Τελευταία Νέα

30/1/15

Ολυμπιακός : Ανακοίνωσε τον Φελίπε Σαντάνα!

Η ΠΑΕ Ολυμπιακός ανακοίνωσε και επίσημα την απόκτηση του Φελίπε Σαντάνα το βράδυ της Παρασκευής (30/1). Είχαν προηγηθεί μέσα στην ημέρα οι αποδεσμεύσεις των Μπονγκ και Γκαζαριάν.
To μεσημέρι της Παρασκευής (30/1), ο Φελίπε Σαντάνα προσγειώθηκε στο "Ελευθέριος Βενιζέλος" για λογαριασμό του Ολυμπιακού και την προοπτική να ενισχύσει το ρόστερ στις θέσεις των στόπερ, τουλάχιστον έως το καλοκαίρι σε πρώτη φάση.
Ο 29χρονος κεντρικός αμυντικός αποκτήθηκε ως δανεικός από την Σάλκε με οψιόν αγοράς, ενώ ο ίδιος έχει ήδη συμφωνήσει να συνεχίσει την καριέρα του στον Ολυμπιακό και για άλλα δύο χρόνια - πάντα με την προϋπόθεση πως οι "ερυθρόλευκοι" θα τον αγοράσουν τον Ιούνιο από τη γερμανική ομάδα.
Ο Βραζιλιάνος στόπερ πέρασε από ιατρικές εξετάσεις και στη συνέχεια μετέβη στα γραφεία της ΠΑΕ στην Καστέλλα, ολοκληρώνοντας την μετακίνηση του στον Ολυμπιακό.
Λίγο νωρίτερα ο Διευθυντής Επικοινωνίας της ΠΑΕ Ολυμπιακός, Κώστας Καραπαπάς είχε ανεβάσει φωτογραφία στον προσωπικό του λογαριασμό στο facebook, με τον παίκτη να ποζάρει δίπλα σε τρόπαια της ομάδας, προϊδεάζοντας με αυτό τον τρόπο για τις θετικές εξελίξεις.

Η μέχρι τώρα διαδρομή του Φελίπε Σαντάνα:

Ο Φελίπε Αουγκούστο Σαντάνα όπως είναι το πλήρες όνομά του γεννήθηκε στις 17 Μαρτίου του 1986 και ξεκίνησε την ποδοσφαιρική του καριέρα από την Φιγκεϊρένσε στην οποιά εντάχτηκε το 1996 σε ηλικία 10 ετών ενώ το 2006 υπέγραψε επαγγελματικό συμβόλαιο με τον βραζιλιάνικο σύλλογο.
Στα δύο χρόνια παρουσίας του εκεί είχε 37 συμμετοχές και 5 γκολ, ενώ στις 16 Μαΐου 2008 η Μπορούσια Ντόρτμουντ υπέγραψε πενταετές συμβόλαιο συνεργασίας μαζί του (το 2012 επέκτεινε τη συνεργασία του μέχρι το 2014) καταβάλλοντας στη Φιγκεϊρένσε το ποσό των 2.000.000 ευρώ.
Ο πανύψηλος Βραζιλιάνος δεξιοπόδαρος άσος (1,94μ) έμεινε για μία πενταετία στους "κιτρινόμαυρους" της Βεστφαλίας όμως δεν είχε μεγάλο χρόνο συμμετοχής τις τρεις από τις πέντες σεζόν καθώς οι Ματς Χούμελς και Νέβεν Σούμποτιτς συνέθεσαν ένα εξαιρετικό δίδυμο στο κέντρο της άμυνας και είχαν κερδίσει την απόλυτη εμπιστοσύνη του Γιούργκεν Κλοπ.
Το 2011 και το 2012 πανηγύρισε δύο σερί πρωταθλήματα με τη Μπορούσια (το 2012 γεύτηκε και τη χαρά της κατάκτησης του Κυπέλλου) ενώ τη σεζόν 2012-13 είχε περισσότερο χρόνο συμμετοχής καθώς κλήθηκε να καλύψει το κενό του Σούμποτιτς που έχασε το μεγαλύτερο μέρος της περιόδου λόγω σοβαρού τραυματισμού.
Στις 3 Μαρτίου 2013 σκόραρε κόντρα στη Σαχτάρ Ντόνετσκ στο Champions League ωστόσο το σημαντικότερο γκολ του ήρθε λίγο αργότερα: ήταν κόντρα στη Μάλαγα στο τελευταίο λεπτό του δεύτερου προημιτελικού μεταξύ των δύο ομάδων το οποίο επέτρεψε στην ομάδα του να πάρει το εισιτήριο για τα ημιτελικά του θεσμού και κατόπιν να αγωνιστεί και στον μεγάλο τελικό.
Στον τελικό του Champions League κόντρα στη Μπάγερν Μονάχου (ήττα με 2-1) ο Κλοπ τον άφησε στον πάγκο ενώ μετά το φινάλε της αναμέτρησης ο Σαντάνα ανακοίνωσε επίσημα ότι θα φύγει από την ομάδα καθώς επιθυμούσε να πάει σε έναν σύλλογο που θα αγωνίζεται περισσότερο.
Παράλληλα άφησε αιχμές για τον προπονητή του για τον χρόνο συμμετοχής που του έδινε ενώ λίγες ημέρες αργότερα υπέγραψε στην έτερη μεγάλη ομάδα της κοιλάδας του Ρουρ, Σάκλε, με το συμβόλαιό του να έχει ισχύ μέχρι τον Ιούνιο του 2016.
Οι "βασιλικοί μπλε" έδωσαν 1.000.000 ευρώ στη Ντόρτμουντ για να τον αγοράσουν και ο παίκτης πήρε τη φανέλα με το Νο 5 που άνηκε προηγουμένως στον Μαρσέλο Μπορντόν.
Ο Σαντάνα δεν έχει φορέσει ποτέ τη φανέλα της εθνικής Βραζιλίας ενώ στον 1,5 χρόνο που έμεινε στη Σάλκε φόρεσε 21 φορές τη φανέλα της. Φέτος έπαιξε σε τέσσερα ματς πρωταθλήματος, εκ των οποίων τα τρία ως βασικός (σε ένα από αυτά έγινε αλλαγή), ενώ το τελευταίο παιχνίδι που φόρεσε τη φανέλα της Σάλκε ήταν απέναντι στο Αμβούργο στις 20 Δεκεμβρίου (τελευταίο για το πρωτάθλημα πριν τη χειμερινή διακοπή) που έληξε χωρίς τέρματα.
Στο φετινό Champions League αγωνίστηκε σε ένα ματς, αυτό κόντρα στη Σάλκε στην 5η αγωνιστική (25/11), στο οποίο η ομάδα του ηττήθηκε με το βαρύ 5-0 από την Τσέλσι του Ζοζέ Μουρίνιο.
Να σημειωθεί πως καθοριστικό ρόλο στο να πάρει ο Σαντάνα την απόφαση να φύγει από τη Σάλκε και να προτιμήσει την πρόταση του Ολυμπιακού ήταν η απόκτηση ως δανεικού του Ματίγια Νάστασιτς από τη Μάντσεστερ Σίτι.

Δείτε βίντεο με τον Φελίπε Σαντάνα:

          
Η ανακοίνωση της ΠΑΕ Ολυμπιακός:
"Η ΠΑΕ Ολυμπιακός ανακοινώνει την έναρξη της συνεργασίας της με τον ποδοσφαιριστή Φελίπε Σαντάνα".
Λίγα λεπτά μετά την υπογραφή του συμβολαίου του, ο Βραζιλιάνος στόπερ έκανε τις πρώτες του δηλώσεις ως παίκτης του Ολυμπιακού. 
Αναλυτικά:
Οι πρώτες σου σκέψεις μετά τη μεταγραφή σου στους πρωταθλητές Ελλάδας;
"Είναι μια μεγάλη ευκαιρία για εμένα. Είμαι πραγματικά πολύ χαρούμενος που είμαι εδώ στον Ολυμπιακό!"
Θες να στείλεις ένα μήνυμα στους φιλάθλους του Ολυμπιακού;
"Είμαι πολύ ευτυχισμένος! Εύχομαι να κατακτήσω τίτλους! Πλέον παίζω εδώ ποδόσφαιρο. Είμαι Ολυμπιακός!"
Δείτε το βίντεο με την πρώτη ημέρα του Φελίπε Σαντάνα στην Ελλάδα. Από την άφιξη του στην χώρα μας, μέχρι τις ιατρικές εξετάσεις, την υπογραφή συμβολαίων και τις πρώτες του δηλώσεις ως παίκτης του Ολυμπιακού:
            

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου