Τελευταία Νέα

30/11/14

12η Aγωνιστική Super League : Παναθηναϊκός-Βέροια 2-1

Ο Παναθηναϊκός επικράτησε πιο εύκολα από ότι δείχνει το τελικό 2-1 της Βέροιας χάρη σε γκολ των Πράνιτς και Μπεργκ ενώ η Βέροια μείωσε με τον Καλτσά. Με δέκα παίκτες ολοκλήρωσαν το ματς οι φιλοξενούμενοι λόγω σωστής αποβολής του Μαλόν στο 26'
Την τρίτη συνεχόμενη νίκη του στο πρωτάθλημα επί της Βέροιας με 2-1 πανηγύρισε το βράδυ της Κυριακής ο Παναθηναϊκός που σκαρφάλωσε στην τέταρτη θέση του πρωταθλήματος πιάνοντας την Καλλονή. Το τριφύλλι απέδωσε καλό ποδόσφαιρο και επικράτησε πιο εύκολα από ότι δείχνει το τελικό 2-1 καθώς ουσιαστικά απειλήθηκε μόνο δυο φορές από την Βέροια.
Οι πράσινοι βρήκαν τα δυο γκολ με τους Πράνιτς και Μπεργκ που συνέχισε να σκοράρει μετά το ματς με την Ντιναμό ενώ η Βέροια μείωσε από ένα γκολ του Καλτσά σε μια φάση που προήλθε από μια αδράνεια στην άμυνα του τριφυλλιού.
Ο Γιάννης Αναστασίου παρέταξε τον Παναθηναϊκό με έξι αλλαγές σε σχέση με το παιχνίδι κόντρα στην Ντιναμό Μόσχας με τον Έλληνα τεχνικό να επαναφέρει στο αρχικό σχήμα τους Στιλ, Κουτρουμπή, Μπούι, Ζέκα, Πράνιτς και Κλωναρίδη θέλοντας να δώσει μια φρεσκάδα στην ομάδα του. Ο Έλληνας τεχνικός κατέβασε το τριφύλλι σε ένα σχήμα 4-4-2 με τους παίκτες στο κέντρο να παίζουν σε σχήμα ρόμβου.
Από την άλλη η Βέροια παρατάχθηκε με όλα της τα όπλα στην αναμέτρηση και με τους Μπεν, Ντουμίτρου στην κορυφή της επίθεσης ενώ ο Χοσέ Γκρανέρο είχε κατεβάσει την ομάδα της Ημαθίας με ένα 4-5-1 με τον Μπεν να παίζει πίσω από τον Ντουμίτρου. Αυτό μέχρι την φάση του πέναλτι και την αποβολή καθώς εν συνεχεία με αριθμητικό μειονέκτημα η ομάδα της Βέροιας άλλαξε τον σχηματισμό της.
Οι πράσινοι μπήκαν από την αρχή του αγώνα δυνατά με σκοπό να βάλουν ένα γκολ που θα τους φέρει σε θέση οδηγού και εκμεταλλευόμενοι το γεγονός ότι οι φιλοξενούμενοι μπήκαν με αμυντικές διατάξεις και περιμένοντας το τριφύλλι στο δικό τους μισό.
Ο Παναθηναϊκός έχοντας στις τάξεις του το όπλο που λέγεται Μάρκους Μπεργκ, έπαιξε πιο ορθολογικά, όλοι έψαχναν να βρουν με σωστό τρόπο τον Σουηδό και αυτός πότε τελείωνε τις φάσεις, πότε έσπαγε την μπάλα και πότε απειλούσε απλά και μόνο με τις κινήσεις του όπως στην φάση του πέναλτι που κέρδισε στο 25'.
Η Βέροια που δεν είχε απειλήσει όσο ώρα αγωνιζόταν με έντεκα παίκτες προσπάθησε να βγει στην αντεπίθεση και στο 38' είχε την πρώτη της σημαντική ευκαιρία. Ο Ραούλ Μπράβο από τα αριστερά έβγαλε την σέντρα ο Ντουμίτρου πιεζόμενος από την μικρή περιοχή έκανε την προβολή με την μπάλα να φεύγει έξω.
Πριν φύγει το ημίχρονο ο Παναθηναϊκός είχε μια ακόμα καλή στιγμή. Ήταν το 42' όταν ο Νάνο από τα δεξιά έκανε το κόρνερ προς τον Μπούι που έπιασε το μονοκόμματο αριστερό με την μπάλα να φεύγει λίγο έξω από την εστία του Καντιμοίρη.
Γκολ με το καλημέρα στο δεύτερο ημίχρονο.
Ένα καθοριστικό σημείο γιατί εκεί το τριφύλλι άνοιξε το σκορ με τον Πράνιτς και η Βέροια έμεινε με δέκα παίκτες στον αγωνιστικό χώρο μετά την σωστή αποβολή του Μαλόν.
Από εκεί και πέρα το παιχνίδι ουσιαστικά ήταν πιο εύκολο για το τριφύλλι που έπρεπε να διαχειριστεί το υπέρ του σκορ και να χτυπήσει στους κενούς χώρους που θα έβρισκε εκμεταλλευόμενος τον Μπεργκ αλλά και την ταχύτητα του Κλωναρίδη.
Με την έναρξη του δευτέρου μέρους ήρθε μάλιστα ένα ακόμα τέρμα για τους πράσινους από τον Μπεργκ το οποίο έδωσε αέρα δυο τερμάτων στον Παναθηναϊκό που έδειχνε ότι δεν θα έχει κανένα πρόβλημα να πάρει την νίκη και τους τρεις βαθμούς. 
Μια αδράνεια στην άμυνα του τριφυλλιού όμως στο 67' έφερε την μείωση του σκορ για την Βέροια με τον Καλτσά και έδωσε μια άλλη τροπή στο ματς μέχρι το τέλος της αναμέτρησης χωρίς όμως να αλλάζει το τελικό σκορ.

Η ταυτότητα του αγώνα:


Γήπεδο: "Απόστολος Νικολαϊδης".

Διαιτητής: Γεώργιος Κύζας (Δράμας).

Βοηθοί: Ιωάννης Σίπκας (Πέλλας), Γεώργιος Γεωργιάδης (Κοζάνης).

Συνθέσεις:

Παναθηναϊκός (Αναστασίου): Στιλ, Μπούρμπος, Τριανταφυλλόπουλος, Κουτρουμπής, Νάνο, Λαγός, Μπούι (63' Πέτριτς), Πράνιτς, Κλωναρίδης (73' Καρέλης), Μπεργκ (84' Δώνης), Ζέκα.

Βέροια (Γκρανέρο): Καντιμοίρης, Μαλόν, Καλί, Όστοιτς, Μπράβο, Καλτσάς΄(76' Εσπάρθα), Μπαλάφας, Μπατιόν, Γεωργιάδης (38' Βάσκες), Μπεν, Ντουμίτρου (63' Μπαργκάν).

Γκολ: 26' Πράνιτς, 48' Μπεργκ/67' Καλτσάς.

Κίτρινες: 24' Μπούι, 59' Ζέκα/59' Ραούλ Μπράβο, 78' Μπαργκάν.

Κόκκινες: 25' Μαλόν.

Σε θέση οδηγού από νωρίς.
Η πρώτη καλή στιγμή για τον Παναθηναϊκό που μέχρι εκείνο το σημείο είχε την υπεροχή αλλά δεν απειλούσε ήρθε στο 18' της αναμέτρησης. Σε ένα διώξιμο της άμυνας της Βέροιας ο Μπούι επανέφερε την μπάλα ο Μπεργκ από κανονική θέση κατέβασε όμορφα και με δυο παίκτες πάνω του έκανε την προσπάθεια γύρισε και με αριστερό βολέ από το ύψος της μικρής περιοχής έστειλε την μπάλα στο οριζόντιο δοκάρι.
Στο 25' ο Παναθηναϊκός κέρδισε πέναλτι όταν μετά από όμορφη ανάπτυξη ο Κλωναρίδης τσίμπησε την μπάλα παρά το φάουλ του Ραούλ Μπράβο ο διαιτητής έδειξε σωστά να συνεχιστεί το παιχνίδι καθώς η μπάλα έφτασε στον Μπούρμπο ο οποίος συνέχισε την φάση με μια παράλληλη σέντρα προς τον Μπεργκ ο οποίος ανατράπηκε στην περιοχή από τον Μαλόν με τον Κύζα να δίνει το πέναλτι και την κόκκινη.
Ο Πράνιτς ήταν αυτός που ανέλαβε την εσχάτη των ποινών στέλνοντας την μπάλα στα δίχτυα στο 26' και ανοίγοντας το σκορ για το τριφύλλι νικώντας τον Καντιμοίρη. 
Ο Παναθηναϊκός έφτασε στο 2-0 στην πρώτη του επίσκεψη στα καρέ της Βέροιας στο δεύτερο ημίχρονο. Ο Πράνιτς είδε την κίνηση του Κλωναρίδη του έκανε την κάθετη πάσα με τον επιθετικό των πράσινων να βγαίνει τετ α τετ με τον Καντιμοίρη τον πέρασε και ήταν έτοιμος να πλασάρει σε κενή εστία αλλά ο Μπεργκ του "έκλεψε" το γκολ καθώς όντας σε καλύτερη θέση και ένα βήμα πίσω από τον Κλωναρίδη πλάσαρε αυτός για το 2-0.
Οι πράσινοι έδειξαν να ελέγχουν την αναμέτρηση, διατήρησαν την υπεροχή στο ματς αλλά είχαν και μια στιγμή αδράνειας στο 67' που έφερε την μείωσε του σκορ. Η Βέροια είχε κερδίσει ένα αράουτ στα δεξιά στο ύψος της μεγάλης περιοχής το οποίο εκτελέστηκε με δύναμη η μπάλα κόντραρε στον Πέτριτς και από κοντά ο Καλτσάς με δυνατό σουτ μείωσε σε 2-1.
Οι γηπεδούχοι έψαξαν εν συνεχεία για ένα ακόμα γκολ το οποίο θα "κλείδωνε" τη νίκη υπέρ τους και στο 72' Κλωναρίδης έγινε τελικός αποδέκτης της πάσας του Νάνο, έκανε την προσποίηση και σούταρε με τον Καντιμοίρη να πετάγεται στο γάμα και να απομακρύνει σε κόρνερ.
Η μείωση του σκορ από πλευράς Βέροιας έδωσε θάρρος στους φιλοξενούμενους που έψαξαν για την ισοφάριση αλλά στο 75' η ωραία προσπάθεια και το σουτ του Μπεν μετά από πάσα του Μπαργκάν σταμάτησε πάνω στον Στιλ.
Ο Παναθηναϊκός έφτασε κοντά στο να "κλειδώσει" την νίκη στο 88' όταν ο Καρέλης έγινε αποδέκτης της μπάλας μετά από έξυπνη ενέργεια του Πέτριτς που άφησε την μπάλα κάτω από τα πόδια βγήκε τετ α τετ με τον Καντιμοίρη αλλά σούταρε πάνω στον γκολκίπερ της Βέροιας.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου