Τελευταία Νέα

28/11/15

12η Aγωνιστική Super League : Ηρακλής - Παναθηναϊκόw 1-0

Παναθηναϊκός… αγνοείται
Ο Ηρακλής κέρδισε 1-0 τον Παναθηναϊκό με τον Βέλλιο να αναδεικνύεται σε χρυσό σκόρερ για την ομάδα του "Γηραιού". Ανύπαρκτο το τριφύλλι στο πρώτο ημίχρονο, ανέβασε την απόδοση του χωρίς να καταφέρει να ισοφαρίσει στο δεύτερο μέρος.
To καλύτερο δώρο για την συμπλήρωση των 107 χρόνων ζωής του έκανε ο Ηρακλής στους οπαδούς του με τη νίκη που πέτυχε το Σάββατο επί του Παναθηναϊκού με 1-0. Οι γηπεδούχοι προηγήθηκαν στο 23' με τον Απόστολο Βέλλιο και διατήρησαν χωρίς ιδιαίτερα προβλήματα το υπέρ τους σκορ μέχρι το τέλος της αναμέτρησης πετυχαίνοντας την τρίτη τους νίκη στη φετινή Super League.
Από την άλλη πλευρά το ντεμπούτο των Αντρέα Στραματσόνι και Μάικλ Εσιέν στον πάγκο του Παναθηναϊκού δεν συνοδεύτηκε από την κατάκτηση των τριών βαθμών. Οι πράσινοι στο πρώτο ματς του Ιταλού στο πρώτο 45λεπτο έδειξαν να μην μπορούν να εφαρμόσουν αυτό το 4-4-2 στην ευθεία ενώ και ο Γκανέζος μπορεί να αγωνίστηκε 90 λεπτά αλλά σε αρκετά σημεία του αγώνα ο Παναθηναϊκός ήταν σαν να παίζει με δέκα παίκτες.
Τα πλάνα των δυο προπονητών:
Ο Αντρέα Στραματσόνι στο ντεμπούτο του στον πάγκο του Παναθηναϊκό κόντρα στον Ηρακλή παρέταξε τους πράσινους με το 4-4-2 στην ευθεία που δούλευε όλο το προηγούμενο διάστημα αλλά το τριφύλλι έδειξε αρκετά κενά.
Ο Ιταλός χρησιμοποίησε τον Στιλ κάτω από τα γκολπόστ, στο δεξί άκρο της άμυνας έβαλε τον Τριανταφυλλόπουλος και αριστερά προτίμησε τον Πράνιτς αντί του Νάνο. Στα στόπερ αγωνίστηκαν οι Σάντσεθ, Ταυλαρίδης.
Το δίδυμο στα χαφ ήταν οι Εσιέν, Ζέκα με τον Αμπέντ να αγωνίζεται στο δεξί άκρο της μεσαίας γραμμής και τον Ατζαγκούν στο αριστερό. Οι δυο προωθημένοι ήταν οι Καρέλης και Μπεργκ.
Με 4-2-3-1 ο Ηρακλής
Από την άλλη πλευρά ο τεχνικός των γηπεδούχων, Νίκος Παπαδόπουλος, ξεκίνησε το ματς με τον Χουάντερσον στο τέρμα, στα δεξιά της άμυνας βρέθηκε ο Μπουκουβάλας και αριστερά ο Σαραμαντάς με τους Μπαρτολίνι, Ζιαμπάρη να είναι τα δυο στόπερ.
Στην μεσαία γραμμή αγωνίστηκαν οι Καρασαλίδης, Ιντζόγλου, Ρομάνο, Πάσας και Μπουλούτ ενώ στην κορυφή της επίθεσης ήταν ι Βέλλιος.
Θέλει δουλειά και παίκτες για το 4-4-2
Ο Παναθηναϊκός στο πρώτο 45λεπτο έδειξε να μην μπορεί να εφαρμόσει σωστά στο σύστημα με το οποίο αγωνιζόταν. Χωρίς μπακ που να έχουν τη δημιουργία και χωρίς ακραία χαφ που να μπορούν να ανταποκριθούν στον ρόλο τους είχε αρκετά κενά.
Επίσης στο κέντρο ο Εσιέν ήταν φανερό ότι ήταν ανέτοιμος για να παίξει βασικός καθώς φαινόταν ότι δεν είχε ρυθμό, δεν είχε τρεξίματα και έμενε αρκετά πίσω για να κρατάει την θέση του και να μπορεί να καλύπτει τον χώρο του. Έτσι είχε μείνει ο Ζέκα να τρέχει για δυο. Απλά ο Γκανέζος έδειξε ότι έχει την ποιότητα  για να αποφεύγει τα λάθη στο χώρο του κέντρου και να μοιράζει σωστά το παιχνίδι της ομάδας του όταν γινόταν κάτοχος της μπάλας.
Την ίδια ώρα οι Μπεργκ και Καρέλης ήταν απομονωμένοι στην επίθεση και δεν γινόντουσαν αποδέκτες της μπάλας παρά μόνο με μακρινές μπαλιές και με τους δυο τους να προσπαθούν να συνεργαστούν για να απειλήσουν την εστία του Χουάντερσον.
Χτύπησε στο τρανζίσιον ο Ηρακλής
Οι γηπεδούχοι του Νίκου Παπαδόπουλου έδωσαν χώρο στον Παναθηναϊκό και είχαν ως στόχο να χτυπήσουν γρήγορα στις αντεπιθέσεις εκμεταλλευόμενοι το τρανζίσιον και την ταχύτητα του του Μπουλούτ. Το γκολ του "Γηραιού" προήλθε από μια εξαιρετική αντεπίθεση καθώς οι πράσινοι είχαν αφήσει τις θέσεις τους με αποτέλεσμα το κέντρο της άμυνας να είναι κενό και εκεί χτύπησε ο Ηρακλής.
Ο Παναθηναϊκός ανέβασε την απόδοση του στο δεύτερο ημίχρονο, έκλεισε τους χώρους και βγήκε καλύτερα στην επίθεση απειλώντας με περισσότερες αξιώσεις την εστία του Χουάντερσον. Δεν κατάφερε όμως να βρει τον δρόμο προς τα δίχτυα.
Οι παίκτες του "Γηραιού" κράτησαν το μηδέν στην άμυνα τους, δεν μπόρεσαν να απειλήσουν επιθετικά αλλά το ένα γκολ που πέτυχαν από το πρώτο 45λεπτο ήταν αρκετό για να τους δώσει το τρίποντο και μια βαθμολογική ανάσα ενόψει της συνέχειας.

Η ταυτότητα του αγώνα

Γήπεδο: Καυτανζόγλειο
Διαιτητής: Γεώργιος Κομίνης (Θεσπρωτίας)
Βοηθοί: Κωνσταντίνος Ποντίκης (Πρέβεζας), Ιωάννης Καραγκιοζόπουλος (Ημαθίας)
4ος: Χρήστος Γκράνας (Θράκης)
ΣΥΝΘΕΣΕΙΣ:
ΗΡΑΚΛΗΣ (Παπαδόπουλος): Χουάντερσον, Μπουκουβάλας, Σαραμαντάς, Μπαρτολίνι, Ζιαμπάρης, Καρασαλίδης, Ιντζόγλου, Μπουλούτ (75' Χαντί), Βέλλιος, Ρομάνο (87' Περόνε), Πασάς.
ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ (Στραματσόνι): Στιλ, Τριανταφυλλόπουλος (73' Μαρινάκης), Ταυλαρίδης, Αμπέντ (86' Κλωναρίδης), Σάντσεθ, Εσιέν, Ζέκα, Πράνιτς, Μπεργκ, Ατζαγκούν (58' Νίνης), Καρέλης.
Γκολ: 23' Βέλλιος
Κίτρινες: 39' Βέλλιος, 59' Μπουκουβάλας, 60' Ζιαμπάρης, 84' Σαραμαντάς, 90' Χουάντερσον, 90+ Χαντί/22' Ζέκα, 60' Ταυλαρίδης, 75' Καρέλης, 78' Μπεργκ, 85' Σάντσεθ, 90' Νίνης
Κόκκινες:
Προηγήθηκε με γκολάρα του Βέλλιου
Η πρώτη καλή στιγμή στο παιχνίδι χάθηκε από τον Ηρακλή στο 15' όταν ο Μπουλούτ δέχτηκε την όμορφη πάσα από τον Ιντζόγλου και βγήκε τετ α τετ με τον Στιλ από τα αριστερά αλλά το σουτ που επιχείρησε από καλή θέση έφυγε έξω από την εστία του γκολκίπερ των πράσινων.
Οκτώ λεπτά αργότερα ο Ηρακλής άνοιξε το σκορ όταν ο Ζέκα έκανε το λάθος στο χώρο του κέντρου με τον Πασά να κλέβει την μπάλα, έδωσε στον Ρομάνο και αυτός του άνοιξε και πάλι όμορφα αριστερά την μπάλα. Ο Πασάς πρόλαβε τον Ταυλαρίδη και την γύρισε στον Βέλλιο μέσα στην περιοχή. Ο φορ του Ηρακλή απέφυγε πανέξυπνα τον Σάντσεθ σε πρώτο χρόνο και αμέσως σούταρε για να στείλει την μπάλα στην κλειστή γωνία του Στιλ για το 1-0.
Απείλησε πρώτη φορά στο 28'
Ο Παναθηναϊκός που ήταν απών από το ματς στο πρώτο 25λεπτο απείλησε για πρώτη φορά την εστία του Χουάντερσον στο 28'. Σε μια βαθιά μπαλιά ο Μπεργκ με το κεφάλι έστρωσε στον Καρέλη ο οποίος βγήκε τετ α τετ με τον γκολκίπερ του Ηρακλή αλλά θέλησε να τον πλασάρει από πάνω με αποτέλεσμα η μπάλα να φύγει ψηλά έξω.
Οι παίκτες Αντρέα Στραματσόνι προσπάθησαν να γίνουν απειλητικοί και πάλι στο 37' με τον Καρέλη να ανοίγει όμορφα στον Ατζαγκούν ο οποίος έκανε το κατέβασμα και με ένα σουτ που επιχείρησε προσπάθησε να απολήσει αλλά η μπάλα κόντραρε στο πόδι του Ζιαμπάρη.
Στο επόμενο λεπτό ο Ηρακλής έφτασε κοντά στο 2-0 όταν ο Ρομένο έδωσε στον Βέλλιο, αυτός με τακουνάκι βρήκε και πάλι τον μέσο του "Γηραιού" που μπήκε στην περιοχή, πέρασε σαν σταματημένο τον Ταυλαρίδη και σούταρε αρκετά πάνω από την εστία του Στιλ.
Καλύτερος στο δεύτερο μέρος ο Παναθηναϊκός
Οι δυο ομάδες ξεκίνησαν χωρίς αλλαγές στο δεύτερο μέρος με τον Παναθηναϊκό να πατάει καλύτερα στον αγωνιστικό χώρο, να βγαίνει πιο σωστά στην επίθεση και να απειλεί περισσότερο. Σε αυτό βοήθησε και η αλλαγή του Νίνη αντί του Ατζαγκούν στο 60' με τον Έλληνα διεθνή να είναι ένας ποδοσφαιριστής που έχει τα χαρακτηριστικά ενός χαφ.
Αρχικά οι πράσινοι έφτασαν κοντά στην ισοφάριση στο 49' όταν ο Μπεργκ με το κεφάλι έστρωσε όμορφα στον Καρέλη. Αυτός χωρίς να το σκεφτεί έπιασε το γυριστό σουτ αλλά η μπάλα έφυγε ελάχιστε έξω από το αριστερό δοκάρι του Χουάντερσον.
Στο 61' το τριφύλλι κέρδισε φάουλ το οποίο εκτέλεσε απευθείας ο Νίνης από τα αριστερά, η μπάλα πέρασε χωρίς κανείς να μπορέσει να την ακουμπήσει και ο Χουάντερσον έδιωξε με το ένα χέρι.
Τρία λεπτά αργότερα ο Παναθηναϊκός κέρδισε και πάλι φάουλ από τα δεξιά. Ο Εσιέν ανέλαβε την εκτέλεση του με πάσα προς τον Μπεργκ στο ύψος του πέναλτι αλλά η μπάλα αναπήδησε πριν φτάσει στον Σουηδό με αποτέλεσμα το σουτ του να φύγει αρκετά πάνω από την εστία του Χουάντερσον.
Μόνο μια φάση ο Ηρακλής.
Το τριφύλλι συνέχισε να πιέζει και στο 78' ο Νίνης από τα αριστερά γύρισε την μπάλα προς τον Καρέλη ο οποίος με ένα τακουνάκι προσπάθησε να νικήσει τον Χουάντερσον αλλά η μπάλα έφυγε στην εξωτερική πλευρά της εστίας του. Στο επόμενο λεπτό επαναλήφθηκε η ίδια φάση με τον Μπεργκ να γυρνάει στον Καρέλη αυτός έκανε το σουτ η μπάλα βρήκε στα χέρια του Μπαρτολίνι με τον αμυντικό του Ηρακλή να προσπαθεί να τα μαζέψει και σωστά τον Κομίνι να δίνει συνέχεια στο παιχνίδι.
Οι φιλοξενούμενοι που στο δεύτερο μέρος περιορίστηκαν σε παθητικό ρόλο απείλησαν μόνο σε μια στιγμή. Ήταν το 89' όταν ο Χαντί ο οποίος είχε περάσει ως αλλαγή στο παιχνίδι έγινε αποδέκτης της μπάλας και με δυνατό σουτ απείλησε την εστία του Στιλ αλλά έστειλε την μπάλα αρκετά πάνω από την εστία του Άγγλου γκολκίπερ.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου