Τελευταία Νέα

22/3/15

29η Aγωνιστική Super League : Βέροια-Παναθηναϊκός 1-0

Η Βέροια όντας καλύτερη σε όλη την διάρκεια του αγώνα με τον Παναθηναϊκό ο οποίος ήταν τραγικός σε όλο το ματς και επικράτησε με 1-0 παίρνοντας ένα χρυσό τρίποντο. 

Δεύτερη συνεχόμενη ήττα για τον Παναθηναϊκό που έχασε και από την Βέροια με 1-0 εκτός έδρας αλλά αυτό που πρέπει να προβληματίσει το τριφύλλι ήταν η τραγική του εικόνα για 80' περίπου λεπτά. Είναι χαρακτηριστικό ότι οι πράσινοι έτρεξαν, πίεσαν και έπαιξαν καλύτερα από τον αντίπαλο τους μόνο στο τελευταίο δεκάλεπτο και αυτό δεν έφτανε.
Θα ήταν βέβαια άδικο και για την Βέροια που ήταν ανώτερη στα 80' του αγώνα και είχε πολλές και κλασικές ευκαιρίες να χάσει έστω και έναν βαθμό από τον Παναθηναϊκό. Αντίθετα με το τρίποντο που πήρε η ομάδα του Στέφανου Γαϊτάνου έκανε ένα τεράστιο βήμα όσον αφορά την παραμονή της στην Super League και για τη νέα σεζόν.

Η ταυτότητα του αγώνα:


Γήπεδο: Δημοτικό Στάδιο Βέροιας.

Διαιτητής: Α. Αρετόπουλος.

Βοηθοί: Χ. Ακρίβος, Π. Σταθόπουλος.

Συνθέσεις:

Βέροια (Γαϊτάνος): Καντιμοίρης, Μαλόν, Όστοιτς, Μαραγκός, Αμαραντίδης, Βεργώνης, Μπαλάφας, Μπαργκάν (45' Νουμίτρου), Μπεν, Γεωργιάδης (64' Τάτος), Κάμπορα (76' Νέτο).

Παναθηναϊκός (Ανατασίου): Στιλ, Τριανταφυλλόπουλος, Ταυλαρίδης, Σίλντενφελντ, Νάνο, Μέντες (46' Λαγός), Νίνης (58' Ατζαγκούν), Πράνιτς, Μαυρίας, Καρέλης (69' Κλωναρίδης), Πέτριτς.

Γκολ: 36' Μπεν.

Κίτρινες: 66' Αμαραντίδης, 90+ Καντιμοίρης/11' Ταυλαρίδης, 14' Σίλντενφελντ, 90+ Λαγός.

Ανώτερη σε όλο το 90' η Βέροια.

Η Βέροια απείλησε για πρώτη φορά στο 5' με τον κύριο εκφραστή των επιθετικών της ενεργειών στο πρώτο ημίχρονο. Ο Μπαργκάν πήρε την μπάλα έξω από την περιοχή και έκανε το συρτό σουτ με τον Στιλ να πέφτει στην αριστερή του δεξιά γωνία και να πιάνει εύκολα την μπάλα.
Οι γηπεδούχοι εκμεταλλεύτηκαν το επιθετικό τους τρανζίσιον στο 20' και βγήκαν ωραία στην αντεπίθεση με τον Γεωργιάδη να είναι στον Μπεν. Ο επιθετικός της Βέροιας μπήκε στην περιοχή έκανε το πλασέ αλλά ο Στιλ με το πόδι έδιωξε την μπάλα και έσωσε την εστία του. 
Το τριφύλλι προσπάθησε να γίνει απειλητικό για πρώτη φορά στο 22' με τον Νάνο να κάνει την σέντρα τον Πέτριτς να μην μπορεί να πάρει την κεφαλιά και τον επερχόμενο Μαυρία παρά την προβολή που επιχείρησε να μην βρίσκει στην μπάλα.
Λάθος ο "Τριάντα", γκολ ο Μπεν.
Η Βέροια με τον Μπαργκάν και πάλι στο 27' απείλησε αλλά το σουτ του επιθετικού των γηπεδούχων το μπλόκαρε εύκολα ο γκολκίπερ του Παναθηναϊκού. Είναι χαρακτηριστικό ότι το τριφύλλι μέχρι εκείνη την στιγμή δεν είχε ούτε μια τελική την ώρα που η Βέροια είχε οκτώ σουτ προς την εστία των πράσινων.
Η ομάδα της Ημαθίας εκμεταλλεύτηκε την υπεροχή της μετά από ένα λάθος της άμυνας του Παναθηναϊκού και συγκεκριμένα του Τριανταφυλλόπουλου. Ο αμυντικός των πράσινων έγινε κάτοχος της μπάλας στο δεξί άκρο της άμυνας, πήγε να περάσει τον Μπεν ο οποίος έκοψε την μπάλα και αυτή πήγε στον Κάμπορα μέσα στην περιοχή. Ο επιθετικός της Βέροιας είδε την κίνηση του Μπεν ο οποίος έγινε κάτοχος της μπάλας και πάλι, πέρασε τον "Τριάντα" και με ωραίο διαγώνιο σουτ άνοιξε το σκορ.
Μπήκε δυνατά και πάλι η Βέροια.
Οι γηπεδούχοι ξεκίνησαν δυνατά και το δεύτερο ημίχρονο και είχαν δυο καλές στιγμές στο 47' και στο 50' αλλά τα σουτ του Μπεν από πλάγια αριστερά έφυγαν πάνω από την εστία του Στιλ.
Το πρώτο σουτ προς την εστία του Καντιμοίρη στο οποίο χρειάστηκε να επέμβει ο γκολκίπερ των γηπεδούχων ήρθε στο 57' όταν ο Πέτριτς προσπάθησε να δώσει στον Μαυρία η μπάλα έφτασε στον Καρέλη πέρασε έναν αντίπαλο του και μπήκε στην περιοχή αλλά το σουτ του ήταν αδύναμο και μπλόκαρε ο γκολκίπερ της Βέροιας.
Οι παίκτες της Βέροιας είχαν τον έλεγχο του αγώνα και προσπαθούσαν να χτυπήσουν στις αντεπιθέσεις για να φτάσουν σε ένα δεύτερο γκολ και να μην μείνει το ρευστό 1-0. Στο 70' ο Μπεν έγινε αποδέκτης της μπάλας μέσα στην περιοχή και γύρισε την μπάλα η οποία κόντραρε στον Ταυλαρίδη και έφυγε κόρνερ.
Με την εκτέλεση του κόρνερ από τα αριστερά ο Βεργώνης πήρε την κεφαλιά και ανάγκασε τον Στιλ να πέσει στην αριστερή του γωνία και να απομακρύνει την μπάλα με μια σωτήρια επέμβαση.
Ο Παναθηναϊκός άρχισε να πιέζει, να έχει την κατοχή της μπάλας και να προσπαθεί να κάνει κάτι μόνο μετά το 80' και με τους πράσινους να εκμεταλλεύονται την καλή φυσική τους κατάσταση σε σχέση με τους αντίπαλους τους.
Δεν βρήκαν όμως καθαρές ευκαιρίες για γκολ και το μόνο που κατάφεραν ήταν στο 88' να απειλήσουν μετά από κόρνερ του Πράνιτς από τα δεξιά με τον Καντιμοίρη στην προσπάθεια του να διώξει να στέλνει την μπάλα στο αριστερό κάθετο δοκάρι της ομάδας του.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου