Τελευταία Νέα

18/2/15

17η Αγωνιστική Α1 : Απόλλων Πατρών - Νέα Κηφισιά 69-65

Η Νέα Κηφισιά έφτασε πολύ κοντά στο "διπλό", αλλά η αντεπίθεση διαρκείας του Απόλλωνα στην τελευταία περίοδο είχε αποτέλεσμα, με τους γηπεδούχους να παίρνουν, εν τέλει, το ροζ φύλλο αγώνα (69-65).
Ο Απόλλων Πατρών φαίνεται πως έχει πάρει... τον αέρα της Νέας Κηφισιάς, αφού -μετά την εις βάρος της πρόκριση στον τελικό του Κυπέλλου Ελλάδος- ήρθε η αποψινή (18/2) νίκη στην Περιβόλα, για να καταδείξει πως είναι σε καλύτερη κατάσταση.
Η ομάδα του Νίκου Βετούλα επέστρεψε από το -11 (44-55) του 31ου λεπτού και με αντεπίθεση διαρκείας στο φινάλε του αγώνα, πήρε τη νίκη (69-65) που της δίνει προβάδισμα για την είσοδο στην πρώτη εξάδα, της ΣΚΡΑΤΣ Basket League. Οι ξένοι του Απόλλωνα Πατρών έκαναν για ακόμη ένα παιχνίδι τη διαφορά, την ώρα που -από πλευράς των "κόκκινων"- χάθηκε μία μεγάλη ευκαιρία για ένα "διπλό", που θα άλλαζε τα δεδομένα στη βαθμολογία.
Στο ημίχρονο του αγώνα βραβεύτηκε ο Μάριος Μπατής που σήμερα συμπλήρωσε 300 συμμετοχές στην πρώτη κατηγορία.

Ο πρωταγωνιστής:

Για ακόμη ένα παιχνίδι, δεν μπορείς να ξεχωρίσεις έναν μόνο παίκτη που "ευθύνεται" για τη νίκη του Απόλλωνα Πατρών. Οι τέσσερις ξένοι των "μελανόλευκων" έκαναν πολλές δουλειές στις δύο πλευρές του παρκέ, συμβάλλοντας σε μέγιστο βαθμό στην ανατροπή και τη νίκη.

Ο αριθμός:

Όταν σε ένα τόσο κλειστό παιχνίδι δέχεσαι 25 πόντους στο τελευταίο δεκάλεπτο, τότε είναι λογικό να βρεθείς σε μειονεκτική θέση. Ο Απόλλων Πατρών ήταν καταιγιστικός στην τέταρτη περίοδο, την ώρα που η Νέα Κηφισιά χάλασε την εικόνα της στην άμυνα, με αποτέλεσμα να φύγει ηττημένη από την Περιβόλα.

Ο αγώνας:

Οι γηπεδούχοι ήταν αυτοί που ξεκίνησαν καλύτερα την αναμέτρηση. Μπορεί αυτό να μην αποτυπώθηκε άμεσα στο σκορ, αλλά όσο βελτίωναν τη συμπεριφορά τους στο πίσω μέρος του παρκέ, είχαν τη δυνατότητα να "πατήσουν" καλύτερα στο παιχνίδι.
Κάπως έτσι απέκτησαν προβάδισμα έξι πόντων (18-12) στο 8ο λεπτό, το οποίο όμως έχασαν με συνοπτικές διαδικασίες. Οι φιλοξενούμενοι πέτυχαν έντεκα αναπάντητους πόντους μέχσα σε διάστημα τεσσάρων λεπτών (από το 8' έως το 12') με αποτέλεσμα να μετατρέψουν το -6 (18-12) σε +5 (18-23).
Κάπου εκεί, ο Απόλλων Πατρών άρχισε να λειτουργεί καλύτερα επιθετικά, βάζοντας τέλος στην επιθετική ανομβρία. Οι Αμερικανοί του ανέλαβαν δράση, με αποτέλεσμα να μειώσουν το σκορ.
Η ανάπαυλα τους βρήκε πάντως σε θέση οδηγού, χάρη σε δύο εύστοχες βολές του Ελ Αμίν και ένα τρίποντο του Πεν. Οι "μελανόλευκοι" προηγήθηκαν με 33-31 στο 20ο λεπτό, αλλά -προφανώς- δεν μπορούσαν να αποκτήσουν τη σιγουριά ότι θα κερδίσουν τη Νέα Κηφισιά. Τουλάχιστον όχι όσο οι φιλοξενούμενοι έβρισκαν πάντα τη λύση στα προβλήματα που τους έβαζαν οι παίκτες του Νίκου Βετούλα.
Στο τρίτο δεκάλεπτο τα επιθετικά προβλήματα έκαναν εκ νέου την εμφάνισή τους για τον Απόλλωνα Πατρών. Κάτι η καλή άμυνα των φιλοξενούμενων, κάτι η αστοχία των γηπεδούχων, είχε ως αποτέλεσμα τη νέα αλλαγή δεδομένων στο σκορ.
Ο Απόλλων Πατρών πέτυχε μόλις οκτώ πόντους στα πρώτα οκτώ λεπτά του δεύτερου μέρους, την ώρα που η Νέα Κηφισιά σκόραρε με μεγαλύτερη άνεση. Αποτέλεσμα αυτού ήταν το +5 (39-44), που απέκτησαν οι "κόκκινοι", που λεπτό με το λεπτό έδειχναν ολοένα και πιο ικανοί να πάρουν το "διπλό" στην Περιβόλα.
Κι όσο ο Σάιλας ευστοχούσε πίσω από τη γραμμή των 6μ75, τόσο πιο εύκολη γινόταν η δουλειά για την ομάδα του Ηλία Παπαθεοδώρου. Ο Αμερικανός γκαρντ ήταν άλλωστε ο βασικός υπαίτιος για το +8 (44-52) που απέκτησε η Νέα Κηφισιά, με την ολοκλήρωση της τρίτης περιόδου.
Το προβάδισμα των φιλοξενούμενων έφτασε σε διψήφια επίπεδα στις αρχές της τέταρτης περιόδου (44-55 στο 31'), αλλά έκτοτε οι Πατρινοί ήταν αυτοί που έδιναν τον ρυθμό. Πως; Με το δίδυμο των Ελ Αμίν και Πεν να κάνει -ξανά- τη διαφορά. Οι παίκτες του Νίκου Βετούλα "έτρεξαν" επιμέρους σκορ 11-2 στα επόμενα πέντε λεπτά, μειώνοντας στους δύο (55-57). Την ίδια ώρα ο κόσμος που βρισκόταν στην Περιβόλα είχε αναθαρρήσει, φωνάζοντας διαρκώς συνθήματα υπέρ του Απόλλωνα Πατρών.
Με το παιχνίδι να έχει έρθει "τούμπα", όλα ήταν ανοιχτά πλέον. Κάτι που έγινε αντιληπτό στο τελευταίο δίλεπτο, όταν το προβάδισμα άλλαζε διαρκώς χέρια. Μα πάνω απ όλα έφερε τους γηπεδούχους -για πρώτη φορά, μετά από αρκετή ώρα- σε θέση οδηγού (63-62 στο 39:14').
Στα τελευταία δευτερόλεπτα, ένα τρίποντο του Γεωργαλλή και δύο βολές του Ελ Αμίν διατήρησαν τον Απόλλωνα Πατρών μπροστά στο σκορ, την ώρα που η τάπα του Φιτσπάτρικ στον Μαυροειδή, λίγο πριν το φινάλε "σφράγισε" τη νίκη των γηπεδούχων. Οι Πατρινοί κέρδισαν με 69-65, κάνοντας σημαντικό βήμα για την παρουσία τους στην πρώτη εξάδα του βαθμολογικού πίνακα, εν όψει των πλέι οφ.
Τα δεκάλεπτα: 18-17, 33-31, 44-52, 69-65.
Απόλλων (Βετούλας): Σκορδίλης 4, Γκαλαγουεϊ 13 (1), Πεν 22 (5), Φιτζπατρικ 3 (1), Ελ Αμιν 23 (1).
ΑΕΝΚ (Παπαθεοδώρου): Ντουβνιακ 6, Σαϊλας 14 (4), Λιακοπουλος 2, Πεσακοβιτς 10 (2) , Μαυροειδης 29 , Ψαθας 4.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου