), Μιλοσάβλιεφ, Καπό (43' Γιάντσης).
Γκολ: 2', 49' Σολάρι, 84' Μαρίν, 86' Σολτάνι/75' Γεωργίου.
Κίτρινες κάρτες: 45' Φλίσκας/8' Βαρέλα, 78' Λυκογιάννης, 90+ Ορτέγκα.

Ανασκόπηση αγώνα:

Η Ξάνθη ξεκίνησε πιο δυνατά την αναμέτρηση και μόλις στο δεύτερο λεπτό πήρε προβάδισμα στο σκορ. Οι γηπεδούχοι εκμεταλλεύτηκαν λάθη στην άμυνα του Λεβαδειακού, έκλεψαν την μπάλα η οποία έφτασε αριστερά στον Μάνταλο ο οποίος γύρισε όμορφα προς τον Σολτάνι ο οποίος δεν δυσκολεύτηκε να στείλει την μπάλα στα δίχτυα.
Οι γηπεδούχοι συνέχισαν να πιέζουν και είχαν ένα ακόμη άστοχο σουτ με τον Μάνταλο στο 5' ενώ οι φιλοξενούμενοι απείλησαν για πρώτη φορά στο επόμενο λεπτό με τον Μάρτινς. Οι δυο ομάδες συνέχισαν να απειλούν με άστοχα σουτ χωρίς όμως μια μεγάλη φάση.
Η καλύτερη στιγμή για τους φιλοξενούμενους στο πρώτο μέρος χάθηκε στο 25' όταν η μπάλα στρώθηκε στον Βαρέλα έξω από την περιοχή αυτός επιχείρησε ανενόχλητος το σουτ αλλά ο Κυριακής με ωραία επέμβαση έδιωξε σε κόρνερ.
Η Ξάνθη απείλησε και πάλι στο 31' με σουτ του Κάλβο το οποίο μπλόκαρε εύκολα ο Στρατηλάτης. Δυο λεπτά αργότερα οι γηπεδούχοι είχαν μια ακόμα πολύ καλή στιγμή. Σε σέντρα από τα δεξιά ο Μουλόπουλος προσπάθησε να γυρίσει την μπάλα στον Στρατηλάτη αλλά δεν υπολόγισε σωστά με αποτέλεσμα να παρέμβει ο Σολτάνι και να προσπαθήσει με προβολή να νικήσει τον Σρατηλάτη ο οποίος έδιωξε. Αυτή μάλιστα ήταν και η καλύτερη φάση πριν την λήξη του πρώτου μέρους.
Με τον ίδιο τρόπο.
Η ομάδα του Νίκου Κεχαγιά μπήκε στο δεύτερο μέρος εξίσου δυνατά και κατάφερε στο 49' να διπλασιάσει τα τέρματα της. Ο Κώτσιος ανέτρεψε τον Κάλβο και ο Σπάθας καταλόγισε το πέναλτι το οποίο μετέτρεψε σε γκολ ο Σολάρι νικώντας τον γκολκίπερ του Λεβαδειακού.
Στο 52' οι φιλοξενούμενοι προσπάθησαν να μειώσουν αλλά το σουτ του Μιλοσάβλιεφ από καλή θέση μπλόκαρε ο Κυριακής που κράτησε το μηδέν. Το ίδιο έγινε και στην φάση του 54' με τους δυο παίκτες και πάλι πρωταγωνιστές.
Στο 58' ο Λεβαδειακός έφτασε κοντά στο γκολ όταν σε σέντρα του Ορτέγκα από τα δεξιά ο Κυριακίδης έδιωξε ασθενώς και ο Βαρέλα από την γραμμή του άουτ δεν μπόρεσε να σουτάρει εύστοχα.
Μείωσε στο 75' ο Λεβαδειακός.
Οι φιλοξενούμενοι που έψαχνα το γκολ για να επιστρέψουν στο ματς το πέτυχαν στο 75' όταν σε κόρνερ από τα δεξιά ο Γεωργίου πήρε την κεφαλιά και έστειλε την μπάλα στα δίχτυα μειώνοντας για την ομάδα του.
Η Ξάνθη δεν έδειξε να αγχώνεται από την μείωση του σκορ, διατήρησε την υπεροχή στο ματς, και στο 83' έφτασε σε ένα ακόμη γκολ το οποίο της έδωσε πάλι προβάδισμα δυο τερμάτων. Στο 83' ο Σολτάνι κέρδισε το πέναλτι από τον Βαρέλα και ο νεοεισελθόντας Μαρίν με εύστοχο χτύπημα έκανε το 3-1.
Δυο λεπτά αργότερα η Ξάνθη έβαλε και τέταρτο γκολ όταν ο Ντε Γκούζμαν έκλεψε την μπάλα και με τακουνάκι την έστρωσε στον Σολτάνι ο οποίος με δυνατό σουτ έξω από την περιοχή δεν άφησε περιθώρια αντίδρασης στον Στρατηλάτη.
Αυτή ήταν και η τελευταία καλή στιγμή της αναμέτρησης για τις δυο ομάδες με την Ξάνθη να παίρνει ένα πολύ σημαντικό τρίποντο ενόψει της συνέχειας του πρωταθλήματος.

Ο MVP της αναμέτρησης:

Η τριάδα Ντε Γκούζμαν, Κάλβο και Μάνταλου με κανέναν εκ των τριών να σκοράρει έκανε τα πάντα για τους Ακρίτες και βοήθησαν τα μέγιστα την Ξάνθη ώστε να φτάσει στην επικράτηση.

Η απογοήτευση:

Ο Μουλόπουλος ήταν σε πολύ κακή μέρα και έκανε αρκετά λάθη στην άμυνα των φιλοξενούμενων και δεν βοήθησε καθόλου την ομάδα του στο ματς με την Ξάνθη.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου