Τελευταία Νέα

18/12/14

15η Aγωνιστική Super League : Skoda Ξάνθη-Παναθηναϊκός 4-2

Βουτιά στα Πηγάδια!
Η Ξάνθη παίζοντας σπουδαίο ποδόσφαιρο κέρδισε με 4-2 τον Παναθηναϊκό με την αμυντική διάταξη των πράσινων να είναι ένα σκορποχώρι. Τέσσερις διαφορετικοί σκόρερ για τους Ακρίτες στην μεγαλύτερη ήττα του τριφυλλιού με τον Γιάννη Αναστασίου στον πάγκο.
Μετά από μια πολύ σπουδαία εμφάνιση η Ξάνθη έφτασε σε ακόμα μια μεγάλη νίκη επικρατώντας και του Παναθηναϊκού με 4-2, το ίδιο σκορ με το οποίο είχε κερδίσει και τον ΠΑΟΚ. Η ομάδα του Ράζβαν Λουτσέσκου ήταν κυρίαρχη στον αγωνιστικό χώρο σε όλη την διάρκεια του αγώνα και πλην του γκολ είχε και δυο δοκάρια.
Ο Παναθηναϊκός και δη η μεσοαμυντική του γραμμή ήταν ένα σκορποχώρι με το τριφύλλι να πραγματοποιεί μια κάκιστη εμφάνιση και να γνωρίζει την μεγαλύτερη ήττα του στην θητεία του Γιάννη Αναστασίου στους πράσινους.
Η Ξάνθη που έχει εκμεταλλευτεί στο απόλυτο την έδρα της έφτασε στην έκτη συνεχόμενη νίκης της στα "Πηγάδια" ενώ έχει και μια ισοπαλία ενώ αυτή ήταν η τέταρτη συνεχόμενη εντός νίκη για τους Ακρίτες.
Από την άλλη ο Παναθηναϊκός δεν μπόρεσε να εκμεταλλευτεί την βαθμολογική απώλεια του ΠΑΟΚ ενώ απομακρύνθηκε και πάλι από τον Ολυμπιακό. Παράλληλα είδε τους Αστέρα Τρίπολης, Βέροια και Ξάνθη να μειώνουν την διαφορά.
Οι γηπεδούχοι είχαν σε μεγάλη μέρα τους Κλέιτον, Σολτάνι και Καπετάνο με τον Βραζιλιάνο να κάνει ότι θέλει στο ματς και να χαζεύει αρκετές φορές τους παίκτες του Παναθηναϊκού σε μεσαία γραμμή και άμυνα. Παράλληλα και ο Κυριακίδης ήταν εκεί παρών σε καίριες φάσεις για την ομάδα του.
Οι πράσινοι από την πλευρά τους παρατάχθηκαν χωρίς τον Μπεργκ ο οποίος έμεινε εκτός αποστολής και με τα 10/11 των ποδοσφαιριστών που έπαιξε κόντρα στον Πανθρακικό. Η μοναδική αλλαγή ήταν ο Κλωναρίδης αντί του Σουηδού.
Μόνο που η Ξάνθη είναι καλύτερη ομάδα από τον Πανθρακικό και διανύει και περίοδο φόρμας. Έτσι οι Ακρίτες εκμεταλλεύτηκαν τα αμυντικά λάθη σε μεσαία γραμμή και άμυνα του τριφυλλιού και πέρασαν ένα ξεκούραστο βράδυ. Για τους πράσινους ξεχώρισαν μόνο οι Καρέλης και Στιλ.

Η ταυτότητα του αγώνα:


Γήπεδο: "SKODA Ξάνθη Arena".

Διαιτητής: Σταύρος Μάνταλος.

Βοηθοί: Λάζαρος Δημητριάδης, Βασίλειος Καραβασίλης.

Συνθέσεις:

SKODA Ξάνθη (Λουτσέσκου): Κυριακίδης, Μπέρτος, Γούτας, Καρυπίδης, Μπαξεβανίδης, Βασιλακάκης (73' Ομπόντο), Φλίσκας (38' Παπαστεργιανός), Λουσέρο,Κλέιτον, Σολτάνι, Καπετάνος (81' Ρούντι).

Παναθηναϊκός (Αναστασίου): Στιλ, Μπούρμπος, Σίλντενφελντ, Μέντες, Νάνο (63' Χουχούμης), Λαγός (60' Ντίνας), Ζέκα (60' Δώνης), Πράνιτς, Καρέλη, Πέτριτς, Κλωναρίδης.

Γκολ: 3' Γούτας, 16' Βασιλακάκης, 52' Σολτάνι, 63' Καπετάνος/17'-65' Καρέλης.

Κάρτες: 44' Καπετάνος, 75' Παπαστεργιανός, 87' Λουσέρο, 92' Μπέρτος/43' Ζέκα, 44' Σίλντενφελντ, 46' Λαγός.

Γκολ από τα αποδυτήρια οι γηπεδούχοι.
Η Ξάνθη μπήκε πολύ δυνατά στην αναμέτρηση και στην πρώτη της καλή στιγμή προηγήθηκε με γκολ του Γούτα. Ήταν το 3' όταν ο Λουσέρο εκτέλεσε το κόρνερ από τα αριστερά με τον αμυντικό της Ξάνθης να νικάει τον Πέτριτς που απλά παρακολουθούσε την φάση και την μπάλα να καταλήγει στα δίχτυα για το 1-0.
Το γρήγορο γκολ "πάγωσε" τους πράσινους και παράλληλα έδωσε αέρα στην Ξάνθη με τον Λουτσέσκου να δίνει οδηγία στους παίκτες του να παραμείνουν ψηλά για ένα ακόμα γκολ. Αυτό ήρθε στο 16' όταν πολύ έξυπνα οι γηπεδούχοι εκτέλεσαν ένα πλάγιο άουτ και είχαμε μια απίστευτη φάση.
Συγκεκριμένα στο γύρισμα από τα αριστερά όπως κατέβαινε η Ξάνθη ο Σολτάνι έκανε το πρώτο σουτ με τον Στιλ να αποκρούει με το δεξί χέρι. Η μπάλα έφτασε στον Βασιλακάκη που σούταρε με τον Άγγλο πορτιέρο να αποκρούει και πάλι την μπάλα. Αυτή δεν απομακρύνθηκε και έφτασε στον Μπέρτο ο οποίος έκανε νέο σουτ με τον Μπούρμπο να απομακρύνει αλλά ασθενώς. Αυτό είχε ως αποτέλεσμα η μπάλα να φτάσει στον Βασιλακάκη ο οποίος έξω από την περιοχή έπιασε ένα βολέ και έκανε το 2-0 για την ομάδα του.
Άμεση η μείωση με τον Καρέλη.
Ο Παναθηναϊκός με την σέντρα κατάφερε να μπει ξανά στο παιχνίδι καθώς μείωσε σε 2-1. Ο Νάνο από τον χώρο του κέντρου έδωσε στον Καρέλη με τον επιθετικό του τριφυλλιού να παίρνει ωραία την μπάλα με το αριστερό και να σουτάρει απευθείας νικώντας τον Κυριακίδη.
Το ματς πήρε έναν πολύ γρήγορο ρυθμό σε αυτό το πρώτο εικοσάλεπτο και ήταν αρκετά ανοιχτό με τις δυο ομάδες να ψάχνουν και άλλα γκολ αλλά χωρίς όμως κάποιο αποτέλεσμα και κάποια καλή φάση μέχρι το 40' όταν οι γηπεδούχοι έχασαν μια τεράστια ευκαιρία για το 3-1. Ο Κλέιτον έκανε την σέντρα με τον Σολτάνι από το ύψος της μικρής περιοχής ανενόχλητος να στέλνει την μπάλα σύριζα από το αριστερό δοκάρι του Στιλ.
Με την σειρά του και ο Παναθηναϊκός πριν φύγει το πρώτο μέρος είχε μια πολύ καλή ευκαιρία για να φέρει το ματς στα ίσια. Ήταν το 45' της αναμέτρησης όταν ο Ζέκα πήρε την μπάλα μέσα στην περιοχή και πλάγια αριστερά αλλά σούταρε αρκετά πάνω από την εστία του Κυριακίδη.
Πιο δυνατά η Ξάνθη και στο δεύτερο μέρος.
Οι γηπεδούχοι ξεκίνησαν το ίδιο δυνατά και το δεύτερο ημίχρονο και με μια πανομοιότυπη φάση έφτασαν στο 3-1. Ήταν το κόρνερ από τα αριστερά του Κλέιτον στο 52' και το πανέμορφο τακουνάκι του Σολτάνι με το οποίο νικήθηκε ο Στιλ.
Ο Παναθηναϊκός θα μπορούσε να μειώσει το σκορ στο 59' όταν οι πράσινοι άλλαξαν ωραία την μπάλα ο Κλωναρίδης μπήκε στην περιοχή από τα δεξιά έκανε την σέντρα ο Κυριακίδης δεν μπόρεσε να απομακρύνει αρχικά με τον Πέτριτς να κάνει την προβολή αλλά ο γκολκίπερ των γηπεδούχων με δεύτερη ενέργεια μπλόκαρε την μπάλα πριν αυτή περάσει την γραμμή.
Τελείωσε το ματς στο 63' ο Καπετάνος.
Από τη στιγμή που το τριφύλλι δεν μπόρεσε να μειώσει το σκορ οι γηπεδούχοι έφτασαν σε ένα ακόμα γκολ με τον Καπετάνο. Ήταν το 63' όταν οι παίκτες της Ξάνθης έκαναν ωραία το ένα-δυο με τελικό αποδέκτη τον φορ των γηπεδούχων. Αυτός με ένα όμορφο πλασέ νίκησε τον Στιλ και έκανε το 4-2 για την ομάδα του.
Οι φιλοξενούμενοι και πάλι με την σέντρα κατάφεραν να μειώσουν σε 4-2 όταν ο Ντίνας από τα αριστερά βρήκε στην περιοχή τον Καρέλη που πέτυχε το δεύτερο του γκολ και μείωσε για τον Παναθηναϊκό.
Ο Παναθηναϊκός θα μπορούσε να μπει και πάλι στο ματς αν στο 67' η ενέργεια του Πέτριτς γινόταν γκολ. Ο Κροάτης έγινε αποδέκτης της μπάλας μέσα στην περιοχή, πέρασε τον αντίπαλο του πανέμορφα, αλλά το σουτ του απέκρουσε ο Κυριακίδης σωτήρια.
Δυο δοκάρια η Ξάνθη.
Η Ξάνθη με το υπέρ της 4-2 και το τριφύλλι να έχει ανεβάσει την άμυνα του για να προσπαθήσει να μειώσει και άλλο έβρισκε χώρους στην αντεπίθεση και αν δεν ήταν άτυχη θα είχε βάλει και πέμπτο και έκτο γκολ. Ήταν στο 79' όταν ο Καπετάνος βγήκε στην αντεπίθεση από τα αριστερά και έπιασε ένα δυνατό σουτ με την μπάλα να τραντάζει το αριστερό δοκάρι του Στιλ.
Οι παίκτες του Γιάννη Αναστασίου θα μπορούσαν να διεκδικήσουν κάτι στα τελευταία λεπτά αλλά ο Κλωναρίδης είδε το σουτ του στο 85' μετά την όμορφη πάσα του Πέτριτς να περνάει δίπλα από το δοκάρι του Κυριακίδη.
Η τελευταία καλή στιγμή άνηκε και πάλι στην Ξάνθη. Όταν ο Σολτάνι πήρε την μπάλα μέσα στην περιοχή και έκανε το σουτ με τον Στιλ να διώχνει με το πόδι την μπάλα στο δοκάρι και έξω.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου