Τελευταία Νέα

26/11/15

5η Aγωνιστικήτου Europa League 11ος όμιλος : Σπάρτα Πράγας - Αστέρας Τρίπολης 1-0

Ο Αστέρας έχασε (1-0) στην Πράγα από τη Σπάρτα και αποκλείστηκε από τη συνέχεια του Europa League. Ακίνδυνοι επιθετικά οι Αρκάδες, πέρα από το δοκάρι του Φερνάντες στο 4'. Με 10 από το 83' οι Τσέχοι.
Δεν επετεύχθη ο στόχος για τον Αστέρα. Η ομάδα της Τρίπολης γνώρισε την ήττα (1-0) στην Πράγα από τη Σπάρτα και αποκλείστηκε από τους "32" του Europa League. Οι Τσέχοι έφτασαν τους 9 βαθμούς, οι Αρκάδες στους 4 και επομένως το τελευταίο ματς του ομίλου, εντός έδρας με τη Σάλκε, είναι διαδικαστικού χαρακτήρα.
Η ταυτότητα του αγώνα:
Γήπεδο: Λέτνα Στάντιον
Διαιτητής: Michael Oliver (Αγγλία)
Βοηθοί: Stuart Burt, Gary Beswick (Αγγλία)
4ος: Lee Betts (Αγγλία)
Πρόσθετοι βοηθοί: Craig Pawson, Paul Tierney (Αγγλία)
ΣΥΝΘΕΣΕΙΣ:
ΣΠΑΡΤΑ ΠΡΑΓΑΣ (Ζ. Σκάζνι): Μπίτσικ, Μαρέτσεκ, Μπράμπετς, Κόστα, Χιμπς, Φατάι, Ντότσκαλ (85' Χόλεκ), Βάκχα, Φρίντεκ (90'+2' Γιούλις), Κρέιτσι, Λαφάτα (81' Κονατέ).
ΑΣΤΕΡΑΣ (Σ. Βεργέτης): Θεοδωρόπουλος, Λούι, Σανκαρέ, Ζησόπουλος, Γιαννούλης, Ιγκλέσιας (81' Παντελιάδης), Κουρμπέλης (66' Δημούτσος), Φούντας (77' Λανθαρότε), Νίκο Φερνάντες, Μάσα, Γιάννου.
Κίτρινες: Φρίντεκ (56'), Κρέιτσι (76', 83') - Ιγκλέσιας (55'), Δημούτσος (86')
Γκολ: Μπράμπετς (33')
Κόκκινες: Κρέιτσι (83')
Το φιλμ του αγώνα:
Με το κλασικό 4-2-3-1 ξεκίνησε το ματς στην Πράγα ο Αστέρας. Με τον Θεοδωρόπουλο κάτω από τα γκολπόστ, δεξιό μπακ τον Λούι, αριστερά τον Γιαννούλη και σέντερ μπακ τους Σανκαρέ - Ζησόπουλο. Αμυντικοί μέσοι Ιγκλέσιας - Κουρμπέλης, μεσοεπιθετική γραμμή με Φούντα, Μάσα και Νίκο Φερνάντες και τον Γιάννου στη γραμμή κρούσης. Φοβερό ξεκίνημα για τους Αρκάδες. Ο Νίκο Φερνάντες μέσα από την περιοχή των Τσέχων έπιασε καλοτραβηγμένο, "γεμάτο" σουτ με το αριστερό, αλλά για κακή του τύχη η μπάλα χτύπησε στο αριστερό δοκάρι! Ο Μπίτσικ δεν θα μπορούσε να κάνει απολύτως τίποτα εκεί που πήγε η μπάλα. Οι γηπεδούχοι συνήλθαν γρήγορα από το αρχικό σοκ και προχώρησαν σε μια σειρά από κλασικές ευκαιρίες.
Η πρώτη στο 7', λεπτό κατά το οποίο ο Θεοδωρόπουλος νίκησε τον Φατάι στο τετ α τετ. Η επόμενη στο 16', με τον γκολκίπερ των "κυανοκίτρινων" να αποκρούει εντυπωσιακά το σουτ του Κόστα. Σοβαρό λάθος του Σανκαρέ στο 19'. Ο Σενεγαλέζος γλίστρησε και έπεσε, η μπάλα στρώθηκε στον Λαφάτα, με τον Λαρισαίο τερματοφύλακα να εξουδετερώνει το σουτ του πρώην παίκτη της Ξάνθης. Παρών ο θηριώδης κίπερ και στο 22'. Ο Μάσα δεν απομάκρυνε σωστά, η μπάλα στρώθηκε στον Ντότσκαλ, λογάριαζε όμως χωρίς τον Θεοδωρόπουλο. Κυρίαρχη στο ματς η Σπάρτα, της οποίας η υπεροχή μετουσιώθηκε στο 33'. Ο Ντότσκαλ εκτέλεσε κόρνερ, ο Κουρμπέλης πήδηξε για να απομακρύνει, αλλά ο Μπράμπετς είχε καλύτερη θέση και με καρφωτή κεφαλιά έστειλε τη μπάλα στην αριστερή γωνία (0-1)!
Κόπασε κάπως η... μπόρα για τους φιλοξενούμενους, με τη Σπάρτα να μη βγάζει εύκολα φάσεις, μέχρι το 43'. Στο διάστημα αυτό, βέβαια, ο Αστέρας δεν κατέστη εφικτό να απειλήσει την τσέχικη εστία. Ναι μεν κυκλοφορούσαν καλύτερα τη μπάλα οι ποδοσφαιριστές του Στάικου Βεργέτη, αλλά όταν έφτασαν στην πηγή, δεν έπιναν νερό. Στο 43' λοιπόν ο Λαφάτα έβγαλε τον Φατάι μόνο απέναντι στον Θεοδωρόπουλο, αλλά ο Ζησόπουλο με ένα μεγαλοπρεπέστατο τάκλιν έδιωξε τη μπάλα και απέτρεψε βέβαιη παραβίαση. Συγκλονιστική προσπάθεια από τον Έλληνα κεντρικό αμυντικό. Έτσι ολοκληρώθηκε και το πρώτο ημίχρονο, με την ομάδα της Πράγας να πηγαίνει δικαίως με το προβάδισμα στα αποδυτήρια.
Πιο... μαζεμένοι στο ξεκίνημα του δεύτερου μισού οι Τσέχοι, μια εικόνα που δεν άρεσε καθόλου στον Σκάζνι. Δύο μαζεμένες όμως καλές στιγμές για τους γηπεδούχους, οι πρώτες στο δεύτερο 45λεπτο. Στο 58' την καρφωτή κεφαλιά του Λαφάτα έπεσε και έδιωξε ο Θεοδωρόπουλος, ενώ στο αμέσως επόμενο λεπτό το δυνατό σουτ του Ντότσκαλ πέρασε πάνω από το οριζόντιο. Άλλη μια ποιοτική ενέργεια για τη Σπάρτα, η οποία "ξύπνησε" από τις φωνές του προπονητή της. Στο 62΄κάθετη πάσα του Φρίντεκ στον Φατάι, συρτή σέντρα του τελευταίου από δεξιά, ο Λαφάτα δεν πρόλαβε να μπει στην πορεία της μπάλας για να τη σπρώξει στα δίχτυα του εξουδετερωμένου Θεοδωρόπουλου. Ο Βεργέτης έβλεπε ότι κάτι δεν πάει καλά στην ομάδα του και αποφάσισε να ρίξει στη μάχη τον Δημούτσο (αντί του Κουρμπέλη), ώστε να δώσει πνοή στη μεσαία γραμμή. Στο 68' ο Αστέρας ξεδιπλώθηκε ωραία στην αντεπίθεση, αλλά το σουτ του Μάσα μέσα από την περιοχή και αριστερά πέρασε δίπλα από το αριστερό δοκάρι.
Στο 72' το πλασέ του Γιάννου μέσα από την περιοχή ήταν αδύναμο και ο Μπίτσικ δεν είχε κανένα πρόβλημα να μπλοκάρει τη μπάλα σταθερά. Γενικά στο δεύτερο μέρος η Σπάρτα δεν ήταν το ίδιο απειλητική όπως στο πρώτο μισό, αλλά και με ευκολία διατηρούσε το 1-0. Ο Φατάι στο 80' μπήκε στην περιοχή από δεξιά, έκανε το γύρισμα, ο Σανκαρέ έδιωξε σωτήρια, αν και παραλίγο να σημειωνόταν αυτογκόλ. Μια πολύ θετική εξέλιξη για τους Αρκάδες η αποβολή του Κρέιτσι στο 82'. Γκρέμισε τον Λούι και δέχτηκε δεύτερη κίτρινη κάρτα. Η ομάδα της Πελοποννήσου πίεσε όσο μπορούσε στα τελευταία λεπτά για να σημειώσει ένα τέρμα και να αφήσει όλα τα ενδεχόμενα για πρόκριση ανοιχτά, αλλά ήταν αδύνατο να δημιουργηθεί κλασική ευκαιρία. Έτσι έμεινε το 1-0 και επήλθε ο αποκλεισμός.

               

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου