Τελευταία Νέα

22/9/14

4η Aγωνιστική Super League : Παναιτωλικός - ΠΑΟΚ 0-1

Παναιτωλικός - ΠΑΟΚ 0-1
Στο πιο δυνατό επίσημο παιχνίδι του μέχρι σήμερα ο "Δικέφαλος" κέρδισε τον Παναιτωλικό στο Αγρίνιο.
Το παιχνίδι με τον Παναιτωλικό αντιμετωπιζόταν απ' όλους στον ΠΑΟΚ, όπως για τον μαθητή το τεστ διμήνου για να δει την πρόοδό του. Υπό αυτή την έννοια ο βαθμός που παίρνει είναι θετικός, καθώς σε μία έδρα που και ο "Δικέφαλος" έχει απολέσει βαθμούς στο παρελθόν και έχουν δυσκολευτεί και αρκετοί άλλοι μεγάλοι του ελληνικού πρωταθλήματος, κατάφερε να πάρει μία καθαρή νίκη.
Η ομάδα του Άγγελου Αναστασιάδη είχε και τις ευκαιρίες και το γκολ από πέναλτι που κέρδισε με προσωπική ενέργεια ο Μακ στο 36΄ και κατάφερε να φύγει με τους τρεις βαθμούς στις αποσκευές της,. Ο Σλοβάκος ήταν όλα τα λεφτά για τους φιλοξενούμενους και μαζί με τον Ρατς κατάφεραν να εκμεταλλευτούν τα κενά που είχαν οι γηπεδούχοι στο δεξί άκρο της άμυνάς τους και αποτέλεσαν την αχίλλειο πτέρνα στο αξιόμαχο σύνολο του Μάκη Χάβου
Η ταυτότητα του αγώνα:

Γήπεδο: Παναιτωλικού.

Συνθέσεις:

Παναιτωλικός: Ράφαελ, Κουτρομάνος (46' Μπεχαράνο), Κούσας, Μαλεζάς, Κέβιν, Γοδόι, Φωτάκης, Μαρτίνες, Μορένο (46' Καπέλ), Θεοδωρίδης (74' Βασιλείου), Άλβες.

ΠΑΟΚ: Γλύκος, Σκόνδρας, Βίτορ, Κατσικάς, Ρατς, Κάτσε, Τζανδάρης, Περέϊρα (56' Τζιόλης), Μακ, Σαλπιγγίδης (87' Κίτσιου), Αθανασιάδης (78' Παπαδόπουλος).

Γκολ: 36' Μακ (πεν.).

Κάρτες: 20' Κάτσε, 31' Θεοδωρίδης, 35' Κουτρομάνος, 63' Μπεχαράνο, 71' Κατσικάς, 78' Γοδόι, 89' Κέβιν. 
Καλός μεν, ανούσιος δε...
Ο ΠΑΟΚ ξεκίνησε όπως μας έχει συνηθίσει στα τελευταία παιχνίδια. Πίεση ψηλά και κερδισμένες μονομαχίες με τους αντιπάλους να κάνουν το εύκολο λάθος και ο "Δικέφαλος" να έχει την πρωτοβουλία των κινήσεων.
Παρά το καλό του ξεκίνημα, όμως, ο ΠΑΟΚ απειλήθηκε πρώτος από τον Παναιτωλικό με μία κεφαλιά του Άλβες στο 6', η οποία πέρασε άουτ χωρίς να ανησυχήσει ιδιαίτερα τον Παναγιώτη Γλύκο.
Με εξαίρεση αυτήν τη φάση, οι παίκτες του Αναστασιάδη ήταν αυτοί που έλεγχαν τον αγώνα και έδειχναν να ξέρουν τι θέλουν μέσα στις τέσσερις γραμμές. Από την άλλη ο Παναιτωλικός δεν έβρισκε τους χώρους που θα ήθελε, έχανε εύκολα την μπάλα και δεν μπορούσε να απειλήσει την εστία του Γλύκου.
Παρά την πρωτοβουλία των κινήσεων που είχε ο ΠΑΟΚ, χρειάστηκε να περάσουν 29 λεπτά για να κάνει αισθητή την παρουσία του επιθετικά. Ο Περέιρα σέντραρε, ο Βίτορ έπιασε την κεφαλιά, αλλά η μπάλα πέρασε άουτ, αφού ο Πορτογάλος δεν είχε τοποθετήσει σωστά το σώμα του.
Προηγήθηκε με τους... γνωστούς!
Στην πρώτη του, ουσιαστική επίθεση στα καρέ του Παναιτωλικού, ο ΠΑΟΚ προηγήθηκε. Ο Περέιρα βρήκε άψογα στον κενό χώρο τον Μακ, ο οποίος με ένα φοβερό σπριντ άφησε πίσω του τον Κουτρομάνο, μπήκε στην περιοχή, και κέρδισε πέναλτι μετά την απέλπιδα προσπάθεια του πρώην παίκτη της ΑΕΚ να τον αποτρέψει από το να σκοράρει. Ο Σλοβάκος πήρε την μπάλα και ευστόχησε από τα 11 βήματα κάνοντας το 1-0 για τον "Δικέφαλο".
Η συνέχεια ανήκε εξ' ολοκλήρου στους φιλοξενούμενους. Σε δύο περιπτώσεις θα μπορούσαν να πετύχουν και δεύτερο γκολ πριν την ανάπαυλα. Στο 38' ο Ρατς εκτέλεσε ένα φάουλ, ο Βίτορ έπιασε την κεφαλιά, αλλά η μπάλα δεν του έκανε το χατίρι και πέρασε λίγο άουτ.
Τη μεγαλύτερη ευκαιρία του, όμως, την έχασε ο ΠΑΟΚ στο 40'. Ο Κάτσε βρήκε τον Μακ στον κενό χώρο, ο Σλοβάκος πέρασε τον Κούσα, πάσαρε στον επερχόμενο Αθανασιάδη, ο οποίος έπιασε μία... βολίδα, που σταμάτησε στον Ράφαελ. Στην επαναφορά, ο Κλάους δεν μπόρεσε να απειλήσει και πάλι την εστία των γηπεδούχων και έτσι οι δύο ομάδες πήγαν στα αποδυτήρια με το σκορ στο 0-1.
Μπήκε φουριόζος.
Το δεύτερο μέρος ξεκίνησε όπως ακριβώς τελείωσε και το πρώτο. Με τον ΠΑΟΚ να χάνει ευκαιρίες για να διπλασιάσει τα τέρματά του. Πρώτα στο 50' ο Σαλπιγγίδης βρέθηκε σε πλεονεκτική θέση μέσα στην περιοχή, αλλά αντί να σουτάρει πάσαρε και η άμυνα του Παναιτωλικού "καθάρισε" τη φάση.
Στο 52' ο Αθανασιάδης βρήκε τον Μακ για ακόμη μία φορά στον κενό χώρο, ο Σλοβάκος έκανε ό,τι ήθελε την άμυνα του Παναιτωλικού, αλλά το σουτ που έπιασε κατέληξε άουτ. Έξι λεπτά αργότερα οι γηπεδούχοι προσπάθησαν να ανησυχήσουν τον Γλύκο, ο οποίος αντέδρασε πολύ σωστά στην υποψία τετ α τετ με τον Μαρτίνες που δεν έγινε ποτέ κάτοχος της μπαλιάς που έγινε από τον Κούσα.
Στο 64' ο ΠΑΟΚ έχασε τη μεγαλύτερή του ευκαιρία μέχρι εκείνο το σημείο για να κάνει το 0-2 και να "καθαρίσει" το ματς. Ο Ρατς εκτέλεσε το φάουλ, ο Βίτορ βρέθηκε αμαρκάριστος στη μικρή περιοχή, αλλά η κεφαλιά του σταμάτησε στο οριζόντιο δοκάρι του Ράφαελ.
Λίγο έλειψε.
Η μόνη φάση που ο Παναιτωλικός έφτασε με αξιώσεις στα καρέ του Γλύκου, λίγο έειψε να είναι και μοιραία για τον ΠΑΟΚ. Στο 94' ο Ράφαελ γέμισε, η άμυνα του ΠΑΟΚ δεν αντέδρασε σωστά, ο Γλύκος έκανε άστοχη έξοδο, και ο Μαρτίνες πλάσαρε σε κενή εστία. Την τελευταία κυριολεκτικά στιγμή ο Κατσικάς έδιωξε πάνω στη γραμμή και ο ΠΑΟΚ πήρε το τρίποντο μέσα στο Αγρίνιο.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου