Τελευταία Νέα

19/12/15

10η Αγωνιστική Α1 : Καβάλας - Κολοσσός Ρόδου 72-85

Χάρη στο "ξέσπασμά" του στο τρίτο δεκάλεπτο, ο Κολοσσός επικράτησε εκτός έδρας της Καβάλας (85-72), η οποία υπέστη την ένατη σερί ήττα στη Basket League ΣΚΡΑΤΣ. 
Το αρνητικό σερί της Καβάλας στην Basket League ΣΚΡΑΤΣ συνεχίστηκε, με την Καβάλα να είναι αυτή τη φορά ο θύτης της ήττας για την ομάδα του Στιβ Γιατζόγλου (85-72). Οι "θαλασσί" μπήκαν πολύ καλά στο παιχνίδι, αποκτώντας από νωρίς το προβάδισμα, αλλά για να καταφέρουν να "πατήσουν" γερά στα πόδια τους και να επιβάλλουν πλήρως τον ρυθμό τους χρειάστηκε το "ξέσπασμά" τους στο τρίτο δεκάλεπτο.
Τότε ήταν που η διαφορά ξέφυγε σε διψήφια επίπεδα, με τον Κολοσσό να διατηρεί με χαρακτηριστική άνεση το πάνω χέρι μέχρι το τέλος και να "βυθίζει" ακόμη περισσότερο τους γηπεδούχους, που υπέστησαν την ένατη διαδοχική ήττα τους στην Basket League ΣΚΡΑΤΣ. Από την άλλη, οι νικητές μπήκαν γερά στο κόλπο για μια θέση στην πρώτη εξάδα του βαθμολογικού πίνακα.

Ο πρωταγωνιστής:

Ο Τρέβορ Ρέλεφορντ πήρε από νωρίς την μπαγκέτα του ηγέτη για τον Κολοσσό, ολοκληρώνοντας εν τέλει την αναμέτρηση με 23 πόντους (4/5 δίποντα, 5/8 τρίποντα), 4 ριμπάουντ, 4 ασίστ, 5 λάθη και 1 κλέψιμο σε 26'55'' συμμετοχής.

Που κρίθηκε το παιχνίδι:

Στο τρίτο δεκάλεπτο, οπότε κι ήρθε το "ξέσπασμα" του Κολοσσού. Η Καβάλα πήγε στα μέτρα της το παιχνίδι στο πρώτο μέρος, αλλά από τη στιγμή που έχασε την επαφή της με το σκορ, κατέρρευσε με αποτέλεσμα να υποστεί την ένατη σερί ήττα στην Basket League ΣΚΡΑΤΣ.

Το στατιστικό που ξεχώρισε:

Όταν έχει 39% στα δίποντα (17/43) και 33% (7/21) στα τρίποντα σε εντός έδρας παιχνίδι δεν μπορείς να ελπίζεις σε νίκη. Το αυτό κατάλαβε η Καβάλα, που αγνοεί τη χαρά της νίκης από την πρεμιέρα του πρωταθλήματος.

Ο αγώνας:

Όσο τα άσχημα ποσοστά στα σουτ εντός παιδιάς ήταν κοινό... πρόβλημα και ο Χρήστος Ταπούτος είχε δυνάμεις, η Καβάλα μπορούσε να ελπίζει σε νίκη. Η ομάδα του Στιβ Γιατζόγλου έκανε ό,τι χρειαζόταν στο πρώτο ημίχρονο προκειμένου να έχει επαφή με το σκορ, την ώρα που ο Κολοσσός δεν έβρισκε τρόπους να προσεγγίσει το αντίπαλο καλάθι.
Αν δεν ήταν μάλιστα ο Τρέβορ Ρέλεφορντ, τότε ενδεχομένως οι "θαλασσί" να μην είχαν καν το προβάδισμα στην ανάπαυλα (39-40), σημείο στο οποίο τα 15/34 σουτ που είχαν εντός παιδιάς δεν έδειχναν να κάνουν κακό στην ομάδα του Άρη Λυκογιάννη.
Το ντέρμπι βέβαια κράτησε μόλις ένα ημίχρονο, αφού στο τρίτο δεκάλεπτο ήρθε το "ξέσπασμα" των φιλοξενούμενων. Με πολύ καλύτερη αμυντική συμπεριφορά (σ.σ.: δέχθηκαν μόλις 8 πόντους) και τον Γιαννούλη Λαρεντζάκη να κάνει αισθητή την παρουσία του στην άλλη πλευρά του παρκέ, ο Κολοσσός "πάτησε το γκάζι" με το +14 (47-61) που απέκτησε στο τέλος της τρίτης περιόδου να βάζει ουσιαστικά τέλος στο παιχνίδι.
Κι αυτό γιατί, όπως αποδείχθηκε, οι παίκτες της Καβάλας δεν είχαν τα ψυχικά αποθέματα και την ενέργεια να κυνηγήσουν την ανατροπή. Μαζί βέβαια τους έλειψαν και τα εύστοχα σουτ, αφού τα ποσοστά τους σε δίποντα και τρίποντα έπεφταν λεπτό με το λεπτό. Κάπως έτσι, η νίκη του Κολοσσού (85-72) ήρθε απόλυτα δικαιολογημένα, με τους "θαλασσί" να εδραιώνονται στην πρώτη εξάδα του βαθμολογικού πίνακα, την ώρα που οι γηπεδούχοι παρέμειναν στον πάτο έχοντας μόλις μία νίκη (αυτή της πρεμιέρας) και εννιά διαδοχικές ήττες. Σερί που αναμένεται να μεγαλώσει άμεσα, αφού ακολουθεί ο εκτός έδρας αγώνας με τον Παναθηναϊκό (23/12, 19:00).
Τα δεκάλεπτα: 13-20, 39-40, 47-61, 72-85.
ΚΑΒΑΛΑ (Γιατζόγλου): Λέιζερ 11, Κεμπ 5, Βαν Ντερ Μαρς 7, Κοστόφ 23 (5), Ρόμπινσον 7 (1), Ταπούτος 16 (1), Καλαϊτζίδης 2, Γιαννακίδης, Δεμερτζής, Τζόουνς 1.
ΚΟΛΟΣΣΟΣ (Λυκογιάννης): Λαρεντζάκης 14 (2), Λίντεν, Ρέλεφορντ 23 (5), ΜακΓκι 8, Λιούις 13 (3), Μπιλλής, Οικονομόπουλος, Μανωλόπουλος, Ντέιβις 8, Γεωργαλλής 3 (1), Άχονεν 14 (4), Σαλούστρος 2.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου