Τελευταία Νέα

25/6/14

3η Αγωνιστική ομίλου (Γ) του Μουντιάλ : Ελλάδα - Ακτή Ελεφαντοστού 2-1

Η Εθνική μας ομάδα πήρε ΕΠΙΚΗ πρόκριση στις 16 καλύτερες ομάδες του κόσμου, επικρατώντας απολύτως δίκαια με 2-1 της Ακτής Ελεφαντοστού και την Κυριακή αντιμετωπίζει την Κόστα Ρίκα (23:00).
Δεν υπάρχει αυτός ο άθλος! Δείχνοντας απίστευτα ψυχικά αποθέματα, η Εθνική μας ομάδα πανηγύρισε μια ανεπανάληπτη πρόκριση για τις 16 καλύτερες ομάδες του κόσμου, επικρατώντας απολύτως δίκαια με 2-1 της Ακτής Ελεφαντοστού στην Φορταλέζα και έγραψε ιστορία. Το αντιπροσωπευτικό μας συγκρότημα έκανε συγκλονιστική εμφάνιση και πλέον την Κυριακή αντιμετωπίζει την Κόστα Ρίκα (23:00) με φόντο το εισιτήριο για τις οκτώ κορυφαίες ομάδες του πλανήτη.
Όλοι τους ήταν υπέροχοι. Κανείς δεν υστέρησε. Οι πάντες έκαναν απίστευτη εμφάνιση και προσέφεραν στιγμές υπερηφάνειας σε εκατομμύρια Έλληνες. Ο Φερνάντο Σάντος κοουτσάρισε μαεστρικά τους ποδοσφαιριστές του, εκείνοι ακολούθησαν το πλάνο και ήρθε η νίκη-πρόκριση απέναντι σε ένα σπουδαίο σύνολο, όπως είναι αυτό του Σαμπρί Λαμουσί.
Αυτά τα παιδιά που τόσα πολλά έχουν ακούσει, πέτυχαν έναν άθλο και η υπέρβαση είναι γεγονός. Από εδώ και πέρα, κοιτάζουν βήμα-βήμα τα παιχνίδια  και θα κυνηγήσουν τα όνειρά τους μέχρι τέλους. Στο αγωνιστικό σκέλος, ο Σάμαρης άνοιξε το σκορ στο 42', ο Μπονί ισοφάρισε στο 74' σε 1-1 και στο 93' με εκτέλεση πέναλτι ο Σαμαράς έστειλε στους επτά ουρανούς όλους τους συμπατριώτες μας. Η Εθνική μας είχε και τρία δοκάρια, αλλά... νίκησε και την ατυχία, συνεχίζοντας το υπέροχο "ταξίδι" της!

Η ταυτότητα του αγώνα:

Γήπεδο: "Εστάντιο Καστελάο".

Συνθέσεις:

ΕΛΛΑΔΑ: Καρνέζης (24' Γλύκος), Τοροσίδης, Μανωλάς, Παπασταθόπουλος, Χολέμπας, Μανιάτης, Καραγκούνης (78' Γκέκας), Κονέ (12' Σάμαρης), Σαλπιγγίδης, Χριστοδουλόπουλος, Σαμαράς.

ΑΚΤΗ ΕΛΕΦΑΝΤΟΣΤΟΥ: Μπαρί, Μποκά, Κολό Τουρέ, Καλού, Τιοτέ (61' Μπονί), Ζερβίνιο (83' Σιό), Ντρογκμπά (78' Ντιομαντέ), Οριέ, Γιαγιά Τουρέ, Σερεΐ, Μπαμπά.

Γκολ: 42' Σάμαρης, 74' Μπονί, 93' Σαμαράς (πέναλτι).

Κάρτες: 37' Ντρογκμπά, 62' Καλού, 70' Ντι.

Βαθμολογία και πρόγραμμα ομίλου.

Ελλαδάρα μου, το μεγαλείο σου!

Αν και λένε ότι "η καλή μέρα από το πρωί φαίνεται", η Εθνική μας κατάφερε να ανατρέψει ακόμα και τη ρήση του θυμόσοφου λαού μας. Τι και αν τα πλάνα του Φερνάντο Σάντος ανατράπηκαν με το "καλημέρα" (δυο αναγκαστικές αλλαγές ως το 24'), οι διεθνείς μας ανταποκρίθηκαν άριστα στις απαιτήσεις του αγώνα με την Ακτή Ελεφαντοστού, ακολούθησαν πιστά το πλάνο τους και δικαιώθηκαν.
Ο Πορτογάλος κόουτς έβγαλε λαγό από το καπέλο με την είσοδο του Σάμαρη στην θέση του Κονέ στο 12', ενώ και ο Γλύκος ήταν σταθερότατος στο τέρμα, έχοντας πάρει την θέση του Καρνέζη. Η ομάδα μας κατάφερε να κυριαρχήσει στο πρώτο 45λεπτο, εξουδετερώθηκαν τα επιθετικά "όπλα" του Λαμουσί και στην επίθεση το 1-0 του πρώτου μέρους ήταν πέρα για πέρα δίκαιο.
Και αν η ατυχία... έκλεισε το μάτι στο δεξί σουτ του Χολέμπας στο 33', εννέα λεπτά μετά ο Σάμαρης δεν θα μπορούσε να αστοχήσει στο τετ-α-τετ με τον Μπαρί, σε μια φάση που δημιούργησε ο ίδιος έπειτα από κλέψιμο και υπέροχο 1-2 με τον Σαμαρά. Ο νεαρός κεντρικός μέσος μπήκε γρήγορα στις απαιτήσεις του ματς και έβαλε φαρδιά πλατιά την "σφραγίδα" του στο ματς. Όλα πήγαιναν πρίμα για το αντιπροσωπευτικό μας συγκρότημα, που είχε κάνει τη μισή δουλειά.
Στην επανάληψη, η Ελλάδα φρόντισε να κλείσει καλά τους χώρους μπροστά από την εστία του Γλύκου και να ψάξει το δεύτερο γκολ με γρήγορες αντεπιθέσεις. Η ομάδα βρήκε φάσεις για να σκοράρει, με αποκορύφωμα το δοκάρι του Καραγκούνη στο 68', για να έρθει η ισοφάριση έξι λεπτά μετά με τον Μπονί, ο οποίος με πλασέ έκανε το 1-1 έπειτα από πάσα του Ζερβινιό.
Η Ελλάδα έπρεπε να σκοράρει για να περάσει, μπήκε ο Γκέκας για να γεμίσει η περιοχή. Η δικαίωση ήρθε στις καθυστερήσεις, αφού πρώτα είχε δοκάρι και ο Τοροσίδης (80'), με τον Κάρλος Βέρα να δίνει πέναλτι σε ανατροπή του Σαμαρά, ο ίδιος ανέλαβε την εκτέλεση της εσχάτης των ποινών και έκανε το 2-1, που σε συνδυασμό με το 4-1 της Κολομβίας απέναντι στην Ιαπωνία, χάρισε την πρόκριση στην επόμενη φάση.

Η φάση του αγώνα:

Αναμφίβολα η φάση του 93' ήταν εκείνη που ξεχωρίζει. Ο Σαμαράς κέρδισε πέναλτι για ανατροπή, ανέλαβε και την εκτέλεση, στέλνοντας την μπάλα στα δίχτυα και χαρίζοντας μια ανεπανάληπτη πρόκριση στην Εθνική μας ομάδα.

Ο πολυτιμότερος παίκτης της αναμέτρησης:

Ο Λάζαρος Χριστοδουλόπουλος έκανε τεράστιο ματς. "Άλογο" πραγματικό στην αριστερή πλευρά της Εθνικής μας, έκανε άνω-κάτω τους αντιπάλους του σε μια συγκλονιστική εμφάνιση. Μπήκε στο αρχικό σχήμα και άρπαξε την ευκαιρία από τα... μαλλιά ο άσος της Μπολόνια, ο οποίος δεν σταματιόταν με τίποτα. Βέβαια, υπήρξαν και πολλοί άλλοι που ήταν σούπερ στο ματς και έφεραν αυτό το συγκλονιστικό αποτέλεσμα.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου