Τελευταία Νέα

1/4/15

Εθνική Κύπρου 2004-Εθνική Ελλάδας 2004 1-6 (ΦΙΛΙΚΟ).

Όπως τότε…
Σε μία ξεχωριστή αναμέτρηση που διεξήχθη στο "ΓΣΠ", η πρωταθλήτρια Ευρώπης του 2004 Εθνική Ελλάδας αντιμετώπισε την Εθνική Κύπρου εκείνης της περιόδου και θριάμβευσε με 6-1.
Το "ΓΣΠ" της Λευκωσίας έζησε μεγάλες στιγμές το απόγευμα της Τετάρτης (1/4) καθώς τέθηκαν αντιμετώπες η Εθνική Ελλάδας που κατέκτησε το Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα στην Πορτογαλία το 2004 και η Εθνική Κύπρου της ίδιας περιόδου, σε ένα ματς που έγινε κατόπιν πρωτοβουλίας του τότε αρχηγού της "γαλανόλευκης" και νυν ευρωβουλευτή Θοδωρή Ζαγοράκη και της  Κύπριας Ευρωβουλευτού, Ελένης Θεοχάρους.
inner
Στόχος της αναμέτρησης ήταν η συλλογή χρημάτων για τους "Εθελοντές Γιατρούς", με το σύνολο του Ότο Ρεχάγκελ να επικρατεί τελικά με το εντυπωσιακό 6-1.
Το ημίχρονο της αναμέτρησης (ο αγώνας χωρίστηκε σε δύο 35λεπτα) δεν ανέδειξε κάποιον νικητή, με τις δύο ομάδες να μένουν στο 1-1.
Η Εθνική Ελλάδας προηγήθηκε μόλις στο 6ο λεπτό με τον χρυσό σκόρερ της στον τελικό του Euro 2004 κόντρα στην Πορτογαλία, Άγγελο Χαριστέα, ο οποίος βρήκε δίχτυα με πλασέ ενώ η Κύπρος έφερε το ματς στα ίσα επτά λεπτά αργότερα, όταν ο Μιχάλης Κωνσταντίνου νίκησε σε τετ α τετ τον Αντώνη Νικοπολίδη.
Στο δεύτερο μέρος ωστόσο οι πρωταθλητές Ευρώπης του 2004 πάτησαν... γκάζι και άφησαν πίσω τους αντιπάλους τους, παίρνοντας μία μεγάλη σε εύρος νίκη.
Ο Καραγκούνης έδωσε εκ νέου προβάδισμα στην Εθνική Ελλάδας στο 38' με κοντινό σουτ, ο Γιαννακόπουλος στο 40' εκμεταλλεύτηκε την ασίστ του Ζαγοράκη και απέναντι στον εξουδετερωμένο Μορφή έγραψε το 3-1, ενώ στο 55' ο ίδιος παίκτης σημείωσε το 4-1 με πλασέ πάνω από τον Κύπριο γκολκίπερ.
Το 5-1 για την ομάδα του Ότο Ρεχάγκελ έγινε από τον Λάκη στο 57' ενώ το τελικό 6-1 διαμορφώθηκε με "κεραυνό" του Καφέ στο 61ο λεπτό.

inner

Οι συνθέσεις των δύο ομάδων:

Κύπρος (Πάμπος Χριστοδούλου): Παναγιώτου, Θεοδότου, Λουκά, Οκκαρίδης, Γεωργίου, Σατσιάς, Χριστοδούλου, Καϊάφας, Εγκωμίτης, Οκκάς, Κωνσταντίνου.
Στο δεύτερο μέρος έπαιξαν ως οι αλλαγή και οι: Μορφής, Γιασεμάκης, Ελευθερίου, Μιχαήλ, Ηλία, Δασκαλάκης, Λάμπρου, Νεοφύτου, Αριστοκλέους.
Ελλάδα (Ότο Ρεχάγκελ): Νικοπολίδης (27' Χαλκιάς), Σεϊταρίδης, Καψής (13' Νταμπίζας), Δέλλας, Φύσσας, Μπασινάς, Ζαγοράκης, Καραγκούνης, Γιαννακόπουλος, Χαριστέας, Βρύζας (29' Λάκης).

                 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου