Τελευταία Νέα

5/3/15

9η Aγωνιστική Top-16 Euroleague E' Όμιλος : Παναθηναϊκός - Μπαρτσελόνα 77-81

Παναθηναϊκός - Μπαρτσελόνα 77-81 | onsports.gr

Στο τέταρτο φετινό ραντεβού των δύο ομάδων, ο Παναθηναϊκός έχασε από την Μπαρτσελόνα (81-77) και δυσκόλεψε τη ζωή του για πρόκριση και -κυρίως- πλεονέκτημα.

Μία, δύο, τρεις, ούτε την τέταρτη φορά τα κατάφερε! O Παναθηναϊκός δεν μπόρεσε να κάμψει την αντίσταση της Μπαρτσελόνα, γνωρίζοντας την ήττα με σκορ 81-77 για την 9η αγωνιστική του Top-16. 

Οι πράσινοι -που ουσιαστικά δεν εκμεταλλεύτηκαν το... δώρο του Ερυθρού Αστέρα κόντρα στην Μακάμπι- έμειναν στο 5-4 κι έχασαν την ευκαιρία να βρεθούν ακόμα πιο κοντά στην πρόκριση στα πλέι οφ, ενώ και η κατάληψη της δεύτερης θέσης δυσκολεύει πολύ, δεδομένου ότι οι Καταλανοί είναι ήδη μια νίκη μπροστά κι έχουν το τριφύλλι στην ισοβαθμία. 

Για την ελληνική ομάδα -που έχει παράπονα για ορισμένα… φαλτσοσφυρίγματα των διαιτητών- μοιραίος ήταν ο Νέλσον που στο τελευταίο λεπτό σπατάλησε την επίθεση για την ισοφάριση (στο 74-77), δεχόμενος αρχικά τάπα σε σουτ τριών πόντων και κάνοντας λάθος πάσα στην εξέλιξη της φάσης.

Ο Μπατίστα είχε 16 πόντους κι 9 ριμπάουντ για τους πράσινους, 14 έβαλε ο Γκιστ κι άλλους 12 ο Διαμαντίδης. Ντόελμαν (21), Πλάις (15) και Ναβάρο (17π.) έκαναν τη ζημιά. 

Το ματς:
Μυαλωμένα και στις δύο άκρες του παρκέ μπήκε ο Παναθηναϊκός. Διότι δεν είναι μόνο η εξαιρετική του άμυνα (που επέτρεπε καλάθια με το… σταγονόμετρο στην Μπάρτσα), ήταν και η… σωστή εμμονή του στον Μπατίστα που παρά το ότι είχε απέναντί του τον «δεινόσαυρο» Τόμιτς, τα πήγαινε εξαιρετικά και έδινε προβάδισμα στην ομάδα του (11-6). Παρά τα γρήγορα δύο φάουλ του Γκιστ, ο Φώτσης ανταποκρίθηκε άψογα στις απαιτήσεις και μέσω αυτού (5 πόντοι), ο Εξάστερος κρατούσε τα «ηνία» του ματς (18-11). Ωστόσο, η είσοδος των Ναβάρο και Πλάις στην… αντίπερα όχθη, έδωσαν μια ώθηση στους Καταλανούς που έκλεισαν την περίοδο στο -3, 21-18. 

Το αναγκαστικό ροτέισον -για λόγους ξεκούρασης- που έκανε ο Ιβάνοβιτς δεν βγήκε επ’ ουδενί σε καλό στο τριφύλλι. Διότι χάθηκε, σχεδόν ολοκληρωτικά ο ρυθμός στην επίθεση (Νέλσον, Μαυροκεφαλίδης δεν έδωσαν τίποτα), ενώ και η άμυνα έγινε πολύ… soft. Ο Ναβάρο, λοιπόν, απέδειξε τα «δολοφονικά» του ένστικτα (ήδη 8 πόντους) και η Μπάρτσα όχι μόνο επέστρεψε, αλλά πέρασε και μπροστά για πρώτη φορά, 23-25. Παππάς και Λαουάλ έδωσαν το… κάτι διαφορετικό, ενώ και ο μέχρι τότε… εξαφανισμένος Σλότερ, δήλωσε «παρών», διατηρώντας τους γηπεδούχους σε θέση ισχύος (32-30). Και στο τελευταίο τρίλεπτο ήρθε η πράσινη «κατάρρευση». Μην πετυχαίνοντας πόντο και με τους Αμπρίνες-Τόμιτς να κάνουν θραύση, οι «μπλαουγκράνα» (με… σύμμαχο 2-3 φαλτσοσφυρίγματα) έτρεξαν σερί 0-10 και πήγαν στα αποδυτήρια, έχοντας βάλει πολύ δύσκολα στον Παναθηναϊκό, 32-42.

Προς στιγμήν, οι φιλοξενούμενοι κρατούσαν την «ασφάλεια» διψήφιας διαφοράς (κάνοντας σχεδόν συνέχεια το ίδιο play στο pick and roll). Σιγά-σιγά, όμως, η άμυνα θύμισε ξανά… Παναθηναϊκό. Και με τον Μπατίστα να μην «μασάει» από ύψη, σώματα και αντιπάλους και τον Γκιστ να ξεσηκώνει το ΟΑΚΑ, το τριφύλλι βρέθηκε εκ νέου στο -5 (45-49). Οι παίκτες του Ιβάνοβιτς είχαν κρατήσει τους αντιπάλους τους σε μόλις 7 πόντους σε 8 λεπτά, αλλά εκεί που είχαν πλησιάσει, έχυναν την καρδάρα με το γάλα. Διότι δεν μπορούσαν να κάνουν το… μπαμ να περάσουν μπροστά και την ίδια ώρα ο Πλάις συνέχιζε να κάνει το παιχνίδι της ζωής του. Απ’ αυτόν άλλωστε (12 πόντους) διαμορφώθηκε και το 52-57 στο 30’. 

Μπορεί οι διαιτητές να χρέωναν τεχνική ποινή στον Ιβάνοβιτς, μπορεί ο Ναβάρο να συνέχιζε το βιολί του και η Μπαρτσελόνα να προηγείται ξανά με 7 (56-63), ωστόσο οι παίκτες του Παναθηναϊκού ήταν διατεθειμένοι να… πεθάνουν στο παρκέ για το ροζ φύλλο αγώνα. Ο Νέλσον το πάλευε, αλλά ο αρχηγός των Καταλανών θύμιζε τον μεγάλο αστέρα του μπάσκετ και δικό του τρίποντο ήταν αυτό που έδειξε να σφίγγει τη θηλιά γύρω απ’ τους πράσινους (67-75). Κι όμως δύο συνεχόμενες «βόμβες» από Σλότερ και Γκιστ, έφεραν τους πρωταθλητές Ελλάδας σε απόσταση… αναπνοής (73-75), βάζοντας φωτιά στο κατάμεστο ΟΑΚΑ. Στα τελευταία 30’’, όμως, ο Νέλσον έκανε το λάθος και τα πάντα γκρέμισαν. Διότι όχι μόνο δέχθηκε τάπα σε σουτ τριών πόντων για την ισοφάριση (στο 74-77), αλλά στο… καπάκι έκανε και λάθος πάσα, κάνοντας ουσιαστικά «δώρο» τη νίκη στην Μπάρτσα. Παρά το ασύλληπτο τρίποντο του Διαμαντίδη, ο Σατοράνσκι ήταν ψύχραιμος απ’ τη βολή κι έγραψε το τελικό 77-81. 

Τα δεκάλεπτα: 21-18, 32-42, 52-57, 77-81 

Παναθηναϊκός (Ντούσκο Ιβάνοβιτς): Σλότερ 9 (3), Μποχωρίδης, Γιάνκοβιτς, Φώτσης 9, Νέλσον 7, Παππάς 6, Μαυροκεφαλίδης, Διαμαντίδης 12 (3), Γκιστ 14 (2), Μπατίστα 16, Μπλουμς, Λαουάλ 4.

Μπαρτσελόνα (Τσάβι Πασκουάλ): Ντόελμαν 21, Χεζόνια, Χουέρτας 2, Αμπρίνες 9 (1), Ναβάρο 17 (3), Σατοράνσκι 7, Πλάις 15, Τόμας 2, Όλεσον, Λάμπε, Νάχμπαρ, Τόμιτς 8.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου