Τελευταία Νέα

21/12/14

16η Aγωνιστική Super League : Λεβαδειακός - ΠΑΟΚ 1-2

ΠΑΟΚ… στο καμπαναριό
Ο ΠΑΟΚ προηγήθηκε με 2-0 στη Λιβαδειά, δέχθηκε πίεση και γκολ, αλλά τελικά κράτησε την νίκη που τον έφερε και πάλι πάνω από τον Ολυμπιακό. Θριλερ στο φινάλε με σούπερ ευκαιρίες για τους γηπεδούχους
Φινάλε θρίλερ επιφύλαξε για τον ΠΑΟΚ το τελευταίο παιχνίδι της χρονιάς, αλλά και χάπι εντ, καθώς ο "Δικέφαλος" κέρδισε με 2-1 στη Λιβαδειά και αποχαιρετά το 2014 όντας στην κορυφή της βαθμολογίας. Η αναμέτρηση του Λεβαδειακού με τον ΠΑΟΚ ήταν γεμάτη ένταση (από το 23΄οι δύο ομάδες έπαιζαν με δέκα παίκτες λόγω αποβολής των Μαντζιου-Τζαβέλλα), πάθος, πολλά παράπονα για τη διαιτησία, κυρίως από τους φιλοξενούμενους λόγω των φάουλ που σφύριζε συνεχώς ο Παππάς υπέρ των γηπεδούχων και οδήγησαν τον Αναστασιάδη στην κάμερα της NOVA να μιλήσει για "παρωδία".
Τελικά, παρά την πίεση που δέχθηκε κυρίως από αέρος ο ΠΑΟΚ και έχοντας χτυπηθεί και από τραυματισμούς (Βίτορ και Παπαδόπουλος αποχώρησαν αναγκαστικά) κατάφερε να πάρει το τρίποντο με 2-1 εχοντας προηγηθεί από νωρίς και έχοντας σημειώσει και ένα πανέμορφο γκολ με τον Περέιρα στις αρχές του δευτέρου μέρους.
Οι γηπεδούχοι μείωσαν με τον Κονέ, αλλά παρά τις ευκαιρίες τους δεν κατάφεραν να ισοφαρίσουν και έτσι ο ΠΑΟΚ βρέθηκε και πάλι στην κορυφή της βαθμολογίας.

Η ταυτότητα του αγώνα:


Γήπεδο: Δημοτικό Στάδιο Λιβαδειάς.


Διαιτητής: Ανδρέας Παππάς (Αθηνών).

Συνθέσεις:
ΛεβαδειακόςΣηφάκης, Σκέμπης (58' Γιακουμάκης), Γεωργιάδης (86' Νικολακάκης), Μάγκας, Βούκσεβιτς, Τομάς, Σάντσες (30' Σοτέλο), Μιλοσάβλιεφ, Κονέ, Γκόμεζ.
ΠΑΟΚΙτάνζ, Σκόνδρας, Βίτορ (63' , Τζαβέλλας, Ρατς, Μαντούρο, Κάτσε, Περέιρα (89' Σαββίδης), Σαλπιγγίδης, Αθανασιάδης, Παπαδόπουλος (53' Γκολάσα).
Γκολ12' Τζαβέλλας, 51' Περέιρα, 80' Κονέ.
Κάρτες49' Ρατς, 53' Παπαδόπουλος, 67' Γκόμεζ, 83' Ιτάνζ, 93' Μαντούρο.
Αποβολές23' Τζαβέλλας, 23' Μάντζιος.
Ξεκίνημα με γκολ!

Το παιχνίδι ξεκίνησε με αρκετά φάουλ από τις δύο ομάδες. Σ' ένα από αυτά ο Ράζβαν Ρατς στο 12' βρήκε στην καρδιά της περιοχής του Λεβαδειακού τον Γιώργο Τζαβέλλα, ο οποίος έπιασε την κεφαλιά, αλλά ο Σηφάκης απέκρουσε εντυπωσιακά. Στη συνέχεια της φάσης ο Σαλπιγγίδης γύρισε την μπάλα προς την εστία των γηπεδούχων, ο Σηφάκης έδιωξε και πάλι, η μπάλα έφτασε στον Αθανασιάδη, ο οποίος έπιασε την κεφαλιά, στην πορεία της παρενέβη ο Τζαβέλλας, που με προβολή από πολύ κοντά έκανε το 0-1, πετυχαίνοντας το πρώτο του φετινό τέρμα.
Κοκορομαχία από το πουθενά!
Στο 21' όλα κυλούσαν ήρεμα, ώσπου ξαφνικά Μάντζιος και Τζαβέλλας πιάστηκαν στα χέρια. Ο Τζαβέλλας είχε κερδίσει φάουλ στο κέντρο του γηπέδου, ο Μάντζιος πήγε να δει τι συμβαίνει, ο αμυντικός του ΠΑΟΚ σηκώθηκε, οι δύο παίκτες αντάλλαξαν κουβέντες και ο επιθετικός του Λεβαδειακού έπιασε από τον λαιμό τον παίκτη του ΠΑΟΚ. Εκείνος στη συνέχεια απάντησε με τον ίδιο τρόπο, "έπεσαν" μερικές... ψιλές κι από τους δύο και το συμβάν τελείωσε με την παρέμβαση του προπονητή του Λεβαδειακού, Σάββα Παντελίδη και του τερματοφύλακα των γηπεδούχων, Μιχάλη Σηφάκη, που ως πυροσβέστες ηρέμησαν τα πράγματα.
Το αποτέλεσμα; Κόκκινη στον Μάντζιο, κόκκινη στον Τζαβέλλα και οι δύο ομάδες με 10 παίκτες από το 23'.
Αλλαγές...
Ο Αναστασιάδης δεν προχώρησε σε αλλαγή, αφού προτίμησε να μετακινήσει τον Σκόνδρα στο κέντρο της άμυνας και να παίξει ο Σαλπιγγίδης δεξιά στην άμυνα, κάτι που είχε γίνει και στο ντέρμπι με τον Ολυμπιακό.
Από την άλλη, για τον Λεβαδειακό "θυσιάστηκε" ο Σάντσεζ, του οποίου την θέση πήρε ο Σοτέλο, αφού η αποβολή του Μάντζιου άφησε "ορφανή" την επιθετική γραμμή της ομάδας του Σάββα Παντελίδη.
Δοκάρι ο ΠΑΟΚ!
Τέσσερα λεπτά μετά... τον πόλεμο Μάντζιου-Τζαβέλλα παίχθηκε επιτέλους ποδόσφαιρο. Ο Παπαδόπουλος έκλεψε την μπάλα στο κέντρο του γηπέδου, πάσαρε πολύ όμορφα στον Περέιρα, εκείνος απέφυγε τον Σκέμπη, ο οποίος γλίστρησε, σούταρε από πλάγια θέση, αλλά η μπάλα σταμάτησε στο αριστερό δοκάρι του Σηφάκη.
Κακό παιχνίδι μετά τις αποβολές.
Ο ρυθμός του αγώνα μετά τις αποβολές των δύο παικτών έπεσε. Οι δύο ομάδες και κυρίως ο Λεβαδειακός δεν μπορούσαν να φτάσουν με αξιώσεις στην εστία της αντίπαλης, έτσι το θέαμα ήταν κάκιστο. Το μόνο που μπορούμε να κρατήσουμε ήταν ένα λάθος που έκανε, αλλά δεν πλήρωσε ο Παπαδόπουλος, που γύρισε την μπάλα στον Ιτάνζ με το χέρι, αντί με το κεφάλι, αλλά κι ένα σουτ του Μιλοσάβλιεφ στο τέλος του ημιχρόνου, το οποίο έδιωξε εντυπωσιακά ο Ιτάνζ.

Αυτήν την φορά ο έβαλε.

Μπορεί στο πρώτο μέρος το δοκάρι να σταμάτησε τον Φακούντο Περέιρα, αλλά δεν έγινε το ίδιο στο 51'. Ο Αργεντίνος έγινε κάτοχος της μπάλας στα όρια της μεγάλης περιοχής, μετά από διώξιμο των αμυντικών του Λεβαδειακού, κοντρόλαρε την μπάλα, σούταρε γρήγορα, νίκησε τον Μιχάλη Σηφάκη κι έδωσε προβάδισμα δύο γκολ στην ομάδα του.
Αλλαγή συστήματος από Λεβαδειακό.
Λίγα λεπτά αργότερα και θέλοντας να μπει άμεσα στο παιχνίδι ο Σάββας Παντελίδης άλλαξε το σύστημα της ομάδας του. Ο Λεβαδειακός από το 58' αγωνίστηκε με τρεις αμυντικούς, αφού το 0-2 δεν του άφηνε και πολλά περιθώρια.
Στο 60' οι γηπεδούχοι απείλησαν με την κεφαλιά του Σοτέλο, αλλά ήταν αδύναμη κι έτσι ο Σαρλ Ιτάζν δεν είχε πρόβλημα να μπλοκάρει την μπάλα.
Δεύτερη αναγκαστική αλλαγή για τον ΠΑΟΚ.
Δεν έφτανε στον Άγγελο Αναστασιάδη που έχασε τον Τζαβέλλα από το κέντρο της άμυνας, είδε στο 61' τον Μιγκέλ Βίτορ να αποχωρεί από τον αγωνιστικό χώρο, λόγω προβλήματος στο πόδι του από το πρώτο μέρος, όταν κάποιος τον πάτησε. Στην ανάπαυλα του έγιναν ράμματα, ξεκίνησε για όσο αντέξει, αλλά στο 61' αποχώρησε χωρίς καλά-καλά να μπορεί να πατήσει το πόδι του. Την θέση του πήρε ο Ποζατζίδης κι έτσι ο ΠΑΟΚ αγωνίστηκε για παραπάνω από μισή ώρα με αμυντικούς τους Σαλπιγγίδη (δεξιά), Ποζατζίδη και Σκόνδρα στο κέντρο και τον Ράζβαν Ρατς στα αριστερά.
Στην επίθεση ο Λεβαδειακός.
Στο 69' οι γηπεδούχοι έχασαν τεράστια ευκαιρία με τον Κονέ για να μειώσουν το σκορ. Το κόρνερ του Μιλοσάβλιεφ και η άστοχη έξοδος του Ιτάνζ έφερε σε θέση βολής τον μέσο του Λεβαδειακού, ο οποίος, ωστόσο, από πολύ κοντά έστειλε την μπάλα άουτ. Αν άφηνε την μπάλα στον επίσης αμαρκάριστο Γεωργιάδη, τότε το σκορ θα γινόταν 1-2. Την ίδια κατάληξη είχε και το σουτ του Γκόμεζ στο 71' στην 12η τελική προσπάθεια του Λεβαδειακού, ο οποίος είχε τον πρώτο λόγο σ' εκείνο το σημείο του αγώνα, εκμεταλλευόμενος την άμυνα ανάγκης που χρησιμοποιούσε ο Αναστασιάδης. Ένα λεπτό αργότερο οι παίκτες του Παντελίδη βγήκαν στην κόντρα, η μπάλα έφτασε στον Σοτέλο μέσα στην περιοχή, αλλά το κακό πλασέ του επιθετικού του Λεβαδειακού σταμάτησε εύκολα ο Σαρλ Ιτάνζ.

Το άξιζε...

Στο 80', όμως, ο Λεβαδειακός βρήκε το γκολ που αντικειμενικά άξιζε με βάση την εικόνα του μετά το 0-2. Ο Κονέ κέρδισε την κεφαλιά από την καρδιά της άμυνας του ΠΑΟΚ, σ' ένα από τα πολλά κόρνερ που κέρδισαν οι γηπεδούχοι, έκανε το 1-2 κι έβαλε φωτιά στο τελευταίο δεκάλεπτο του αγώνα.
Ροντέο.
Από εκείνο το σημείο και μετά το παιχνίδι απέκτησε μία άγρια ομορφιά. Στο 82' ο Λεβαδειακός έχασε τεράστια ευκαιρία να ισοφαρίσει, αλλά η κεφαλιά του Σοτέλο κατέληξε κόρνερ, παρά την τραγική έξοδο του Ιτάνζ. Στο 85' το ρεσιτάλ των γηπεδούχων συνεχίστηκε. Και πάλι ο Σοτέλο, όμως, ήταν άστοχος, αν και βρέθηκε απέναντι από τον τερματοφύλακα του ΠΑΟΚ. Το ίδιο άστοχος ήταν και ο Μιλοσάβλιεφ, στο 87' του οποίου η προσπάθεια να "κρεμάσει" τον πορτιέρο του "Δικεφάλου" δεν στέφθηκε με επιτυχία.
Απίστευτη ευκαιρία ο Μιλοσάβλιεφ.
Στο πρώτο λεπτό των καθυστερήσεων ο Μιλοσάβλιεφ έχασε ΤΕΡΑΣΤΙΑ ευκαιρία για να φέρει το ματς στα ίσα. Ο επιθετικός του Λεβαδειακού βρέθηκε σε θέση τετ α τετ με τον Ιτάνζ, αλλά το σουτ του ήταν απελπιστικά άστοχο. Η τελευταία ευκαιρία του Λεβαδειακού χάθηκε στο 93', όταν ο Ιτάνζ απέκρουσε το φάουλ του Κονέ.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου