Τελευταία Νέα

27/3/14

31η Aγωνιστική Super League : Απόλλων Σμύρνης - ΠΑΟΚ 3-3

Απόλλων-ΠΑΟΚ 3-3
Ο Απόλλων Σμύρνης κατάφερε και πήρε βαθμό από τον ΠΑΟΚ στη Ριζούπολη (3-3) παρόλο που στο 37' έχανε με 3-0! Απίστευτα χαμένα τετ-α-τετ από Κόρμπος και Χούσεν στις καθυστερήσεις.
'Εγινε της τρελής στη Ριζούπολη! Ο ΠΑΟΚ αν και προηγήθηκε με 3-0 στο 37', ήρθε ισόπαλος με 3-3 με τον ηρωϊκό Απόλλωνα. Μάλλον έχει βαλθεί να στείλει τους φίλους του στον... ψυχίατρο ο φετινός δικέφαλος, καθώς στο σημερινό παιχνίδι τους επιφύλαξε την πιο πικρή ανατροπή της σεζόν.
Ο ΠΑΟΚ μετά από ένα εντυπωσιακό ξεκίνημα στο ματς που μεταφράστηκε σε ένα 0-3 στο 37΄ της αναμέτρησης, κατάφερε, γιατί περί κατορθώματος πρόκειται να έρθει ισόπαλος με 3-3 κόντρα στον Απόλλωνα που εξέθεσε την αμυντική λειτουργία των φιλοξενουμένων. Η ομάδα του Γεωργιάδη ευτύχησε να διαθέτει ένα τρομερό Νάτχο στη σύνθεσή της που έβγαζε τη μία ασίστ μετά την άλλη και ένα Λούκας σε μεγάλα κέφια, όμως, το ίδιο δεν συνέβη με την άμυνά της που τα λάθη και οι ολιγωρίες διαδέχονταν το ένα το άλλο.
Ο Απόλλωνας, αφού πρώτα ο προπονητής του Λόρι Σάντσεζ, διόρθωσε τα λάθη στην ενδεκάδα αποσύροντας νωρίς τον Αργυρόπουλο και βάζοντας στη θέση του τον Φαρινόλα, πέτυχε δύο γκολ σε έξι λεπτά στο τέλος του πρώτου μέρους και στο β΄ ημίχρονο ένα ακόμη για να φέρει το ματς στα ίσα. Θα μπορούσε, μάλιστα, να κάνει και την ολική ανατροπή στο φινάλε αν ο Κόρμπος, πιεζόμενος, νικούσε τον Γλύκο, ενώ και ο ΠΑΟΚ έχασε σπουδαία ευκαιρία για ένα χιτσκοκικό διπλό αμέσως μετά, αφού ο Χούσεν ξεπέρασε και το μέσο του Απόλλωνα, σουτάροντας άουτ σε τετ-α-τετ με τον Γκόμεζ.
Ο Απόλλωνας πήρε ένα σημαντικό βαθμό στη μάχη σωτηρίας του και ο ΠΑΟΚ έδειξε ότι έχει πολλά αμυντικά προβλήματα να λύσει αν θέλει να έχει τύχη στα ημιτελικά του Κυπέλλου κόντρα στον Ολυμπιακό.

Ταυτότητα αγώνα:

Γήπεδο: Ριζούπολης.
Διαιτητής: Δημήτρης Στυλιάρας (Αιτωλοακαρνανίας).
Βοηθοί: Δημήτριος Τάτσης (Ηπείρου), Δαμιανός Ευθυμιάδης (Πιερίας).
Συνθέσεις:
Απόλλων Σμύρνης (Λόρι Σάντσες): Γκόμες, Αργυρόπουλος (29' Φαρινόλα), Δεληζήσης, Σόντερμπεργκ, Παντελιάδης (72' Τσοκάνης), Κόρμπος, Αμπρόουζ (57' Κανακούδης), Μίνγκας, Λουσέρο, Ντάλμπεργκ, Πετρόπουλος.
ΠΑΟΚ (Γιώργος Γεωργιάδης): Γλύκος, Σκόνδρας, Κατσικάς, Ινσαουράλδε, Σπυρόπουλος, Νάτχο (89' Σαλπιγγίδης), Κάτσε, Στοχ (73' Γεωργιάδης), Λούκας, Μάρτενς (62' Μαντούρο), Χούσεν.
Γκολ: Πετρόπουλος (40' πεν.), Δεληζήσης (45+), Πετρόπουλος (86')-Λούκας (16' πεν.), Κατσικάς 27', Λούκας 37'.
Κίτρινες κάρτες: Κανακούδης 64', Τσοκάνης 76'-Σπυρόπουλος 40', Ινσαουράλδε 65', Γεωργιάδης 90+.

Ανασκόπηση του αγώνα:

Η πρώτη φάση του ματς ήταν ένα άστοχο σουτ του Αμπρόουζ μόλις στο 2ο λεπτό. Ο ΠΑΟΚ "απάντησε" στο 4', όταν μετά από σέντρα του Στοχ, Χούσεν και Μάρτενς δεν πρόλαβαν να βάλουν την προβολή και η μπάλα πέρασε δίπλα από το κάθετο δοκάρι του Γκόμες. Οι δύο ομάδες μπήκαν στο γήπεδο με επιθετικές διαθέσεις και στο 15' ο ΠΑΟΚ άνοιξε το σκορ.
Πέναλτι και 0-1.
Ο Σπυρόπουλος ανατράπηκε από τον Αργυρόπουλο, ο Στυλιάρας υπέδειξε το σημείο του πέναλτι και ο Λούκας που ανέλαβε την εκτέλεση ευστόχησε γράφοντας στο 16' το 0-1. Στο 23' ο Στοχ έφυγε στην πλάτη της άμυνας του Απόλλωνα, κοντρόλαρε, σούταρε, αλλά ο Γκόμες έπεσε σωστά στην γωνία του και απέκρουσε. Ο Νάτχο στο 24' βρέθηκε σε θέση βολής στο ύψος της μεγάλης περιοχής, όμως η λόμπα που επιχείρησε δεν είχε τύχη και στην ακριβώς επόμενη φάση, ο Στοχ εκτέλεσε κόρνερ, ο Χούσεν έπιασε την κεφαλιά αφύλακτος από πλάγια θέση, αλλά η μπάλα έφυγε πάνω από το οριζόντιο δοκάρι του Γκόμες.
Ασίστ Λούκας, γκολ Κατσικάς.
Ο ΠΑΟΚ αφού προειδοποίησε πέτυχε και δεύτερο γκολ στο 27'. Ο Λούκας μπήκε στα καρέ του Απόλλωνα, την κατάλληλη στιγμή πάσαρε στον Κατσικά, ο οποίος από το ύψος της μικρής περιοχής σημάδεψε σωστά για το 0-2. Ο "Δικέφαλος" ήταν καταιγιστικός και στο 30' ο Στοχ σούταρε απέναντι από τον Γκόμες, όμως, ο γκολκίπερ του Απόλλωνα είπε όχι στον Σλοβάκο άσο του ΠΑΟΚ.
Οι γηπεδούχοι έκαναν αισθητή την παρουσία τους στο 32', όταν ο Φαρινόλα πήρε κεφαλιά από κοντινή απόσταση, αλλά ο Γλύκος ήταν σε ετοιμότητα και απομάκρυνε. Στο 34' ο Απόλλωνας έχασε ακόμη μία ευκαιρία, μετά από γυριστή κεφαλιά του Σπυρόπουλου και παραλίγο προβολή από Πετρόπουλο και Ντάλμπεργκ.
0-3 και γρήγορα 2-3!
Συρτό σουτ του Στοχ στο 36', η μπάλα έφυγε μόλις άουτ και στο 37' ο Λούκας σημείωσε το 0-3. Ο Νάτχο με μαγική πάσα βρήκε τον Ισπανό, ο οποίος προσποιήθηκε και εκτέλεσε στην γωνία του Γκόμες. Ακολούθησε στο 38' ένα σουτ του Λουσέρο, που πέρασε μόλις άουτ και στο 40' οι γηπεδούχοι μείωσαν σε 1-3. Ο Φαρινόλα κέρδισε πέναλτι από τον Σπυρόπουλο και ο Πετρόπουλος δεν άφησε την ευκαιρία να πάει χαμένη. Ο Απόλλωνας, μάλιστα, δεν έμεινε εκεί και στις καθυστερήσεις του πρώτου ημιχρόνου σημείωσε το 2-3 μετά από εκτέλεση κόρνερ του Μίνγκα, λάθος εκτίμηση του Γλύκου και των αμυντικών και εύστοχη κεφαλιά του Δεληζήση.
Εξαιρετική συνεργασία των παικτών του ΠΑΟΚ στο 49', τελικός αποδέκτης της μπάλας ήταν ο Λούκας, ο οποίος προχώρησε, σούταρε, αναγκάζοντας τον Γκόμες σε δύσκολη επέμβαση στην γωνία του. Στο 55' ήταν η σειρά του Στοχ να βρεθεί σε θέση βολής λίγα μέτρα έξω από την περιοχή, αλλά το σουτ του Σλοβάκου κόντραρε και πέρασε μόλις άουτ.
Ο Απόλλωνας απείλησε στο 58' με κεφαλιά του Φαρινόλα, ενώ στο 62' ο ΠΑΟΚ έχασε μεγάλη ευκαιρία. Ο Νάτχο πάσαρε για τον Χούσεν στην μικρή περιοχή, αλλά ο Ολλανδός επιθετικός δεν βρήκε την μπάλα όπως θα ήθελε. Στο 69' ο Χούσεν βγήκε τετ α τετ με τον Γκόμες, όμως, καθυστέρησε, έφυγε σε πλάγια θέση, με αποτέλεσμα να στείλει την μπάλα άουτ. Ο Νάτχο στο 81' σούταρε από το ύψος του πέναλτι, όμως, η μπάλα κόντραρε σε σώμα αμυντικού και πέρασε εκτός αγωνιστικού χώρου. Νέα εκπληκτική ενέργεια του Νάτχο στο 84', ο Ισραηλινός έβγαλε τον Χούσεν φάτσα με την εστία, όμως, οι αμυντικοί του Απόλλωνα έδιωξαν πάνω στην γραμμή το πλασέ του Ολλανδού στράικερ.
Ψυχρολουσία για τον ΠΑΟΚ στο 86'.
Ο Απόλλωνας κατάφερε λίγο πριν την λήξη να ισοφαρίσει σε 3-3, παρόλο που στο 37' έχανε 0-3. Ο Πετρόπουλος πήρε την κεφαλιά στην καρδιά της άμυνας του ΠΑΟΚ στο 86ο λεπτό, στέλνοντας την μπάλα σε ένα σημείο που ο Γλύκος δεν μπορούσε να αντιδράσει. Στις καθυστερήσεις του αγώνα, μάλιστα, ο Κόρμπος έχασε μοναδική ευκαιρία να γράψει το 4-3, αλλά ο Γλύκος τον νίκησε με τα πόδια στο τετ α τετ. Στην ακριβώς επόμενη φάση ο Χούσεν έφυγε στην αντεπίθεση, όμως, προτίμησε να πλασάρει αντί να πασάρει στον Λούκας που περίμενε μόνος και να πετάξει μεγάλη ευκαιρία για να δώσει στον ΠΑΟΚ τη νίκη.

Ο MVP:

Ο Νάτχο είχε μαγική παρουσία και μερικές εμπνεύσεις που σπάνια βλέπουμε στα ελληνικά γήπεδα. Ολες οι επιθετικές προσπάθειες του ΠΑΟΚ περνούσαν από τα πόδια του.

Η Απογοήτευση:

Ο Χούσεν ξεπέρασε ακόμη και την άμυνα του ΠΑΟΚ, έχασε γκολ απ' αυτά που δεν χάνονται δίνοντας την εντύπωση ότι ακόμη και μπροστά σε κενή εστία να βρίσκονταν δίχτυα δεν θα έβρισκε. 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου