Τελευταία Νέα

23/3/15

29η Aγωνιστική Super League : Πλατανιάς-ΑΕΛ Καλλονή 1-0


Ο Πλατανιάς με γκολ του Τόρες στο 47' επικράτησε με 1-0 της Καλλονής και παρέμεινε ζωντανός στην μάχη της παραμονής στην Super League καθώς έχει το πιο εύκολο πρόγραμμα από τις ομάδες που μάχονται για την σωτήρια.

Μία σπουδαία επικράτηση που τον διατηρεί ζωντανό στο παιχνίδι της παραμονής πήρε ο Πλατανιάς επικρατώντας με 1-0 της Καλλονής χάρη σε ένα γκολ του Τόρες στην αρχή του δευτέρου μέρους. Αυτή ήταν η πρώτη νίκη για την ομάδα των Χανίων μετά από ενάμιση χρόνο και αν οι γηπεδούχοι εκμεταλλευτούν την έδρα τους τότε θα αυξήσουν και άλλο τις πιθανότητες τους για παραμονή.
Όσο για την Καλλονή ήταν καλύτερη στην διάρκεια του πρώτου μέρους αλλά δεν ευτύχησε να πετύχει κάποιο γκολ και στο δεύτερο μέρος η απόδοση των φιλοξενούμενων κυμάνθηκε σε μέτρια επίπεδα με την ομάδα του Βαγγέλη Βλάχου να γνωρίζει την δεύτερη συνεχόμενη ήττα της αλλά να μην έχει πρόβλημα όσον αφορά την παραμονή καθώς έχει να παίξει με ΟΦΗ και Νίκη Βόλου κάτι το οποίο της δίνει ακόμα έξι βαθμούς.


Η ταυτότητα του αγώνα:


Γήπεδο: "Δημοτικό Γήπεδο Περιβολιών".

Διαιτητής: Σταύρος Μάνταλος.

Βοηθοί: Β. Καραβασίλης, Τ. Πετρόπουλος.

Συνθέσεις:

Πλατανιάς (Παράσχος): Ολιμπά, Αποστολόπουλος, Μπανανά, Ιτούα, Ζαραδούκας (58' Νέπλιακ) , Κάσιο (27' Γκαβιλάν), Τέτε, Αγκιλέρα, Μενδρινός, Τόρες, Μιλούνοβιτς (79' Μαχαμάτ).

ΑΕΛ Καλλονής (Βλάχος): Χογκ, Τσαμπούρης, Αναστασιάδης, Αντέγιο, Πιπίνης (49' Γιορέντε), Καλτσάς (76' Ξυδάς),  Στεφάνοβιτς, Μανούσος, Λεοζίνιο. Ναβάρο (63' Χουάνμα), Πετρόπουλος.

Γκολ: 47' Τόρες.

Κίτρινες: 29' Ιτούα, 75΄Ολιμπά, 89' Αποστολόπουλος/8' Μανούσος, 11' Αναστασιάδης, 20' Καλτσάς, 30' Λεοζίνιο.

Από ένα ημίχρονο η κάθε ομάδα.

Ο Πλατανιάς ως γηπεδούχος ήταν αυτός που μπήκε καλύτερα στο παιχνίδι με τον Αποστολόπουλο στο 6' να κάνει πολύ ωραία ενέργεια και σέντρα από τα δεξιά αλλά ο Κάσιο που έπιασε το σουτ από το ύψος του πέναλτι κατάφερε να στείλει την μπάλα πάνω από την εστία του Χογκ.
Στο επόμενο λεπτό ο Τσαμπούρης έκανε την σέντρα-σουτ με τον Ολιμπά να είναι εκτός εστίας και με μια εκτίναξη να διώχνει την μπάλα σε κόρνερ. Από την εκτέλεση του κόρνερ ο Μανούσος με "μανσέτα" έστειλε την μπάλα στα δίχτυα με τον Μάνταλο σωστά να ακυρώνει το γκολ.
Δοκάρι με τον Πετρόπουλο.
Οι φιλοξενούμενοι που είχαν πάρει τα ηνία του αγώνα στο 27' βρέθηκαν κοντά στο γκολ όταν σε σέντρα του Μανούσου από τα αριστερά ο Πετρόπουλος πήδηξε πιο ψηλά αλλά η κεφαλιά του κατέληξε στο αριστερό κάθετο δοκάρι του Ολιμπά και μετά στα χέρια του γκολκίπερ του Πλατανιά.
Στο 42΄επαναλήφθηκε το ίδιο σκηνικό με σέντρα από τα αριστερά του Μανούσου και τον Πετρόπουλο που έκανε την κίνηση να μην προλαβαίνει να βρει την μπάλα για να την σπρώξει στα δίχτυα.
Με την λήξη του πρώτου ημιχρόνου ο Λεοζίνιο έβγαλε στον Μανούσο ο οποίος βρέθηκε τετ α τετ με τον Ολιμπά αλλά το σουτ που επιχείρησε δεν μπόρεσε να νικήσει τον πορτιέρο των γηπεδούχων.
Πίεσαν και σκόραραν οι γηπεδούχοι.
Με την έναρξη του δευτέρου μέρους οι γηπεδούχοι μπήκαν πιο δυνατά στον αγώνα και πίεσαν την άμυνα των φιλοξενούμενων με στόχο ένα γκολ. Στο 46' ο Αποστολόπουλος μπήκε και πάλι από τα δεξιά έκανε την παράλληλη μπαλιά αλλά ο Τόρες δεν πρόλαβε με την προβολή να νικήσει τον Χογκ.
Στο ίδιο λεπτό ο Αγκιλέρα έγινε κάτοχος της μπάλας μέσα στην περιοχή μετά από πάσα του Τόρες αλλά το σουτ που επιχείρησε έδιωξε σε κόρνερ ο Χογκ.
Με την εκτέλεση του κόρνερ ο Ιτούα πήρε την πρώτη κεφαλιά με την μπάλα να κοντράρει και να φτάνει στον Τόρες ο οποίος με νέα κεφαλιά νίκησε τον Χογκ και έδωσε το προβάδισμα στην ομάδα του.
Οι γηπεδούχοι έδειξαν να πατούν καλύτερα στο γήπεδο σε αντίθεση με τους φιλοξενούμενους που μέχρι να συνέλθουν από το γκολ που δέχτηκαν χρειάστηκε να περάσει 15-20 λεπτά και ενώ ο Βαγγέλης Βλάχος έριξε στην μάχη και τον Χουάνμα.
Ο Ισπανός επιθετικός μάλιστα έχασε τεράστια ευκαιρία για την ισοφάριση στο 71' όταν σε κόρνερ από τα αριστερά πήρε την κεφαλιά αλλά ο Ολιμπά με το ένα χέρι απομάκρυνε αρχικά και εν συνεχεία ο Αποστολόπουλος έδιωξε.
Η τελευταία καλή στιγμή του ματς χάθηκε με τον Πετρόπουλο στο 75' όταν ο Έλληνας φορ επιχείρησε να κάνει το σουτ αλλά τελευταία στιγμή ο Αποστολόπουλος έβαλε την προβολή για να στείλει την μπάλα κόρνερ.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου