Τελευταία Νέα

30/8/14

2η Aγωνιστική Super League : ΑΕΛ Καλλονής-Εργοτέλης 2-0

Η Καλλονή στο πρώτο επίσημο παιχνίδι στην ιστορία της στην Super League στην Μυτιλήνη επικράτησε με 2-0 του Εργοτέλη όντας ανώτερη σε όλη την διάρκεια της σεζόν και πήρε το πρώτο φετινός της τρίποντο. Συγκλονιστική η συμπαράσταση του κόσμου.
Oνειρεμένη εντός έδρας πρεμιέρα για την ομάδα της Καλλονής που επικράτησε με 2-0 του Εργοτέλη στο πρώτο ματς στην ιστορία της ομάδας σε επίπεδο Super League στην Μυτιλήνη. Οι γηπεδούχοι με την συμπαράσταση του κόσμου τους που γέμισε το γήπεδο ήταν ανώτεροι σε όλη την διάρκεια του αγώνα και η επικράτηση τους ήταν πέρα για πέρα δίκαιη.
Οι παίκτες της ομάδας του Γιάννη Μαντζουράκη είχαν την υπεροχή σε όλη την διάρκεια του ματς, απείλησαν αρκετές φορές την εστία του Εργοτέλη με σουτ εντός και εκτός περιοχής και πέτυχαν δυο υπέροχα γκολ τα οποία τους έδωσαν την νίκη ένα σε κάθε ημίχρονο με το γκολ του Καλτσά στο 43' να είναι γκολ για όσκαρ.
Οι φιλοξενούμενοι από την πλευρά τους είχαν κάποιες στιγμές για να απειλήσουν όχι όμως την μεγάλη χαμένη ευκαιρία ενώ ενώ ολοκλήρωσαν το ματς με δέκα παίκτες λόγω αποβολής του Μεγί με δεύτερη κίτρινη κάρτα για διαμαρτυρία.
Η Καλλονή μετά το θετικό ξεκίνημα στην Τούμπα και την ισοπαλία από τον ΠΑΟΚ πήρε την νίκη επί του Εργοτέλη και πρόσθεσε τρεις πόντους ακόμα στο σακούλι ενώ αντίθετα ο Εργοτέλης σε δεύτερο εκτός έδρας ματς μετά την ήττα στην πρεμιέρα από τον Πανιώνιο δεν κατάφερε να πάρει κάποιο βαθμό.

Η ταυτότητα του αγώνα:

Γήπεδο: "Δημοτικό Μυτιλήνης".

Συνθέσεις:

Καλλονή: Χόγκ, Αναστασιάδης, Βαλιός, Καλτσάς, Κεϊτά, Λεοζίνιο, Μανούσος (82' Πιπίνης), Ναβάρο (65' Μίνγκας), Χουάνμα, Γιορέντε (89' Χωριανόπουλος), Αντέϊο.

Εργοτέλης: Τσέρνι, Τζανακάκης, Μέγι, Φίντελεφ, Πίτσος, Κοζορώνης, Καζναφέρης (87' Σαϊνάτι), Χαντί, Άλαν (73' Παμλίδης), Γιουσούφ (46' Λυκογιάννης), Μπρούνο.

Γκολ: 43' Καλτσάς, 89' Γιορέντε.

Κίτρινες: 35' Φιντέλεφ, 56' Κοζορώνης, 67' Μέγι.

Κόκκινες: 78' Μέγι (δεύτερη κίτρινη).

Καλύτερη σε όλη την διάρκεια του ματς η Καλλονή.

Η Καλλονή στο πρώτο της παιχνίδι στην φυσική της έδρα ήταν λογικό να μπει δυνατά στο ματς και να πιέσει για ένα γρήγορο γκολ στο πρώτο εικοσάλεπτο. Αυτό δεν ήρθε με τους γηπεδούχους να έχουν μια τρομερή ευκαιρία στο 13' μετά από φάουλ του Λεοζίνιο που έφυγε μόλις έξω.
Οι φιλοξενούμενοι άρχισαν να ανεβαίνουν μετά το πρώτο εικοσάλεπτο και στο 22' και στο 26' τα σουτ από τους Άλαν και Καζναφέρη έφυγαν έξω.
Η ομάδα του Γιάννη Μαντζουράκη απάντησε με τρία σουτ από τους Ναβάρο (30'), Μανούσο (31') και Χουάνμα (33') όλα με καλές προϋποθέσεις αλλά με την ίδια κατάληψη αφού έφυγαν έξω.
Γκολάρα από Καλτσά.
Οι παίκτες της Καλλονής που έψαχνα το γκολ το πέτυχαν και μάλιστα με μια γκολάρα του Καλτσά. Ο μέσος της ομάδας από την Μυτιλήνη έγινε αποδέκτης της μπάλας 35 μέτρα μακριά από την εστία και πλάγια και έπιασε ένα σουτ με το οποίο έστειλε την μπάλα στο γάμα του Τσέρνι που δεν μπορούσε να αντιδράσει.
Το δεύτερο ημίχρονο ξεκίνησε ακριβώς όπως το πρώτο με την Καλλονή με τους γηπεδούχους να έχουν την υπεροχή και να απειλούν για ένα δεύτερο γκολ με σουτ από μακριά αρχικά με τον Γιορέντε στο 50' και εν συνεχεία με τον Αντέγιο στο 56'.
Από την πλευρά της η ομάδα του Εργοτέλη απείλησε για πρώτη φορά στο δεύτερο μέρος στο 56' όταν ο Άλαν από πλάγια θέση επιχείρησε ένα σουτ το οποίο έφυγε έξω. Οι φιλοξενούμενοι έχασαν την καλύτερη τους στιγμή στο 59' όταν ο Λυκογιάννης που είχε περάσει ως αλλαγή έκανε ωραία προσπάθεια γύρισε την μπάλα αλλά ο Γιορέντε πρόλαβε και έδιωξε πριν η μπάλα πάει σε κάποιον επιθετικό των Κρητικών.
Έμεινε με δέκα ο Εργοτέλης.
Οι γηπεδούχοι έχασαν τεράστια ευκαιρία για το 2-0 στο 73' όταν αναπτύχθηκαν όμορφα από τα δεξιά. Έγινε η σέντρα αλλά ο Χουάνμα από κοντά με πλασέ έστειλε την μπάλα να περάσει μόλις έξω.  Στο 78' ο Μέγι άφησε την ομάδα του με δέκα παίκτες καθώς αντίκρισε την δεύτερη κίτρινη του διαιτητή της αναμέτρησης για μαρκάρισμα πάνω στον Χουάνμα.
Η Καλλονή εκμεταλλεύτηκε το αριθμητικό της πλεονέκτημα, διατήρησε την υπεροχή και έψαξε ένα ακόμα γκολ για να "τελειώσει" το ματς. Αυτό δεν ήρθε στο 82' καθώς το ωραίο σουτ του Κεϊτά το έδιωξε σε κόρνερ ο Τσέρνι με ωραία επέμβαση.
Στο 89' όμως ήρθε το κερασάκι στην τούρτα όταν ο Γιορέντε έγινε αποδέκτης της μπάλας μέσα στην περιοχή, πλασάρε την ώρα που έπεφτε με την μπάλα να παίρνει περίεργη τροχιά και κρέμασε τον Τσέρνι για το τελικό 2-0. 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου