Τελευταία Νέα

26/7/14

ΠΑΟΚ - Κάμπουρ 1-1 (ΦΙΛΙΚΟ).

Ο Μάρτενς μοίρασε μία ακόμη ασίστ για γκολ, το πρώτο του Κλάους, στη φιλική ισοπαλία με 1-1 κόντρα στην Κάμπουρ. Καλά στοιχεία ο Περέιρα στο ντεμπούτο του.
'Eνα από τα βασικά ζητούμενα της φετινής προετοιμασίας του ΠΑΟΚ είναι η αγωνιστική αφύπνιση του πιο ακριβοπληρωμένου παίκτη της ομάδας, Μάαρτεν Μάρτενς. Και αν λάβουμε υπόψη το δείγμα γραφής στα τελευταία φιλικά παιχνίδια, ο Βέλγος το πετυχαίνει. Χθες, κόντρα στην Κάμπουρ, μοίρασε την τρίτη σερί ασίστ για γκολ (μία είχε στο Σπυρόπουλο στο ματς με την Τσβόλε και μία προς τον Τζανδάρη στη φάση από την οποία ξεκίνησε το νικητήριο γκολ κόντρα στη Βάαλβαϊκ).
Με σέντρα ακριβείας στο 14΄ έδωσε την ευκαιρία στον Αθανασιάδη να πετύχει το πρώτο γκολ στη σεζόν, ενώ κάτι ανάλογο θα μπορούσε να γίνει και λίγο αργότερα, αν ο Γκολάσα ήταν πιο εύστοχος.

Τι μένει άλλο από το αποχαιρετιστήριο φιλικό του ΠΑΟΚ στην Ολλανδία; Τα θετικά στοιχεία (έκρηξη και τεχνική) που φανέρωσε ο Φακούντο Περέιρα στο ντεμπούτο του για 45΄, αγωνιζόμενος πότε δεξιά και πότε στον άξονα, αλλά και το λάθος του νεαρού τερματοφύλακα Νίκου Μελίσσα στο γκολ της ισοφάρισης των Ολλανδών.
Πίεση και Μάρτενς
Για ακόμη ένα παιχνίδι ο Μάαρτεν Μάρτενς έδειξε ότι βρίσκεται σε αρκετά καλύτερη κατάσταση σε σχέση με όσα είδαμε από εκείνον την περασμένη αγωνιστική περίοδο. Ο Βέλγος αγωνίστηκε στην αριστερή πλευρά του κέντρου και έδειξε για άλλη μία φορά ότι μπορεί να δημιουργήσει πολλές φάσεις για τους συμπαίκτες του, κάτι που έγινε και στα προηγούμενα φιλικά του ΠΑΟΚ. Μάλιστα, ήταν αυτός που... έφτιαξε το γκολ του Αθανασιάδη στο 14' με πολύ ωραία σέντρα.
Όμως, ο Μάρτενς δεν σταμάτησε εκεί. Σε άλλες δύο περιπτώσεις έκανε αισθητή την παρουσία του και θα μπορούσε με τις εμπνεύσεις του να δημιουργήσει κι άλλα προβλήματα στην Κάμπουρ. Όσον αφορά στην υπόλοιπη ομάδα φάνηκε για ακόμη ένα παιχνίδι η πρόθεση των παικτών του "Δικέφαλου" να πρεσάρουν τον αντίπαλο, κάτι το οποίο δουλεύει ο Αναστασιάδης από την πρώτη μέρα παρουσίας της ομάδας στην Ολλανδία.
Έτσι ξεκίνησε...
Στο πρώτο ημίχρονο ο ΠΑΟΚ παρατάχθηκε σε σύστημα 4-4-2. Ο Ιτάντζ ήταν κάτω από τα δοκάρια και οι Κίτσιου, Βίτορ, Κατσικάς και Ρατς αποτέλεσαν την τετράδα της άμυνας από τα δεξιά προς τα αριστερά. Ο Σαββίδης με τον Τζανδάρη ήταν η δυάδα των χαφ, ο Μάρτενς έπαιξα αριστερά στο κέντρο και ο Γκολάσα δεξιά. Στην επίθεση έπαιξαν ο Στέφανος Αθανασιάδης με τον Ευθύμη Κουλούρη.
Άνοιξε λογαριασμό ο Κλάους.
Από τα πρώτα λεπτά του αγώνα ο ΠΑΟΚ έδειξε πως ήθελε να πετύχει ένα γρήγορο γκολ. Τα εντατικά μαθήματα πρέσινγκ του Άγγελου Αναστασιάδη καθ' όλη την διάρκεια της παρουσίας του "Δικέφαλου" στην Ολλανδία φαίνεται ότι αποδίδουν καρπούς από τώρα. Οι παίκτες του ΠΑΟΚ πίεζαν σε όλο το γήπεδο, έκλεβαν μπάλες και προσπαθούσαν να απειλήσουν την εστία της Κάμπουρ. Το... πρώτο χτύπημα ήρθε από τον Εγιάλ Γκολάσα. Ο Ισραηλινός συνεργάστηκε πολύ όμορφα με τον Αθανασιάδη στο 9', αλλά το σουτ που έπιασε κόντραρε στα σώματα των αντίπαλων αμυντικών. Πέντε λεπτά αργότερα, όμως, η προσπάθεια του ΠΑΟΚ είχε διαφορετική κατάληξη. Ο Γκολάσα πάσαρε στον Μάρτενς, ο οποίος έβγαλε μία σέντρα ακριβείας στον Αθανασιάδη που με κεφαλιά άνοιξε το σκορ για τον "Δικέφαλο".
Ατυχία και... ισοφάριση.
Αυτή λίγο πολύ ήταν η εικόνα του υπόλοιπου το πρώτου μέρους για τον ΠΑΟΚ. Ο Μάρτενς με τον Γκολάσα είχαν κέφια και όλες οι επιθέσεις του "δικέφαλου" περνούσαν από τα πόδια τους. Οι πάσες τους δημιούργησαν πολλούς κινδύνους για την αντίπαλη εστία και αν οι παίκτες του Αναστασιάδη ήταν πιο προσεκτικοί στο τελείωμα το σκορ θα ήταν διαφορετικό. Πιο συγκεκριμένα, ο ΠΑΟΚ απείλησε με τον Μιγκέλ Βίτορ στο 29' και στο 36', αλλά οι προσπάθειες του αμυντικού του "δικέφαλου" σταμάτησαν την πρώτη φορά στον τερματοφύλακα και τους αμυντικούς της Κάμπουρ και την δεύτερη στο δοκάρι των Ολλανδών.
Ενδιάμεσα, στο 32' ο Μάρτενς βρήκε τον Γκολάσα, αλλά το σουτ του Ισραηλινού πέρασε λίγο άουτ. Και όπως προβλέπει... ο άγραφος νόμος του ποδοσφαίρου, όταν χάνεις ευκαιρίες, δέχεσαι γκολ. Έτσι έγινε και με τον ΠΑΟΚ, ο οποίος ισοφαρίστηκε από ένα σπάνιο γκολ στο 40' το οποίο προήλθε από ένα ψιλοκρεμαστό σουτ του Μέλεγκ από τα 35 μέτρα, για το οποίο φέρει ευθύνη και ο Μελίσσας, αφού δεν είχε σωστή τοποθέτηση.
Όπως μας έχει συνηθίσει.
Στο δεύτερο ημίχρονο ο Αναστασιάδης δεν πρωτοτύπησε. Άλλαξε και τους 11 ποδοσφαιριστές που έπαιξαν στο πρώτο μέρος, τον Μελίσσα που αντικατέστησε τον Ιτάντζ, καθώς και το σύστημα.
Ο Έλληνας τεχνικός στο δεύτερο μέρος παρέταξε την ομάδα του σε σχηματισμό 4-3-3. Κάτω από τα δοκάρια, φορώντας το περιβραχιόνιο του αρχηγού ξεκίνησε ο Αστέριος Γιακουμής. Την τετράδα της άμυνας από τα δεξιά προς τα αριστερά αποτέλεσαν οι Κωνσταντινίδης, Σκόνδρας, Κιόσε και Σπυρόπουλος. Στην μεσαία γραμμή κινήθηκαν οι Πολύζος Παναγιωτούδης και Κάτσε, ενώ στην επίθεση αριστερά έπαιξε ο  Πόζογλου, δεξιά ο Περέιρα και στην κορυφή ο Μακ.
Ανέβηκε...
Όπως ήταν λογικό η απόδοση του ΠΑΟΚ μετά το πρώτο 20λεπτο του δευτέρου ημιχρόνου ανέβηκε. Οι παίκτες του Αναστασιάδη βρήκαν τα πατήματά τους και στο 64' απείλησαν τους Ολλανδούς. Ο Ρόμπερτ Μακ εκτέλεσε φάουλ, αλλά ο τερματοφύλακας της Κάμπουρ απέκρουσε ενστικτωδώς. Ένα λεπτό αργότερα, ο Νίκος Σπυρόπουλος ανέβηκε, σέντραρε, η μπάλα έφτασε στον Κωνσταντινίδη, αλλά το πλασέ του νεαρού αμυντικούς πέρασε ελάχιστα άουτ.
Στο 72' ο Φακούντο Περέιρα έκανε αυτό που όλοι είδαμε ότι μπορεί να κάνεις στις προπονήσεις της περασμένης εβδομάδας. Ο Αργεντινός βρέθηκε μέσα στην περιοχή, ξέφυγε από τους αντιπάλους του, σούταρε, αλλά η μπάλα πέρασε μερικά από το δοκάρι των Ολλανδών και κατέληξε άουτ. Παρόμοια κατάληξη είχε κι ένα φάουλ που εκτέλεσε ο Πόζογλου στο 75'.
Το μόνο που έλειψε από τον ΠΑΟΚ στο δεύτερο μέρος ήταν το γκολ. Παρά τις ευκαιρίες που δημιούργησε ο "Δικέφαλος" μέχρι εκείνο το σημείο, δεν κατάφερε να πετύχει γκολ και να πάρει την δεύτερη, έστω ανεπίσημη, νίκη του σε φιλικό αγώνα.
ΣΥΝΘΕΣΕΙΣ:
ΠΑΟΚ Α' ΗΜΙΧΡΟΝΟ:  Ιτάντζ (32' Μελίσσας), Βίτορ, Κατσικάς, Κίτσιου, Ρατς, Σαββίδης, Τζανδάρης, Γκολάσα, Μάρτενς, Κουλούρης, Αθανασιάδης.

ΠΑΟΚ Β' ΗΜΙΧΡΟΝΟ: Γιακουμής, Κωνσταντινίδης, Σκόνδρας, Κιόσε, Σπυρόπουλος, Πολύζος Παναγιωτούδης, Κάτσε, Πόζογλου, Περέιρα, Μακ.

KAΜΠΟΥΡ: Νίνχαϊς, Περέιρα, Ράινεν, Ντάικστρα, Μπάικερ, Μπάκερ, Ελ Μακρινί (73' Μακ Ιντος), Ρούσνακ (80' Σοούτστρα), Σχέπερς (73' Σόκερ), Ογκμπέτσε (46' Βαν Ντερ Στρέεκ), Μέλεγκ (46' Χέμεν).

             

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου