Τελευταία Νέα

22/11/14

7η Αγωνιστική Α1 : Νέα Κηφισιά-ΑΕΚ 75-80

Εντυπωσιακή η ΑΕΚ πήρε μεγάλη εκτός έδρας νίκη (η πρώτη για φέτος) επί της ΑΕΝΚ (80-75) με μεγάλο πρωταγωνιστή τον Καρλ Ίνγκλις.
H AΕΚ πραγματοποιώντας πολύ καλή εμφάνιση απέδρασε με τη νίκη από το Ζηρίνειο, επικρατώντας της ΑΕΝΚ με 80-75. Ήταν η δεύτερη σερί νίκη για τους "κιτρινόμαυρους" από τη στιγμή που ο Ντράγκαν Σάκοτα κάθισε στον πάγκο τους, ενώ αξίζει ν σημειωθεί ότι αυτό ήταν και το πρώτο "διπλό" της ομάδας, που είχε χάσει σε άλλες έδρες απέναντι σε ομάδες που διεκδικούσαν την παραμονή (Αμαλιάδα, Ελευσίνα).
Ο μεγάλος πρωταγωνιστής για την Ένωση ήταν ο Καρλ Ίνγκλις, ο οποίος πέτυχε 22 πόντους (4/9 τρίποντα) και πήρε από το χέρι τον 'δικέφαλο" για να τον οδηγήσει σε αυτό το θετικό αποτέλεσμα, έστω κι αν έχασε την άτυπη κόντρα με τον Δημήτρη Μαυροειδή που σταμάτησε στους 29 πόντους, έχοντας ακόμη 10 ριμπάουντ.
Η ΑΕΚ που προηγήθηκε στο 2ο ημίχρονο ακόμα και με 9 πόντους, είχε ένα σταθερό προβάδισμα σε αυτό το διάστημα και πήρε μεγάλη ώθηση στο τελευταίο δίλεπτο από το μακρινό τρίποντο που πέτυχε -με ταμπλό- ο Νώντας Παπαντωνίου στα 100 δευτερόλεπτα!
Ο πρωταγωνιστής του αγώνα:
Ο Καρλ Ίνγκλις, φυσικά. Όχι μόνο πέτυχε 22 πόντους με 5/14 δίποντα, 4/9 τρίποντα, χωρίς μάλιστα να εκτελέσει βολές. Είχε ακόμη 5 ριμπαουντ, 3 ασίστ και 2 κερδισμένα φάουλ σε 35 λεπτά συμμετοχής, παίζοντας τον άτυπο ρόλο του δημιουργού σε όλο το δεύτερο ημίχρονο.
Ο αριθμός του αγώνα:
Καθοριστικό νούμερο αποδείχτηκε το "10" στα λάθη της ΑΕΚ. Λίγα για εκτός έδρας παιχνίδι, που έδωσαν τη δυνατότητα στην Ένωση να ελέγξει το τέμπο και να ρεφάρει έτσι τα χαμένα ριμπάουντ, που κατέληξαν σε επιθετικά για τους γηπεδούχους (14).
Ο αγώνας:
Η ομάδα του Ηλία Παπαθεοδώρου με αιχμή του δόρατος τον Δημήτρη Μαυροκεφαλίδη (σ.σ που ετοιμάζει βαλίτσες για την Τουρκία και την Εφές) βρέθηκε να προηγείται στο πρώτο δεκάλεπτο (21-18). Στο δεύτερο δεκάλεπτο, ωστόσο, οι "κιτρινόμαυροι" ήταν αυτοί που έλεγξαν το παιχνίδι, κυρίως κρατώντας ένα χαμηλό τέμπο στον αγώνα (είχαν μόλις 4 λάθη στα πρώτα 20λεπτα).
Όταν, δε, πήρε μπρος και ο Καρλ Ίνγκλις (3 τρίποντα) οι παίκτες του Ντράγκαν Σάκοτα έκλεισαν το ημίχρονο προπορευόμενοι με6 πόντους (36-41), παρά το γεγονός ότι είχαν χάσει τη μάχη στα ριμπάουντ, επιτρέποντας αρκετά επιθετικά ριμπάουντ στους Κηφισιώτες.
Με το ξεκίνημα της τρίτης περιόδου η ΑΕΚ πάτησε ακόμη περισσότερο το γκάζι και βρέθηκε να προηγείται με 48-39. Αυτό το προβάδισμα, ωστόσο, δεν είχε μεγάλη διάρκεια, καθώς η έμπειρη ΑΕΝΚ αντέδρασε άμεσα: με 5 πόντους του Νίκου Λιακόπουλου μείωσε σε 49-50 και έδωσε το σύνθημα για το ντέρμπι το οποίο θα ακολουθούσε. Ενδεικτικό και το 61-56 του 30'.
Στην τελευταία περίοδο οι δύο ομάδες συμβάδιζαν στο σκορ, με την ποιότητα του αγώνα να πέφτει κατακόρυφα. Η ΑΕΝΚ συνέχισε να απειλεί με τον Δημήτρη Μαυροειδή να έχει το ρόλο του πολιορκητικού κριού, την ώρα που η Ένωση από τη μεριά της φρόντιζε να βάζει τη μπάλα στα χέρια του Καρλ Ίνγκλις.
Ο άνθρωπος που έκρινε τελικά την αναμέτρηση πετυχαίνοντας το πιο σημαντικό καλάθι ήταν ο Νώντας Παπαντωνίου, που ευστόχησε σε τρίποντο με ταμπλό κάνοντας το 72-75 στο 1.40'. Η Νέα Κηφισιά μείωσε αρχικά με 2/2 βολές του Μαυροειδή, αλλά κατάφερε να κάνει το ίδιο στις επόμενες φάσεις. ο Σάκοτα με επιθετικό ριμπάουντ και καλάθι έκανε το 74-77 στο 39' και ο Μιλόσεβιτς ευστόχησε σε 2/2 βολές (στα 38'') με τον Μαυροειδή να έχει ενδιάμεσα 1/4. Κάπως έτσι και μέσα από τη διαδικασία των βολών γράφτηκε το τελικό 80-75.
Τα δεκάλεπτα του αγώνα: 21-18, 36-41, 56-61, 75-80.
ΑΕΝΚ (Παπαθεωδόρου): Ρεμεκούν, Καυκής 5, Λιακόπουλος 7 (1), Πεσάκοβιτς 5, Μαυροειδής 29, Ψαθάς, Κακιούζης 6, Τσαλδάρης, Ντούβνιακ 4 (1), Ντέιβις 17 (5), Μπάρλος 2.
ΑΕΚ (Σάκοτα): Παπαντωνίου 10 (1), Ντελινκάιτις 6, Σάκοτα 4, Κασελάκης 8 (2), Πολυτάρχου, Ουίλιμιανσον 8, Τσιάκος, Σαρικόπουλος 10, Μιλόσεβιτς 12, Ίνγκλις 22 (4).

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου