Τελευταία Νέα

31/7/14

3ος προκριματικός γύρος Europa League : Μάιντς - Αστέρας Τρίπολης 1-0 (1ος Αγώνας).


Ο Αστέρας Τρίπολης γνώρισε την ήττα από τη Μάιντς με το γκολ του Οκαζάκι όντας εξαιρετικός για περισσότερο από ένα ημίχρονο. Δοκάρι με τον Μάσα και τεράστια ευκαιρία με τον Ντε Μπλάσις είχαν οι Αρκάδες.

Στην πρώτη του φετινή ήττα γνώρισε ο Αστέρας Τρίπολης στο Europa League. Μπορεί η Μάιντς να είναι μία πιο ποιοτική ομάδα, όμως, για περισσότερο από ένα ημίχρονο αυτό δεν φαινόταν στο γήπεδο.
Οι Αρκάδες έδειξαν πως μπορούν να κοιτάξουν στα μάτια τους Γερμανούς και να τους δημιουργήσουν προβλήματα. Σπατάλησαν τις ευκαιρίες που δημιούργησαν και αυτό τους κόστισε. Κάπου εκεί φάνηκε και η απουσία του Μπαράλες γιατί όσο καλός κι αν είναι ο Ντε Μπλάσις, φορ δεν μπορούσε να παίξει με αποτέλεσμα να βγάινει πολύ συχνά στα άκρα και να μην έχει τις ανάλογες τοποθετήσεις και τελειώματα.
Στο δεύτερο ημίχρονο η τακτική των δύο ομάδων άλλαξε και αυτό βοήθησε τη Μάιντς να επιβληθεί στον αγωνιστικό χώρο με την πάροδο του χρόνου και να διασφαλίσει τη νίκη. Ο Αστέρας, τουλάχιστον, κατάφερε να μην δεχτεί άλλο γκολ και να μείνει ζωντανός στο παιχνίδι της πρόκρισης. Αξίζει να σημειωθεί ότι ο Στέφανος Καπίνο έμεινε στον πάγκο για τους γηπεδούχους.

Η ταυτότητα του αγώνα:

Γήπεδο: "Κόφασε Αρένα".

Συνθέσεις:

ΜΑΙΝΤΣ: Κάριους, Χάρα, Νοβέσκι, Μπελ, Παρκ (70' Ντίας), Γκάις, Μπάουμγκαρτλινγκερ (61' Μπροζίνσκι), Μόριτς, Μάλι, Κου (78' Ζίμλινγκ), Οκαζάκι.

ΑΣΤΕΡΑΣ: Θεοδωρόπουλος, Λούι, Γκόιαν, Ζησόπουλος, Παντελιάδης, Κουρμπέλης, Ρόλε (64' Σανκαρέ), Μουνάφο (72' Τσοκάνης), Μαντιμπανγκά, Μάσα, Ντε Μπλάσις

Γκολ: 45' Οκαζάκι.

Κάρτες: 91' Νοβέσκι / 68' Γκόιαν.

Χαμένη ευκαιρία.

Εξαιρετικός ήταν στο πρώτο ημίχρονο ο Αστέρας, ο οποίος κυριάρχησε ολοκληρωτικά στο γήπεδο. Αν εξαιρέσει κανείς την κεφαλιά του Μπάουμγκαρτλινγκερ, η οποία έφυγε άουτ στο 6', οι γηπεδούχοι δεν μπορούσαν να απειλήσουν με κανέναν τρόπο. Αντιθέτως, όσο περνούσαν τα λεπτά οι Αρκάδες πατούσαν και καλύτερα.
Στο 17' ο Μπαντιμπανγκά έκανε εντυπωσιακή προσπάθεια, αλλά ο Ντε Μπλάσις δεν μπόρεσε να μπει στην πορεία της μπάλας. Από γύρισμα του τελευταίου στο 30' ο Αστέρας παρουσιάστηκε ξανά απειλητικός, ενώ στο 36' ο Μάσα αστόχησε με κεφαλιά σε μία εξαιρετικά σχεδιασμένη επίθεση.
Τα κενά στην άμυνα της Μάιντς ήταν εμφανή και οι επιθετικογενείς παίκτες του Αστέρα με την ταχύτητά τους και τις έξυπνες κινήσεις τους στον χώρο εξακολουθούσαν να δημιουργούν προβλήματα. Στο 40' η ομάδα του Στάικου Βεργέτη άγγιξε το γκολ όταν το δυνατό σουτ του Μάσα τράνταξε το οριζόντιο δοκάρι.
Όλα έδειχναν πως δεν θα υπάρξει γκολ μέχρι το ημίχρονο, κάτι που θα αδικούσε την ελληνική ομάδα βάσει της εικόνας της. Ωστόσο, στο 45' τα πράγματα έγιναν ακόμη χειρότερα αφού κόντρα στη ροή του παιχνιδιού ο Οκαζάκι σκόραρε ύστερα από κεφαλιά του Κου.
Με πολύ μεγάλη ευκαιρία για τον Αστέρα ξεκίνησε το δεύτερο ημίχρονο, αφού στο 47' ο Ντε Μπλάσιςαπό πολύ κοντά αστόχησε. Ωστόσο, τρία λεπτά μετά ο Μαλί... ισοφάρισε χάνοντας κι εκείνος από την πλευρά του μοναδική ευκαιρία για να σκοράρει, ενώ στο 52' είδε τον Θεοδωρόπουλο, που έκανε ντεμπούτο, να του λέει "όχι".
Σταδιακά ο ρυθμός έπεσε. Οι δύο προπονητές προχώρησαν σε αλλαγές προσώπων και απόρροια αυτών ήταν να έχουμε και εσωτερικές αλλαγές. Ο Βεργέτης έδειξε όσο περνούσε ο χρόνος πως επιθυμία του ήταν να μην δεχτεί άλλο γκολ η ομάδα του με αποτέλεσμα να πάει αρκετά συντηρητικά το παιχνίδι.
Στα τελευταία λεπτά του αγώνα ο φιλοξενούμενοι έδωσαν χώρο, μαζεύτηκαν ακόμα περισσότερο στα καρέ τους με αποτέλεσμα να τους ασκηθεί πίεση. Ωστόσο, αυτό δεν τους κόστισε, αφού η Μάιντς δεν μπόρεσε επί της ουσίας να κάνει κλασική ευκαιρία ως το τέλος.

              

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου