Τελευταία Νέα

29/7/15

Ολυμπιακός - Τβέντε 2-1 (ΦΙΛΙΚΟ).

                                       
Εξαιρετικός στο πρώτο ημίχρονο ο Ολυμπιακός προηγήθηκε με 2-0 της Τβέντε χάρη σε τέρματα των Φορτούνη (29') και Πάρντο (44'). Μείωσαν στην επανάληψη οι Ολλανδοί με τον Ζίγιετς (77') για το τελικό 2-1.
To πρώτο του φιλικό παιχνίδι στην Ολλανδία και πέμπτο συνολικά στη φετινή του προετοιμασία έδωσε ο Ολυμπιακός κόντρα στην Τβέντε το βράδυ της Τετάρτης (29/7) στο "Veenoord". O Άλφρεντ Φινμπόγκασον δεν χρησιμοποιήθηκε από τον Μάρκο Σίλβα και λογικά τον Ισλανδό φορ θα τον δούμε το Σάββατο (1/8) απέναντι στην Φέγενορντ στο "De Kuip".
Μετά από ένα μουδιασμένο ξεκίνημα, ο Ολυμπιακός πήρε τον έλεγχο του αγώνα και με ορμητήριο την δεξιά του πλευρά δημιούργησε και έχασε πολλές ευκαιρίες, είχε δύο δοκάρια αλλά έκλεισε το πρώτο ημίχρονο όντας μπροστά στο σκορ με 2-0 χάρη σε τέρματα των Φορτούνη και Πάρντο.
Στην επανάληψη οι "ερυθρόλευκοι" δεν ήταν το ίδιο αποτελεσματικοί αλλά έφυγαν από το γήπεδο με τη νίκη, με τον Ζίγιετς στο 77' να σκοράρει για το τελικό 2-1.

Η ταυτότητα του αγώνα:

Γήπεδο: "Veenoord"
 Συνθέσεις:
Ολυμπιακός (Σίλβα): Kαπίνο, Ελαμπντελαουί (74' Σάλιακας), Αυλωνίτης, Βούρος, Σαλίνο, Μιλιβόγεβιτς (46' Ζντιέλαρ), Μπουχαλάκης (46' Κασάμι), Φορτούνης (46' Φουστέρ), Ντουρμάζ (46' Ντοσεβί), Πάρντο (68' Γιαννιώτας), Χάρα (46' Πουλίδο).

Τβέντε (Σρόιντερ): Ντρόμελ, Άντερσεν, Ουβίνι (46' Φαν ντερ Χέιντεν), Σούτερ, Σίλντερ (46' Φαν ντερ Λέλι), Εμπεσίλιο, Τάπια (46' Μοκότζο), Ζίγιετς, Καμπράλ (46' Μοκτάρ), Όστερβαϊκ (76' Έγκαν), Χέλσερ (46' Ντα Κρους).
Γκολ: 29' Φορτούνης, 44' Πάρντο / 77' Ζίγιετς
Κάρτες: 52' Πουλίδο / 73' Ζίγιετς.

"Ζεστός" ο Καπίνο.

Μάλλον... κρύο ήταν το ξεκίνημα του Ολυμπιακού στο ματς, αφού η Τβέντε πρόλαβε μέσα στα 7 πρώτα λεπτά να κάνει δύο κλασικές ευκαιρίες για γκολ. Ωστόσο οι Ολλανδοί έπεσαν επάνω στον "ζεστό" Καπίνο. Στο 6' από γύρισμα του Όστερβαϊκ ο Ζίγιετς βρέθηκε σε θέση βολής, όμως πρώτα ο Καπίνο και μετά ο Βούρος απομάκρυναν τον κίνδυνο.
Στην εξέλιξη της φάσης και μετά από σέντρα, ο Άντερσεν στο δεύτερο δοκάρι έκανε την καρφωτή κεφαλιά αλλά ξανά ο Καπίνο με εξαιρετική επέμβαση στην αριστερή του γωνία έσωσε την εστία του Ολυμπιακού.

Η βροχή ήταν "ερυθρόλευκη".

Η ένταση της βροχής στο "Veenoord" δεν ήταν σύμμαχος για τις προσπάθειες των παικτών της Τβέντε. Γιατί αυτοί του Ολυμπιακού λες και την αποζητούσαν, άρχισαν να κάνουν κτήμα τους τον αγωνιστικό χώρο. Οι προειδοποιητικές βολές στην εστία του Ντρόμελ ήταν κάμποσες αλλά δεν τις έλαβαν υπόψιν οι Ολλανδοί.
Στο 8' από μεταβίβαση του Ντουρμάζ ο Χάρα έκανε κακό κοντρόλ και αστόχησε, στο αμέσως επόμενο λεπτό ο Πάρντο γύρισε την μπάλα σχεδόν από τη γραμμή του άουτ και αυτή σταμάτησε στο δοκάρι, ενώ στο 13' σε σέντρα του Ελαμπντελαουί από δεξιά, η προβολή του Φορτούνη έφυγε άουτ.
Στο 22' ο Ολυμπιακός έχασε μεγάλη ευκαιρία να προηγηθεί. Ο πεισματάρης Χάρα έκλεψε την μπάλα και σέρβιρε έτοιμο γκολ στον Ντουρμάζ, αλλά ο Σουηδός σημάδεψε το αριστερό δοκάρι του Ντρόμελ, δεύτερο στο ματς για τους Πειραιώτες. Αμέσως μετά ο Φορτούνης με τρομερή ενέργεια έβγαλε σε καλή θέση τον Πάρντο, όμως ο Κολομβιανός σημάδεψε ψηλά.
Η ομάδα του Σίλβα κυριαρχούσε στον αγωνιστικό χώρο, έστω και αν εμφάνιζε εκ νέου πρόβλημα στην τελική προσπάθεια και το τελείωμα των φάσεων. Η Τβέντε έμοιαζε ανήμπορη να αντιδράσει και δεν άργησε να βρεθεί πίσω στο σκορ, εξέλιξη που ήταν φυσιολογική με βάση την εικόνα του ματς από το 8' και μετά.
Στο 29' ο Φορτούνης έπαιξε υποδειγματικό "1-2" με τον Χάρα και βγήκε σε θέση βολής πλασάροντας ψύχραιμα για το 1-0 των Πειραιωτών.
Ο χρόνος κυλούσε, ο Ολυμπιακός είχε τον έλεγχο του αγώνα, οι Αυλωνίτης - Βούρος καθάριζαν ότι ξέφευγε από τους μέσους και ο Καπίνο δεν κινδύνευε. Ένα λεπτό πριν την λήξη του πρώτου μέρους, ο Πάρντο έφυγε από αριστερά και νίκησε τον Ντρόμελ για το 2-0, σκορ με το οποίο ολοκληρώθηκε το αρχικό 45λεπτο στο "Veenoord".

Με αλλαγές στην επανάληψη.

Ζντιέλαρ, Κασάμι, Φουστέρ, Ντοσεβί και Πουλίδο αντί των Μιλιβόγεβιτς, Μπουχαλάκη, Φορτούνη, Ντουρμάζ και Χάρα, ήταν οι αλλαγές του Σίλβα με το ξεκίνημα της επανάληψης. Ο Μεξικανός φορ από πάσα του Κασάμι έφυγε στον κενό χώρο στο 52', άνοιξε όμως το κοντρόλ και τελικά... κέρδισε μια κίτρινη κάρτα στην προσπάθεια του να εκμαιεύσει πέναλτι.
Ο ρυθμός δεν ήταν ανάλογος το πρώτου μέρους, ο Ολυμπιακός δεν είχε ίδια ορμητικότητα επιθετικά, ωστόσο με τους Κασάμι και Ζντιέλαρ είχε τον έλεγχο της μεσαίας γραμμής και κατ' επέκταση του αγώνα.
Η Τβέντε προσπαθούσε κυρίως από το πλάι να βγει απειλητικά στην επίθεση, αλλά τα ντουμπλαρίσματα των εξτρέμ στους μπακ ήταν πολύ καλά για τα δεδομένα της εποχής και έτσι οι Ολλανδοί σπανίως έβρισκαν χώρους να εκμεταλλευθούν.
Σε μια από αυτές τις περιπτώσεις όμως, ο Ζίγιετς με καταπληκτική εκτέλεση νίκησε τον Καπίνο και η Τβέντε μπήκε στο παιχνίδι ξανά στο 77', μειώνοντας το σκορ σε 2-1.
Τέσσερα λεπτά αργότερα και μετά από κόρνερ του Φουστέρ, η άμυνα της Τβέντε απομάκρυνε πάνω από τη γραμμή την κεφαλιά του Αυλωνίτη και ο Ντοσεβί δεν μπόρεσε να βάλει την κόντρα από κοντά, με τον Ντρόμελ να μπλοκάρει. Στο επόμενο λεπτό ο Καπίνο έπεσε στα πόδια του Έγκαν και έβγαλε τον Ολυμπιακό από μια δύσκολη κατάσταση.
Οι Πειραιώτες κράτησαν το υπέρ τους σκορ έως το τέλος, κερδίζοντας στο πρώτο τους φιλικό επί ολλανδικού εδάφους. Για την ομάδα του Μάρκο Σίλβα ακολουθεί η αναμέτρηση κόντρα στην Φέγενορντ στο "De Kuip', όπου λογικά οι φίλοι των "ερυθρολεύκων" θα έχουν την ευκαιρία να παρακολουθήσουν σε δράση τον Άλφρεντ Φινμπόγκασον.

              

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου