Τελευταία Νέα

11/12/14

6η Aγωνιστικήτου Europa League 5ος όμιλος : Παναθηναϊκός-Εστορίλ 1-1

PAOEstorilMVP
Ο Παναθηναϊκός αν και ήταν καλύτερος από την Εστορίλ στην μεγαλύτερη διάρκεια του αγώνα δεν κατάφερε να φύγει νικητής από τον αγωνιστικό χώρο της Λεωφόρο και έμεινε στο ισόπαλο 1-1 πληρώνοντας την ατυχία του, τα δυο δοκάρια και τις πολλές χαμένες ευκαιρίες του.
Ούτε τώρα τα κατάφερε ο Παναθηναϊκός να πάρει την πρώτη του νίκη στο Europa League και παρά το γεγονός ότι ήταν καλύτερος, παρά το γεγονός ότι είχε δυο δοκάρια και πολλές κλασικές ευκαιρίες παραχώρησε ισοπαλία στην Εστορίλ με 1-1 η οποία εκμεταλλεύτηκε ένα λάθος στο κέντρο της άμυνας των πράσινων.
Το τριφύλλι μπορεί να ήταν καθολικά καλύτερο σε όλη την διάρκεια του αγώνα να είχε γκολ, δοκάρια, ευκαιρίες αλλά μετά το 75' κλείσθηκε πίσω και οι Πορτογάλοι βρήκαν χώρους και το γκολ που έψαχναν για να ισοφαρίσουν σε 1-1.
Οι πράσινοι έτσι πέταξαν τους τρεις βαθμούς και την πρώτη νίκη στους ομίλους και ένα παιχνίδι που έπρεπε να τελειώσει 4-2 υπέρ του Παναθηναϊκού έληξε 1-1.
Ο Παναθηναϊκός παρατάχθηκε στον αγωνιστικό χώρο του γηπέδου με μια ενδεκάδα με πάρα πολλές αλλαγές η οποία είναι ζήτημα αν είχε αγωνιστεί ποτέ ξανά μαζί είτε ακόμα και σε οικογενειακό διπλό. Ο Αναστασίου πλην των Σίλντενφελντ, Μέντες, Πέτριτς και Νάνο που άφησε εκτός αποστολής πριν το ματς άφησε και εκτός ενδεκάδας τους Μπεργκ, Ζέκα, Πράνιτς και Τριανταφυλλόπουλο.
Έτσι επέλεξε και παρέταξε τους πράσινους με οκτώ Έλληνες στο αρχικό σχήμα και συγκεκριμένα τον Στιλ κάτω από τα γκολπόστ. Τους Μπούρμπο. Ρισβάνη, Κουτρουμπή και Χουχούμη στην άμυνα, τους Λαγό, Δώνη, Μπούι, Ντίνα και Ατζαγκούν στην μεσαία γραμμή και μοναδικό προωθημένο τον Καρέλη. Με αλλαγές σε σχέση με το παιχνίδι των δυο ομάδων στην Πορτογαλία παρέταξε την ομάδα του και ο Ζοζέ Κουσέιρο.
Η αναμέτρηση ξεκίνησε κάτω υπό καταρρακτώδη βροχή και σε ένα βαρύ τερέν καθώς η νεροποντή είχε πλήξει τον Αττικό ουρανό αρκετή ώρα πριν την έναρξη του αγώνα. Αυτό είχε ως αποτέλεσμα οι δυο ομάδες στα πρώτα τριάντα λεπτά της αναμέτρησης να μην μπορούν να βγάλουν επικίνδυνες φάσεις μπροστά από τις δυο εστίες και περισσότερο να προσπαθούν να συνηθίσουν τον αγωνιστικό χώρο αλλά και τα τερτίπια της μπάλας πάνω στον γλιστερό τερέν.
Μετά το πρώτο ημίωρο αρχικά η Εστορίλ και εν συνεχεία ο Παναθηναϊκός απείλησαν με τους Πορτογάλους να έχουν μια καλή στιγμή για γκολ με τον Αρτούρο στο 36' και τον Στιλ να διώχνει σωτήρια και το τριφύλλι να απαντάει με πέντε κλασικές ευκαιρίες με τους Καρέλη, Κουτρουμπή, Δώνη και Ντίνα και πιο χαρακτηριστική το δοκάρι του Καρέλη στο 45'.
Το καλό τριαντάλεπτο και η πτώση
Ο Παναθηναϊκός μπήκε το ίδιο δυνατά στο δεύτερο ημίχρονο και κατάφερε έχοντας ένα πολύ καλό τριαντάλεπτο να πετύχει ένα γκολ με τον Καρέλη στο 55' και να δημιουργήσει τις προϋποθέσεις για να τελειώσει το ματς με δεύτερο και τρίτο γκολ με τις ευκαιρίες που έχασε ο διεθνής επιθετικός.
Δεν τα κατάφερε όμως και έτσι οι Πορτογάλοι στο τελευταίο τέταρτο της αναμέτρησης βοηθούμενοι και από τις αλλαγές του Κουσέιρο βγήκαν μπροστά και έψαξαν το γκολ το οποίο ήρθε από μια αδράνεια των δυο στόπερ του τριφυλλιού. Λίγο έλειψε μάλιστα να φτάσουν και στην ανατροπή.
Στον Αναστασίου δεν βγήκαν οι αλλαγές που έκανε στο δεύτερο μέρος και ειδικά η αλλαγή του Ντίνα στοίχισε στους πράσινους καθώς ο Έλληνας άσος μέχρι εκείνο το σημείο ήταν αρκετά δραστήριος και συνεχής απειλή για την αντίπαλη άμυνα.

Η ταυτότητα του αγώνα:


Γήπεδο: “Απόστολος Νικολαϊδης”.
Διαιτητής: Χάραλντ Λέχνερ (Αυστρία).
Βοηθοί: Αντρέας Σταουντίνγκερ (Αυστρία), Μαξιμίλιαν Κόλμπιτς (Αυστρία).
Συνθέσεις:
Παναθηναϊκός (Γιάννης Αναστασίου): Στιλ, Μπούρμπος (28' Τριανταφυλλόπουλος), Ρισβάνης, Κουτρουμπής, Χουχούμης, Λαγός, Δώνης, Μπούι, Ατζαγκούν (60' Πράνιτς), Ντίνας (67' Μπεργκ), Καρέλης.
Εστορίλ (Ζοζέ Κουσέιρο): Βάγκνερ, Ταβάρες, Αρτούρο (60' Κλέμπερ), Μάνο, Εσίτι, Καμπρέρα, Σέμπα, Κούτσα (67' Κλέμπερ), Ράφαελ, Νασιμέντο, Μπαμπάνκο (72' Αμάντο).
Κίτρινες: 4' Ρισβάνης, 27' Μπούρμπος, 78' Χουχούμης/14' Νασιμέντο.
Γκολ: 55' Καρέλης/87' Κλέμπερ .

Ανασκόπηση αγώνα:

Η πρώτη καλή στιγμή στην αναμέτρηση ήρθε στο 15' όταν οι πράσινοι εκτέλεσαν φάουλ στον χώρο του κέντρου με τον Κουτρουμπή να παίρνει την κεφαλιά και την μπάλα να φεύγει έξω.

Η Εστορίλ απάντησε στο 32' όταν ο Αρτούρο έγινε κάτοχος της μπάλας έξω από την περιοχή πέρασε τον Ρισβάνη έκανε και την σέντρα-σουτ χωρίς όμως ο Στιλ να νοιώθει ιδιαίτερη απειλή.
Οι Πορτογάλοι είχαν την πρώτη καλή στιγμή στο ματς στο 36' όταν ο Αρτούρο μετά από ωραία μπαλιά στην πλάτη της άμυνας βγήκε τετ α τετ με τον Στιλ αλλά ο Άγγλος βγήκε γρήγορα άπλωσε το χέρι του και απομάκρυνε το σουτ του επιθετικού της Εστορίλ.
Πέντε ευκαιρίες για γκολ σε οκτώ λεπτά.
Ο Παναθηναϊκός βγήκε από το καβούκι του και από το 37' μέχρι την λήξη του πρώτου μέρους έχασε σωρεία ευκαιριών για να ανοίξει το σκορ. Η πρώτη στο 37' όταν ο Καρέλης μετά από βαθιά μπαλιά μπήκε στην περιοχή από πλάγια έκανε το σουτ και ο Βάγκνερ έπεσε στην δεξιά του γωνιά και έδιωξε σε κόρνερ.
Στην εκτέλεση του κόρνερ η άμυνα των Πορτογάλων έκοψε αλλά δεν απομάκρυνε με την μπάλα να φτάνει στον Χουχούμη ο οποίος επιχείρησε το γέμισμα από τα αριστερά ο Ρισβάνης πήρε την κεφαλιά για τον Κουτρουμπή ο οποίος έκανε το κοντρόλ και το γυριστό σουτ με τον Βάγκνερ και πάλι να πέφτει στην αριστερή του γωνία και να διώχνει πάλι σε κόρνερ.
Στο 43' και πάλι ο Χουχούμης ήταν αυτός που γύρισε την μπάλα από τα αριστερά μέσα στην περιοχή η μπάλα έφυγε από τα χέρια του Βάγκνερ με τον Δώνη να προσπαθεί να πλασάρει αλλά ο γκολκόπερ των Πορτογάλων απομάκρυνε τελικά την μπάλα.
Δοκάρι με Καρέλη.
Η μεγαλύτερη ευκαιρία για τον Παναθηναϊκό χάθηκε στο 45' όταν ο Τριανταφυλλόπουλος είδε την κίνηση του Καρέλη ο οποίος βγήκε τετ α τετ με τον Βάγκνερ μπήκε στην περιοχή πλάσαρε με το αριστερό αλλά η μπάλα κατέληξε στο δεξί δοκάρι του γκολκίπερ των φιλοξενούμενων.
Στην επόμενη φάση μάλιστα ο Δώνης έκανε την σέντρα από τα δεξιά ο Καρέλης πήρε την πρώτη κεφαλιά και ο επερχόμενος Ντίνας πλάσαρε ψηλά άουτ.
Μια του Καρέλη, δυο του Καρέλη... τρεις και σκόραρε.
Στο 51' η Εστορίλ απείλησε για πρώτη φορά στο δεύτερο ημίχρονο όταν ο Σεμπά είδε την μπάλα να στρώνεται μπροστά του έπιασε το μονοκόμματο σουτ με την μπάλα να φεύγει λίγο έξω.
Ότι δεν κατάφερε ο Νίκος Καρέλης σε δυο περιπτώσεις στο πρώτο μέρος το κατάφερε με την τρίτη στην πρώτη του προσπάθεια στο δεύτερο ημίχρονο. Ήταν το 55' όταν οι πράσινοι έβγαλαν ωραία την μπάλα από την άμυνα τους. Αυτή έφτασε στον Ντίνα ο οποίος έξω από την περιοχή την κατάλληλη στιγμή έβγαλε μια πολύ ωραία κάθετη προς τον Καρέλη ο οποίος κοντρόλαρε με το αριστερό και πλάσαρε με το δεξί κάτω από τα πόδια του Βάγκνερ. Ο Παναθηναϊκός άνοιξε το σκορ με τους πράσινους να πανηγυρίζουν έξαλα το γκολ του Καρέλη.
Είχε τις ευκαιρίες να “κλειδώσει” το ματς.
Ο Παναθηναϊκός θα μπορούσε να “κλειδώσει” τη νίκη του στο 59' όταν οι πράσινοι άλλαξαν πολύ ωραία την μπάλα που έφτασε δεξιά στον Δώνη. Αυτός μπήκε στην περιοχή γύρισε παράλληλα την πάσα λίγο πιο μπροστά από ότι έπρεπε με τον Καρέλη να κάνει την προβολή με το αριστερό αλλά την μπάλα να χτυπάει στην ρίζα του δεξιού δοκαριού του Βάγκνερ και εν συνεχεία να απομακρύνεται.
Στο επόμενο λεπτό πάλι οι πράσινοι βγήκαν στην επίθεση και ο Χουχούμης από τα αριστερά έκανε την σέντρα με τον Καρέλη από το ύψος του πέναλτι να σουτάρει στέλνοντας την μπάλα όμως έξω. Το ίδιο αποτέλεσμα είχε και η κεφαλιά του διεθνή επιθετικού μετά από σέντρα και πάλι του Χουχούμη.
Ο Αναστασίου έριξε στην μάχη και τους Πράνιτς, Μπεργκ θέλοντας να τους δώσει λεπτά συμμετοχής και ανάσες στην ομάδα του. Μάλιστα ο Σουηδός στο 73' βρέθηκε κοντά στο γκολ μετά από κόρνερ από τα αριστερά αλλά η κεφαλιά του πέρασε έξω.
Ανέβηκε η Εστορίλ μετά το 75'.
Η πρώτη καλή στιγμή για την Εστορίλ στο δεύτερο ημίχρονο ήρθε στο 75' όταν σε σέντρα από τα αριστερά ο Τριανταφυλλόπουλος έδιωξε με κεφαλιά την μπάλα η οποία όμως πήρε περίεργη τροχιά και κατέληξε στον Σεμπά μέσα στην περιοχή. Αυτός από τα τέσσερα μέτρα προσπάθησε να πλασάρει τον Στιλ ο οποίος εκτινάχθηκε στην αριστερή του γωνία και έδιωξε σε κόρνερ.
Οι φιλοξενούμενοι βρήκαν το γκολ της ισοφάρισης σε μια φάση που δεν προμήνυε αυτή την εξέλιξη, όταν σε σέντρα από τα αριστερά ο Κλέμπερ ανάμεσα στους Ρισβάνη και Κουτρουμπή με τακουνάκι έφερε την μπάλα μπροστά του και με δυνατό σουτ νίκησε τον Στιλ για το 1-1.
Στο 89' η Εστορίλ λίγο έλειψε να φτάσει στην ολική ανατροπή όταν ο Μπαλμπόα σε σέντρα από τα δεξιά βρήκε την μπάλα με το σώμα και την έστειλε προς την εστία με τον Στιλ να την ακουμπάει με τα ακροδάχτυλα και αυτή βρήκε το δεξί δοκάρι του Άγγλου γκολκίπερ και γλίτωσε το τριφύλλι.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου