Τελευταία Νέα

20/5/15

5η Aγωνιστική Play Off Football League : ΑΕΚ - Ολυμπιακός Βόλου 1-0

Η ΑΕΚ με το πρώτο επαγγελματικό γκολ του Δημήτρη Γροντή, νίκησε με 1-0 τον Ολυμπιακό Βόλου και μπορεί την επόμενη (6η) αγωνιστική - με ισοπαλία - να εξασφαλίσει μαθηματικά την άνοδο στη Super League.
Το γκολ του Δημήτρη Γροντή, πρώτο σε επαγγελματικό επίπεδο, ήταν αρκετό προκειμένου η Ένωση να κάμψει, στο ΟΑΚΑ, με 1-0 την αντίσταση του Ολυμπιακού Βόλου και να προσθέσει άλλους τρεις βαθμούς στη συγκομιδή της, στα play-offs της Football League.
Τρεις ακόμη βαθμοί κι έτσι η Ένωση, είναι δυνατόν, από την επόμενη (6η) αγωνιστική των play-offs της Football League - τη Δευτέρα υποδέχεται στο ΟΑΚΑ το δεύτερο στη βαθμολογία Ηρακλή - να εξασφαλίσει και μαθηματικά την άνοδο στη Super League, μετά από δύο χρόνια απουσίας.
Τη νίκη της ΑΕΚ επί του Ολυμπιακού Βόλου επισκίασε ο τραυματισμός του Μιχάλη Μπακάκη, βασικό στέλεχος του "Δικεφάλου", με τις πρώτες εκτιμήσεις να κάνουν λόγο για χιαστούς. Ας ελπίσουμε ότι δεν θα επιβεβαιωθούν.

Η ταυτότητα του αγώνα:

Γήπεδο: ΟΑΚΑ
Διαιτητής: Δημήτρης Στυλιάρας
Βοηθοί: Νεκτάριος Παστρωμάς, Δημήτρης Ζυγούρης
 Συνθέσεις:
ΑΕΚ (Δέλλας): ΑΕΚ: Βούρας, Μπακάκης  (56' Γεωργέας), Κολοβέτσιος, Σαρρής, Σοϊλέδης, Γιόχανσον, Φάι (78' Ντακόλ), Πλατέλλας, Γροντής (65' Ανάκογλου), Μπαρμπόζα, Αραβίδης.
ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ ΒΟΛΟΥ (Ελευθερόπουλος): Ρίζος, Ζέρης, Μπουτζίκος, Γιαλούσης, Μπάρμπας, Ρόκας (46' Τριανταφυλλάκος), Κυζιρίδης, Μπιτάνγκ, Σκοπελίτης (69' Μπαλντοβαλίεφ), Θέος, Διαμαντόπουλος.
Γκολ:  49' Γροντής
Κάρτες: 9' Ρόκας, 36' Μπάρμπας, 79' Τριανταφυλλάκος

Ανασκόπηση αγώνα:

Απειλή με Γιόχανσον.
Από τα πόδια του Γιάκομπ Γιόχανσον, ξεκίνησε η πρώτη ευκαιρία της αναμέτρησης στο ΟΑΚΑ, με τον Σουηδό χαφ να παίρνει την μπάλα και να προσπαθεί με δυνατό, συρτό, διαγώνιο σουτ να νικήσει τον τερματοφύλακα του Ολυμπιακού Βόλου, ανεπιτυχώς ωστόσο.
Στο 14ο λεπτό, ο φέρων το περιβραχιόνιο του αρχηγού, Βαγγέλη Πλατέλλας, προκάλεσε αναστάτωση στην άμυνα των "ερυθρολεύκων", ωστόσο η προσπάθειά του να γυρίσει στο κέντρο της φιλοξενούμενης άμυνας, έμεινε ημιτελής. 
Ένα λεπτό αργότερα, ο Αραβίδης κινήθηκε εξαιρετικά στην πλάτη της άμυνας του Ολυμπιακού Βόλου υποδεχόμενος την βαθιά μπαλιά του Σοϊλέδη, ωστόσο δεν μπόρεσε να κρεμάσει τον Ρίζο, με επιτυχία. Η μπάλα πέρασε άουτ.
Ο Ολυμπιακός Βόλου απαντά.
Στο 16', ο Μπακάκης απομάκρυνε ασθενώς και λανθασμένα στο κέντρο της άμυνας, ο Διαμαντόπουλος έγινε δέκτης της μπάλας, αλλά το σουτ του τελευταίου πέρασε ψηλά αόυτ, σε μία πολύ καλή ευκαιρία των φιλοξενούμενων ν' ανοίξουν το σκορ.
Ο Ολυμπιακός Βόλου έβρισκε κενά στη μεσαία γραμμή, με τον Διαμαντόπουλο στο 21ο λεπτό να πιάνει ένα εξαιρετικό σουτ στην κίνηση και να υποχρεώνει τον Βούρα σ' αναλόγως εξαιρετική απομάκρυνση, αρνούμενος την παραβίαση της εστίας του. 
Δύο λεπτά αργότερα, η "ερυθρόλευκη άμυνα" υπέπεσε σε τραγικό λάθος, αλλά εξίσου αργή και λανθασμένη ήταν κι αντίδραση του Πλατέλλα που έδωσε την ευκαιρία τον Ρίζο να μαζέψει την μπάλα.
Με τη συμπλήρωση μισής ώρας ματς, ο Μπιτάνγκ υποδέχτηκε την μπάλα στην περιοχή και χωρίς δεύτερη σκέψη έκανε το σουτ, ωστόσο ο Μπακάκης απομάκρυνε προ του έτοιμου να επέμβει, Βούρα.
Εν συνεχεία και στο υπολειπόμενο τέταρτο μέχρι τη λήξη του πρώτου ημιχρόνου, ο ρυθμός της αναμέτρησης ακολούθησε φθίνουσα πορεία, με γηπεδούχους και φιλοξενούμενους ποδοσφαιριστές να υποπίπτουν σε πολλά και αλλεπάλληλα, μερικές φορές αβίαστα, λάθη.
Ο Γροντής ανοίγει το σκορ.
Στο 45ο λεπτό η Ένωση έχασε καλή, διπλή, ευκαιρία να φθάσει στο γκολ. Αρχικά ο Μπαρμπόζα έκανε τη σέντρα από τα αριστερά κι ο Μπουτζίκος στην προσπάθειά του να απομακρύνει έδωσε στην μπάλα πορεία προς τα δίχτυα της εστίας της ομάδας του, ωστόσο ο Ρίζος την έδιωξε εγκαίρως.
Στη συνέχεια, μετά από νέα σέντρα από τα αριστερά από τον Σοϊλέδη, ο Μπακάκη θα πιάσει την κεφαλιά, αλλά η μπάλα θα περάσει άουτ.
Πριν συμπληρωθούν τέσσερα λεπτά στο δεύτερο ημίχρονο, η Ένωση έφτασε στο γκολ από τον Δημήτρη Γροντή, πρώτο επαγγελματικό τέρμα του 21χρονου ποδοσφαιριστή της Ένωσης.
Ο Μπαρμπόζα από τα αριστερά με πάσα έβγαλε τον Αραβίδη ενώπιον της εστίας του Ολυμπιακού Βόλου, η προβολή του επιθετικού της Ένωσης σημάδεψε το δοκάρι της εστίας του Ρίζου, κι ο Γροντής πήρε το ριμπάουντ και με δυνατό σουτ έστειλε την μπάλα στα δίχτυα.
Δεν ήρθε το δεύτερο γκολ.
Μπαρμπόζα και Πλατέλλας, στο 72' και στο 79' αντίστοιχα, προσπάθησαν να διευρύνουν το προβάδισμα της Ένωσης, ωστόσο οι προσπάθειές του δεν είχαν επιτυχή κατάληξη.
Στο 85ο λεπτό, ο Γιόχανσον διέτρεξε το μισό γήπεδο κουβαλώντας την μπάλα, ωστόσο το δυνατό, ευθύβολο σουτ που επιχείρησε ο Σουηδός πέρασε δίπλα από τα δοκάρια του Ρίζου.

              

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου