Τελευταία Νέα

20/10/14

7η Aγωνιστική Super League : Πανιώνιος-ΠΑΣ Γιάννινα 0-1

ΠΑΣ-άς στην Πλατεία!

Το πρώτο του «διπλό» στη Σούπερ Λίγκα πανηγύρισε ο ΠΑΣ, που επικράτησε στη Νέα Σμύρνη του Πανιωνίου με 1-0, χάρη σε γκολ του Ακόστα (62').

Νικητής από την Πλατεία έφυγε ο ΠΑΣ Γιάννινα, ο οποίος έχοντας σε μεγάλη βραδιά τον Αργεντινό Τσάβες νίκησε 1-0 τον Πανιώνιο, με γκολ του Νόε Ακόστα στο 62'. Οι Νεοσμυρνιώτες δεν βρήκαν λύσεις στο επιθετικό κομμάτι και γνώρισαν την ήττα.

Η ταυτότητα του αγώνα:


Γήπεδο: Νέας Σμύρνης.

Διαιτητής: Τάσος Παπαπέτρου.

Βοηθοί: Γεωργαράκος, Σταυρουλάκης.

Συνθέσεις:

Πανιώνιος (Τερεζόπουλος): Ν. Παπαδόπουλος, Οικονόμου, Τασουλής, (85' Μασούρας) Παντίδος, Μπουμάλ (55' Φούντας), Πάνος, Σιώπης, Γκίνη (80' Σμυρλής), Ιμπαγάσα, Κολοβός, Γιάννου.

ΠΑΣ Γιάννινα (Πετράκης): Βελλίδης, Μπέριος, Μιχαήλ, Τζημόπουλος, Λίλα, Κρητικός (57' Χαρίσης), Ακόστα, Στρούνα, Τσουκαλάς, Τσάβες (84' Ναδάλες), Μανιάς (68' Σαπαλίδης).

Γκολ: 62' Ακόστα.

Κάρτες: 21' Σιώπης, 78' Πάνος / 25' Κρητικός, 87' Σαπαλίδης.

Ανασκόπηση αγώνα:
Το λες και επαγγελματικό τρίποντο αυτό που πήρε στη Νέα Σμύρνη ο ΠΑΣ Γιάννινα από τον Πανιώνιο. Οι Ηπειρώτες είχαν την ευτυχή συγκυρία να διαθέτουν σε εξαιρετική βραδιά τον Τσάβες, ο οποίος έκανε τη διαφορά. Κουβαλούσε τη μπάλα όσο έπρεπε, την έσπαγε εκεί που έπρεπε τη σωστή στιγμή, «τρυπούσε» με ευκολία την άμυνα των γηπεδούχων και γενικά ήταν μόνιμος μπελάς προς την εστία του Παπαδόπουλου.
Ο Αργεντινός με εξαιρετική προσπάθεια στην αριστερή πλάγια γραμμή, έπαιξε το 1-2 με τον Τσουκαλά, μπήκε στην περιοχή των «κυανέρυθρων» και αφού πρώτα σήκωσε κεφάλι βρήκε τον αμαρκάριστο Ακόστα, ο οποίος με πανεύκολο πλασέ, όντας αφύλαχτος, έστειλε τη μπάλα στα δίχτυα. Στο πρώτο μέρος καταγράφηκε μια σπουδαία ευκαιρία για τον Πανιώνιο. Ήταν στο 39', λεπτό κατά το οποίο το εξαιρετικό σουτ του Γιάννου υποχρέωσε τον Βελλίδη σε εξίσου εξαιρετική απόκρουση. Οι γηπεδούχοι είχαν την υπεροχή στο πρώτο μισό. Αλλά απλά υπεροχή, διότι πλην της ευκαιρίας του Γιάννου δεν κατάφεραν να φτάσουν με αξιώσεις στην εστία των φιλοξενούμενων.
Στο δεύτερο μισό οι παίκτες του Γιάννη Πετράκη πατούσαν καλύτερα στον αγωνιστικό χώρο. Ο Τσάβες αναλάμβανε κάθε επιθετική προσπάθεια και οι παίκτες του Πανιωνίου είχαν βρει τον μπελά τους. Μετά το γκολ που δέχτηκαν απείλησαν μονάχα στο 73', όταν το σουτ του Κολοβού εξουδετερώθηκε εκ νέου από τον Βελλίδη.
Με σωστή ανασταλτική λειτουργία ο ΠΑΣ κράτησε απαραβίαστη την εστία του. Ακόμα και όταν ο Πανιώνιος γύρισε το σύστημα σε 3-5-2, κατέστη ανέφικτο να γίνει η διαφορά. Η ομάδα των Ιωαννίνων πανηγύρισε την πρώτη εκτός έδρας νίκη στο πρωτάθλημα και τη δεύτερη συνολικά, ύστερα από την πρεμιέρα με τον Αστέρα Τρίπολης στους Ζωσιμάδες.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου