Τελευταία Νέα

20/12/15

15η Aγωνιστική Super League : ΠΑΣ Γιάννινα - Skoda Ξάνθη 1-1

Ο ΠΑΣ Γιάννινα ήρθε ισόπαλος 1-1 με την Ξάνθη στους "Ζωσιμάδες", με τους γηπεδούχους να προηγούνται στο 49' με (αμφισβητούμενο) πέναλτι που εκτέλεσε ο Τσουκαλάς, ισοφάρισε ο Χέρεα στο 80' για τους Θρακιώτες που ήταν καλύτεροι.
Μπορεί ο ΠΑΣ Γιάννινα να μην κατάφερε να νικήσει την Ξάνθη στους "Ζωσιμάδες", αλλά το 1-1 πρέπει να τον αφήνει ικανοποιημένο με βάση την πολύ μέτρια εικόνα του στο χορτάρι. Αν κάποια ομάδα έπρεπε να φύγει με τρίποντο από τους "Ζωσιμάδες", αυτή ήταν του Ραζβάν Λουτσέσκου που στάθηκε καλύτερα στο χορτάρι, ήταν πιο επικίνδυνη και είχε τις φάσεις για να νικήσει και να φτάσει τους 19 βαθμούς.
Οι γηπεδούχοι προηγήθηκαν με εκτέλεση πέναλτι του Τσουκαλά στο 49', το οποίο όμως δεν θα έπρεπε να δοθεί από τον Ηλία Σπάθα. Τα πόδια του Ηλιάδη περισσότερο μπερδεύτηκαν με αυτά του Γουάλας, παρά υπήρξε μαρκάρισμα στην περιοχή, ενώ ο Χέρεα αποτέλεσε την "χρυσή" αλλαγή του Ρουμάνου προπονητή, ισοφαρίζοντας σε 1-1 στο 80' με κοντινό πλασέ.
Οι τελικές προσπάθειες στο ματς ήταν 3-14 για την Ξάνθη, που έφτασε τους 17 βαθμούς στο φινάλε του πρώτου γύρου, έναν λιγότερο από τον ΠΑΣ που έχει χάσει πολλούς βαθμούς μέσα στην έδρα του. Οι δυο ομάδες είναι αρκετά χαμηλά στον πίνακα, αλλά έχουν το υλικό για να κάνουν καλύτερη πορεία στον β' γύρο και να μην μπλέξουν σε περιπέτειες.

Η ταυτότητα του αγώνα:

Γήπεδο: Εθνικό Στάδιο Ζωσιμάδων.
Διαιτητής: Ηλίας Σπάθας
Βοηθοί: Στυλιανός Τσολάκης, Νικόλαος Καραϊσαρίδης
Τέταρτος: Δημήτριος Καραντώνης
 ΣΥΝΘΕΣΕΙΣ:
ΠΑΣ ΓΙΑΝΝΙΝΑ (Πετράκης): Βελλίδης, Καρανίκας (91' Κοζορώνης), Μιχαήλ, Γαρουφαλιάς, Τζημόπουλος, Στρούνα, Τσουκαλάς, Ακόστα, Ηλιάδης (72' Λίλα), Γιάκος (82' Σαπαλίδης), Μανιάς.
SKODA ΞΑΝΘΗ (Λουτσέσκου): Τσέναμο, Μπέρτος, Γουάλας, Λισγάρας, Καρυπίδης (78' Ορφανίδης), Βασιλακάκης (54' Χέρεα), Φλίσκας, Νιέτο, Λουσέρο, Σολτάνι, Ράνος (67' Καπετάνος).
Γκολ: 49 πεν. Τσουκαλάς / 80' Χέρεα
Κάρτες: 6' Στρούνα, 11' Λουσέρο, 60' Γαρουφαλιάς, 66' Ηλιάδης, 89' Τζημόπουλος
Η ανασκόπηση του αγώνα:
Το πρώτο ημίχρονο στους "Ζωσιμάδες" θα ξεχαστεί πολύ γρήγορα και δικαίως. Κακό θέαμα, πολλά νεύρα, σκληρά μαρκαρίσκατα, αργός ρυθμός, έλλειψη φαντασίας από τους παίκτες, με τις άμυνες και τα... λάθη να έχουν τον πρωταγωνιστικό ρόλο στο πρώτο 45λεπτο. Η μια ομάδα περίμενε την άλλη, δεν πήραν καθόλου ρίσκα, με αποτέλεσμα η εικόνα στο χορτάρι να μην ικανοποιεί στο ελάχιστο όσους παρακολουθούσαν το παιχνίδι.
Η πρώτη ουσιαστική τελική προσπάθεια στο ματς έγινε στο 26' με σουτ του Λουσέρο και τον Βελλίδη να μπλοκάρει εύκολα, για να έρθει οκτώ λεπτά μετά η μεγαλύτερη φάση μέχρι εκείνη την στιγμή, όταν ο Καρυπίδης έκανε ψηλοκρεμαστή κεφαλιά, με τον τερματοφύλακα του ΠΑΣ να αποκρούει με τα ακροδάχτυλα και να στέλνει την μπάλα στο δοκάρι. Οι Θρακιώτες βρέθηκαν μια ανάσα από το να πάρουν κεφάλι στο σκορ.
Το δεύτερο ημίχρονο ξεκίνησε ιδανικά για τους γηπεδούχους, που μόλις στο 49' μπήκαν σε θέση οδηγού από την άσπρη βούλα του πέναλτι. Βέβαια, για την παράβαση ελέγχεται ο Ηλίας Σπάθας, όταν τα πόδια του Ηλιάδη μπερδεύτηκαν με εκείνα του Γουάλας, με τον ρέφερι να δείχνει την εσχάτη των ποινών. Ο Τσουκαλάς ανέλαβε την εκτέλεση, νίκησε τον Τσέναμο και έκανε το 1-0 για τον ΠΑΣ.
Οι φιλοξενούμενοι όμως ανασυντάχθηκαν, δεν πτοήθηκαν και κυνήγησαν την ισοφάριση. Δημιούργησαν αρκετές φάσεις μπροστά από την εστία του Βελλίδη, όμως άλλοτε η αστοχία τους και άλλοτε η ικανότητα του διεθνούς γκολκίπερ (όπως στο πλασέ του Ορφανίδη στο 78') διατηρούσαν το σκορ στα ίδια επίπεδα. Μέχρι να "μιλήσει" ο Χέρεα στο 80'. Η "χρυσή" αλλαγή του Λουτσέσκου με πολύ καλό πλασέ στο 80ο λεπτό έστειλε από κοντά την μπάλα στα δίχτυα και ισοφάρισε σε 1-1 που έμελλε να μείνει ως το τέλος.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου