Τελευταία Νέα

24/5/15

2η αγωνιστική των play-off της Superleague : Παναθηναϊκός-Ατρόμητος 2-0

Ο Παναθηναϊκός με μια εκπληκτική εμφάνιση και με κορυφαίους τους Νίνη, Μπεργκ κέρδισε και τον Ατρόμητο με 2-0 κάνοντας το δυο στα δυο στα πλέι οφ, αποσπάστηκε τέσσερις βαθμούς από τον ΠΑΟΚ και κουνάει ήδη το σεντόνι του Champions League. 
Δεύτερη εκπληκτική εμφάνιση για τον Παναθηναϊκό και δεύτερη νίκη στα πλέι οφ με τους πράσινους να επικρατούν του Ατρόμητου με 2-0 και να ξεκλειδώνουν την πολυπρόσωπη άμυνα των φιλοξενούμενων με Σουηδικό κλειδί, τον Μάρκους Μπεργκ, ο οποίος πέτυχε και τα δυο γκολ των πράσινων στο δεύτερο 45λεπτο.
Χρειάστηκε βέβαια μια μαγική κίνηση από τον Νίνη στο πρώτο τέρμα και μια εξαιρετική σέντρα από τον Μαυρία στο δεύτερο γκολ ώστε ο Μπεργκ απλά να τελειώσει τις φάσεις όπως ο ίδιος γνωρίζει, καλύτερα από τον καθένα δηλαδή και να δώσει το τρίποντο στον Παναθηναϊκό.
Οι πράσινοι δεν συνάντησαν δυσκολίες κάνοντας ένα πολύ καλό παιχνίδι το οποίο παραλίγο να τινάξει στον αέρα ο Αρετόπουλος με την απόφαση του να ακυρώσει κακώς το γκολ του Ταυλαρίδη στο 44' δείχνοντας φάουλ που μόνο αυτός και ο δεύτερος βοηθός, ο κ. Τάτσης είδαν. Η απόφαση αυτή έφερε αντίδραση από την εξέδρα και αντικείμενα στον αγωνιστικό χώρο με αποτέλεσμα να διακοπεί ο αγώνας για ένα λεπτό.
Η ακύρωση του γκολ όμως φαίνεται πως πείσμωσε τους πράσινους που μπήκαν στο δεύτερο 45λεπτο και μάσαγαν σίδερα μην αφήνοντας τον Ατρόμητο να μπορέσει να αντιδράσει.
Ο Παναθηναϊκός παρατάχθηκε στον αγωνιστικό χώρο του Απόστολος Νικολαϊδης με μια "αναγκαστική" αλλαγή θα μπορούσαμε να πούμε σε σχέση με την ενδεκάδα της Τρίπολης καθώς ο Γιάννης Αναστασίου άφησε στον πάγκο τον Λαγό ο οποίος είχε κάποιες ενοχλήσεις στον αστράγαλο και πέρασε στην θέση του τον Ατζαγκούν.
Έτσι οι πράσινοι ξεκίνησαν το ματς με τους Στιλ κάτω από τα γκολπόστ και τους Μπούρμπο, Ταυλαρίδη, Σίλντενφελντ, Νάνο ως τετράδα στην άμυνα. Μπροστά τους έπαιξαν οι Κουτρουμπής, Ζέκα με τον Πορτογάλο ως αντί Λαγό και λίγο πιο μπροστά οι Νίνης, Ατζαγκούν που άλλαζαν συνέχεια θέσεις.
Το επιθετικό δίδυμο των πράσινων ήταν σε ένα ακόμη παιχνίδι οι Κλωναρίδης και Καρέλης με τον Μπεργκ να μένει στον πάγκο καθώς δεν είναι ακόμα 100% έτοιμος για να παίξει σε ολόκληρο ματς. Οι δυο επιθετικοί του τριφυλλιού σε φάση άμυνας έκλειναν στις πλευρές ενώ στην επίθεση συνέκλιναν προς το κέντρο.
Από την άλλη ο Νίκος Νιόπλιας παρέταξε την ομάδα του με καθαρό αμυντικό και στόχο να κλείσει τους διαδρόμους προς την εστία του Γκορμπούνοφ. Είναι χαρακτηριστικό ότι στην ενδεκάδα υπήρχαν εννιά αμυντικογενείς ποδοσφαιριστές καθώς όλοι πλην των Μαρσελίνιο, Ναπολεόνι είχαν ως πρώτο στόχο την άμυνα.
Στο τέρμα βρέθηκε ο Γκορμπούνοφ ενώ η άμυνα αποτελούνταν από τους Κοντοέ, Λαζαρίδη, Φυτανίδη και Κούρο. Στην μεσαία γραμμή έπαιζαν οι Αγκουαζί, Δημούτσος, Κυβρακίδης, Κατσουράνης και Μαρσελίνιο ενώ στην κορυφή της επίθεσης βρέθηκε ο Ναπολεόνι σε ένα 4-5-1 από πλευράς της ομάδας του Περιστερίου. Στόχος των φιλοξενούμενων να δώσουν χώρο στον Παναθηναϊκό να κλείσουν όμως τους διαδρόμους και να προσπαθήσουν να χτυπήσουν στην αντεπίθεση.
Στο πρώτο ημίχρονο οι πράσινοι είχαν την υπεροχή και έψαξαν το γκολ το οποίο ήρθε στο 45' και κακώς ακυρώθηκε από τον Αρετόπουλο ως επιθετικό φάουλ. Οι παίκτες του τριφυλλιού είχαν λιγοστές φάσεις με αποκορύφωμα το πλασέ του Ατζαγκούν στο 39'. Από την πλευρά του ο Ατρόμητος δεν απείλησε ούτε μια φορά την εστία του Στιλ.
Μπήκε ο Μπεργκ βρήκε γκολ το τριφύλλι.
Με την έναρξη του δευτέρου μέρους ο Γιάννης Αναστασίου έριξε στην μάχη τον Μάρκους Μπεργκ αντί του Βίκτωρ Κλωναρίδη. Έτσι ο Παναθηναϊκός έπαιξε με δυο παίκτες μέσα στην περιοχή και έδωσε μεγαλύτερη πίεση στην άμυνα του Ατρόμητου. Με τον Σουηδό στην ενδεκάδα και με μια μαγική έμπνευση του Νίνη το τριφύλλι βρήκε τον δρόμο προς τα δίχτυα με τον Μπεργκ για το 1-0 στο 61' και εν συνεχεία βρήκε περισσότερους χώρους και έφτασε και σε δεύτερο γκολ και πάλι με τον Σουηδό στο 68'.
Από την πλευρά του ο Νίκος Νιόπλιας από το 50' και μετά αποφάσισε να ρισκάρει καθώς έριξε στην μάχη τους Καραμάνο και Ουμπίδες αντί των Δημούτσου, Μαρσελίνιο. Έτσι ο Ατρόμητος έγινε πιο ευάλωτος αμυντικά με αποτέλεσμα να έρθουν τα γκολ των πράσινων ενώ αντίθετα πέρα από μια τελική του Καραμάνου δεν άλλαξε κάτι σε σχέση με το πρώτο μέρος.

Η ταυτότητα του αγώνα:

Γήπεδο: "Απόστολος Νικολαϊδης"
Διαιτητής: Αλέξανδρος Αρετόπουλος (Τρικάλων)
Βοηθοί: Δημ. Τάτσης (Ηπείρου), Νικ. Γεωργαράκος (Αθηνών).
Συνθέσεις:
ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ (Αναστασίου): Στιλ, Μπούρμπος, Σίλντενφελντ, Ταυλαρίδης, Νάνο, Κουτρουμπής (77' Λαγός), Ατζαγκούν, Ζέκα, Κλωναρίδης (46' Μπεργκ), Καρέλης (65' Μαυρίας), Νίνης.
ΑΤΡΟΜΗΤΟΣ  (Νιόπλιας): Γκορμπούνοφ, Κοντοές, Φυτανίδης, Λαζαρίδης, Κούρος, Αγκουαζί, Κατσουράνης (77' Μπάλλας), Δημούτσος (56' Ουμπίδες), Κιβρακίδης, Μαρσελίνιο (51' Καραμάνος), Ναπολεόνι.
Γκολ: 61'-68' Μπεργκ.
Κίτρινες: 82' Ατζαγκούν, 90' Μπούρμπος/26' Κούρος, 43' Δημούτσος, 48' Μαρσελίνιο.

Η Βαθμολογία των πλέι οφ:
1) Παναθηναϊκός 8

2) 
ΠΑΟΚ 4

3) 
Αστέρας Τρίπολης 2

4) 
Ατρόμητος 1


"Αστεράτη" εμφάνιση από Νίνη, Μπεργκ.

Ο Παναθηναϊκός ξεκίνησε το ματς έχοντας την υπεροχή του αγώνα και προσπαθώντας να μπει σε θέση οδηγού με το καλημέρα. Δεν έβρισκε διαδρόμους όμως προς την εστία του Γκορμπούνοφ και παρά το γεγονός ότι κυκλοφορούσε πολύ καλά την μπάλα έφτανε μέχρι έξω από την περιοχή του Ατρόμητου χωρίς να μπορέσει να απειλήσει παραπάνω με τις προσπάθειες να μένουν ημιτελής.
Η πρώτη καλή στιγμή ήρθε στο 9' με απευθείας εκτέλεση φάουλ την οποία μπλόκαρε ο γκολκίπερ των φιλοξενούμενων χωρίς κάποιο ιδιαίτερο πρόβλημα. Εν συνεχεία δεν υπήρξε κάποια καλή στιγμή για το τριφύλλι με την υπεροχή στο ματς να μην αξιοποιείται και από την δημιουργία κάποιας φάσης.
Αντίθετα ο Ατρόμητος θα μπορούσε να απειλήσει στο 32' όταν έκλεψε ωραία την μπάλα και ο Μαρσελίνιο έγινε κάτοχος της αλλά η μεταβίβαση του στην αντίθετη πλευρά προς τον ανενόχλητο Ναπολεόνι ήταν κακή και κόπηκε τελευταία στιγμή από τον Νάνο.
Μεγάλη ευκαιρία με Ατζαγκούν.
Ο Παναθηναϊκός ανέβασε την απόδοση του στο τελευταίο 15' της αναμέτρησης θέλοντας ένα γκολ πριν το ημίχρονο. Η μεγαλύτερη φάση στο ματς ήρθε στο 38' όταν σε μια βαθιά μπαλιά πίσω από την σέντρα ο Νίνης κατέβασε πανέμορφα την μπάλα και με την μια την έδωσε στον επερχόμενο Ατζαγκούν. Αυτός πέρασε έναν αντίπαλο του και έκανε ένα πλασέ αναγκάζοντας τον Γκορμπούνοφ να πέσει στην αριστερή του γωνία και να διώξει σε κόρνερ.
Στο 40' οι πράσινοι κέρδισαν φάουλ σε καλό σημείο με τον Νίνη να αναλαμβάνει την εκτέλεση του αλλά να στέλνει την μπάλα λίγο πάνω από την εστία του γκολκίπερ του Ατρόμητου. Δυο λεπτά αργότερα ο Μπούρμπος έκανε την σέντρα από τα δεξιά ο Καρέλης πήρε την κεφαλιά παρά το γεγονός ότι ο Φυτανίδης του τράβηξε την φανέλα και από το ύψος της μικρής περιοχής έστειλε την μπάλα δίπλα από το δεξί δοκάρι του Γκορμπούνοφ.
Η φάση του πρώτου ημιχρόνου έγινε στο 44' όταν ο Παναθηναϊκός κέρδισε κόρνερ από τα δεξιά. Όπως και στην Τρίπολη οι πράσινοι το εκτέλεσαν με πάσα με τον Νάνο να κάνει την σέντρα σε δεύτερο χρόνο και τον Ταυλαρίδη να παίρνει την κεφαλιά στο πρώτο δοκάρι και να την στέλνει στα δίχτυα. Ο Αρετόπουλος ενώ αρχικά έδειξε σέντρα στη συνέχεια ακύρωσε το γκολ ως φάουλ του αμυντικού του Παναθηναϊκού στον Κιβρακίδη. 
H ακύρωση του γκολ έφερε την αντίδραση από την κερκίδα που άρχισε να βρίζει εν χορώ τον Αρετόπουλο ενώ υπήρξαν και κάποια δυναμιτάκια στον αγωνιστικό χώρο αλλά και μπουκάλια μπροστά από την εστία του Γκορμπούνοφ. Αυτό είχε ως αποτέλεσμα ο ρέφερι από τον σύνδεσμο των Τρικάλων να διακόψει την αναμέτρηση για δυο λεπτά και με την έναρξη της να σφυρίξει την λήξη του πρώτου ημιχρόνου.
Πιο δυνατά ο Παναθηναϊκός.
Ο Παναθηναϊκός μπήκε πιο δυνατά στο δεύτερο ημίχρονο με τον Μπεργκ να αποτελεί τον κινητήριο μοχλό της πράσινης επίθεσης στο δεύτερο 45λεπτο.
Μάλιστα στο 47' ο Καρέλης που έγινε αποδέκτης της μπάλας έξω από την περιοχή την άνοιξε δεξιά στον Μπεργκ ο οποίος μπήκε μέσα στην περιοχή και έκανε το διαγώνιο σουτ με τον Γκορμπούνοφ να διώχνει με το πόδι.
Στο 49' οι πράσινοι βρέθηκαν και πάλι κοντά στο γκολ όταν ο Νίνης από αριστερά είδε τον Καρέλη στα όρια της περιοχής και του έδωσε την πάσα. Ο επιθετικός του τριφυλλιού έπιασε ένα τρομερό κεραυνό αλλά ο Γκορμπούνοφ με μια τρομερή εκτίναξη έδιωξε σε κόρνερ στερώντας από τον Καρέλη ένα ακόμη τέρμα.
Μαγικός συνδυασμός Νίνη, Μπεργκ και γκολ.
Ο Παναθηναϊκός πίεζε συνεχώς για ένα γκολ αλλά η άμυνα του Ατρόμητου κρατούσε γερά. Χρειάστηκε μια μαγική κίνηση του Σωτήρη Νίνη ο οποίος στο 61' πέρασε σαν σταματημένο τον Κατσουτάνη και με μια σκαφτή μπαλιά έβγαλε τον Μπεργκ τετ α τετ με τον Γκορμπούνοφ. Ο Σουηδός με ένα απευθείας βολέ δεν άφησε περιθώριο αντίδρασης στον γκολκίπερ των φιλοξενούμενων και έστειλε την μπάλα στα δίχτυα.
Ο Μπεργκ ξέσπασε σε έντονους πανηγυρισμούς ενώ είναι χαρακτηριστικό πως και ο ίδιος πλην της αγκαλιάς στον Σωτήρη Νίνη τον έδειχνε κιόλας στον κόσμο του τριφυλλιού για την πανέμορφη ασίστ.
Το γκολ αυτό άνοιξε λίγο την άμυνα του Ατρόμητου ενώ ο Αναστασίου πέρασε τον Μαυρία αντί του Καρέλη στο ματς για να εκμεταλλευτεί την ταχύτητα του.
Τελείωσε το ματς με Μπεργκ.
Μάλιστα στο 68' ο νεαρός ποδοσφαιριστής έγινε κάτοχος της μπάλας στα δεξιά. Απέφυγε τον αντίπαλο του και με όμορφη σέντρα είδε την κίνηση του Μπεργκ στο πρώτο δοκάρι του έκανε την σέντρα και ο Σουηδός με όμορφη κεφαλιά έγραψε το 2-0 για τους πράσινους.
Το τριφύλλι κυνήγησε και άλλα γκολ και 73' είχαμε ένα ωραίο ένα δυο με τον Μπεργκ να δίνει στον Μαυρία αυτός επιχείρησε το σουτ με την μια αλλά ο Γκορμπούνοφ έπιασε την μπάλα σταθερά.
Στο 82' μετά από ωραία μπαλιά από τα αριστερά ο Μπεργκ έφυγε στην πλάτη της άμυνας και έκανε το δυνατό διαγώνιο σουτ με τον Γκορμπούνοφ να αποκρούει και τον Μαυρία να έρχεται για να σπρώξει την μπάλα στα δίχτυα αλλά να μην τα καταφέρνει στέλνοντας την μπάλα τελικά δίπλα από το αριστερό δοκάρι του Ατρόμητου.
Η μοναδική καλή στιγμή των φιλοξενούμενων χάθηκε στο 84' όταν μετά από ένα λάθος γύρισμα του Λαγού ο Κοντοές πήρε την μπάλα έκανε το σλάλομ μπήκε στην περιοχή και σούταρε ελάχιστα έξω από την εστία του Στιλ.
Το παιχνίδι έκλεισε με ακόμα μια καλή στιγμή για τον Παναθηναϊκό στο 86' με τον Νάνο να μπαίνει από τα αριστερά και να επιχειρεί το σουτ αλλά τον Γκορμπούνοφ να πιάνει και πάλι την μπάλα.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου