Τελευταία Νέα

20/12/15

FIFA Club World Cup 2015 : Ρίβερ Πλέιτ - Μπαρτσελόνα 0-3

Η Μπαρτσελόνα αναδείχθηκε Παγκόσμια Πρωταθλήτρια για 3η φορά στην ιστορία της, καθώς νίκησε με 3-0 την Ρίβερ Πλέιτ στο τελικό του FIFA Club World Cup.
Στην κορυφή του πλανήτη ανέβηκε για τρίτη φορά στην ιστορία της η Μπαρτσελόνα, καθώς νίκησε με 3-0 την Ρίβερ Πλέιτ στο τελικό του FIFA Club World Cup.
Δύο γκολ πέτυχε ο Λουίς Σουάρες, ενώ ο Λιονέλ Μέσι είχε ανοίξει το σκορ, με τον Νεϊμάρ να είναι στην 11άδα, επιστρέφοντας από τον τραυματισμό του.
Η Μπαρτσελόνα έγινε η πρώτη ομάδα που φτάνει τις τρεις κατακτήσεις στην διοργάνωση, με την Κορίνθιανς να είναι η μόνη με δύο.
Ένα λάθος από δεξιά στην άμυνα της Ρίβερ Πλέιτ έφερε το γκολ του Λιονέλ Μέσι, με τον Αργεντινό άσο να ανοίγει το σκορ κόντρα στους συμπατριώτες του στο 36'.
Από ασίστ του Νεϊμάρ ο Μέσι από κοντά έστειλε την μπάλα στα δίχτυα του Μαρσέλο Μπαροβέρο, αφού ελευθερώθηκε με εξαιρετική κίνηση του σώματος, αλλά πάντως στο κοντρόλ του η μπάλα μετά το στήθος χτύπησε και στο δεξί του χέρι.
Ο Μαρσέλο Γκαγιάρδο έκανε δύο αλλαγές στο ημίχρονο, βάζοντας δύο ποιοτικούς παίκτες, τους Λούτσο Γκονσάλες και Γκονσάλο "Πίτι" Μαρτίνες.
Δεν πρόλαβε όμως να κάνει και πολλά, καθώς το 0-2 ήρθε στο 49', με τον Μπουσκέτς να κάνει εξαιρετική μπαλιά στον Λουίς Σουάρες και τον Ουρουγουανό να νικά στο τετ-α-τετ τον Μπαροβέρο, διπλασιάζοντας τα τέρματα της "Μπάρτσα" με το 4ο γκολ του στην διοργάνωση (είχε κάνει χατ-τρικ στον ημιτελικό με την Γκουανγκτζού Εβεργκράντε).

Και κάπου εκεί άρχισε το... ξύλο. Ο Λουίς Σουάρες και ο Νεϊμάρ δεν είναι και τα καλύτερα παιδιά, ενώ οι Μερκάδο και Μαϊδάνα είναι από τους σκληρούς αμυντικούς του πλανήτη. Τα "αστέρια" της Μπαρτσελόνα αντέδρασαν σε κάποια μαρκαρίσματα, έριξαν και αυτοί... ξύλο, αλλά φυσικά είχαν περισσότερα να χάσουν από τους αντιπάλους τους.
Στο 68' ήρθε και το 5ο γκολ του Σουάρες στην διοργάνωση, καθώς έκανε το 0-3 με κεφαλιά στο δεύτερο δοκάρι από σέντρα του Νεϊμάρ, καθώς ο Μπαλάντα τον...έχασε.
Αφού είχε δεχτεί τρία γκολ η Ρίβερ Πλέιτ έχασε δύο καλές ευκαιρίες, με την κεφαλιά του Αλάριο και το σουτ του Γκονσάλο "Πίτι" Μαρτίνες, όμως ο Μπράβο τους σταμάτησε και μάλιστα στην δεύτερη περίπτωση η μπάλα χτύπησε μετά την επέμβασή του στο δοκάρι.
ΣΥΝΘΕΣΕΙΣ:
ΡΙΒΕΡ ΠΛΕΪΤ: Μπαροβέρο, Μερκάδο, Μαϊδάνα, Μπαλάντα, Βανχιόνι, Κρανεβίτερ, Κάρλος Σάντσες, Πόνσιο (46' Λούτσο Γκονσάλες), Βιουδές (56' Ντριούσι), Μόρα (46' Γκονσάλο "Πίτι" Μαρτίνες), Αλάριο.

ΜΠΑΡΤΣΕΛΟΝΑ: Μπράβο, Ντάνι Άλβες, Πικέ, Μαστσεράνο (81' Βερμάλεν), Τζόρντι Άλμπα, Μπουσκέτς, Ράκιτιτς (67' Σέρτζι Ρομπέρτο), Ινιέστα, Μέσι, Νεϊμάρ (89' Ματιέ), Λουίς Σουάρες.

                 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου