Τελευταία Νέα

31/1/15

21η Aγωνιστική Super League : ΠΑΟΚ - Παναιτωλικός 1-2

Ο Παναιτωλικός πήρε σπουδαία νίκη στην Τούμπα επί του ΠΑΟΚ με 2-1 με τον Άλβες να πετυχαίνει και τα δυο τέρματα για τα "καναρίνια", που είναι και τα πρώτα του στο πρωτάθλημα.
'Eνα παιχνίδι γεμάτο ένταση, δυνατές μονομαχίες, νεύρα,συγκινήσεις και μεγάλο νικητή τον Παναιτωλικό έγινε στην Τούμπα. Ο "Δικεφαλος" έκανε το πιο χοντρό στραβοπάτημα από τη αρχή της σεζόν μία εβδομάδα πριν το μεγάλο ντέρμπι με τον Ολυμπιακό και κινδυνεύει να μείνει στο -5 αν οι "ερυθρόλευκοι" κερδίσουν αύριο στη Βέροια.
Οι γηπεδούχοι είχαν κακή απόδοση, σε ελάχιστα διαστήματα μπόρεσαν να βρουν ρυθμό στο παιχνίδι τους και έχοντας (χωρίς σοβαρή δικαιολογία) για ένα ημίχρονο εκτός τον Μακ που αποδείχθηκε πως ήταν ο μόνος που μπορούσε να γυρίσει το ματς, υπέστησαν μία ήττα που μπορεί να τους κοστίσει ακριβά.
Από την άλλη, η ομάδα του Μάκη Χάβου έκανε εξαιρετικό πρώτο μέρος, έπαιξε αποτελεσματική άμυνα με ηγέτη τον Εντζεγκουέλ για μεγάλο διάστημα στο δεύτερο και τελικά πήρε ένα σπουδαίο διπλό που κυνηγούσε από το Καραϊσκάκη, γιορτάζοντάς το περίπου με τους 100 οπαδούς της.
Οι γηπεδούχοι είχαν πολλά παράπονα από τον διαιτητή Δημητρόπουλο και τους βοηθούς του (τα εξέφρασε στο τέλος ο Μακ) και είδαν το ντεμπούτο του Νομπόα (στην ενδεκάδα) και του Κόστα (ως αλλαγή) να μην συνοδεύεται με θετικό αποτέλεσμα. 

Η ταυτότητα του αγώνα:

Γήπεδο: Τούμπα.
Διαιτητής: Αλέξανδρος Δημητρόπουλος.
Συνθέσεις:
ΠΑΟΚ: Ιτάνζ, Ρατς, Κατσικάς (87' Κίτσιου), Βίτορ, Σκόνδρας, Μαντούρο, Τζανδάρης (46' Μακ), Νομπόα, Περέιρα, Σαλπιγγίδης (75' Ρικάρντο Κόστα), Αθανασιάδης.
Παναιτωλικός: Στεφανάκος, Κέβιν, Ετζεγκουέλε, Κούσας, Μπεχαράνο, Γοδόι, Φωτάκης (81' Μαλεζάς), Μαρτίνες, Βιγιαφάνες (70' Ρουσκουγιέδα), Κάπελ (59' Λάζαρ), Άλβες.
Γκολ: 7' (πεν.), 90'+4' Άλβες, 73' Μακ.
Κάρτες: 6' Αθανασιάδης, 49' Μαντούρο, 53' Ρατς, 70' Mπεχαράνο, 78' Μαρτίνες, 82' Νομπόα, 90'+1 Στεφανάκος.
0-1 στο 7'.
Μόλις στο 6' είχαμε την πρώτη φάση του αγώνα στην οποία ο Παναιτωλικός κέρδισε πέναλτι σε μονομαχία του Αθανασιάδη με τον Κούσα. Ο Άλβες δεν αστόχησε και ο Παναιτωλικός βρέθηκε γρήγορα - γρήγορα στη θέση του οδηγού. Δύο λεπτά αργότερα, μάλιστα, έχασε μεγάλη ευκαιρία με τον Κάπελ να κάνει το 0-2, αλλά ο Ιτάνζ απέκρουσε την μπάλα.
ΠΑΟΚ σε τρικυμία.
Ο ΠΑΟΚ έμοιαζε να τα έχει χαμένα στο πρώτο 20λεπτο του αγώνα. Οι παίκτες του Αναστασιάδη έκαναν πολλά λάθη, κι έδειχναν να μην μπορούν να ακολουθήσουν τον ρυθμό που είχε επιβάλλει ο πιο φρέσκος και με διάθεση Παναιτωλικός. Η ομάδα του Χάβου, μάλιστα, έχασε μεγάλη ευκαιρία με τον Μπεχαράνο, ο οποίος βρέθηκε μόνος του από τα δεξιά, μπήκε στην περιοχή, αλλά και πάλι ο σωτήρας του ΠΑΟΚ, Σαρλ Ιτάνζ, είχε απάντηση.
Αντίδραση...
Το πρώτο σουτ του ΠΑΟΚ στο παιχνίδι έγινε στο 27' (!) από τον Φακούντο Περέιρα, αλλά η μπάλα έφυγε άουτ. Αυτή ήταν και η πρώτη αξιόλογη φάση του "Δικέφαλου" στο ματς.
Κι άλλη φάση για τον Παναιτωλικό.
Στο 38' ο Παναιτωλικός έφτασε για ακόμη μία φορά απέναντι από την εστία του Ιτάνζ. Ο Κούσας σέντραρε, αλλά η κεφαλιά του Κάπελ, αν και ήταν μόνος του, ήταν αδύναμη με αποτέλεσμα ο πορτιέρο του ΠΑΟΚ να μπλοκάρει εύκολα την μπάλα. Αυτή ήταν και η τελευταία φάση για το πρώτο μέρος, στο οποίο ο Παναιτωλικός ήταν η καλύτερη ομάδα του γηπέδου, αφού ο "Δικέφαλος" σε κανένα σημείο του δεν θύμισε την ομάδα που έχουμε συνηθίσει να βλέπουμε από την αρχή της σεζόν.
Μέσα ο Μακ, έξω ο Τζανδάρης.
Το δεύτερο ημίχρονο ξεκίνησε με μία φάση στην οποία ο ΠΑΟΚ διαμαρτυρήθηκε έντονα. Και δικαίως, αφού ο πρώτος βοηθός, Βέρρης, υπέδειξε λανθασμένα οφσάιντ τον Ρόμπερτ Μακ, ο οποίος έβγαινε σε πλάγια θέση μόνος του απέναντι από τον Στεφανάκο.

Άλλη ομάδα.

Με την είσοδο του Μακ το πρόσωπο του ΠΑΟΚ άλλαξε προς το καλύτερο. Σε αυτό βοήθησε και η λανθασμένη υπόδειξη του βοηθού στη φάση του Σλοβάκου, αφού μόλις το τηλεοπτικό ριπλέι επιβεβαίωσε ότι δεν υπήρχε οφσάιντ, η Τούμπα έβριζε για πολλά λεπτά τον διαιτητή από την Φθιώτιδα. Στο αγωνιστικό κομμάτι ο ΠΑΟΚ έχασε τεράστια ευκαιρία στο 56' με τον Νομπόα, του οποίου η κεφαλιά πέρασε άουτ, αν και ήταν αφύλακτος μέσα στη μικρή περιοχή.
Το έβαλε ο Μακ!
Στο 73' ο ΠΑΟΚ κατάφερε να κάνει το 1-1 με τον άνθρωπο που άλλαξε την εικόνα του αγώνα. Ο Ρόμπερτ Μακ έγινε κάτοχος της μπάλας από πάσα του Νομπόα, άδειασε υπέροχα τον Μπεχαράνο και με ψύχραιμο πλασέ πέτυχε ένα πολύ ωραίο γκολ, βάζοντας φωτιά στην Τούμπα, η οποία "έβραζε" από τις αποφάσεις του Δημητρόπουλου. Μάλιστα, ο Σλοβάκος θα μπορούσε στο αμέσως επόμενο λεπτό να κάνει και το 2-1, αλλά το σουτ που επιχείρησε απέκρουσε ο Στεφανάκος. Κρρατήστε ότι μετά το γκολ, ο Αναστασιάδης πέρασε στο παιχνίδι τον Ρικάρντο Κόστα, ο οποίος πήρε ρόλο κεντρικού χαφ!
Απείλησε ο Παναιτωλικός.
Μετά το 1-1 ο ΠΑΟΚ κατέβασε στροφές. Στο 84', μάλιστα, ο Παναιτωλικός θα μπορούσε να κάνει το 1-2, αλλά ο Ιτάνζ έσωσε τον ΠΑΟΚ από ένα τρομερό αυτογκόλ, αφού η προβολή του Κατσικά σε σέντρα του Μαρτίνες, σταμάτησε στο σώμα του Καμερουνέζου. Τρία λεπτά αργότερα ο Βίτορ απείλησε με κεφαλιά, αλλά η μπάλα έφυγε άουτ.
Το πήρε στις καθυστερήσεις.
Κι ενώ όλα έδειχναν ότι το ματς θα λήξει ισόπαλο (1-1) στην τελευταία επίθεση ο Άλβες εκμεταλλεύτηκε το γεγονός ότι ο Σκόνδρας ξεχάστηκε καλύπτοντας τον επιθετικό του Παναιτωλικού, ο οποίος πέρασε και τον Ιτάνζ κάνοντας εύκολα το 1-2 και χαρίζοντας μία τεράστια νίκη στην ομάδα του και αναγκάζοντας τον ΠΑΟΚ σε μία γκέλα ολκής!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου