Τελευταία Νέα

4/7/15

ΠΑΟΚ-Κοτ Αζούρ 3-1 (ΦΙΛΙΚΟ).

Ο ΠΑΟΚ κέρδισε στο πρώτο φετινό φιλικό την Κοτ Αζούρ με 3-1, έχασε τον Κλάους και ο Τούντορ πέρασε από "ακτινογραφία" το υλικό του. 
Μπορεί να μην ήταν το πιο αξιόπιστο για εξαγωγή συμπερασμάτων φιλικό για τον ΠΑΟΚ του Τουντορ αυτό κόντρα στην Κοτ Αζούρ, ωστόσο, υπάρχουν δύο-τρία σημεία τα οποία αξίζει να μνημονεύσει κανείς.Πέρα από τον σοβαρό τραυματισμό του Κλάους, που κάνει ακόμη πιο επιτακτική την ανάγκη για την απόκτηση επιθετικού ο Ίγκορ Τούντορ έδειξε την προτίμησή του στο 3-5-2. Και οι δύο ομάδες που χρησιμοποίησε στηρίχθηκαν σ' αυτό. Από 'κει και πέρα, πρέπει κανείς να σταθεί στην παρουσία του Πέλκα (ο μοναδικός που έπαιξε σε όλο το ματς) και του Λούκας στο (δεύτερο μέρος) που έδειξαν ΄τι μπορούν να δώσουν επιθετικές λύσεις φέτος στον ΠΑΟΚ. 
Εδειξε προθέσεις από την αρχή.
Ο ΠΑΟΚ μπορεί να μην είχε νέα πρόσωπα στην ενδεκάδα του σε σχέση με πέρυσι, ωστόσο παρουσιάστηκε με νέα διάταξη. Ο ιταλοτραφής Ίγκορ Τούντορ προτίμησε το 3-5-2. Η τριάδα στην άμυνα μπροστά από τον Γλύκο ήταν (από δεξιά) οι Βίτορ-Κόστα-Τζαβέλλας. Οι τρεις κεντρώοι μέσοι ηταν οι  Μαντούρο, Γκολάσα και Πέλκας (σε πιο επιθετικό ρολο) και στην επίθεση το δίδυμο Αθανασιάδη-περέιρα που από το 10΄ έγινε Σάλπι-Περέιρα λόγω του σοβαρού τραυματισμού του Κλάους (κάταγμα στο μεγάλο δάκτυλο του δεξιού ποδιού, θα μείνει ένα μήνα εκτός προπονήσεων).    Ο Κλάους είχε προλάβει στο 5', μετά από ασίστ του Πέλκα, να χάσει την πρώτη καλή ευκαρία (στη φαση αυτη τραυματίστηκε). Ο Πέλκας που ήταην ιδιαίτερα ήταν ιδιαίτερα κινητικός στο 12' πλάσαρε ελάχιστα άουτ και στο 13΄ η Κοτ Αζούρ στη μοναδική φάση που δημιουργησε, εκμεταλλεύτηκε το "κόλλημα" στην άμυνα και ο Φουρτάδιο με πλασέ έκανε το 0-1. Ο Πέλκας είχε νέα καλή ευκαιρία στο επόμενο λεπτό όταν ο Μποξ απέκρουσε, ενώ στο 29' ο Σαλπιγγίδης πλάσαρε στο δοκάρι και ο Περέιρα σε κενή εστία σούταρε άουτ. Τρία λεπτά αργότερα, ο Σάλπι κυνήγησε τη μπάλα μετά από κακή απόκρουση του Μποξ σε σουτ του Κίτσιου και με προβολή έκανε το 1-1. Ο έμπειρος επιθετικός έφταε κοντά στο γκολ και στο 43΄ αλλά η προβολή του δεν ηταν καλή μετά το γύρισμα του Μαντούρο. Ένα λεπτό αργότερα, ο Γκολάσα έβγαλε τον Περέιρα τετ α τετ με τον Μποξ, όμως, ο Αργεντινός σημάδεψε το δοκάρι.
Άλλη ομάδα μετά το 60΄.
Ο Τούντορ κράτησε τη διάταξη και άλλαξε μόνο τα πρόσωπα μετά τη συμπλήρωση μίας ώρας αγώνα δίνοντας χρόνο συμμετοχης σε όλους τους παίκτες που είχε διαθέσιμος. Στο 64΄  έγιναν δύο φάσεις σε λίγα δευτερόλεπτα με σουτ του Κάτσε (απέκρουσε ο τερματοφύλακας της Κοτ Αζούρ) και τον Πέλκα (πλάσαρε άουτ). Δύο λεπτά αργότερα, ο Κοροβέσης "έσπασε" ωραία στον Λουκας, αυτός γύρισε στον Σαββίδη που σε κενή εστία δεν είχε πρόβλημα να κάνει το 2-1. Νέα φάση στο 69΄, όταν ο Μάρτενς με ωραίο σκαφτό πλασέ σημάδεψε το οριζόντιο δοκάρι. Το σερί των δοκαριών συνεχίστηκε στο 82΄ με τον Λουκας να σημαδεύει την ρίζα του αριστερού δοκαριού. Ο Λούκας ήταν ιδιαίτερα ορεξάτος-μία μέρα μετά την κατσάδα του Τούντορ-και στο 87΄ κινήθηκε ωραία από τα αριστερά γύρισε στον Μάρτενς που δεν δυσκολεύτηκε να κάνει το 3-1.Μάλιστα, ο Βέλγος είχε και μεγάλη ευκαιρία στις καθυστερήσεις να βάλει και δεύτερο τέρμα μετά από ωραίο σόλο και σκάψιμο της μπάλας άουτ.
Οι συνθέσεις:
ΠΑΟΚ: Γλύκος (61΄ Μελίσσας), Βίτορ (61΄ Σκόνδρας), Κόστα (61΄ Χαρίσης), Τζαβέλλας (61΄ Πουγγουρας), Μυστακίδης (61΄ Λουκας), Κίτσιου (61΄ Σαββίδης), Μαντούρο (61΄ Κάτσε), Γκολάσα (61΄ Μάρτενς), Πέλκας, Αθανασιάδης (10' Σαλπιγγίδης, 70΄ Μυστακίδης), Περέιρα (61΄ Κοροβέσης).
Κοτ Αζούρ: Μποξ, Μπαρέντσε, Βίνκελ, Φαν ντεν Μπουμ, Ντε Φλουχτ, Κοσκούν, Κονταλάκ, Φουρτάδο, Αϊντίν, Γιανγκά, Οφορί.
Στο δεύτερο μέρος αγωνίστηκαν και οι: Βαν Μπαλεγκόι, Αμπίσι, Εφε, Εμιρκάν, Μποαβεντούρα, Γιασάρ, Πασέκα.

                

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου