Τελευταία Νέα

20/5/15

1η αγωνιστική των play-off της Superleague : Ατρόμητος - ΠΑΟΚ 1-1

Έβγαλαν τα… μάτια τους

Ατρόμητος και ΠΑΟΚ πήραν από ένα βαθμό μετά το 1-1 του Περιστερίου με τις δυο ομάδες να έχουν από μία μεγάλη ευκαιρία στο τέλος του αγώνα.

'Eνα πολύ όμορφο παιχνίδι που κράτησε αμείωτο το ενδιαφέρον των φιλάθλων που το παρακολούθησαν έγινε στο Περιστέρι. Με πολύ φρέσκ, αφού ο Παναθηναϊκός τις... παρενέργειες του 0-4 του Παναθηναϊκού στην Τρίπολη, Ατρόμητος και ΠΑΟΚ κυνήγησαν μέχρι τέλους τη νίκη, αλλά τελικά οι τερματοφύλακες και οι.., επιθετικοί τους είχαν άλλη άποψη.
Το τελικό 1-1 κρίθηκε από σούπερ επεμβάσεις του Μπάρκα (μπήκε ως αναγκαστική αλλαγή στα τελευταία λεπτά) και του Ιτάνζ, αλλά και στην κακή μέρα (εκτελεστικά) του Κλάους και του Μακ.
Η ισοπαλία δεν άφησε κανέναν ικανοποιημένο, αφού ο Παναθηναϊκός πήρε ήδη προβάδισμα για την πρωτιά, ωστόσο, είναι ακόμη υπάρχει πολύς δρόμος μπροστά.    

Η ταυτότητα του αγώνα:

Γήπεδο: Δημοτικό Στάδιο Περιστερίου.
Διαιτητής: Ανδρέας Παππάς (Αθηνών)
Συνθέσεις:
Ατρόμητος: Γκορμπούνοφ, Γκαρσία (62' Δημούτσος), Κατσουράνης, Λαζαρίδης,Φυτανίδης, Κιβρακίδης, Κούρος (50' Κοντοές), Αγκουαζί, Ουμπιδες, Ναπολεόνι, Καραμάνος
ΠΑΟΚ: Ιτάνζ, Ρατς, Κίτσιου, Τζαβέλλας, Βίτορ, Κάτσε (85' Πόζογλου), Νομπόα, Τζιόλης, Μακ, Περέιρα, Αθανασιάδης
Γκολ: 7' Αγκουαζί, 32' Περέιρα.
Κάρτες: 40' Κιβρακίδης, 43' Τζιόλης, 54' Γκαρσία. 60' Βίτορ, 75' Αθανασιάδης, 87' Ρατς, 90'+2' Αγκουαζί,
Η βαθμολογία των Playoffs:
ΘΕΣΗΟΜΑΔΑΒΑΘΜΟΙ
1.Παναθηναϊκός5 (4-0)
2.ΠΑΟΚ3 (1-1)
3.Ατρόμητος1 (1-1)
4.Αστέρας1 (0-4)

Γκολ ο Ατρόμητος.

Μόλις στο 7' ο Ατρόμητος άνοιξε το σκορ, στην πρώτη του επίσκεψη στα καρέ του ΠΑΟΚ. Οι γηπεδούχοι κέρδισαν κόρνερ, ο Σαρλ Ιτάνζ έκανε παιδικό λάθος σε προσπάθειά του να διώξει την μπάλα με τις γροθιές, αυτή έφτασε στον αμαρκάριστο, Αγκουαζί, ο οποίος σε κενό τέρμα έκανε το 1-0 για την ομάδα του, παρά την προσπάθεια του Κίτσιου να διώξει την μπάλα πάνω στην γραμμή. Πάντως, και στα τηλεοπτικά ριπλέι φάνηκε η μπάλα να περνά την τελική γραμμή. Ευθύνη στην φάση του γκολ έχει και ο Ράζβαν Ρατς, ο οποίος "ξεχνάει" τον παίκτη του Ατρόμητου και εκείνος πετυχαίνει ένα εύκολο γκολ.
Επτά λεπτά αργότερα ο ΠΑΟΚ απείλησε με αξιώσεις για πρώτη φορά την εστία του Γκορμπούνοφ. Ο Τζιόλης βρήκε πολύ ωραία τον Κίτσιου, εκείνος σέντραρε, ο Αθανασιάδης βρέθηκε στην πορεία της μπάλας, αλλά η κεφαλιά που έπιασε πέρασε απελπιστικά πολύ πάνω από τα δοκάρια των γηπεδούχων.
Αυτή ήταν μία από τις ελάχιστες φάσεις του πρώτου εικοσαλέπτου, αφού μετά το 1-0 οι δύο ομάδες δεν μπορούσαν να κυκλοφορήσουν την μπάλα με σωστό τρόπο, με αποτέλεσμα να βλέπουμε ένα παιχνίδι λαθών με τους κεντρικούς αμυντικούς των δύο ομάδων να προσπαθούν να "κάνουν" παιχνίδι.
Πάντως, μετά την επίτευξη του γκολ του Ατρόμητου, φάνηκε αυτό που λίγο-πολύ έγινε αντιληπτό από την αρχή του αγώνα και είχε να κάνει με τις θέσεις των παικτών του ΠΑΟΚ στο γήπεδο. Ο "Δικέφαλος" έπαιζε με δύο επιθετικούς (Περέιρα και Κλάους), ενώ στα άκρα της επίθεσης κινούνταν οι Μακ και Κάτσε.

Ισοφάρισε ο Περέιρα.

Στο 32' ο ΠΑΟΚ έφερε το ματς στα ίσα. Οι παίκτες του Γεωργιάδης εκμεταλλεύτηκαν με τον καλύτερο τρόπο τη σύγχυση που δημιούργησε ένα πλάγιο! Ο Τζιόλης έγινε με τα πολλά κάτοχος της μπάλας μέσα στην περιοχή, κράτησε την μπάλα αντί να σουτάρει, την κατάλληλη στιγμή την "γύρισε" στην απέναντι πλευρά, όπου ο αμαρκάριστος, Φακούντο Περέιρα, δεν δυσκολεύτηκε να πετύχει το γκολ και να κάνει το 1-1.
Στο 35' ο Ατρόμητος έχασε μία τεράστια ευκαιρία για να πάρει και πάλι προβάδισμα στο σκορ. Ο Κούρος γύρισε την μπάλα στην περιοχή του ΠΑΟΚ, ο Καραμάνος έπιασε την κεφαλιά, η μπάλα έφτασε στον αμαρκάριστο, Ναπολεόνι, ο οποίος, όμως, είδε τον Σαρλ Ιτάνζ να αποκρούει το -κατά κάποιον τρόπο- τετ α τετ του. Καλή αντίδραση από τον Καμερουνέζο, ο οποίος έδειξε να ξεπερνά το μεγάλο λάθος που έκανε στην φάση του 1-0.
Αυτή ήταν και η τελευταία φάση του πρώτου μέρους, αφού στα επόμενα δέκα λεπτά δεν έγινε κάτι άξιο αναφοράς. Ήταν εμφανές ότι και οι δύο ομάδες προτίμησαν να πάνε στα αποδυτήρια με το 1-1, παρά να ρισκάρουν και να δεχθούν κάποιο γκολ.
Ωραίο φάουλ ο Γκαρσία.
Στο 50' ο Ατρόμητος έφτασε ξανά στο 2-1, αλλά η μπάλα δεν του έκανε το χατίρι. Ο Πίτου Γκαρσία εκτέλεσε ένα φάουλ, αλλά η μπάλα πέρασε ξυστά από το αριστερό δοκάρι της εστίας του Σαρλ Ιτάνζ, που έδειχνε, ωστόσο, να ελέγχει την φάση.

Στο 59' και πάλι ο Γκαρσία βρέθηκε σε πλεονεκτική θέση, αλλά το σουτ του Ισπανού, μπλόκαρε ο Καμερουνέζος πορτιέρο του ΠΑΟΚ.
Στο 62' ο "Δικέφαλος" έχασε την πρώτη του κλασσική ευκαιρία στο δεύτερο μέρος. Ο Νομπόα βρήκε πολύ όμορφα τον Περέιρα, εκείνος έφερε την μπάλα μπροστά του, πλάσαρε, αλλά η μπάλα βρήκε την τελευταία στιγμή στους αμυντικούς του Ατρομήτου και κατέληξε κόρνερ.
Στο 75' είχαμε μία σφοδρή σύγκρουση με πρωταγωνιστές τον Γκορμπούνοφ και τον Αθανασιάδη, σε προσπάθεια του δεύτερου να κάνει μία προβολή για γκολ. Ο πορτιέρο του Ατρομήτου χτύπησε και έμεινε κάτω για αρκετά λεπτά, μέχρι να γίνει αντιληπτό ότι δεν μπορεί να συνεχίσει. Στο 83' τον αντικατέστησε ο Μπάρκας και
Στο 84' ο ΠΑΟΚ έχασε ανεπανάληπτη ευκαιρία να κάνει το 1-2 και να "παγώσει" το Περιστέρι. Ο Μακ πάσαρε στον Περέιρα, εκείνος έδωσε με την μία την μπάλα στον Αθανασιάδη, ο επιθετικός του ΠΑΟΚ την έφερε μπροστά του, σούταρε, αλλά ο Μπάρκας, που μόλις είχε περάσει στον αγωνιστικό χώρο έδιωξε πολύ δύσκολα σε κόρνερ.
Στο 89' και ο Ατρόμητος σπατάλησε τεράστια ευκαιρία για να κάνει το 2-1. Ο Ούμπιδες πέρασε κάθετη μπαλιά στον Καραμάνο, ο Έλληνας επιθετικός βρέθηκε σε θέση τετ α τετ, αλλά ο Ιτάνζ ήταν εκεί και απέκρουσε την μπάλα.
Στο 94' ο νεοεισελθών πορτιέρο του Ατρομήτου χρειάστηκε να επέμβει ξανά. Ο Πόζογλου σούταρε από μακριά, αλλά και πάλι ο Μπάρκας ήταν εκεί και απέκρουσε δύσκολα την μπάλα σε κόρνερ. Στη συνέχεια της φάσης είχε απάντηση και στο σέντρα-σουτ του Νομπόα, αφού μπλόκαρε την μπάλα.
Πάλι ο Ιτάνζ!
Ο Καμερουνέζος πορτιέρο του ΠΑΟΚ δεν θα μπορούσε να αφήσει αναπάντητη την επέμβαση του Μπάρκα. Ο Ιτάνζ απέκρουσε και πάλι σουτ του Καραμάνου στο τελευταίο λεπτό των καθυστερήσεων και έτσι κράτησε το 1-1 χαρίζοντας τον βαθμό της ισοπαλίας στην ομάδα του.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου